shalla wrote:Gledo vatahr, sad kenjam, čim izađem ide slikaradiša wrote:hocel ta slika pikaso
ko da rukom slikas
Galaxy S7
Moderator: Benq
- radiša
#151 Re: Galaxy S7
- shalla
#152 Re: Galaxy S7
Eo, mrak, mobitel držim u rukama naslonjen na ogradu...

- radiša
#153 Re: Galaxy S7
nevjerovatno dobra slika.
- MOSALJOZE
#154 Re: Galaxy S7
Vidi moje kuće,pa djesi komšo
- Dr Kova
#155 Re: Galaxy S7
shalla wrote:Eo, mrak, mobitel držim u rukama naslonjen na ogradu...
- arnes_king
#156 Re: Galaxy S7
Ja tu sliku nikako ne vidim, samo mi pise "image" a imao bih zelju
I moze li malo pojasnjenje ovih pro postavki, posto vidim da se vi razumijete i da to podesavate za nocne slike pa bih i ja da bar znam osnove ?
- shalla
#157 Re: Galaxy S7
Ne znam što ti ne prikazuje sliku, probaj otvoriti u drugom browseru.arnes_king wrote:Ja tu sliku nikako ne vidim, samo mi pise "image" a imao bih zeljuI moze li malo pojasnjenje ovih pro postavki, posto vidim da se vi razumijete i da to podesavate za nocne slike pa bih i ja da bar znam osnove ?
Što se tiče podešavanja, ja sam apsolutni početnik ali sam uspio naučiti par stvari zahvaljujući savjetima raje ovdje po forumu. Da ti probam nekako laički objasniti, kada slikaš slike po noći, aparat automatski podešava jako velik ISO pa je rezultat takve slike jako puna šuma na istoj. Da bi to izbjegao, nastojiš da smanjiš ISO na nekih 100-200 ali samim tim moraš povećati Shutter Speed (to ti je ova ikonica ispod ISO) na 1, 2 ili čak 4 sekunde jer će ti inače slika ispasti mračna. Međutim, i tu postoji caka, što je shutter speed veći aparat je podložniji drhtanju tvoje ruke i kao rezultat dobiješ zamućenu sliku, zbog toga je za noćno slikanje potrebno nabaviti stativ ili nastojati nekako fiksirati mobitel (to sam ja jučer uradio tako što sam ga naslonio na ogradu balkona držeći ga maltene jednim prstom)...
Jbg garant me ništa nećeš skontati ali ne znam kako da ti drugačije probam objasniti...
- shalla
#158 Re: Galaxy S7
Jel se zajebaješ il si fakat u Kasindolskoj?MOSALJOZE wrote:Vidi moje kuće,pa djesi komšo
- MOSALJOZE
#159 Re: Galaxy S7
Shallashalla wrote:Jel se zajebaješ il si fakat u Kasindolskoj?MOSALJOZE wrote:Vidi moje kuće,pa djesi komšo
- shalla
#160 Re: Galaxy S7
Ma ja ko će još živjeti na mom seluMOSALJOZE wrote:Shallashalla wrote:Jel se zajebaješ il si fakat u Kasindolskoj?MOSALJOZE wrote:Vidi moje kuće,pa djesi komšo
- MOSALJOZE
#161 Re: Galaxy S7
Dijelimo opštinu nema 2 km od tebe
Selo moje
Selo moje
- arnes_king
#162 Re: Galaxy S7
E bas ti hvala, mogu i ja to naci po netu i citati ali tad ja nista ne kontam, a ovako kako si ti napisao shvatio sam, i eto bar znam nesto, a to cu veceras da isprobamshalla wrote:Ne znam što ti ne prikazuje sliku, probaj otvoriti u drugom browseru.arnes_king wrote:Ja tu sliku nikako ne vidim, samo mi pise "image" a imao bih zeljuI moze li malo pojasnjenje ovih pro postavki, posto vidim da se vi razumijete i da to podesavate za nocne slike pa bih i ja da bar znam osnove ?
Što se tiče podešavanja, ja sam apsolutni početnik ali sam uspio naučiti par stvari zahvaljujući savjetima raje ovdje po forumu. Da ti probam nekako laički objasniti, kada slikaš slike po noći, aparat automatski podešava jako velik ISO pa je rezultat takve slike jako puna šuma na istoj. Da bi to izbjegao, nastojiš da smanjiš ISO na nekih 100-200 ali samim tim moraš povećati Shutter Speed (to ti je ova ikonica ispod ISO) na 1, 2 ili čak 4 sekunde jer će ti inače slika ispasti mračna. Međutim, i tu postoji caka, što je shutter speed veći aparat je podložniji drhtanju tvoje ruke i kao rezultat dobiješ zamućenu sliku, zbog toga je za noćno slikanje potrebno nabaviti stativ ili nastojati nekako fiksirati mobitel (to sam ja jučer uradio tako što sam ga naslonio na ogradu balkona držeći ga maltene jednim prstom)...
Jbg garant me ništa nećeš skontati ali ne znam kako da ti drugačije probam objasniti...
- shalla
#163 Re: Galaxy S7
Nema na čemuarnes_king wrote:E bas ti hvala, mogu i ja to naci po netu i citati ali tad ja nista ne kontam, a ovako kako si ti napisao shvatio sam, i eto bar znam nesto, a to cu veceras da isprobamshalla wrote:Ne znam što ti ne prikazuje sliku, probaj otvoriti u drugom browseru.arnes_king wrote:Ja tu sliku nikako ne vidim, samo mi pise "image" a imao bih zeljuI moze li malo pojasnjenje ovih pro postavki, posto vidim da se vi razumijete i da to podesavate za nocne slike pa bih i ja da bar znam osnove ?
Kažem ti, najprostije rečeno, ISO na nekih 100-200, Shutter Speed na recimo 2 sekunde i fiksiraj mobitel, bićeš iznenađen konačnim rezultatom
- arnes_king
#164 Re: Galaxy S7
A dobro, to je za nocno slikanje, de mi reci imam li potrebe cackati po tim pro postavkama ukoliko slikam po danu, i ukoliko da, sta je tu bitno gledati?
- MOSALJOZE
#165 Re: Galaxy S7
Pa uvijek mozes doraditi sliku,i po danu i po noci ako slikaš.
https://youtu.be/6mO16NXcp9o
Ovakvih i sličnih videa imaš tonu,tvoje da sta upamtis
https://youtu.be/6mO16NXcp9o
Ovakvih i sličnih videa imaš tonu,tvoje da sta upamtis
- arnes_king
#166 Re: Galaxy S7
Hvala vam, evo ovdje sam nasao dosta korisnih savjeta: http://www.trustedreviews.com/opinions/ ... -s7-camera
Ovaj rear cam selfie addon je dobar, samo okrenes tel i on sam opali nakon sto ti raspozna lice u kadru koji obiljezis.
Ovaj rear cam selfie addon je dobar, samo okrenes tel i on sam opali nakon sto ti raspozna lice u kadru koji obiljezis.
- mufa1
#167 Re: Galaxy S7
a shalla, do koliko maksimalno mozes povecat shutter speed, 8 sekundi?
Znam da na lg g4 ide do 30 sekundi ko na aparatima...
- shalla
#168 Re: Galaxy S7
Na G4 jeste išlo do 30 sekundi, ovdje je max 10 sekundimufa1 wrote:a shalla, do koliko maksimalno mozes povecat shutter speed, 8 sekundi?
- Dr Kova
#169 Re: Galaxy S7
Ja se nadam da će ovdje softverski nekom nadogradnjom ubaciti do 30 sec, da mogu slikati zvijezde ko vel'ki. Mada i na 10 će se moći svašta izvući. Na more ću nositi stativ i samo ću slikati zvijezde
- shalla
#170 Re: Galaxy S7
Postim pa ću ti ostaviti komentar sa tačkicama ali ja kad odem na more ja ću malo slikati zvijezde a malo više g....iBuckethead wrote:Na more ću nositi stativ i samo ću slikati zvijezde
- MOSALJOZE
#172 Re: Galaxy S7
Ja sad isprobao sve što se može isprobati
Od panorame,gifova,čak ima i mode za slikanje hrane(sliko somun
) baš extra
Ako niste skinite one dodatke za kameru sa galaxy app
Od panorame,gifova,čak ima i mode za slikanje hrane(sliko somun
- shalla
#173 Re: Galaxy S7
Mmmmmm somun, još samo 7 satiMOSALJOZE wrote:Ja sad isprobao sve što se može isprobati
Od panorame,gifova,čak ima i mode za slikanje hrane(sliko somun) baš extra
Ja sam se jučer igrao sa onim virtual shot, dobra zajebancija...
Btw, ne znam bih li skidao Nova launcher, nervira me što ne mogu da customizujem ikone i teme na način da se meni sviđa a i izbor fontova nije neki aman al et odabrao sam onaj Samsung Sans, može proći
- Dr Kova
#174 Re: Galaxy S7
MOSALJOZE wrote:Ja sad isprobao sve što se može isprobati
Od panorame,gifova,čak ima i mode za slikanje hrane(sliko somun) baš extra
ja nikako da probam stativ i noćne fotke da nisu iz ruke
- MOSALJOZE
#175 Re: Galaxy S7
Buki jel ovo ideš pašice?