nece se ni oženit dok mu mama ne aminujekiki-miki wrote:muha_sa wrote:kad se bude ženio tražit ce nevinu sa VSS-om
Ili ce ga smotati kakva sa tek zavrsenom
srednjom skolom
Ne zeli da me ozeni zbog..
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- muha_sa
#151 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
- mayab
#152 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Stjeraj ga u piz.. mate....!Sarita012 wrote:Imam 25 godina a on 32. U stabilnoj smo vezi vec 3 godine. Odgovaraju mu moje godine, a meni njegova ozbiljnost i zelja za drugim zivotom tj brakom.
On jako zeli brak, i u vezi smo koja opstaje zbog nase kompaktibilnosti ali.. on ima VSS i posao u drzavnoj firmi i druzi se sa ljudima koji nemaju nikakve finansijske probleme. Ja imam SSS i radim u jednom shopping centru u gradu kao prodavac. Rekao mi je da imam dobar i stalan posao odmah bi me ozenio, i non stop mi salje neke konkurse i sama trazim posao.. ali tesko je negdje upasti a da nemate novac i stelu.
Depresija je sve veca i veca i kod mene i njega. Volim ga previse, i on mene voli ali ja ne mogu naci bolji posao a sat za brak nam otkucava.. pomozite ljudi
Ok je "traziti" kakvu takvu financijsku sigurnost prije braka, pogotovo sto ste vec zreliji i niko od vas ne pada na prvu na brak iz stopostotne zaljubljenosti....
Ali ta njegova priča je bolesna, odjebi to pod hitno...
I samo jos promisli, da ti slucajno nisi s njime zbog toga sto lik "ima para"...??
Sretno
-
almir90
#153 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Ovo ti se kaže na naški - "šta se desi kad se opanak opapuči".
Mogu misliti što bi ti bilo lijepo kroz život sa takvim kompleksašom i narcisom, koji se smatra boljim od drugih. A, zapravo se nema s čime pohvaliti, jer se zaposlio preko štele. Čaba diploma ako iza nje nema djela, s kojim se može čovjek može pohvaliti. Ne znam šta će biti u budućnosti, kada se sada osoba ocjenjuje po svemu, osim po onome najvažnijem, a to je karakter.
Mogu misliti što bi ti bilo lijepo kroz život sa takvim kompleksašom i narcisom, koji se smatra boljim od drugih. A, zapravo se nema s čime pohvaliti, jer se zaposlio preko štele. Čaba diploma ako iza nje nema djela, s kojim se može čovjek može pohvaliti. Ne znam šta će biti u budućnosti, kada se sada osoba ocjenjuje po svemu, osim po onome najvažnijem, a to je karakter.
-
nikimostar
#154 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Fin je on,fin 
- SmokingMan
#155 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Hvala ti za ovaj komentar,usran dan,ali ovo me je podiglo barem na tren....JThomas wrote:pa više brakova su krediti održali nego sva ljubav i sav seks ovog svijeta
- Capajebo
#156 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Veze to nema sa SSS ili poslom, nego te jednostavno ne voli dovoljno/ ne lozi se dovoljno na tebe - ili se lozi na neku sa strane 
Ili je ovo, ili ne znas kvalitetan burek napraviti, nema trece.
Ili je ovo, ili ne znas kvalitetan burek napraviti, nema trece.
- avetinja
#157 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Što nisi glasala za SDA? Sad ti je đavo kriv.Sarita012 wrote:Imam 25 godina a on 32. U stabilnoj smo vezi vec 3 godine. Odgovaraju mu moje godine, a meni njegova ozbiljnost i zelja za drugim zivotom tj brakom.
On jako zeli brak, i u vezi smo koja opstaje zbog nase kompaktibilnosti ali.. on ima VSS i posao u drzavnoj firmi i druzi se sa ljudima koji nemaju nikakve finansijske probleme. Ja imam SSS i radim u jednom shopping centru u gradu kao prodavac. Rekao mi je da imam dobar i stalan posao odmah bi me ozenio, i non stop mi salje neke konkurse i sama trazim posao.. ali tesko je negdje upasti a da nemate novac i stelu.
Depresija je sve veca i veca i kod mene i njega. Volim ga previse, i on mene voli ali ja ne mogu naci bolji posao a sat za brak nam otkucava.. pomozite ljudi
- Njanjavi
#158 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Iskreno ne iznenadjuje me vise ovo ni sekunde, samo mi malo smjesno koliko se halabuka i bjes digao jer je toboze musko izjavilo da ima neke kriterije i svoje neke zahtjeve, doduse jako debilne i retardirane al ajde, svi smo pomalo cvaknuti 
Samo malo povlacim paralelu, i pokusavam skontat, po cemu se to postupak ovog retarda razlikuje od stvari koje barem 98% koka radi oduvjek pri izboru svog partnera.
Realno ako cemo ono, svakoj je bitna materijalna sigurnost, i ovo kazem realno i nimalo pljuvacki, to je fakt i realno stanje od pamtivjeka i sta sad.
Ali cim muskarac tako nesto ili slican kriterijum ima, odma je skot, konj, retard, doduse ovaj se bas cini po prici kao retard pa je opravdano u ovome slucaju al eto.
Nisi cheri iz njegove kaste i to ti je, filuju mu glavu da nisi od dobrog roda, vazda ce te gledat tako ako ne on direktno onda njegova porodica.
Ako imas ponosa iole, te ruzicaste cvike sa ociju skini i skontaj malo realno o razlogu koji ti je rekao, skontaj se brate malo, mislim wtf.
I zensko sto moze bit glupo kad zaljepi za nepovjerovat jpote
Samo malo povlacim paralelu, i pokusavam skontat, po cemu se to postupak ovog retarda razlikuje od stvari koje barem 98% koka radi oduvjek pri izboru svog partnera.
Realno ako cemo ono, svakoj je bitna materijalna sigurnost, i ovo kazem realno i nimalo pljuvacki, to je fakt i realno stanje od pamtivjeka i sta sad.
Ali cim muskarac tako nesto ili slican kriterijum ima, odma je skot, konj, retard, doduse ovaj se bas cini po prici kao retard pa je opravdano u ovome slucaju al eto.
Nisi cheri iz njegove kaste i to ti je, filuju mu glavu da nisi od dobrog roda, vazda ce te gledat tako ako ne on direktno onda njegova porodica.
Ako imas ponosa iole, te ruzicaste cvike sa ociju skini i skontaj malo realno o razlogu koji ti je rekao, skontaj se brate malo, mislim wtf.
I zensko sto moze bit glupo kad zaljepi za nepovjerovat jpote
-
maida95
#159 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Nego, njanjavi kakvi su ono top komentari po jednoj našoj fb stranici?

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#160 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Dupli arsini su takodjer od pamtivjeka.
Kad se desi prevara, muskarci su supci jer su naletili na laku, poletili za tudjom, a kod zena je opravdanje da je eto taj neko razumije, sa njim se osjeca sigurna...bla bla
Kad se desi prevara, muskarci su supci jer su naletili na laku, poletili za tudjom, a kod zena je opravdanje da je eto taj neko razumije, sa njim se osjeca sigurna...bla bla
- Njanjavi
#161 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Mars raskopuso, kako znas da sam ja uopste, i gadove slagala si da under vise ne radi, crkni!!!maida95 wrote:Nego, njanjavi kakvi su ono top komentari po jednoj našoj fb stranici?![]()
-
maida95
#162 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Nije te teško vala prepoznati, al' nikako
Pa nije radio
Pa nije radio
- nemampojma0
#163 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Sarita, dobro su ti LJUDI na forumu rekli, okreni se ti na drugu stranu, mani se skorojevica i malogradjana. On postavlja uslove, a do jucer nije imao nikakvog posla, pa mu rodbina dala sadaku da kupi posao i kao takav sebi daje za pravo da tebe omalovazava. Ti si makar sama nasla posao adekvatan strucnoj spremi, a on kad je tako pametan i spsosban sto nije nasao? Snob koji se druzi sa jos vecim snobovima, cija je glavna prica kako su oni iznad drugih...sami sebi se dive i lazu se medjusobno.
Lijepo mu kazes da nisi vise zainteresirana, pa i da sad hoce da te zeni. Kazi nije mi do udaje,hocu da uzmem kredit i skolujem se. Nema ovo veze s tobom, hocu da se razvijam..ti si mi visak
Hvala na svemu..prijatno! I prodises.
Sve ovo otpada, ako si i ti kompleksasica i hoces da udjes u "vise krugove".
Uzdravlje!
Lijepo mu kazes da nisi vise zainteresirana, pa i da sad hoce da te zeni. Kazi nije mi do udaje,hocu da uzmem kredit i skolujem se. Nema ovo veze s tobom, hocu da se razvijam..ti si mi visak
Uzdravlje!
- Sarita012
#164 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Nisam opterecena tim stvarima zaista. Nisam kompleksas i ne patim od tih snobovskih stvari. Mozda je i zbog toga sa mnom. Uvijek se cudio kako to da me neke male bzw stvari cine sretnom.. on zeli da ja nadjem posao , ali tesko je. Samo ne zeli da se pati sutra u braku ako ostanem bez posla, a imamo djecu i stambeni kredit..i on ne spava danima, otvoreno mi to govori.nemampojma0 wrote:Sarita, dobro su ti LJUDI na forumu rekli, okreni se ti na drugu stranu, mani se skorojevica i malogradjana. On postavlja uslove, a do jucer nije imao nikakvog posla, pa mu rodbina dala sadaku da kupi posao i kao takav sebi daje za pravo da tebe omalovazava. Ti si makar sama nasla posao adekvatan strucnoj spremi, a on kad je tako pametan i spsosban sto nije nasao? Snob koji se druzi sa jos vecim snobovima, cija je glavna prica kako su oni iznad drugih...sami sebi se dive i lazu se medjusobno.
Lijepo mu kazes da nisi vise zainteresirana, pa i da sad hoce da te zeni. Kazi nije mi do udaje,hocu da uzmem kredit i skolujem se. Nema ovo veze s tobom, hocu da se razvijam..ti si mi visakHvala na svemu..prijatno! I prodises.
Uzdravlje!
-
Kataklinger
#165 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Kad djevojka oklijeva iz istih razloga, tad je ona pametna i zna šta hoće u životu. Kad muškarac oklijeva, tad je on pokvaren, materijalista i malograđan. Čovjek u kreditu, ne osjeća finansijsku stabilnost sa tvoje strane i ne želi se tek tako upuštat u avanturu zvanu brak pod tim okolnostima. Jer u slučaju da ostaneš bez posla, eto i potencijalnih finansijskih problema, a do toga kad dođe, ode sve u tri lijepe pm da je ne znam ti kolika ljubav. To što je žensko naviklo da sve ide preko muške grbače i dan danas, da nije bitno je li i ona obrazovana, da li ima stabilan posao, da muškarac mora sam obezbijedit stan i auto i sve ostalo, zajebi danas, pa nisu 50-e godine prošlog stoljeća.
"Samo ne zeli da se pati sutra u braku ako ostanem bez posla, a imamo djecu i stambeni kredit..i on ne spava danima, otvoreno mi to govori."
Možda čojk racionalno razmišlja. Možda bi te takvu kakva jesi davno otkačio da je šĆeo. Jednostavno, u današnje vrijeme treba malo razmišljati i unaprijed a ne od jutra do sutra, pa ako dođe do problema, "lako ćemo mi za to". Veći bi vam problem i nesklad bio da uđete u brak, proširite porodicu, za vratom vam kredit a ti ne daj Bože ostaneš bez posla nego ovaj trenutni. Stabilan posao u državnoj firmi nije kraj svih problema, niti svaki takav posao donosi bajne finansije.
A možda te i zavlači dok ne naleti VSS koka na državnim jaslama
Ovdje ti je na temi iznešeno nekoliko mišljenja, vjerovatno je jedno od tih i rješenje. Ti najbolje poznaješ (ako uopšte poznaješ) tog svog macha, pa sad na osnovu toga koliko ga poznaješ i pročitanog ovdje (kad već ne možeš da se osloniš na vlastito rezonovanje) pokušaj koji je to tačno razlog i koje bi rješenje bilo najbolje po tebe.
"Samo ne zeli da se pati sutra u braku ako ostanem bez posla, a imamo djecu i stambeni kredit..i on ne spava danima, otvoreno mi to govori."
Možda čojk racionalno razmišlja. Možda bi te takvu kakva jesi davno otkačio da je šĆeo. Jednostavno, u današnje vrijeme treba malo razmišljati i unaprijed a ne od jutra do sutra, pa ako dođe do problema, "lako ćemo mi za to". Veći bi vam problem i nesklad bio da uđete u brak, proširite porodicu, za vratom vam kredit a ti ne daj Bože ostaneš bez posla nego ovaj trenutni. Stabilan posao u državnoj firmi nije kraj svih problema, niti svaki takav posao donosi bajne finansije.
A možda te i zavlači dok ne naleti VSS koka na državnim jaslama
Ovdje ti je na temi iznešeno nekoliko mišljenja, vjerovatno je jedno od tih i rješenje. Ti najbolje poznaješ (ako uopšte poznaješ) tog svog macha, pa sad na osnovu toga koliko ga poznaješ i pročitanog ovdje (kad već ne možeš da se osloniš na vlastito rezonovanje) pokušaj koji je to tačno razlog i koje bi rješenje bilo najbolje po tebe.
Last edited by Kataklinger on 16/02/2016 22:24, edited 2 times in total.
-
prog321
#166 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
I u 50im je bilo bezkicmenjaka koji se nisu brinuli za familiju.
Naravno da je muskarceva primarna odgovornost staviti kruh na sto.
Ili vi muške pičke mislite biti trudni 9 mjeseci i iz svoje sise hraniti bebu ?
Naravno da je muskarceva primarna odgovornost staviti kruh na sto.
Ili vi muške pičke mislite biti trudni 9 mjeseci i iz svoje sise hraniti bebu ?
- nemampojma0
#167 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Jesil trazila savjet- jesi. Jesil dobila- jesi. I sta sad hoces, da se neko s tobom ubjedjuje, da ti da savjet koji se uklapa u tvoje iluzije...ma daj. Kazes hvala na savjetu, a odluku svakako ti donosis i vozdra.Sarita012 wrote:Nisam opterecena tim stvarima zaista. Nisam kompleksas i ne patim od tih snobovskih stvari. Mozda je i zbog toga sa mnom. Uvijek se cudio kako to da me neke male bzw stvari cine sretnom.. on zeli da ja nadjem posao , ali tesko je. Samo ne zeli da se pati sutra u braku ako ostanem bez posla, a imamo djecu i stambeni kredit..i on ne spava danima, otvoreno mi to govori.nemampojma0 wrote:Sarita, dobro su ti LJUDI na forumu rekli, okreni se ti na drugu stranu, mani se skorojevica i malogradjana. On postavlja uslove, a do jucer nije imao nikakvog posla, pa mu rodbina dala sadaku da kupi posao i kao takav sebi daje za pravo da tebe omalovazava. Ti si makar sama nasla posao adekvatan strucnoj spremi, a on kad je tako pametan i spsosban sto nije nasao? Snob koji se druzi sa jos vecim snobovima, cija je glavna prica kako su oni iznad drugih...sami sebi se dive i lazu se medjusobno.
Lijepo mu kazes da nisi vise zainteresirana, pa i da sad hoce da te zeni. Kazi nije mi do udaje,hocu da uzmem kredit i skolujem se. Nema ovo veze s tobom, hocu da se razvijam..ti si mi visakHvala na svemu..prijatno! I prodises.
Uzdravlje!
I usput..on se plasi zivota.
- nemampojma0
#168 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
To se zove strah od zivota. I da, kad dodje 5 do 12, naravno da ce musko poturiti grbacu i brinuti o porodici. Ako to nije spsoban, neka ga sterilisu. Ja ne znam odakle si i gdje si odrastao..inace u zivotu.., a u Bosni posebno nema sigurnosti buraz. Slusaj, do rata stan, kuca, auto, dvaput godisnje na more, zimi jednom na planinu i sta...rat. Odjednom nemas nista, samo ono odjece na sebi, ni rezervnih gaca, ni carapa..ma nista bukvalno. I ostade se zivo i ponovo se steklo hvala Bogu.Kataklinger wrote:Kad djevojka oklijeva iz istih razloga, tad je ona pametna i zna šta hoće u životu. Kad muškarac oklijeva, tad je on pokvaren, materijalista i malograđan. Čovjek u kreditu, ne osjeća finansijsku stabilnost sa tvoje strane i ne želi se tek tako upuštat u avanturu zvanu brak pod tim okolnostima. Jer u slučaju da ostaneš bez posla, eto i potencijalnih finansijskih problema, a do toga kad dođe, ode sve u tri lijepe pm da je ne znam ti kolika ljubav. To što je žensko naviklo da sve ide preko muške grbače i dan danas, da nije bitno je li i ona obrazovana, da li ima stabilan posao, da muškarac mora sam obezbijedit stan i auto i sve ostalo, zajebi danas, pa nisu 50-e godine prošlog stoljeća.
Iskreno, čovjek racionalno razmišlja. Da je htio, možda bi te takvu kakva jesi davno otkačio. Jednostavno, u današnje vrijeme treba malo razmišljati i unaprijed a ne od jutra do sutra, pa ako dođe do problema, "lako ćemo mi za to". Veći bi vam problem i nesklad bio da uđete u brak, proširite porodicu, za vratom vam kredit a ti ne daj Bože ostaneš bez posla nego ovaj trenutni. Stabilan posao u državnoj firmi nije kraj svih problema, niti svaki takav posao donosi bajne finansije :/
Ta tvoja prica je prica onih sto nikad u zivotu nista nisu sami stvorili, vazda ima neko iza ledja, da se dusa draga osjeca sigurno. Pa kad nema roditelja nadje se zena i njeni da garantuju sigurnost.
O moja majko sta se sve naziva muskom.
Nista licno buraz, zadnja opaska je bila generalne prirode. Zivio.
-
detroit-mercy
#169 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Haj samo obrni uloge, ona sa zavrsenim faxom i jaranicama iz iste kasteKataklinger wrote:Kad djevojka oklijeva iz istih razloga, tad je ona pametna i zna šta hoće u životu. Kad muškarac oklijeva, tad je on pokvaren, materijalista i malograđan. Čovjek u kreditu, ne osjeća finansijsku stabilnost sa tvoje strane i ne želi se tek tako upuštat u avanturu zvanu brak pod tim okolnostima. Jer u slučaju da ostaneš bez posla, eto i potencijalnih finansijskih problema, a do toga kad dođe, ode sve u tri lijepe pm da je ne znam ti kolika ljubav. To što je žensko naviklo da sve ide preko muške grbače i dan danas, da nije bitno je li i ona obrazovana, da li ima stabilan posao, da muškarac mora sam obezbijedit stan i auto i sve ostalo, zajebi danas, pa nisu 50-e godine prošlog stoljeća.
A možda te i zavlači dok ne naleti VSS koka na državnim jaslama![]()
Svi ovi forumasi bi skocili da je savjetuju kako joj ne treba staronja koji nema nikakvih ambicija u zivotu, koji ce joj kurac, njoj tako mladoj, lijepoj i pametnoj i sta sve ne jos. Pa bi jos dodali da vjerovatno visi po kladionici po cio dan dok se ona bori, uzela kredit, izganjala fax, posao i sta jos ne dok je on vjerovatno sa rajom gubio vrijeme na utakmice i pive
- Capajebo
#170 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
A neke realne osobe bi rekle da je on kralj 
- Edin H.
#171 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Kakav je ba to nesposobni kloshar da ocekuje od zene da radi 
-
Kataklinger
#172 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Ja sam u međuvremenu dodao u post:nemampojma0 wrote: To se zove strah od zivota. I da, kad dodje 5 do 12, naravno da ce musko poturiti grbacu i brinuti o porodici. Ako to nije spsoban, neka ga sterilisu. Ja ne znam odakle si i gdje si odrastao..inace u zivotu.., a u Bosni posebno nema sigurnosti buraz. Slusaj, do rata stan, kuca, auto, dvaput godisnje na more, zimi jednom na planinu i sta...rat. Odjednom nemas nista, samo ono odjece na sebi, ni rezervnih gaca, ni carapa..ma nista bukvalno. I ostade se zivo i ponovo se steklo hvala Bogu.
Ta tvoja prica je prica onih sto nikad u zivotu nista nisu sami stvorili, vazda ima neko iza ledja, da se dusa draga osjeca sigurno. Pa kad nema roditelja nadje se zena i njeni da garantuju sigurnost.
O moja majko sta se sve naziva muskom.
Nista licno buraz, zadnja opaska je bila generalne prirode. Zivio.
"A možda te i zavlači dok ne naleti VSS koka na državnim jaslama
Ovdje ti je na temi iznešeno nekoliko mišljenja, vjerovatno je jedno od tih i rješenje. Ti najbolje poznaješ (ako uopšte poznaješ) tog svog macha, pa sad na osnovu toga koliko ga poznaješ i pročitanog ovdje (kad već ne možeš da se osloniš na vlastito rezonovanje) pokušaj koji je to tačno razlog i koje bi rješenje bilo najbolje po tebe."
koje je ostalo ne'citirano.
Hajde, cilj nam je da olakšamo djevojci tako što ćemo iznijeti što više različitih mišljenja, i da će onda prepoznati ono pravo, u skladu s tim koliko ga poznaje. Ja lično nemam strah od života, mene je život naučio i još uvijek uči da dok sam ne potegnem guzicu, da nema hajra. Nije mi do sad niko pomogao sekunde ni za školu, ni fakultet a ni za posao. Razumijem te u potpunosti i slažem se i s tvojim mišljenjem, ali sam joj napisao i to jer je to razmišljanje dobrog dijela muške populacije sa VSS u državnom sektoru (da se razumijemo, ja nisam na državnim jaslama, a bio sam i napustio ako ti šta znači
Last edited by Kataklinger on 16/02/2016 22:37, edited 1 time in total.
- Capajebo
#173 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Normalno da ce da radi. Cim se vidi da su nokti preko 0.2 cm duzine, noktaricu i cap cap, da joj ne smetaju pri radu.Edin H. wrote:Kakav je ba to nesposobni kloshar da ocekuje od zene da radi
- tandmand
#174 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Ima stambeni kredit, što znači da je u neku ruku beskućnik.Sarita012 wrote:Nisam opterecena tim stvarima zaista. Nisam kompleksas i ne patim od tih snobovskih stvari. Mozda je i zbog toga sa mnom. Uvijek se cudio kako to da me neke male bzw stvari cine sretnom.. on zeli da ja nadjem posao , ali tesko je. Samo ne zeli da se pati sutra u braku ako ostanem bez posla, a imamo djecu i stambeni kredit..i on ne spava danima, otvoreno mi to govori.
Nego ti njemu predloži da idete tražiti sreću u Njemačkoj. Za početak, azil - balkanska ruta.
-
MAN-lion's coach
#175 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Nek kabadahija putem svojih veza i shema po drzavnoj siki te tamo uhljebi bez puno price , ako nece , ispali ga.
Svakako ta vam veza nekakva kisela , pa zajebi to.
Svakako ta vam veza nekakva kisela , pa zajebi to.