Sebija All about

Post Reply
starii

#151 Re: Sebija All about

Post by starii »

ni titin ni alijin sistem nije stao ukraj radniku, tako da od ovoga nema nista, tresla se gora rodio se miš, šire se informacije koje narod hoce da cuje....mislim da ce ovo dovesti do odliva i ono malo ljekara sto radi dobro, da ce u drzavnoj sluzbi ostati samo prosjecni doktori a ovi bolji otici...drugo mozda je ovo i nekom cilj da se obezvrijedi drzavna ustanova jer dovoljno je napraviti analizu kolika je edukacija osoblja u drzavnim bolnicama i vidjeti da je ona ravna nuli, pa unistene su i jace firme od klinickog centra...neka sebija kaze koliko je poslala doktora iz opste bolnice na edukaciju, podatak ce biti sigurno porazavajuci....a da napravis jakog specijalistu treba minimalno 10 godina dobre edukacije i rada ko i u svakom drugom poslu...
KB9

#152 Re: Sebija All about

Post by KB9 »

It_is_a_Leclerc wrote:Podrska Sebiji u ukidanju duplih primanja parazitima
kratko i jasno
and

#153 Re: Sebija All about

Post by and »

It_is_a_Leclerc wrote:
and wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Niko ne može zabraniti ljekarima da imaju privatnu praksu, ali im se može zabraniti da rad u državnoj ustanovi koriste kao svojevrsni casting za dolazak u njihovu privatnu ordinaciju. Uostalom, loš odnos ljekara i pacijenata, upravo dijelom i potiče iz potrebe ljekara da pokažu kako su državne bolnice loše i neuslovne, a njihove privatne ordinacije dobre i kvalitetne.

Ko hoće da radi privatno, neka napusti državnu bolnicu, i mirna Bosna.

Zato podržavam ovaj potez menadžmenta KCUS-a.
ovo jeste evidentan problem i treba pokušati naći neko rješenje.
ne znam da li je baš to ovo.
šta ćemo imati na klinici ako većina izabere privatnu opciju?
Zaposliti mlade i kvalitetne ljekare koji su nezaposleni. Ne treba se plašiti toga.
i oni će uraditi hitnu operaciju na mozgu kad dođe neko sa povredom?
XXS

#154 Re: Sebija All about

Post by XXS »

Doslo sultaniji pred noge da je pita sta zeli.
Hakiz

#155 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

and wrote: i oni će uraditi hitnu operaciju na mozgu kad dođe neko sa povredom?
U nekim zemljama postoje zakoni po kojima hitnu opraciju na mozgu kada dođe neko sa povredom mora uraditi i ljekar u privatnoj klinici. Pa tek onda privatna klinika traži način da naplati uslugu. Odbojanje hitne intervencije ljekaru u privatnoj klinici oduzima licencu, a i klinici ako je ona uticala na neibavljanje hitne intervencije.

NIje problem to regulisati zakonima.
and

#156 Re: Sebija All about

Post by and »

Hakiz wrote:
and wrote: i oni će uraditi hitnu operaciju na mozgu kad dođe neko sa povredom?
U nekim zemljama postoje zakoni po kojima hitnu opraciju na mozgu kada dođe neko sa povredom mora uraditi i ljekar u privatnoj klinici. Pa tek onda privatna klinika traži način da naplati uslugu. Odbojanje hitne intervencije ljekaru u privatnoj klinici oduzima licencu, a i klinici ako je ona uticala na neibavljanje hitne intervencije.

NIje problem to regulisati zakonima.
nije problem ako bude tu da uradi.pošalje fakturu 5-15000 i ok.
nije problem ni da 10-15 operacija mjesečno uradi i država mu za to plati stotinjak hiljada km.
al bi čini mi se jeftinije bilo da to za dobru platu uradi u državnoj bolnici.
It_is_a_Leclerc

#157 Re: Sebija All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne, operaciju na mozgu će ti obaviti specijalista neurohirurgije, a to se postaje višegodišnjom specijalizacijom. Ne može ti neko s biroa to uraditi. Međutim, na birou imate desetke vrlo dobrih, mladih ljudi koji, što zbog ovakvih koji rade u državnoj, privatnoj bolnici i u politici, ne mogu do radnog mjesta, a koji bi, da im se pruži prilika, stasali u vrsne stručnjake, koji bi, za desetak godina, postali, što se kaže, vrhunski specijalisti za svoju oblast.

Uostalom, ja ne vjerujem uopšte da bi i 10 %, a kamoli svi ljekari otišli u privatnu praksu. To je prevelika odgovornost, i prevelik rizik za svakog.

Ova odluka menadžmenta je samo rezultat primjene Zakona. To što se do sada do tog zakonskog rješenja nije držalo je pitanje za neke druge ministre zdravstva i direktore ustanova.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#158 Re: Sebija All about

Post by Truba »

cuo sam da je sebija otisla na cvum ili gore gdje taksijem
umotala se u sal i dva sata sjedila niko joj nije prisao :mrgreen:
i svima 20% od plate
ne znam jel istina ali doslo je od medicinske sestre info :? :? :? :-x
GeeTnT

#159 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

Cekaj dok se Kirba umota...bice masakr..
Last edited by GeeTnT on 04/02/2016 17:43, edited 1 time in total.
and

#160 Re: Sebija All about

Post by and »

Black swan wrote:cuo sam da je sebija otisla na cvum ili gore gdje taksijem
i svima 20% od plate
činjenica je onda da ne poznaje zakone.po zakonu ne može odbiti 20% od plate,pa ako je moraće vratiti.

eto šahbaza :run:
GeeTnT

#161 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

Kako ste samo naivni...pa pored nadzora, kamera....cuj ona se umotala
Nefs-i Mulhima

#162 Re: Sebija All about

Post by Nefs-i Mulhima »

Sebija je baš postala strah i trepet. Priča mi kolegica da su toliko podvili repove doktori da je za ne povjerovati. Na vrijeme dolaze, ostaju do kraja na radnom mjestu (ni u ludilu ne idu kao prije, oko 2h niti su "u krugu KCUS.a" vec na pozicijama). Provjerava im sva bolovanja i odsustva, sve pegla.

Napravila rotaciju radnih mjesta tako da su mnogi sefovi sektora sada bivsi jer nisu radili posao kako treba, degradirala ih u hijerarhiji. Oštra drama, voli se izderati samo tako i nalijepiti. Ima Baketa da je brani, a kolko vidim dovest će ona ovo u red :mrgreen:

Čekali sada hoce li biti plata ili da organizuju štrajk, al Sebijica našla pare tako da im je i taj plan propao.

Za sad sam uz Sebijicu!
and

#163 Re: Sebija All about

Post by and »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne, operaciju na mozgu će ti obaviti specijalista neurohirurgije, a to se postaje višegodišnjom specijalizacijom. Ne može ti neko s biroa to uraditi. Međutim, na birou imate desetke vrlo dobrih, mladih ljudi koji, što zbog ovakvih koji rade u državnoj, privatnoj bolnici i u politici, ne mogu do radnog mjesta, a koji bi, da im se pruži prilika, stasali u vrsne stručnjake, koji bi, za desetak godina, postali, što se kaže, vrhunski specijalisti za svoju oblast.

Uostalom, ja ne vjerujem uopšte da bi i 10 %, a kamoli svi ljekari otišli u privatnu praksu. To je prevelika odgovornost, i prevelik rizik za svakog.

Ova odluka menadžmenta je samo rezultat primjene Zakona. To što se do sada do tog zakonskog rješenja nije držalo je pitanje za neke druge ministre zdravstva i direktore ustanova.
slažem se da i po sadašnjem zakonu ne mogu raditi i tamo i vamo,pa mi nije jasno kakve izmjene zakona traži?
vjerovao ili ne,šta misliš da 6-7 neurohirurga ode i bolnica ostane bez recimo neurohirurga.šta onda?
nije to samo na juriš.svaki potez treba dobro odvagati,vidjeti pozitivne i negativne strane pa ga riješiti na najbolji mogući način.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#164 Re: Sebija All about

Post by Truba »

treba nauciti njemacki za njemacku
treba se odviknuti od poklona i nerada :mrgreen:
treba se naviknuti na zapadni sistem

ko ce ici od doktora i gdje
skoro svi moji jarani i poznanicvi su doktori...najdalje su otisli do mostara kljuca travnika i olova
AzerVisoko

#165 Re: Sebija All about

Post by AzerVisoko »

Nisam simpatiser SDA ali Doktorica trenutno odlican poso
palermo

#166 Re: Sebija All about

Post by palermo »

Black swan wrote:treba nauciti njemacki za njemacku
treba se odviknuti od poklona i nerada :mrgreen:
treba se naviknuti na zapadni sistem

ko ce ici od doktora i gdje
skoro svi moji jarani i poznanicvi su doktori...najdalje su otisli do mostara kljuca travnika i olova
Potcijenjen je vrhunski doktor kod nas. Mlađim generacijama ovo što si ti nabrojao neće biti problem.

Mediokritetima je ovdje super. Oni neće ići. Ali ni naše zdravstvo naprijed, sa njima
starii

#167 Re: Sebija All about

Post by starii »

and wrote:
i svima 20% od plate
činjenica je onda da ne poznaje zakone.po zakonu ne može odbiti 20% od plate,pa ako je moraće vratiti.

prica se da je uletila u CUM a posljedica uleta je smjenjen sef cum-a, a glavni tehnicar dado (poznati sarajevski i šankin gitarista) zavrsio na bolovanja...kad sebija uleti nastaje lom :D
and

#168 Re: Sebija All about

Post by and »

starii wrote:
and wrote:
i svima 20% od plate

prica se da je uletila u CUM a posljedica uleta je smjenjen sef cum-a, a glavni tehnicar dado (poznati sarajevski i šankin gitarista) zavrsio na bolovanja...kad sebija uleti nastaje lom :D
samo što nije uletila na cum,nego na klinički :mrgreen:
ovi je nisu ni dočekali :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#169 Re: Sebija All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Medicinske sestre su valjda svjetski šampioni tračanja, tako da odbij i 60 % of priče, ako hoćeš išta blizu istine.

Ja se nadam da dr. Izetbegović vrši kontrole uposlenika na taj način, jer su to ljudi koje svi mi plaćamo da u tih osam sati rade u interesu zdravlja i života građana, a ne da se prepričavaju serije, čitaju novine i generalno ne radi ništa.
Styling

#170 Re: Sebija All about

Post by Styling »

Samo dok Bakir sidje sa funkcije u Predsjednistvu, a kako stvari stoje nece se bas provesti na narednim izborima sa svim ovim aferama i SBB-om, pa cemo svi gledati kako joj se kao bumerang vraca to ponasanje. Klasicna provincijska frustracija:" Moj co'ek predsjednik i sada cu ja vama pokazati ko sam ja!" Sve do jednom. A onda ce je nogom nabiti iz bolnice, kao i sve direktore prije nje. Nikada se autoritet i postovanje nisu mogli steci utjerivanjem straha i na prepad i lomljenjem prkeo koljena. U tako velikim organizacijama treba raditi polahko i pametno, a njoj se zuri dok joj je jos uvijek muz na vlasti. Ko visoko leti....
madner

#171 Re: Sebija All about

Post by madner »

Rekoh da Sabija nije losa.

Samo da joj je muz malo sposobniji. :D
dječak sa šibicama

#172 Re: Sebija All about

Post by dječak sa šibicama »

Jel to sad znaci da ce gradjani BiH konacno moci lijeciti i najteze bolesti na KCUS-u, i obavljati sve one operativne zahvate koje do sada nisu mogli, i nece vise Batko morati skupljati pare???

Kad to bude, onda cu Sebiji skuniti kapu, do tada... ne lipsi magarce do zelene trave.
Styling

#173 Re: Sebija All about

Post by Styling »

Disciplina ne garantuje kvalitet usluge. To sto ljekara natjeras da dolazi u 8 i ne das mu da ide prije 16:00 ne znaci da ce on bolje raditi svoj posao. To su samo kozmeticke promjene. Bolje bi joj bilo da se fokusira na kvalitet kadra koji radi i da po tom pitanju vrsi reorganizaciju. Ovako samo stvara otpor prema sebi. Maze narodu oci a u sustini nikakav napredak.
dječak sa šibicama

#174 Re: Sebija All about

Post by dječak sa šibicama »

Styling wrote:Disciplina ne garantuje kvalitet usluge. To sto ljekara natjeras da dolazi u 8 i ne das mu da ide prije 16:00 ne znaci da ce on bolje raditi svoj posao. To su samo kozmeticke promjene. Bolje bi joj bilo da se fokusira na kvalitet kadra koji radi i da po tom pitanju vrsi reorganizaciju. Ovako samo stvara otpor prema sebi. Maze narodu oci a u sustini nikakav napredak.
Manje vise se slazem.

Samo kozmetika. Napravila je potez koji ce javnost podrzati, ali sustinski nista nije rijeseno.

Populisticki potezi me ne zanimaju, kada krene dijeliti radne knjizice svim onim uhljebima koji su se preko stele uhljebili na KCUS-u, onda mozemo govoriti o prvim konkretnim potezima.

A to ce biti svetog nikada, jer vecina tih uhljeba je ubacena na intervenciju njenih stranackih jarana.

Ali dobro, raju nije tesko kupiti, kod nas i penzionere kupuju izjavama "smanjicemo vam penzije! ma necemo, ipak necemo, mirno spavajte" a penzioneri aplaudiraju.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#175 Re: Sebija All about

Post by JoseMujica »

madner wrote:Rekoh da Sabija nije losa.

Samo da joj je muz malo sposobniji. :D

hehhehehe levatino jedna...raduješ se a niš se promjenilo nije...ovo Seki nabavili PR-a da malo spinuje šupljake koje narod voli ćuti
Post Reply