Ja jos nisam vidio simfonijski orkestar na tenisu..ili sviranje gitare..red evil wrote:U tenisu je bitno samo da ne galamiš i da ne hodaš kad traje poen, a između poena, gameova, setova možeš radit šta hoćeš, naravno da ne remetiš javni red i mir. Apsolutno je dozovljeno navijanje, donošenje instrumenata na teniske terene i sve dok ih koristiš dok nema igre je uredu. Naši nisu prekršili nijedno pravilo. Protiv Goffina malo s početka nisu na vrijeme prestajali ali sudija je 2-3 opomenuo i ostatak je bio uredu. Tako da našim navijačima nemate šta prigovorit.
PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
- animals
#151 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
- red evil
#152 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Bili su bubnjevi koliko hoćeš puta. Samo sad ne mogu naći video. Nije zabranjeno ali ako niko ne donosi, nisu se sjetili, ko im je krivanimals wrote:Ja jos nisam vidio simfonijski orkestar na tenisu..ili sviranje gitare..red evil wrote:U tenisu je bitno samo da ne galamiš i da ne hodaš kad traje poen, a između poena, gameova, setova možeš radit šta hoćeš, naravno da ne remetiš javni red i mir. Apsolutno je dozovljeno navijanje, donošenje instrumenata na teniske terene i sve dok ih koristiš dok nema igre je uredu. Naši nisu prekršili nijedno pravilo. Protiv Goffina malo s početka nisu na vrijeme prestajali ali sudija je 2-3 opomenuo i ostatak je bio uredu. Tako da našim navijačima nemate šta prigovorit.
-
hAZNADAR
#153 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Ne bas uvijek. Ideologije su prolaznog karaktera a ideologije odredjuju kurs nacionalizma da li ce biti umjeren ili agresivan sovinisticki. Nacionalizam se cesto identifikuje sa drzavom pa si imao i jugoslovenski koji nije tezio separatizmu i podjelama a i danasnji crnogorski i bosnjacki nemaju ideje etnicke cistoce i vjerske jednoobraznosti. Vremena i prilike se mijenjaju i siguran sam da domaci sovinizam i ideja etnicke cistoce ili dominacije nece imati ni prakticnu korist niti smisao._BataZiv_0809 wrote:
Kako "pogresno" kad si boldanim de facto potvrdio moje rijeci. Nacionalizmi na balkanu, zbog teske istorije, uvijek imaju teznju za separisanjem od onih sa kojima se dijeli zivotni prostor. Sasvim sovinisticki i potpuno razlicito od nacina na koji se isti shvacta na mjestima gdje se zadnjih 300 godina puca samo manevarskom municijom.
Medjutim - ovo nije tema o nacionalizmu. Nacionalizam se ovdje provukao samo zbog glupog stereotipa da je to nesto primitivno, zaostalo, krkanski. Pa je neko ko je ponosan nacijom, voli naciju, slavi naciju,.. automatski i krkan. Totalno pogresno i to najbolje mogu posvjedociti dijasporci koji zive u razvijenim zajednicama gdje je nacionalizam alfa i omega, dio odgoja i skolstva,... Zar nije lose podijeliti ta iskustva?
Da je nacionalizam nesto primitivno pamtimo jos iz vremena YU gdje je i nastao jer su se lokalni nacionalizmi tako tumacili.
Medjutim ovaj glupi stereotip na relaciji selo-grad, papak-gradjanin,... je najvjerovatnije jos stariji - iz turskog vakta gdje su zvanicno i oficijelno i postojale klase. Koliko je jak taj stereotip govori podatak da se i kilometraza od centra tu ubraja. A drustvo koje ima klasne razlike i gdje je neko visi a neko nizi tesko da se moze razviti i imati kolektivnu svijest, isti odnos sviju prema zajednickom i sl.
Bio sam sticajem okolnosti u Bugojnu i u samom Bugojnu vidio jak antagonizam onih iz centra prema onima sa periferije. Malo Bugojno a strahovita velika razlika ko je gradjanin a ko papak. Malo dalje od Bugojna par sela - ovi sa "papci" sa periferije Bugojna ih mrze jer su kao veci papci a oni gradjani u odnosu na njih. A par sela jos dalje okruzenih sumom u cijeloj prici najnormalniji. Toliko su udaljeni i niko im ne gravitira pa nemaju "papke" koje ce mrziti.
E taj sloj ljudi koji ima potrebu da ima papke i seljacine da bi izigravao neki visu klasu - upravo i dodaje ostale karakteristike u taj stereotip. Pa je krkanski osim kilometraze, nacionalizma i patriotizma postao i muzicki ukus, pa nacin navijanja, pa akcent, pa oblacenje, pa nepoznavanje nekih pojmova poput slavnih imena muzike, filma,.. jer si papcina ako vise slusas ili znas domacu muziku a ne stranu a do daske papcina ako je muzika narodna, pa si papcina ako preferiras tradiconalna jela a ne strana ili niskokaloricna,... itd.
I tako dodjosmo do veselih momaka sa harmonikom koji su realno slika i prilika vecine nas i koji su svima u svijetu bili simpa ali po odredjenim nasim kriterijima papcine koje nas sramote. Ajme sta ce svijet reci o nama. A u stvari pod krinkom toboze sramote i kulture se krije jedna druga stvar kod kriticara. Da ce nedajboze kroz ovakav nacin nastupa Bosanaca izgubiti status vise klase i nedajboze biti isti.
Lako se ograditi od nasih nasilnika, budala, ekstremista,....na vijestima - jer to samo osudis i protuimacis kao saka budala ili pojedinaca - nismo mi ostali svi takvi. Vrlo lako i jednostavno.
A mnogo teze se ograditi od harmonike i sevdalinke i to osuditi na isti nacin - ne mozes slagati svijetu da je nasa muzika irski ili spanski melos i da inace pjevamo na engleskom. Ne mozes svijetu prikazati nas da smo svi vecinom kao uski krug urbane raje koja se samo otkida na Metalicu ili Eminema. Ne mozes svijetu podvaliti da se veselimo na isti nacin kao napr Francuzi. I kroz tu realnu sliku o nama, kroz tu generalnu sliku od nama - mnogi gube status vise klase sto je izgleda najgore.
- medvjed23
#154 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
jako lijepo sročeno
i dosta blisko istini
i dosta blisko istini
-
hAZNADAR
#155 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Ljudi radije konzumiraju nesto originalno, egzoticno, drugacije,..Gojeni H wrote:
Primjer Cevljanovici. Nikada nisam bio i ne znam kako je, ali sam cuo da bude dosta raje.
Neko ce se stidjeti bosanskih gorstaka. Neko drugi ce vidjeti mogucnost promocije nasge turizma.
Spanci imaju koridu, ali imamo i mi vola za ubadanje.
Ako ikada odem u Meksiko - radije bih volio vidjeti i cuti one mariacije sa sombrerom kako pjevaju tradicionalme pjesme i podvriskuju aj aj aj,.. - negoli njihov domaci pop, rap, rock,..
Sjecam se nekada davno u Zaostrogu kampu sa rajom, sarmirali smo neke Holandjanke i pustali im malo Azru, Dugme,.. ponosno da vide da toga ima i kod nas. A one onako poluzainteresovano, eto fino,... Nedaleko par taksista iz Sarajeva sa autima se pakriralo i odvrnuli Semsu i Juzni Vetar. Ja se preznojio od muke, sta ce reci cure o nama - vid papaka, kvare mi semu. Kad one sve gledaju tamo pa pitaju kakva je ono muzika i to zainteresovano,... i na kraju i pored mojih upozorenja - odose kod njih.
- medvjed23
#156 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
tako je nekako pričao i, da li kusturica, da li bregović, ne sjećam se više
kaže, nema smisla prodavati britancima pank kad su ga oni izmislili.. ako njih išta naše interesuje, onda je to nešto autohtono, nešto drugačije od onoga na što su navikli i čime su donekle zasićeni..
kaže, nema smisla prodavati britancima pank kad su ga oni izmislili.. ako njih išta naše interesuje, onda je to nešto autohtono, nešto drugačije od onoga na što su navikli i čime su donekle zasićeni..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#157 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Nije tema o nacionalizmu, ali ponavljam ti-nije primjenjljiv taj zapadni model nacionalizma ovdje iz prostog razloga sto je ovo etnicki izmjesan prostor. Vec sad su zapadna drustva de facto multietnicka, samo sto se jos uvijek zadrzava suprematija drzavnog naroda. Pa u Svedskoj u kojoj zivis vec ima 20% ljudi koji nisu etnicki Svedjani. To je svaki peti covjek kojeg sretnes na ulici ili u metrou. I sta se desava kad njihov nacionalizam krene bujati? Kad budu trazili sve veca i veca politicka prava? O tome se radi. Lako je biti nacionalista u etnicki homogenim drzavama. Takvih je sve manje.hAZNADAR wrote:
Ne bas uvijek. Ideologije su prolaznog karaktera a ideologije odredjuju kurs nacionalizma da li ce biti umjeren ili agresivan sovinisticki. Nacionalizam se cesto identifikuje sa drzavom pa si imao i jugoslovenski koji nije tezio separatizmu i podjelama a i danasnji crnogorski i bosnjacki nemaju ideje etnicke cistoce i vjerske jednoobraznosti. Vremena i prilike se mijenjaju i siguran sam da domaci sovinizam i ideja etnicke cistoce ili dominacije nece imati ni prakticnu korist niti smisao.
Medjutim - ovo nije tema o nacionalizmu. Nacionalizam se ovdje provukao samo zbog glupog stereotipa da je to nesto primitivno, zaostalo, krkanski. Pa je neko ko je ponosan nacijom, voli naciju, slavi naciju,.. automatski i krkan. Totalno pogresno i to najbolje mogu posvjedociti dijasporci koji zive u razvijenim zajednicama gdje je nacionalizam alfa i omega, dio odgoja i skolstva,... Zar nije lose podijeliti ta iskustva?
Da je nacionalizam nesto primitivno pamtimo jos iz vremena YU gdje je i nastao jer su se lokalni nacionalizmi tako tumacili.
Medjutim ovaj glupi stereotip na relaciji selo-grad, papak-gradjanin,... je najvjerovatnije jos stariji - iz turskog vakta gdje su zvanicno i oficijelno i postojale klase. Koliko je jak taj stereotip govori podatak da se i kilometraza od centra tu ubraja. A drustvo koje ima klasne razlike i gdje je neko visi a neko nizi tesko da se moze razviti i imati kolektivnu svijest, isti odnos sviju prema zajednickom i sl.
Bio sam sticajem okolnosti u Bugojnu i u samom Bugojnu vidio jak antagonizam onih iz centra prema onima sa periferije. Malo Bugojno a strahovita velika razlika ko je gradjanin a ko papak. Malo dalje od Bugojna par sela - ovi sa "papci" sa periferije Bugojna ih mrze jer su kao veci papci a oni gradjani u odnosu na njih. A par sela jos dalje okruzenih sumom u cijeloj prici najnormalniji. Toliko su udaljeni i niko im ne gravitira pa nemaju "papke" koje ce mrziti.
E taj sloj ljudi koji ima potrebu da ima papke i seljacine da bi izigravao neki visu klasu - upravo i dodaje ostale karakteristike u taj stereotip. Pa je krkanski osim kilometraze, nacionalizma i patriotizma postao i muzicki ukus, pa nacin navijanja, pa akcent, pa oblacenje, pa nepoznavanje nekih pojmova poput slavnih imena muzike, filma,.. jer si papcina ako vise slusas ili znas domacu muziku a ne stranu a do daske papcina ako je muzika narodna, pa si papcina ako preferiras tradiconalna jela a ne strana ili niskokaloricna,... itd.
I tako dodjosmo do veselih momaka sa harmonikom koji su realno slika i prilika vecine nas i koji su svima u svijetu bili simpa ali po odredjenim nasim kriterijima papcine koje nas sramote. Ajme sta ce svijet reci o nama. A u stvari pod krinkom toboze sramote i kulture se krije jedna druga stvar kod kriticara. Da ce nedajboze kroz ovakav nacin nastupa Bosanaca izgubiti status vise klase i nedajboze biti isti.
Lako se ograditi od nasih nasilnika, budala, ekstremista,....na vijestima - jer to samo osudis i protuimacis kao saka budala ili pojedinaca - nismo mi ostali svi takvi. Vrlo lako i jednostavno.
A mnogo teze se ograditi od harmonike i sevdalinke i to osuditi na isti nacin - ne mozes slagati svijetu da je nasa muzika irski ili spanski melos i da inace pjevamo na engleskom. Ne mozes svijetu prikazati nas da smo svi vecinom kao uski krug urbane raje koja se samo otkida na Metalicu ili Eminema. Ne mozes svijetu podvaliti da se veselimo na isti nacin kao napr Francuzi. I kroz tu realnu sliku o nama, kroz tu generalnu sliku od nama - mnogi gube status vise klase sto je izgleda najgore.
Sto se tice podjele na gradjane i seljake samo po osnovu mjesta rodjenja/boravka, za mene, a nisam sam, su papci jedini koji tako dijele raju. Malogradjanstine ima, nije ona nikakav specifikum ovih prostora, samo se razlicito interpetetira.
Neko u Parizu ce glumiti klasu masuci torbicom Luj Viton, dok ce u Bugojnu (da se ne naljute Bugojanci, ali ti si ga spomenuo) to isto raditi masuci licnom kartom. Razlika? Ne bas velika.
Harmonika i veseli momci pod gasom uopce nisu sami po sebi problem. Slazem se, to je slika i prilika ogromne vecine ovdasnjih ljudi. Samo kad harmoniku i dreku stavimo u kontekst, a kontekst je mjesto i vrijeme kojima ne prilici harmonika, onda dobijemo problem.
- insomnia78
#158 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Otaj rad

Sve go kompleksas

Sve go kompleksas
-
hhaarree
#159 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
insomnia78 wrote:Otaj rad
Sve go kompleksas
![]()
![]()
ko kakav travnik metropola i sjediste civilazije.
al stvarno mi je ovo simptomaticno za nas, pa hajmo rec i blizi region. Jebote sto neko rece u glavnom gradu se gleda kolko si kilometara od centra, ako si dalje od malte ne mozes ni prismrdit rodjenim sarajlijama
Last edited by hhaarree on 22/01/2016 19:24, edited 1 time in total.
- insomnia78
#160 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Dosli divlji i pokvarili pitome
- sinuhe
#161 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Ima toga svugdje. Pogledajte samo americki forum na city-data.com pa cete vidjeti iste teme.
-
hhaarree
#162 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Moguce onda da se meni cini izrazenije kod nas jer je blize domu
eno u beogradu jbt na "dosljake" se krste i nogama i rukama, o studentima da ne pricam.
-
KENJAC
#163 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Da su se Skoti pojavili na tribinama sa gajdama , bodreci Mareja , svi bi mi odreda rekli da su cool ili da su "otkaceni" ili "carevi , bas ih briga" !!! Jos uvijek se pricaju price o Kipranima i njihovom navijanju za Bagdatisa , o Cesima i njihovom Dejvis Kupu , o trubama u Areni kad je Srbija osvojila Dejvis kup. Samo smo mi sami sebi "papci" ! Mi bi se i cevapa odrekli samo da se MC Donaldsu uvucemo u supak !
- Edin H.
#164 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
PotpishAZNADAR wrote:
I kapa dole, duboki naklon kada god spomenes nase navijace. I pored onih par incidenata od strane pojedinaca ili manjih grupica poput onoga sa minutom sutnje, antisemitizmom i zastavom - nasi navijaci su jedni od najmiroljubivijih u svijetu. To najbolje znaju mjestani svih gradova gdje smo gostovali i lokalne policije. Nerjetko iznenadjeni nasim lezernim i veselim ponasanjem a pripremljeni unaprijed na havarije i masovne tuce. Znali smo i suparnicke navijace unaprijed pripremljene na marisanu zaraziti svojim veseljem i otvorenoscu. Zamisli dvije grupacije pijanih navijaca koji slucajno nabasaju jedni na druge u nekom gradu - i par minuta poslije se mijenjaju salovi, prave selfiji, casti uzajamno pivom,... - to jarane rijetko gdje mozes vidjeti. Zato jos jednom - duboki naklon kada god spomenes nase navijace.
- Edin H.
#165 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
insomnia78 wrote:Otaj rad
Sve go kompleksas
![]()
![]()
Sta bi sa onom da razlicitosti oplemenjuju i sire vidike.
-
VCorp
#166 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Čisto sumnjam da si ti i takvi kao ti, ikad vidjeli teniski teren u zivotu. Vi ste se tu dosli da se poserete po dijaspori i da glumite građane. Po mojim licnim iskustvima, to nase Sarajevo moze stati u jedan njujorški blok. A ovi koji kenjaju po svom su obične seljačine, trebamo mi doći na tribinu i pjevati Hey Macarena ili možda nešto od Eaglesa ? Nije neko seljačina zato što voli harmoniku, ćevap, Bosnu već je seljačina onaj ko ne zna komad papira baciti u kantu za smeće, onaj ko pljuca i hrače po cesti, onaj ko je u SDA itd ... E to su seljačine. A ljudi su nas prepoznali kao fer i poštene navijače pa ako vam se ne sviđa onda dovedite sljedeći put kakvih građanki iz centra Sarajeva da nam twrkaju uz ritmove Kanye West i da erotično ližu banane kao raspale kurve na tribinama. Onda ćeš vidjeti ko je seljačina po medijima. ****************************************************************************animals wrote:Ja jos nisam vidio simfonijski orkestar na tenisu..ili sviranje gitare..red evil wrote:U tenisu je bitno samo da ne galamiš i da ne hodaš kad traje poen, a između poena, gameova, setova možeš radit šta hoćeš, naravno da ne remetiš javni red i mir. Apsolutno je dozovljeno navijanje, donošenje instrumenata na teniske terene i sve dok ih koristiš dok nema igre je uredu. Naši nisu prekršili nijedno pravilo. Protiv Goffina malo s početka nisu na vrijeme prestajali ali sudija je 2-3 opomenuo i ostatak je bio uredu. Tako da našim navijačima nemate šta prigovorit.
Last edited by -LIBERO- on 23/01/2016 10:04, edited 1 time in total.
Reason: uvrede i generalizacija nisu potrebni, cak su i kontraproduktivni i neprihvatljivi.
Reason: uvrede i generalizacija nisu potrebni, cak su i kontraproduktivni i neprihvatljivi.
-
hAZNADAR
#167 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Definitivno je vijeme za jednu obimnu zbirnu temu o antagonizmu na relaciji gradjanin-seljak, dijasporac-domaci. Skoro u svakoj temi dolazi do izrazaja ova klasna podjela i mrznja - jer se redovno poteze argument ko gdje zivi ili odakle je.
- muha_sa
#168 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
popljuva ti SarajevoVCorp wrote:Čisto sumnjam da si ti i takvi kao ti, ikad vidjeli teniski teren u zivotu. Vi ste se tu dosli da se poserete po dijaspori i da glumite građane. Po mojim licnim iskustvima, to nase Sarajevo moze stati u jedan njujorški blok. A ovi koji kenjaju po svom su obične seljačine, trebamo mi doći na tribinu i pjevati Hey Macarena ili možda nešto od Eaglesa ? Nije neko seljačina zato što voli harmoniku, ćevap, Bosnu već je seljačina onaj ko ne zna komad papira baciti u kantu za smeće, onaj ko pljuca i hrače po cesti, onaj ko je u SDA itd ... E to su seljačine. A ljudi su nas prepoznali kao fer i poštene navijače pa ako vam se ne sviđa onda dovedite sljedeći put kakvih građanki iz centra Sarajeva da nam twrkaju uz ritmove Kanye West i da erotično ližu banane kao raspale kurve na tribinama. Onda ćeš vidjeti ko je seljačina po medijima. ***************************************************.animals wrote:Ja jos nisam vidio simfonijski orkestar na tenisu..ili sviranje gitare..red evil wrote:U tenisu je bitno samo da ne galamiš i da ne hodaš kad traje poen, a između poena, gameova, setova možeš radit šta hoćeš, naravno da ne remetiš javni red i mir. Apsolutno je dozovljeno navijanje, donošenje instrumenata na teniske terene i sve dok ih koristiš dok nema igre je uredu. Naši nisu prekršili nijedno pravilo. Protiv Goffina malo s početka nisu na vrijeme prestajali ali sudija je 2-3 opomenuo i ostatak je bio uredu. Tako da našim navijačima nemate šta prigovorit.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#169 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
To nije 'klasna podjela'
, to je malogradjanska podjela.
A to ko gdje zivi, koja mu je adresa rodjenja, stanovanja, to aposolutno nista ne znaci sa mentalnim sklopom koji posjeduje, manirima, licnom naobrazbom, licnom nadogradnjom...i finalnim 'proizvodom'.
A to ko gdje zivi, koja mu je adresa rodjenja, stanovanja, to aposolutno nista ne znaci sa mentalnim sklopom koji posjeduje, manirima, licnom naobrazbom, licnom nadogradnjom...i finalnim 'proizvodom'.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#170 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
đesi muha krkane? jesi jutros pušto vodu uz pjesmicu:muha_sa wrote:
popljuva ti Sarajevokakve veze ima Sarajevo sa ovim što si kvoto
Miljacko vodo, primi darove moje,
ne dam tvoje industrijske boje...
- muha_sa
#171 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
ovu sam pjevo--idem selom i nosim gitaru, selo misli došo Elvis PrisliChmoljo wrote:đesi muha krkane? jesi jutros pušto vodu uz pjesmicu:muha_sa wrote:
popljuva ti Sarajevokakve veze ima Sarajevo sa ovim što si kvoto
Miljacko vodo, primi darove moje,
ne dam tvoje industrijske boje...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#172 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
šuti, šta bi da si iz kraja koji ima dvije SDAmuha_sa wrote: ovu sam pjevo--idem selom i nosim gitaru, selo misli došo Elvis Prisli
zamisli... dva Fadila

-
PM72
#173 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Chmoljo mi je drag zato što voli SDA taman kao i ja.
i što je sa alipašinog. 
-
Yug
#174 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
HALLO DECKI,GRAND SLAM je to,treba li ponavljatiVCorp wrote:Čisto sumnjam da si ti i takvi kao ti, ikad vidjeli teniski teren u zivotu. Vi ste se tu dosli da se poserete po dijaspori i da glumite građane. Po mojim licnim iskustvima, to nase Sarajevo moze stati u jedan njujorški blok. A ovi koji kenjaju po svom su obične seljačine, trebamo mi doći na tribinu i pjevati Hey Macarena ili možda nešto od Eaglesa ? Nije neko seljačina zato što voli harmoniku, ćevap, Bosnu već je seljačina onaj ko ne zna komad papira baciti u kantu za smeće, onaj ko pljuca i hrače po cesti, onaj ko je u SDA itd ... E to su seljačine. A ljudi su nas prepoznali kao fer i poštene navijače pa ako vam se ne sviđa onda dovedite sljedeći put kakvih građanki iz centra Sarajeva da nam twrkaju uz ritmove Kanye West i da erotično ližu banane kao raspale kurve na tribinama. Onda ćeš vidjeti ko je seljačina po medijima. ****************************************************************************animals wrote:Ja jos nisam vidio simfonijski orkestar na tenisu..ili sviranje gitare..red evil wrote:U tenisu je bitno samo da ne galamiš i da ne hodaš kad traje poen, a između poena, gameova, setova možeš radit šta hoćeš, naravno da ne remetiš javni red i mir. Apsolutno je dozovljeno navijanje, donošenje instrumenata na teniske terene i sve dok ih koristiš dok nema igre je uredu. Naši nisu prekršili nijedno pravilo. Protiv Goffina malo s početka nisu na vrijeme prestajali ali sudija je 2-3 opomenuo i ostatak je bio uredu. Tako da našim navijačima nemate šta prigovorit.
-
Australia_Melbourne
#175 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Zivio sam 16 godina u Melbourne i moram da kazem ljudi nisu ocigledno svjesni kakav je sastav stanovnistva naseg u Melbourne:) Vecina ljudi prije rata nisu dalje bili od svog sela, nisu onda a ne znaju ni danas obicnu recenicu sastaviti. Recimo lik koji svira harmoniku se zove *******
i nije u biti los ali jbg papak je i on zivi dole zivot kao da je jos uvjek u krajini u svom selu
posto je iz tih dijelova BIH. Hocu da kazem da vecina momaka koji recimo idu na tenis i ovako navijaju su rodjeni dole i nose ono sto im roditelji pruzaju u kuci a to je papanluk i seljakluk... 15 godina za redom sam isao na Australian open ali bez papanluka i seljakluka... Ponasas se kao sto se svi normalni ljudi ponasaju, navijas onako kako se i navija na tenis mecu... Jesam par puta se dreknuo dok je Goran Ivanisevic igrao " hajmo Gorane itd itd" Uglavnom nasi ljudi dole su dosli iz pm i oni pricaju oklen, doklen, odavle itd itd... Vi zaboravljate da je takva vecina nasih ljudi i u BIH .... Uglavnom 80 posto dijaspore je go seljak ali bas
Ali kad covjek proputuje malo po BIH vidi da je tako isto u 80 posto BIH samo sto prije rata nisam imao priliku da upoznajem takve ljudi u Sarajevu a eto dok sam zivio u Melbourne nazalost imao sam priliku