Ne zeli da me ozeni zbog..

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
muha_sa

#151 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by muha_sa »

kiki-miki wrote:
muha_sa wrote:kad se bude ženio tražit ce nevinu sa VSS-om

Ili ce ga smotati kakva sa tek zavrsenom
srednjom skolom :oops:
nece se ni oženit dok mu mama ne aminuje
mayab

#152 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by mayab »

Sarita012 wrote:Imam 25 godina a on 32. U stabilnoj smo vezi vec 3 godine. Odgovaraju mu moje godine, a meni njegova ozbiljnost i zelja za drugim zivotom tj brakom.
On jako zeli brak, i u vezi smo koja opstaje zbog nase kompaktibilnosti ali.. on ima VSS i posao u drzavnoj firmi i druzi se sa ljudima koji nemaju nikakve finansijske probleme. Ja imam SSS i radim u jednom shopping centru u gradu kao prodavac. Rekao mi je da imam dobar i stalan posao odmah bi me ozenio, i non stop mi salje neke konkurse i sama trazim posao.. ali tesko je negdje upasti a da nemate novac i stelu.
Depresija je sve veca i veca i kod mene i njega. Volim ga previse, i on mene voli ali ja ne mogu naci bolji posao a sat za brak nam otkucava.. pomozite ljudi :sad:
Stjeraj ga u piz.. mate....!
Ok je "traziti" kakvu takvu financijsku sigurnost prije braka, pogotovo sto ste vec zreliji i niko od vas ne pada na prvu na brak iz stopostotne zaljubljenosti....
Ali ta njegova priča je bolesna, odjebi to pod hitno...
I samo jos promisli, da ti slucajno nisi s njime zbog toga sto lik "ima para"...??
Sretno
almir90

#153 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by almir90 »

Ovo ti se kaže na naški - "šta se desi kad se opanak opapuči". :D

Mogu misliti što bi ti bilo lijepo kroz život sa takvim kompleksašom i narcisom, koji se smatra boljim od drugih. A, zapravo se nema s čime pohvaliti, jer se zaposlio preko štele. Čaba diploma ako iza nje nema djela, s kojim se može čovjek može pohvaliti. Ne znam šta će biti u budućnosti, kada se sada osoba ocjenjuje po svemu, osim po onome najvažnijem, a to je karakter.
nikimostar

#154 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by nikimostar »

Fin je on,fin :run:
SmokingMan

#155 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by SmokingMan »

JThomas wrote:pa više brakova su krediti održali nego sva ljubav i sav seks ovog svijeta :mrgreen:
Hvala ti za ovaj komentar,usran dan,ali ovo me je podiglo barem na tren.... :D
Capajebo

#156 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Capajebo »

Veze to nema sa SSS ili poslom, nego te jednostavno ne voli dovoljno/ ne lozi se dovoljno na tebe - ili se lozi na neku sa strane :zoka:
Ili je ovo, ili ne znas kvalitetan burek napraviti, nema trece.
avetinja

#157 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by avetinja »

Sarita012 wrote:Imam 25 godina a on 32. U stabilnoj smo vezi vec 3 godine. Odgovaraju mu moje godine, a meni njegova ozbiljnost i zelja za drugim zivotom tj brakom.
On jako zeli brak, i u vezi smo koja opstaje zbog nase kompaktibilnosti ali.. on ima VSS i posao u drzavnoj firmi i druzi se sa ljudima koji nemaju nikakve finansijske probleme. Ja imam SSS i radim u jednom shopping centru u gradu kao prodavac. Rekao mi je da imam dobar i stalan posao odmah bi me ozenio, i non stop mi salje neke konkurse i sama trazim posao.. ali tesko je negdje upasti a da nemate novac i stelu.
Depresija je sve veca i veca i kod mene i njega. Volim ga previse, i on mene voli ali ja ne mogu naci bolji posao a sat za brak nam otkucava.. pomozite ljudi :sad:
Što nisi glasala za SDA? Sad ti je đavo kriv.
Njanjavi

#158 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Njanjavi »

Iskreno ne iznenadjuje me vise ovo ni sekunde, samo mi malo smjesno koliko se halabuka i bjes digao jer je toboze musko izjavilo da ima neke kriterije i svoje neke zahtjeve, doduse jako debilne i retardirane al ajde, svi smo pomalo cvaknuti :D
Samo malo povlacim paralelu, i pokusavam skontat, po cemu se to postupak ovog retarda razlikuje od stvari koje barem 98% koka radi oduvjek pri izboru svog partnera.
Realno ako cemo ono, svakoj je bitna materijalna sigurnost, i ovo kazem realno i nimalo pljuvacki, to je fakt i realno stanje od pamtivjeka i sta sad.
Ali cim muskarac tako nesto ili slican kriterijum ima, odma je skot, konj, retard, doduse ovaj se bas cini po prici kao retard pa je opravdano u ovome slucaju al eto.
Nisi cheri iz njegove kaste i to ti je, filuju mu glavu da nisi od dobrog roda, vazda ce te gledat tako ako ne on direktno onda njegova porodica.
Ako imas ponosa iole, te ruzicaste cvike sa ociju skini i skontaj malo realno o razlogu koji ti je rekao, skontaj se brate malo, mislim wtf.
I zensko sto moze bit glupo kad zaljepi za nepovjerovat jpote :roll:
maida95

#159 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by maida95 »

Nego, njanjavi kakvi su ono top komentari po jednoj našoj fb stranici? :lol: :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#160 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by _BataZiv_0809 »

Dupli arsini su takodjer od pamtivjeka.

Kad se desi prevara, muskarci su supci jer su naletili na laku, poletili za tudjom, a kod zena je opravdanje da je eto taj neko razumije, sa njim se osjeca sigurna...bla bla
Njanjavi

#161 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Njanjavi »

maida95 wrote:Nego, njanjavi kakvi su ono top komentari po jednoj našoj fb stranici? :lol: :mrgreen:
Mars raskopuso, kako znas da sam ja uopste, i gadove slagala si da under vise ne radi, crkni!!!
maida95

#162 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by maida95 »

Nije te teško vala prepoznati, al' nikako :pisnula:
Pa nije radio :|
nemampojma0

#163 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by nemampojma0 »

Sarita, dobro su ti LJUDI na forumu rekli, okreni se ti na drugu stranu, mani se skorojevica i malogradjana. On postavlja uslove, a do jucer nije imao nikakvog posla, pa mu rodbina dala sadaku da kupi posao i kao takav sebi daje za pravo da tebe omalovazava. Ti si makar sama nasla posao adekvatan strucnoj spremi, a on kad je tako pametan i spsosban sto nije nasao? Snob koji se druzi sa jos vecim snobovima, cija je glavna prica kako su oni iznad drugih...sami sebi se dive i lazu se medjusobno.
Lijepo mu kazes da nisi vise zainteresirana, pa i da sad hoce da te zeni. Kazi nije mi do udaje,hocu da uzmem kredit i skolujem se. Nema ovo veze s tobom, hocu da se razvijam..ti si mi visak ;-) Hvala na svemu..prijatno! I prodises.
Sve ovo otpada, ako si i ti kompleksasica i hoces da udjes u "vise krugove".
Uzdravlje!
Sarita012

#164 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Sarita012 »

nemampojma0 wrote:Sarita, dobro su ti LJUDI na forumu rekli, okreni se ti na drugu stranu, mani se skorojevica i malogradjana. On postavlja uslove, a do jucer nije imao nikakvog posla, pa mu rodbina dala sadaku da kupi posao i kao takav sebi daje za pravo da tebe omalovazava. Ti si makar sama nasla posao adekvatan strucnoj spremi, a on kad je tako pametan i spsosban sto nije nasao? Snob koji se druzi sa jos vecim snobovima, cija je glavna prica kako su oni iznad drugih...sami sebi se dive i lazu se medjusobno.
Lijepo mu kazes da nisi vise zainteresirana, pa i da sad hoce da te zeni. Kazi nije mi do udaje,hocu da uzmem kredit i skolujem se. Nema ovo veze s tobom, hocu da se razvijam..ti si mi visak ;-) Hvala na svemu..prijatno! I prodises.
Uzdravlje!
Nisam opterecena tim stvarima zaista. Nisam kompleksas i ne patim od tih snobovskih stvari. Mozda je i zbog toga sa mnom. Uvijek se cudio kako to da me neke male bzw stvari cine sretnom.. on zeli da ja nadjem posao , ali tesko je. Samo ne zeli da se pati sutra u braku ako ostanem bez posla, a imamo djecu i stambeni kredit..i on ne spava danima, otvoreno mi to govori.
Kataklinger

#165 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Kataklinger »

Kad djevojka oklijeva iz istih razloga, tad je ona pametna i zna šta hoće u životu. Kad muškarac oklijeva, tad je on pokvaren, materijalista i malograđan. Čovjek u kreditu, ne osjeća finansijsku stabilnost sa tvoje strane i ne želi se tek tako upuštat u avanturu zvanu brak pod tim okolnostima. Jer u slučaju da ostaneš bez posla, eto i potencijalnih finansijskih problema, a do toga kad dođe, ode sve u tri lijepe pm da je ne znam ti kolika ljubav. To što je žensko naviklo da sve ide preko muške grbače i dan danas, da nije bitno je li i ona obrazovana, da li ima stabilan posao, da muškarac mora sam obezbijedit stan i auto i sve ostalo, zajebi danas, pa nisu 50-e godine prošlog stoljeća.

"Samo ne zeli da se pati sutra u braku ako ostanem bez posla, a imamo djecu i stambeni kredit..i on ne spava danima, otvoreno mi to govori."
Možda čojk racionalno razmišlja. Možda bi te takvu kakva jesi davno otkačio da je šĆeo. Jednostavno, u današnje vrijeme treba malo razmišljati i unaprijed a ne od jutra do sutra, pa ako dođe do problema, "lako ćemo mi za to". Veći bi vam problem i nesklad bio da uđete u brak, proširite porodicu, za vratom vam kredit a ti ne daj Bože ostaneš bez posla nego ovaj trenutni. Stabilan posao u državnoj firmi nije kraj svih problema, niti svaki takav posao donosi bajne finansije.

A možda te i zavlači dok ne naleti VSS koka na državnim jaslama :lol:
Ovdje ti je na temi iznešeno nekoliko mišljenja, vjerovatno je jedno od tih i rješenje. Ti najbolje poznaješ (ako uopšte poznaješ) tog svog macha, pa sad na osnovu toga koliko ga poznaješ i pročitanog ovdje (kad već ne možeš da se osloniš na vlastito rezonovanje) pokušaj koji je to tačno razlog i koje bi rješenje bilo najbolje po tebe.
Last edited by Kataklinger on 16/02/2016 22:24, edited 2 times in total.
prog321

#166 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by prog321 »

I u 50im je bilo bezkicmenjaka koji se nisu brinuli za familiju.
Naravno da je muskarceva primarna odgovornost staviti kruh na sto.
Ili vi muške pičke mislite biti trudni 9 mjeseci i iz svoje sise hraniti bebu ? :-D
nemampojma0

#167 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by nemampojma0 »

Sarita012 wrote:
nemampojma0 wrote:Sarita, dobro su ti LJUDI na forumu rekli, okreni se ti na drugu stranu, mani se skorojevica i malogradjana. On postavlja uslove, a do jucer nije imao nikakvog posla, pa mu rodbina dala sadaku da kupi posao i kao takav sebi daje za pravo da tebe omalovazava. Ti si makar sama nasla posao adekvatan strucnoj spremi, a on kad je tako pametan i spsosban sto nije nasao? Snob koji se druzi sa jos vecim snobovima, cija je glavna prica kako su oni iznad drugih...sami sebi se dive i lazu se medjusobno.
Uzdravlje!
Nisam opterecena tim stvarima zaista. Nisam kompleksas i ne patim od tih snobovskih stvari. Mozda je i zbog toga sa mnom. Uvijek se cudio kako to da me neke male bzw stvari cine sretnom.. on zeli da ja nadjem posao , ali tesko je. Samo ne zeli da se pati sutra u braku ako ostanem bez posla, a imamo djecu i stambeni kredit..i on ne spava danima, otvoreno mi to govori.
Jesil trazila savjet- jesi. Jesil dobila- jesi. I sta sad hoces, da se neko s tobom ubjedjuje, da ti da savjet koji se uklapa u tvoje iluzije...ma daj. Kazes hvala na savjetu, a odluku svakako ti donosis i vozdra.
I usput..on se plasi zivota.
nemampojma0

#168 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by nemampojma0 »

Kataklinger wrote:Kad djevojka oklijeva iz istih razloga, tad je ona pametna i zna šta hoće u životu. Kad muškarac oklijeva, tad je on pokvaren, materijalista i malograđan. Čovjek u kreditu, ne osjeća finansijsku stabilnost sa tvoje strane i ne želi se tek tako upuštat u avanturu zvanu brak pod tim okolnostima. Jer u slučaju da ostaneš bez posla, eto i potencijalnih finansijskih problema, a do toga kad dođe, ode sve u tri lijepe pm da je ne znam ti kolika ljubav. To što je žensko naviklo da sve ide preko muške grbače i dan danas, da nije bitno je li i ona obrazovana, da li ima stabilan posao, da muškarac mora sam obezbijedit stan i auto i sve ostalo, zajebi danas, pa nisu 50-e godine prošlog stoljeća.

"Samo ne zeli da se pati sutra u braku ako ostanem bez posla, a imamo djecu i stambeni kredit..i on ne spava danima, otvoreno mi to govori."

Iskreno, čovjek racionalno razmišlja. Da je htio, možda bi te takvu kakva jesi davno otkačio. Jednostavno, u današnje vrijeme treba malo razmišljati i unaprijed a ne od jutra do sutra, pa ako dođe do problema, "lako ćemo mi za to". Veći bi vam problem i nesklad bio da uđete u brak, proširite porodicu, za vratom vam kredit a ti ne daj Bože ostaneš bez posla nego ovaj trenutni. Stabilan posao u državnoj firmi nije kraj svih problema, niti svaki takav posao donosi bajne finansije :/
To se zove strah od zivota. I da, kad dodje 5 do 12, naravno da ce musko poturiti grbacu i brinuti o porodici. Ako to nije spsoban, neka ga sterilisu. Ja ne znam odakle si i gdje si odrastao..inace u zivotu.., a u Bosni posebno nema sigurnosti buraz. Slusaj, do rata stan, kuca, auto, dvaput godisnje na more, zimi jednom na planinu i sta...rat. Odjednom nemas nista, samo ono odjece na sebi, ni rezervnih gaca, ni carapa..ma nista bukvalno. I ostade se zivo i ponovo se steklo hvala Bogu.
Ta tvoja prica je prica onih sto nikad u zivotu nista nisu sami stvorili, vazda ima neko iza ledja, da se dusa draga osjeca sigurno. Pa kad nema roditelja nadje se zena i njeni da garantuju sigurnost.
O moja majko sta se sve naziva muskom.
Nista licno buraz, zadnja opaska je bila generalne prirode. Zivio.
detroit-mercy

#169 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by detroit-mercy »

Kataklinger wrote:Kad djevojka oklijeva iz istih razloga, tad je ona pametna i zna šta hoće u životu. Kad muškarac oklijeva, tad je on pokvaren, materijalista i malograđan. Čovjek u kreditu, ne osjeća finansijsku stabilnost sa tvoje strane i ne želi se tek tako upuštat u avanturu zvanu brak pod tim okolnostima. Jer u slučaju da ostaneš bez posla, eto i potencijalnih finansijskih problema, a do toga kad dođe, ode sve u tri lijepe pm da je ne znam ti kolika ljubav. To što je žensko naviklo da sve ide preko muške grbače i dan danas, da nije bitno je li i ona obrazovana, da li ima stabilan posao, da muškarac mora sam obezbijedit stan i auto i sve ostalo, zajebi danas, pa nisu 50-e godine prošlog stoljeća.

Možda čojk racionalno razmišlja. Možda bi te takvu kakva jesi davno otkačio da je šĆeo. Jednostavno, u današnje vrijeme treba malo razmišljati i unaprijed a ne od jutra do sutra, pa ako dođe do problema, "lako ćemo mi za to". Veći bi vam problem i nesklad bio da uđete u brak, proširite porodicu, za vratom vam kredit a ti ne daj Bože ostaneš bez posla nego ovaj trenutni. Stabilan posao u državnoj firmi nije kraj svih problema, niti svaki takav posao donosi bajne finansije.

A možda te i zavlači dok ne naleti VSS koka na državnim jaslama :lol:
Ovdje ti je na temi iznešeno nekoliko mišljenja, vjerovatno je jedno od tih i rješenje. Ti najbolje poznaješ (ako uopšte poznaješ) tog svog macha, pa sad na osnovu toga koliko ga poznaješ i pročitanog ovdje (kad već ne možeš da se osloniš na vlastito rezonovanje) pokušaj koji je to tačno razlog i koje bi rješenje bilo najbolje po tebe.
Haj samo obrni uloge, ona sa zavrsenim faxom i jaranicama iz iste kaste :mrgreen:, on sa SSS radi u trgovini :sad:. Ona ga gura da nadje drugi posao, da se malo razdrma, on vice nije lako :mrgreen: .
Svi ovi forumasi bi skocili da je savjetuju kako joj ne treba staronja koji nema nikakvih ambicija u zivotu, koji ce joj kurac, njoj tako mladoj, lijepoj i pametnoj i sta sve ne jos. Pa bi jos dodali da vjerovatno visi po kladionici po cio dan dok se ona bori, uzela kredit, izganjala fax, posao i sta jos ne dok je on vjerovatno sa rajom gubio vrijeme na utakmice i pive :mrgreen: .
Capajebo

#170 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Capajebo »

A neke realne osobe bi rekle da je on kralj :mrgreen:
Edin H.

#171 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Edin H. »

Kakav je ba to nesposobni kloshar da ocekuje od zene da radi :shock:
Kataklinger

#172 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Kataklinger »

nemampojma0 wrote: To se zove strah od zivota. I da, kad dodje 5 do 12, naravno da ce musko poturiti grbacu i brinuti o porodici. Ako to nije spsoban, neka ga sterilisu. Ja ne znam odakle si i gdje si odrastao..inace u zivotu.., a u Bosni posebno nema sigurnosti buraz. Slusaj, do rata stan, kuca, auto, dvaput godisnje na more, zimi jednom na planinu i sta...rat. Odjednom nemas nista, samo ono odjece na sebi, ni rezervnih gaca, ni carapa..ma nista bukvalno. I ostade se zivo i ponovo se steklo hvala Bogu.
Ta tvoja prica je prica onih sto nikad u zivotu nista nisu sami stvorili, vazda ima neko iza ledja, da se dusa draga osjeca sigurno. Pa kad nema roditelja nadje se zena i njeni da garantuju sigurnost.
O moja majko sta se sve naziva muskom.
Nista licno buraz, zadnja opaska je bila generalne prirode. Zivio.
Ja sam u međuvremenu dodao u post:

"A možda te i zavlači dok ne naleti VSS koka na državnim jaslama :lol:
Ovdje ti je na temi iznešeno nekoliko mišljenja, vjerovatno je jedno od tih i rješenje. Ti najbolje poznaješ (ako uopšte poznaješ) tog svog macha, pa sad na osnovu toga koliko ga poznaješ i pročitanog ovdje (kad već ne možeš da se osloniš na vlastito rezonovanje) pokušaj koji je to tačno razlog i koje bi rješenje bilo najbolje po tebe."

koje je ostalo ne'citirano.

Hajde, cilj nam je da olakšamo djevojci tako što ćemo iznijeti što više različitih mišljenja, i da će onda prepoznati ono pravo, u skladu s tim koliko ga poznaje. Ja lično nemam strah od života, mene je život naučio i još uvijek uči da dok sam ne potegnem guzicu, da nema hajra. Nije mi do sad niko pomogao sekunde ni za školu, ni fakultet a ni za posao. Razumijem te u potpunosti i slažem se i s tvojim mišljenjem, ali sam joj napisao i to jer je to razmišljanje dobrog dijela muške populacije sa VSS u državnom sektoru (da se razumijemo, ja nisam na državnim jaslama, a bio sam i napustio ako ti šta znači ;) Možda ti je teško za povjerovat, ali tako je. Ima mnogo dobrog i u privatnom sektoru, samo zavisi kako se ko snađe i kakve ga prilike i okolnosti u životu zadese).
Last edited by Kataklinger on 16/02/2016 22:37, edited 1 time in total.
Capajebo

#173 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Capajebo »

Edin H. wrote:Kakav je ba to nesposobni kloshar da ocekuje od zene da radi :shock:
Normalno da ce da radi. Cim se vidi da su nokti preko 0.2 cm duzine, noktaricu i cap cap, da joj ne smetaju pri radu.
tandmand

#174 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by tandmand »

Sarita012 wrote:Nisam opterecena tim stvarima zaista. Nisam kompleksas i ne patim od tih snobovskih stvari. Mozda je i zbog toga sa mnom. Uvijek se cudio kako to da me neke male bzw stvari cine sretnom.. on zeli da ja nadjem posao , ali tesko je. Samo ne zeli da se pati sutra u braku ako ostanem bez posla, a imamo djecu i stambeni kredit..i on ne spava danima, otvoreno mi to govori.
Ima stambeni kredit, što znači da je u neku ruku beskućnik. :oops: Čudi se malim stvarima koje čovjeka čine sretnim? :-) Visoko leti, voli luxus,fura život na dug ... pokondirena tikva.
Nego ti njemu predloži da idete tražiti sreću u Njemačkoj. Za početak, azil - balkanska ruta. :D Ako odbije, traži drugu sreću.
MAN-lion's coach

#175 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by MAN-lion's coach »

Nek kabadahija putem svojih veza i shema po drzavnoj siki te tamo uhljebi bez puno price , ako nece , ispali ga.
Svakako ta vam veza nekakva kisela , pa zajebi to.
Post Reply