ISMIR JUSKO ŠVABO
-
__Phoenix__
#151 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Nije policija kriva za povratnike u kriminal, a takvih je 99%.
- Tercius
#152 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Odavno je vec trebalo uvesti neke inovacije u operativni rad policije, a za to je trebalo malo kreativnosti ( sto se moglo pokupiti ako nista bar u filmovima i serijama ) i mnogo volje.Zasto ja vjerujem u ovog covjeka bez obzira na sve okolnosti, vjerujem bas iz razloga sto je on i izgradio svoju karijeru tako sto je uz veliki napor bio i jako kreativan, biti sef obezbjedzenja ambasadora SAD pored znanja zahtjeva i tu stavku, zna kako stvari ferceraju a izmedju ostalog i to da ljudstvo bez opreme ne znaci nista kao niti oprema bez ljudstva.Duboko vjerujem i nadam se da ce pored novih vozila i opreme uraditi nesto i po pitanju strucnog usavrsavanja ljudi koji ce biti u zaduzenju da koriste tu opremu, da ce se u program i plan godisnje obuke uvesti i stavka pa recimo nekog engleskog jezika pa plati neke studente sa filozofskog na ugovor o radu da odrze neke casove itd.Generalno sistem rada policije je ostao na nivou 95-96 godine kada su tu matricu rada crtali nekakvi strucnjaci iz Pakistana,Indije, Ruande koji su se zvali IPTF-a. Policiju u civilu u parkove, trgove, srednje-osnovne skole,tramvaje,trole, specijalce u civilu po bankama, oko kladionica i marketa, obuci ih ko prosjake ako treba i nek sjedi pred bankom danas 8 sati ali im takodje usadi duh i osjecaj da to sto rade ima i mora biti efekta, patrolnim policajcima u uniformi oduzmi privatne mobitele na pocetku smjene i opremi ih body camerama i usadi osjecaj integriteta, dignititeta i odgovornosti, a ne da lokalni mocnici tipa A.B javno pricaju kako su halali 2 mil.maraka da neke policajce "razduzi" jer Boze moj nije njegovog sina Begovica odgajala da ga tamo neki policajac udari.I naravno opet kazem ohrabriti policiju da ubija kriminalce po ulici jer eto tuzilatsvo je pretrpano.
- Drvosjeca iz Dejcica
#153 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
VjecitiStudent wrote:Od sedamdeset milioncica godisnje, dva idu na opremu = skoro 1000 KM po zaposlenom. Malo?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ispašće da branim Juska, SBB ili Fahru ali ova priča ima i drugu stranu medalje. Čitao sam prvi interviju sa Juskom i čovjek kaže, parafraziram, da policiji treba vratiti ugled, dignitet. Ne možete pljunuti policajca i za to ne odgovarati pravdajući se demokratiojom i ljudksim pravima. Policija mora imati veću ovlast kod upotrebe sile prema kriminalcima i višestrukim povratnicima kriminalu. Policija mora biti bolje opremljena i edukovana.
I šta je sada pogrešno čovjek rekao, evo ja potpisujem sve ovo što je iznio a mislim da se može naći i taj interviju.
A ovih rekordnih 2100 u KS je malo, pa sad treba i nekoliko stotina SBB-ovaca zaposliti.
Izvini a koliko je to po 100.000 stanovnika policajaca? Ja izračuna malo više od 460 policajaca na 100.000 stanovnika u KS iako smatram da je 2100 sa administracijom. Imali smo raspravu na temi Crna hronika i utvrdili smo da smo u prosjeku okruženja i nešto malo više iznad prosjeka EU. Dakle ta opaska rekordnih je niđe veze, subjektivna i odokativna "naučna" metoda.
Banksy wrote:To bi sve stajalo da policija sada, s ovim ovlastima, radi u max kapacitetu, punom snagom, u okvirima sadašnjih nadležnosti. Za početak, de nek se uhvate posla s ovim što po zakonu trebaju i moraju, pa ćemo ih lako sutra zaštititi ili im dati veće ovlasti.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ispašće da branim Juska, SBB ili Fahru ali ova priča ima i drugu stranu medalje. Čitao sam prvi interviju sa Juskom i čovjek kaže, parafraziram, da policiji treba vratiti ugled, dignitet. Ne možete pljunuti policajca i za to ne odgovarati pravdajući se demokratiojom i ljudksim pravima. Policija mora imati veću ovlast kod upotrebe sile prema kriminalcima i višestrukim povratnicima kriminalu. Policija mora biti bolje opremljena i edukovana.
I šta je sada pogrešno čovjek rekao, evo ja potpisujem sve ovo što je iznio a mislim da se može naći i taj interviju.
Uvijek može bolje i više slažem se ali po meni naša policija ima ocjenu solidnu trojku. Nije policija kriva kada višestruke povratnike puste nakon 24h na slobodu...ili zatvorenike puste na godišnji. Budimo realni.
-
VjecitiStudent
#154 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
U statistiku EU ulazi sva policija osim sudskih policajaca.Drvosjeca iz Dejcica wrote:VjecitiStudent wrote:Od sedamdeset milioncica godisnje, dva idu na opremu = skoro 1000 KM po zaposlenom. Malo?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ispašće da branim Juska, SBB ili Fahru ali ova priča ima i drugu stranu medalje. Čitao sam prvi interviju sa Juskom i čovjek kaže, parafraziram, da policiji treba vratiti ugled, dignitet. Ne možete pljunuti policajca i za to ne odgovarati pravdajući se demokratiojom i ljudksim pravima. Policija mora imati veću ovlast kod upotrebe sile prema kriminalcima i višestrukim povratnicima kriminalu. Policija mora biti bolje opremljena i edukovana.
A ovih rekordnih 2100 u KS je malo, pa sad treba i nekoliko stotina SBB-ovaca zaposliti.
Izvini a koliko je to po 100.000 stanovnika policajaca? Ja izračuna malo više od 460 policajaca na 100.000 stanovnika u KS iako smatram da je 2100 sa administracijom. Imali smo raspravu na temi Crna hronika i utvrdili smo da smo u prosjeku okruženja i nešto malo više iznad prosjeka EU. Dakle ta opaska rekordnih je niđe veze, subjektivna i odokativna "naučna" metoda.
...
Na tih 460 treba znači dodati i proporcionalni broj graničnih policajaca, federalnih, sipe.
Jesi li također pogledao brojeve iz 2004., pa broj policajaca prije rata?
- Drvosjeca iz Dejcica
#155 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Čekaj bolan, pa ti si razuman insan, kako ćeš MUP-u KS natovariti graničnu policiju , SIPA-u, sudsku policiju, federalce i sve ostalo?VjecitiStudent wrote: U statistiku EU ulazi sva policija osim sudskih policajaca.
Na tih 460 treba znači dodati i proporcionalni broj graničnih policajaca, federalnih, sipe.
Jesi li također pogledao brojeve iz 2004., pa broj policajaca prije rata?
Govorimo jebem ga o MUP-u KS, je li tako? Jeste! E ti si rekao kao 2100 rekordan broj. Ok, možda po tebi subjektivno ali matematika je egzaktna nauka. Svi pokazatelji govore da 460 policajca na 100.000 stanovnika je u trendu iz okruženja i malo više u odnosu na EU. Dakle možemo konstatovati da 2100 policajaca nije problem niti ih je previše već trebaju malo bolje raditi svoj posao po mom mišljenju. Sud, sudije i tužilaštva su ovdje najslabija karika i tu treba tražiti uzroke ovakvog stanja.
-
walk_M-A-N
#156 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Tačno.VjecitiStudent wrote:U statistiku EU ulazi sva policija osim sudskih policajaca.
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statis ... ce_officer
Što gore stanje, to više policajaca. I obrnuto. To je isto kao vatrogasci kod nas, naguraju se ljudi a nemaju čim gasiti požar na višim spratovima. Ali neka se džip ima."Police officers generally include all ranks of police officers including criminal police, traffic police, border police, gendarmerie, uniformed police, city guard, municipal police."

Gdje se može naći ukupni zbor i prosjek?VjecitiStudent wrote:Jesi li također pogledao brojeve iz 2004., pa broj policajaca prije rata?
Evo tip na https://www.reddit.com/r/europe/comment ... nhabitants bio voljan da doda i nas, ali odakle.
- O'zone
- Globalni moderator
#157 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Za ovo ću ja izdvojiti mjesečno pare iz svog budžeta i halaliti svaku marku ali da se ovako radi.Tercius wrote:Odavno je vec trebalo uvesti neke inovacije u operativni rad policije, a za to je trebalo malo kreativnosti ( sto se moglo pokupiti ako nista bar u filmovima i serijama ) i mnogo volje.Zasto ja vjerujem u ovog covjeka bez obzira na sve okolnosti, vjerujem bas iz razloga sto je on i izgradio svoju karijeru tako sto je uz veliki napor bio i jako kreativan, biti sef obezbjedzenja ambasadora SAD pored znanja zahtjeva i tu stavku, zna kako stvari ferceraju a izmedju ostalog i to da ljudstvo bez opreme ne znaci nista kao niti oprema bez ljudstva.Duboko vjerujem i nadam se da ce pored novih vozila i opreme uraditi nesto i po pitanju strucnog usavrsavanja ljudi koji ce biti u zaduzenju da koriste tu opremu, da ce se u program i plan godisnje obuke uvesti i stavka pa recimo nekog engleskog jezika pa plati neke studente sa filozofskog na ugovor o radu da odrze neke casove itd.Generalno sistem rada policije je ostao na nivou 95-96 godine kada su tu matricu rada crtali nekakvi strucnjaci iz Pakistana,Indije, Ruande koji su se zvali IPTF-a. Policiju u civilu u parkove, trgove, srednje-osnovne skole,tramvaje,trole, specijalce u civilu po bankama, oko kladionica i marketa, obuci ih ko prosjake ako treba i nek sjedi pred bankom danas 8 sati ali im takodje usadi duh i osjecaj da to sto rade ima i mora biti efekta, patrolnim policajcima u uniformi oduzmi privatne mobitele na pocetku smjene i opremi ih body camerama i usadi osjecaj integriteta, dignititeta i odgovornosti, a ne da lokalni mocnici tipa A.B javno pricaju kako su halali 2 mil.maraka da neke policajce "razduzi" jer Boze moj nije njegovog sina Begovica odgajala da ga tamo neki policajac udari.I naravno opet kazem ohrabriti policiju da ubija kriminalce po ulici jer eto tuzilatsvo je pretrpano.
-
VjecitiStudent
#158 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
U gore pobrojanom, za šta je ovlašten ministar, za šta komesar?Tercius wrote:Odavno je vec trebalo uvesti neke inovacije u operativni rad policije, a za to je trebalo malo kreativnosti ( sto se moglo pokupiti ako nista bar u filmovima i serijama ) i mnogo volje.Zasto ja vjerujem u ovog covjeka bez obzira na sve okolnosti, vjerujem bas iz razloga sto je on i izgradio svoju karijeru tako sto je uz veliki napor bio i jako kreativan, biti sef obezbjedzenja ambasadora SAD pored znanja zahtjeva i tu stavku, zna kako stvari ferceraju a izmedju ostalog i to da ljudstvo bez opreme ne znaci nista kao niti oprema bez ljudstva.Duboko vjerujem i nadam se da ce pored novih vozila i opreme uraditi nesto i po pitanju strucnog usavrsavanja ljudi koji ce biti u zaduzenju da koriste tu opremu, da ce se u program i plan godisnje obuke uvesti i stavka pa recimo nekog engleskog jezika pa plati neke studente sa filozofskog na ugovor o radu da odrze neke casove itd.Generalno sistem rada policije je ostao na nivou 95-96 godine kada su tu matricu rada crtali nekakvi strucnjaci iz Pakistana,Indije, Ruande koji su se zvali IPTF-a. Policiju u civilu u parkove, trgove, srednje-osnovne skole,tramvaje,trole, specijalce u civilu po bankama, oko kladionica i marketa, obuci ih ko prosjake ako treba i nek sjedi pred bankom danas 8 sati ali im takodje usadi duh i osjecaj da to sto rade ima i mora biti efekta, patrolnim policajcima u uniformi oduzmi privatne mobitele na pocetku smjene i opremi ih body camerama i usadi osjecaj integriteta, dignititeta i odgovornosti, a ne da lokalni mocnici tipa A.B javno pricaju kako su halali 2 mil.maraka da neke policajce "razduzi" jer Boze moj nije njegovog sina Begovica odgajala da ga tamo neki policajac udari.I naravno opet kazem ohrabriti policiju da ubija kriminalce po ulici jer eto tuzilatsvo je pretrpano.
Komesara, SDA-ovo ljubimče Ćosića, stalno preskačemo u ovim policijskim kritikama, koji je nakon februara 2014. morao naglavačke izletiti, no gle čuda, dobio je još jedan mandat.
Devedesetih je policija bila puno, puno bolja no danas.
Krah očito nastaje odlaskom predratnih kadrova, a dolaskom famelije i stranačkih pijunčića, u skladu sa modernim trendovima u državi.
- Tercius
#159 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Izvini na osnovu cega je trebao letiti nakon februara 2014?Mozda zato sto je izmedju zdravlja svojih policajaca i mase ljudi ipak izabrao ovo drugo...de hajd pusti se tih plenumaskih zakljucaka.Pitam se sta bi bilo da je izdao naredbu za upotrebu sluzbenih pasa i JRiM Bovova.
-
VjecitiStudent
#160 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Jer je tog dana par stotina klošara razvalilo najbrojniju policiju Evrope u roku od dva sata.Tercius wrote:Izvini na osnovu cega je trebao letiti nakon februara 2014?Mozda zato sto je izmedju zdravlja svojih policajaca i mase ljudi ipak izabrao ovo drugo...de hajd pusti se tih plenumaskih zakljucaka.Pitam se sta bi bilo da je izdao naredbu za upotrebu sluzbenih pasa i JRiM Bovova.
Svugdje drugo, smjene i ostavke bi poslije letjele ...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#161 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Tercius wrote:Izvini na osnovu cega je trebao letiti nakon februara 2014?Mozda zato sto je izmedju zdravlja svojih policajaca i mase ljudi ipak izabrao ovo drugo...de hajd pusti se tih plenumaskih zakljucaka.Pitam se sta bi bilo da je izdao naredbu za upotrebu sluzbenih pasa i JRiM Bovova.
kojeg zdravlja? pa nije li dobar broj policajaca, i to iz jedinice za podršku završilo sa ozljedama, najviše zbog NEDJELOVANJA?
i de bogati da se ne lažemo, ni on ni Pećanac nisu htjeli izdati naredbu da se rastjera rulja, zbog političke odgovornosti koje bi to kasnije nosilo sa sobom. što će reći, bilo ih je briga, ali za vlastite guzice.
- bach
#162 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Bogami su policajaci Nermina Pećanca dobro pendrečili "djecu" ( ne znam kako da ih drugačije nazovem) na Skenderiji i gurali ih u Miljacku. Zato su i Pećanac i njegov SDU na zadnjim izborima nestali sa političke scene. Narod ih kaznio na izborima.Chmoljo wrote:Tercius wrote:Izvini na osnovu cega je trebao letiti nakon februara 2014?Mozda zato sto je izmedju zdravlja svojih policajaca i mase ljudi ipak izabrao ovo drugo...de hajd pusti se tih plenumaskih zakljucaka.Pitam se sta bi bilo da je izdao naredbu za upotrebu sluzbenih pasa i JRiM Bovova.![]()
kojeg zdravlja? pa nije li dobar broj policajaca, i to iz jedinice za podršku završilo sa ozljedama, najviše zbog NEDJELOVANJA?
i de bogati da se ne lažemo, ni on ni Pećanac nisu htjeli izdati naredbu da se rastjera rulja, zbog političke odgovornosti koje bi to kasnije nosilo sa sobom. što će reći, bilo ih je briga, ali za vlastite guzice.
-
Drinski
#163 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
To je spolja najvidniji dokaz da se policija ne bavi suzbijanjem kriminaliteta nego politikom. Neaktivnost glavnih tuzilaca nakon protesta je spolja najvidniji dokaz da se tuzioci bave politikom. Zato sam uvjeren da sa ovakvom policijom i tuzilastvom mi ne mozemo naprijed.Ovaj Svabo je isti takav.VjecitiStudent wrote:Jer je tog dana par stotina klošara razvalilo najbrojniju policiju Evrope u roku od dva sata.Tercius wrote:Izvini na osnovu cega je trebao letiti nakon februara 2014?Mozda zato sto je izmedju zdravlja svojih policajaca i mase ljudi ipak izabrao ovo drugo...de hajd pusti se tih plenumaskih zakljucaka.Pitam se sta bi bilo da je izdao naredbu za upotrebu sluzbenih pasa i JRiM Bovova.
Svugdje drugo, smjene i ostavke bi poslije letjele ...
-
Drinski
#164 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ma nikoga oni nisu pendrecili jer bi u suprotnom Kosevo puno bilo te djece. A narod, pa narod kaznjava one koji nemaju stranacku infrastrukturu. Bakir je ima, recimo, pa nece nikad biti kaznjenbach wrote:Bogami su policajaci Nermina Pećanca dobro pendrečili "djecu" ( ne znam kako da ih drugačije nazovem) na Skenderiji i gurali ih u Miljacku. Zato su i Pećanac i njegov SDU na zadnjim izborima nestali sa političke scene. Narod ih kaznio na izborima.Chmoljo wrote:
- Chmoljo
#165 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
ono "pendrečenje" je smijurija. a Pećanac je pometen jer nije stigao/znao napraviti dovoljno dužnika koji bi glasali za njega.bach wrote:
Bogami su policajaci Nermina Pećanca dobro pendrečili "djecu" ( ne znam kako da ih drugačije nazovem) na Skenderiji i gurali ih u Miljacku. Zato su i Pećanac i njegov SDU na zadnjim izborima nestali sa političke scene. Narod ih kaznio na izborima.
- Better Man
#166 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Vahid Čosić po nalogu svoje stranke nije ništa reagovao, jer sva ona paljevina i rušilaćki pohodi su bili u režiji SDA, kako bi se ne zadovoljni građani prikazali kao obična rulja i kako bi se srušili protesti i mafiozi ostali na vlasti. Da je bio imalo morala i obraza, Vahid Čosić ne da bi podnio ostavku, već bi završio u zatvoru zbog svega onog što se desilo.Chmoljo wrote:Tercius wrote:Izvini na osnovu cega je trebao letiti nakon februara 2014?Mozda zato sto je izmedju zdravlja svojih policajaca i mase ljudi ipak izabrao ovo drugo...de hajd pusti se tih plenumaskih zakljucaka.Pitam se sta bi bilo da je izdao naredbu za upotrebu sluzbenih pasa i JRiM Bovova.![]()
-
The BEN10
#167 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Slažem se - na skali od 1 do 10 policija može dobiti trojku.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Uvijek može bolje i više slažem se ali po meni naša policija ima ocjenu solidnu trojku.
-
Fudo387
#168 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Stvarno impozantna biografija.
Da se rodio u USA vec bi bio direktor FBI.
Ismire jarane sretno, i samo marisi, materijala za saketanja imas na pretek.
Da se rodio u USA vec bi bio direktor FBI.
Ismire jarane sretno, i samo marisi, materijala za saketanja imas na pretek.
- Tercius
#169 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Tako nesto sam i ja rekao i mislio...pa mi zato nejasno sto bi to trebao letiti, valjda se demonstranti bune sto ih ovi nisu pendrecili sta li...Chmoljo wrote:Tercius wrote:Izvini na osnovu cega je trebao letiti nakon februara 2014?Mozda zato sto je izmedju zdravlja svojih policajaca i mase ljudi ipak izabrao ovo drugo...de hajd pusti se tih plenumaskih zakljucaka.Pitam se sta bi bilo da je izdao naredbu za upotrebu sluzbenih pasa i JRiM Bovova.![]()
- madridist
- Dozer
#171 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Kao jos neki ovdje, i ja poznajem Svabu od 92... Podijelismo zajedno dosta tih radosti rata, a i u sportu smo istom bili....
Svabo je sasvim regularan lik. O sebi i pri sebi, metodican, precizan i s vrlo jasnim cljjevima, ali i znanjem da ih postigne.
Medjutim - sam je. Realno.
Drugi problem - na poziciji je koju diriguje, postavlja i razrjesava - politika, dakle to je politicka pozicija.
Dakle, svo njegovo znanje i spremnost da uradi dobre stvari vec unaprijed su osudjeni na propast.
Prvi, i odlican primjer, jeste Mahirov slucaj.... Da je bilo do Svabe, svi bi vec bili na stubu srama, javno bi sve priznali, i sudjenje bi im vec bilo zavrseno, a presude izrecene.
Ali, posto je do drugih, stanje je da ni istraga jos nije zavrsena, javnost nema nikakvih informacija o slucaju ni nakon 2 mjeseca, a pojedini roditelji ucesnika zlostavljaca koriste sve moguce resurse da razvodne svu tu pricu sto je vise moguce, pri cemu cak napadaju i hakuju clanove FB grupe Pravda za Mahira.
Ovo je samo jedan ilustrativni primjer Svabine nemoci u ovom nakarqdnom sistemu.
Moj Svabo... Poznavajuci te, vrlo brzo ces ti sve to zatjerati u neku stvar, a to mi potvrdjuju i neki tvoji izrazi lica...
Nazalost, ovo je potpuno korumpiran i nakaradan sistem, i ni ti, ni ja, ni bilo ko kao pojedinac u njemu ne moze nista. Ali, ako bismo se malo grupisali i primijenili njihove mehanizme.... Ko zna
Svabo je sasvim regularan lik. O sebi i pri sebi, metodican, precizan i s vrlo jasnim cljjevima, ali i znanjem da ih postigne.
Drugi problem - na poziciji je koju diriguje, postavlja i razrjesava - politika, dakle to je politicka pozicija.
Dakle, svo njegovo znanje i spremnost da uradi dobre stvari vec unaprijed su osudjeni na propast.
Prvi, i odlican primjer, jeste Mahirov slucaj.... Da je bilo do Svabe, svi bi vec bili na stubu srama, javno bi sve priznali, i sudjenje bi im vec bilo zavrseno, a presude izrecene.
Ali, posto je do drugih, stanje je da ni istraga jos nije zavrsena, javnost nema nikakvih informacija o slucaju ni nakon 2 mjeseca, a pojedini roditelji ucesnika zlostavljaca koriste sve moguce resurse da razvodne svu tu pricu sto je vise moguce, pri cemu cak napadaju i hakuju clanove FB grupe Pravda za Mahira.
Ovo je samo jedan ilustrativni primjer Svabine nemoci u ovom nakarqdnom sistemu.
Moj Svabo... Poznavajuci te, vrlo brzo ces ti sve to zatjerati u neku stvar, a to mi potvrdjuju i neki tvoji izrazi lica...
Nazalost, ovo je potpuno korumpiran i nakaradan sistem, i ni ti, ni ja, ni bilo ko kao pojedinac u njemu ne moze nista. Ali, ako bismo se malo grupisali i primijenili njihove mehanizme.... Ko zna
-
VjecitiStudent
#172 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Odabrao je pravu stranku s kojom ce mijenjati kriminalni sistem i hapsiti kriminalce.Dozer wrote:Kao jos neki ovdje, i ja poznajem Svabu od 92... Podijelismo zajedno dosta tih radosti rata, a i u sportu smo istom bili....
...
- Chmoljo
#173 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
do mene. ali to je svejedno bila loša odluka.Tercius wrote:
Tako nesto sam i ja rekao i mislio...pa mi zato nejasno sto bi to trebao letiti, valjda se demonstranti bune sto ih ovi nisu pendrecili sta li...
za sve.
- Chmoljo
#174 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
sa svim tim iskustvom bi više postigao kao komesar.Dozer wrote:Kao jos neki ovdje, i ja poznajem Svabu od 92... Podijelismo zajedno dosta tih radosti rata, a i u sportu smo istom bili....
ali sumnjam da će u skorije vrijeme tu doći regularan lik.
od policije je ciljano napravljena smijurija, a sve je krenulo od Zujevine. sada se ti isti momci mogu vratiti u policiju, poslije toliko godina. al čemu? postiglo se šta se htjelo: napravljena je neradnička institucija, birvaktile kadar koji je imao radne navike se penzionisao, a na zadnjim konkursima se zapošljavaju djeca oficira.
kud gatački klan prođe, tu trava ne raste...
- JThomas
#175 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
ja ja ja ja ja ja ja...ranger wrote:treba njima Seka mescinimg wrote:MUP Kantona je nije efikasan.
Prisustvo policije na ulicama je minimalno.
Bave se kladionicam i burekom...
Policiji trebaju novi i stručni kadrovi. Ovi uhljebi su je srozali...