Problemi u braku

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#151 Re: Problemi u braku

Post by Tomahawk11 »

Ona - vjecito nezadovoljna (sad se kaje...)
On - i on izgleda vjecito nezadovoljan (finansije, pesimizam i tako to...)
Ohladili se, podobro. Bila velika ljubav....na temeljima toga doticna pokusava popraviti stvari.
Dabogda, izgleda da je to dobro puklo. Cim on ne haje, nervira se i ne radi nista...dabogda :roll:
Trebali ste cejfiti dok nije puklo. Jok, tad ste morali tersati jedno drugom.
Nisam tu da kazem: ''jesam ti rek'o'', al treba tu dosta raditi da bi se to popravilo.
imim

#152 Re: Problemi u braku

Post by imim »

Nema potrebe da se trudi oko tebe i braka, jer vidi da se ti slomi oko toga :D Uzima te zdravo za gotovo. Ako kažeš "ti hoćeš da ja odem", to nije nikakva prijetnja, i za da nisi ozbiljna, zato ti i kaže "idi gdje hoćeš".
Ostavi njega na miru, i daj onoliko koliko dobijaš. Drugim riječima, nađi sebi zanimaciju (nisam čitala od početka, ne znam jel radiš, studiraš, šta već...) nije ni bitno, nađi bilo kakvu zanimaciju, hobi, posao, bilo šta što ne uključuje njega. Posveti se sebi, promjeni frizuru, boju kose, kupi novu garderobu (ili barem sexy veš, to će prije primjetiti), kreni izlaziti. Kad dođe s posla, a ti reko vrata: "idem malo u grad s prijateljicama", "idem u kino s prijateljicama" (kad već neće s tobom kući da gleda film) :D Ne obaziri se na njega, zanemari ga, i vidjet ćeš kako će te razgovore koje ti vodiš sa njim on voditi sa tobom.
tanjjaa

#153 Re: Problemi u braku

Post by tanjjaa »

Ja sam bila teska na pocetku, on se trudio. Sad je on ovakav i ja se trudim. Ali ja nisam njemu nista lose htjela uciniti, prosto nisam ok bila. Ako nece bit uz mene, ne mora se ni svetiti. S druge strane, mozda nije do mene. Mozda njegovog ega i toga sto on misli da treba. Zato je i usao na sajt. Ima svoj obrt, sad svi koji su njegovi uzori kako su uspjeli u poslu, varaju zene.

Eto i kako da ne razmisljam. Da bar znam sta je lakse bi bilo. Probam pricati, on nece bez da se ne okrene na svadju. Onda da se ponasam kao on, imali bi samo nezreli brak dvoje balavaca.

Mogu ja i imat svoj zivot i sve, al tesko mi pada ovo sve, jer ja njega bas volim i leptiricu su tu kao i na pocetku veze.
libra123

#154 Re: Problemi u braku

Post by libra123 »

tanjjaa wrote:Ja sam bila teska na pocetku, on se trudio. Sad je on ovakav i ja se trudim. Ali ja nisam njemu nista lose htjela uciniti, prosto nisam ok bila. Ako nece bit uz mene, ne mora se ni svetiti. S druge strane, mozda nije do mene. Mozda njegovog ega i toga sto on misli da treba. Zato je i usao na sajt. Ima svoj obrt, sad svi koji su njegovi uzori kako su uspjeli u poslu, varaju zene.

Eto i kako da ne razmisljam. Da bar znam sta je lakse bi bilo. Probam pricati, on nece bez da se ne okrene na svadju. Onda da se ponasam kao on, imali bi samo nezreli brak dvoje balavaca.

Mogu ja i imat svoj zivot i sve, al tesko mi pada ovo sve, jer ja njega pakleno volim i leptiricu su tu kao i na pocetku veze.
Nekome mozes govoriti svasta,raditi svasta,sve do momenta kada prestane da te voli.Kada se to desi nemozes vise nista uciniti.Ocigledno se trudis ali to nema svrhu.Razmisli da li je dobro ostati u tom braku.
Asta

#155 Re: Problemi u braku

Post by Asta »

Ramzess Veliki wrote:Pisao sam ranije al' neće ljudi da čitaju ... problemi u braku nastaju prije svega zbog vjenčanja. Iskusni pravnici će vam uvijek reći - Ne meći svoj potpis ni na šta. Važi i za ovo. Brak je jedna nesreća koju treba ukinuti. I tako je institucija braka krenula od religije, a znamo da je religija izmišljena radi sputavanja individualnih sloboda i radi manipulacije ljudima. Ne može proizvod religije biti ništa bolji.
E ovo se slazem i sama sam sebi obecala da nikad vise necu takav papir potpisat. Iako je razvod bio sporazuman i bez vecih teskoca, mislim da taj papir nista ne znaci ako se neko voli. I jeste vjencanje je nekakva glupa "zakletva" koju treba ukinuti.
Ramzess Veliki

#156 Re: Problemi u braku

Post by Ramzess Veliki »

Asta wrote:
Ramzess Veliki wrote:Pisao sam ranije al' neće ljudi da čitaju ... problemi u braku nastaju prije svega zbog vjenčanja. Iskusni pravnici će vam uvijek reći - Ne meći svoj potpis ni na šta. Važi i za ovo. Brak je jedna nesreća koju treba ukinuti. I tako je institucija braka krenula od religije, a znamo da je religija izmišljena radi sputavanja individualnih sloboda i radi manipulacije ljudima. Ne može proizvod religije biti ništa bolji.
E ovo se slazem i sama sam sebi obecala da nikad vise necu takav papir potpisat. Iako je razvod bio sporazuman i bez vecih teskoca, mislim da taj papir nista ne znaci ako se neko voli. I jeste vjencanje je nekakva glupa "zakletva" koju treba ukinuti.
Idemo pred parlament i pravit ćemo nerede i galamiti, postavit ćemo šatore i transparente i borit ćemo se dok bude donacija u mezi i pivi dok se ne zabrani to nesretno skapanje brakova. :D
Euridika
Globalna šefica

#157 Re: Problemi u braku

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:
Asta wrote:E ovo se slazem i sama sam sebi obecala da nikad vise necu takav papir potpisat. Iako je razvod bio sporazuman i bez vecih teskoca, mislim da taj papir nista ne znaci ako se neko voli. I jeste vjencanje je nekakva glupa "zakletva" koju treba ukinuti.
Idemo pred parlament i pravit ćemo nerede i galamiti, postavit ćemo šatore i transparente i borit ćemo se dok bude donacija u mezi i pivi dok se ne zabrani to nesretno skapanje brakova. :D
De se radije izborite da nam smijene Novalića, ubi nas on gore od svih brakova... :D
Ramzess Veliki

#158 Re: Problemi u braku

Post by Ramzess Veliki »

Nemoj ovdje sa politikom ... :sad:
ovo_mi_je_nick

#159 Re: Problemi u braku

Post by ovo_mi_je_nick »

tanjjaa wrote:Ja sam bila teska na pocetku, on se trudio. Sad je on ovakav i ja se trudim. Ali ja nisam njemu nista lose htjela uciniti, prosto nisam ok bila. Ako nece bit uz mene, ne mora se ni svetiti. S druge strane, mozda nije do mene. Mozda njegovog ega i toga sto on misli da treba. Zato je i usao na sajt. Ima svoj obrt, sad svi koji su njegovi uzori kako su uspjeli u poslu, varaju zene.

Mogu ja i imat svoj zivot i sve, al tesko mi pada ovo sve, jer ja njega bas volim i leptiricu su tu kao i na pocetku veze.
Da se on trudi oko tebe ti njega ne bi ni primjećivala. Pošto te ignoriše on je tebi zanimljv i voliš ga pa leptirići. Ništa novo :lol:

Da igra oko tebe ne bi ti bio nimalo zanimljiv.
imim

#160 Re: Problemi u braku

Post by imim »

Moraš shvatiti da su veze, brakovi, partnerstva divna stvar. Zaljubljenost i ljubav su još ljepše. Potrebno je biti u zajednici i imati partnera pored sebe, ali ne smiješ zanemariti sebe. Ne postoji "mi", nego "ti i ja zajedno". Šta to znači? Kada preuzmeš "mi" ulogu, gubiš sebe i svoj identitet, zanemaruješ samu sebe, svoje želje, motive, životne ciljeve, prijatelje, zanimanja i ostalo....sve ono što si bila prije njega. A to dovodi do problema kakav ti imaš. Ako ste u "ti i ja" odnosu, onda zadržavaš sebe, svoj identitet, integritet i svoju ličnost, dok istovremeno uživaš u partnerstvu i zajedničkom vremenu sa drugom osobom. Ovaj odnos je puno bolji, zdraviji i optimalniji.
Asta

#161 Re: Problemi u braku

Post by Asta »

imim wrote:Moraš shvatiti da su veze, brakovi, partnerstva divna stvar. Zaljubljenost i ljubav su još ljepše. Potrebno je biti u zajednici i imati partnera pored sebe, ali ne smiješ zanemariti sebe. Ne postoji "mi", nego "ti i ja zajedno". Šta to znači? Kada preuzmeš "mi" ulogu, gubiš sebe i svoj identitet, zanemaruješ samu sebe, svoje želje, motive, životne ciljeve, prijatelje, zanimanja i ostalo....sve ono što si bila prije njega. A to dovodi do problema kakav ti imaš. Ako ste u "ti i ja" odnosu, onda zadržavaš sebe, svoj identitet, integritet i svoju ličnost, dok istovremeno uživaš u partnerstvu i zajedničkom vremenu sa drugom osobom. Ovaj odnos je puno bolji, zdraviji i optimalniji.
:thumbup: ovo je jako lijepo receno.
Asta

#162 Re: Problemi u braku

Post by Asta »

Ramzess Veliki wrote:
Asta wrote:
Ti pocni a ja stizem prvim avionom. I ne zaboravi jednu termosku kafe.
ho oponopono

#163 Re: Problemi u braku

Post by ho oponopono »

...ova jos u problemu...pih... :pusi2:
nightvision

#164 Re: Problemi u braku

Post by nightvision »

Euridika wrote:De se radije izborite da nam smijene Novalića, ubi nas on gore od svih brakova... :D
Ne diraj u novalica, covjek preporucuje vise sexa za vise beba, lijepo izmedju redova rece "jebi se narode". :lol:
Euridika
Globalna šefica

#165 Re: Problemi u braku

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:Nemoj ovdje sa politikom ... :sad:
Ramo, dušo, ti vrlo dobro znaš da sex i politika oduvijek idu ruku pod ruku... :D
Euridika
Globalna šefica

#166 Re: Problemi u braku

Post by Euridika »

nightvision wrote:
Euridika wrote:De se radije izborite da nam smijene Novalića, ubi nas on gore od svih brakova... :D
Ne diraj u novalica, covjek preporucuje vise sexa za vise beba, lijepo izmedju redova rece "jebi se narode". :lol:
Više sexa, manje hrane, troškali smo društvo... :-)
Ok, dosta offtopichenja...
Klitemnestraaa

#167 Re: Problemi u braku

Post by Klitemnestraaa »

imim wrote:Moraš shvatiti da su veze, brakovi, partnerstva divna stvar. Zaljubljenost i ljubav su još ljepše. Potrebno je biti u zajednici i imati partnera pored sebe, ali ne smiješ zanemariti sebe. Ne postoji "mi", nego "ti i ja zajedno". Šta to znači? Kada preuzmeš "mi" ulogu, gubiš sebe i svoj identitet, zanemaruješ samu sebe, svoje želje, motive, životne ciljeve, prijatelje, zanimanja i ostalo....sve ono što si bila prije njega. A to dovodi do problema kakav ti imaš. Ako ste u "ti i ja" odnosu, onda zadržavaš sebe, svoj identitet, integritet i svoju ličnost, dok istovremeno uživaš u partnerstvu i zajedničkom vremenu sa drugom osobom. Ovaj odnos je puno bolji, zdraviji i optimalniji.
+1 :thumbup:
animals

#168 Re: Problemi u braku

Post by animals »

tanjjaa wrote:Razumijem ja i da je umoran, zabrinut, ali ne vidim da se bas inace tako lose osjeca, ok je. Ali zar nakon teskog dana, problema ne raduje ga cinjenica da ce mene zagrliti, biti sa mnom.

A ne ovako umoran sam, na zeni neka se na sve nacine lomi.

Hladan je, distanciran, lako plane, nije bas njezan... A ja se trudim. I onda nisam dobro kad je takav. Ostanem ujutro u krevetu nikakva. A on se samo izvuce na posao.

Opet sam jucer s njim o tome, kaze ti svaki dan isto. Ali ako sam sjela lijepo rekla mu kako mi je, valjda bi mijenjao nesto. Dovoljan je iskren zagrljaj, malo paznje... Neko bi rekao nece namjerno. Hoce da se ja ovako osjecam. Ti reko kao da hoces da ja odem cim si takav. Kaze idi gdje hoces. Nerira ga sto to spominjem, i odma kontru. A ne vidi da je meni lose, da bi se malo mogao potruditi i oko mene.

Pa brak, porodica je najvece blago, koliko ljudi zeli to, a nema, a on misli svakom je bolje nego njemu i samo on probleme ima oko finansija i sveg.
Mislim da on tebe ne voli, tj..ne moze te vise gledati ocima..
eto to ti je to..malo brutalno,ali istinito..
madtv

#169 Re: Problemi u braku

Post by madtv »

Image
:D
Kataklinger

#170 Re: Problemi u braku

Post by Kataklinger »

Jednostavno, lik se trudio oko tebe a ti to nisi znala cijeniti. Kao što si i sama rekla. Možeš ti sad prdit koliko hoćeš kako nisi bila ok, to je u stvari bilo tipično jadno žensko ponašanje kad se pokaže pažnja i trud od strane muškarca.

I da citiram dio posta iznad:

"daj onoliko koliko dobijaš"

Glupost teža. Zamisli da se obadvije strane vode ovim sranjem u startu. Pa se natežu, ko će prvi popustiti i okinuti. Pa to sve ode u tri lijepe.
Lik ti se u startu posvetio maksimalno, bez nekih vaganja, predrasuda i slično (nije se vodio time da ti pruži onoliko koliko dobije) ali sve ima svoju tačku zasićenja gdje bilo kakve dalje pobude obično padaju u vodu. Vjerovatno si ga upravo dovela do tog zasićenja, i sad možeš mahati.
Klitemnestraaa

#171 Re: Problemi u braku

Post by Klitemnestraaa »

Kataklinger wrote:Jednostavno, lik se trudio oko tebe a ti to nisi znala cijeniti. Kao što si i sama rekla. Možeš ti sad prdit koliko hoćeš kako nisi bila ok, to je u stvari bilo tipično jadno žensko ponašanje kad se pokaže pažnja i trud od strane muškarca.

I da citiram dio posta iznad:

"daj onoliko koliko dobijaš"

Glupost teža. Zamisli da se obadvije strane vode ovim sranjem u startu. Pa se natežu, ko će prvi popustiti i okinuti. Pa to sve ode u tri lijepe.
Lik ti se u startu posvetio maksimalno, bez nekih vaganja, predrasuda i slično (nije se vodio time da ti pruži onoliko koliko dobije) ali sve ima svoju tačku zasićenja gdje bilo kakve dalje pobude obično padaju u vodu. Vjerovatno si ga upravo dovela do tog zasićenja, i sad možeš mahati.
Ja ne znam sta se imas truditi i obletati oko nekoga i poklanjati mu paznju, ako istu ne dobijas od njega/nje. Po meni, onda si budala. I da, zensko sam, ali prezirem kavaljerstvo i musko koje obleta i zensko koje igra 'hard to get'.
Jednostavno, dvije osobe se spoje i vide da li ide ili ne ide, tj. da li su kompatibilne i imaju zajednickih interesa ili ne. Kasnije kada stupe u vezu i prodje 'honeymoon' faza, onda probleme rjesavate skupa razgovorom.
I nikad se ne trudis na nacin da pokusas drugog promijeniti, jer ne mozes, nego svoj pristup rjesavanju problema i svoj pogled na to. Kada oboje dodju do zakljucka sta nije ok, oboje trebaju na sebi raditi, ne na drugom.

Konkretno, autorka je shvatila da on nema dovoljno vremena niti paznje da joj pokloni. Umjesto da njega pokusa da promijeni, trebala bi da promijeni svoj stav prema tome i da vise 'emocionalno naraste'. Kako? Pa da i ona svoju paznju poklanja sebi van kuce. Posao, prijateljice, sportski klubovi, internacionalne organizacije, rukotvorine.. Jako mnogo mjesta za prosirenje socijalnog kruga, radjenja na sebi tzv. 'self-developing'.
Kada on vidi da i ona ima zivot van kuce i ne poklanja mu tooliikoo paznje kao prije, ee onda ce i on okrenuti drugu plocu.
Ukoliko tada ne, onda ce se totalno ohladiti, ali bar cete znaci mozete li skupa zivjeti kao licnosti koje obje imaju zivot ili cete patiti jedno drugo do kraja zivota.
Klitemnestraaa

#172 Re: Problemi u braku

Post by Klitemnestraaa »

I da dodam, rjesenje nije suzdrzavati se i biti hladan, a umirati za paznjom, nego stvarno srecu pronaci u sebi, a ne u njemu.
Srednjevjekovna postavka gdje zena sjedi sama kuci i brine o muzu i djeci non stop, dok on ima posao, drustvo, neka desavanja u zivotu, pa i ljubavnicu vrlo cesto, idealan je recept za propast.
nightvision

#173 Re: Problemi u braku

Post by nightvision »

Klitemnestraaa wrote:Srednjevjekovna postavka gdje zena sjedi sama kuci i brine o muzu i djeci non stop, dok on ima posao, drustvo, neka desavanja u zivotu, pa i ljubavnicu vrlo cesto, idealan je recept za propast.
to je kraljice moja recept za idealan brak i srecu. :mrgreen:
Klitemnestraaa

#174 Re: Problemi u braku

Post by Klitemnestraaa »

nightvision wrote:
Klitemnestraaa wrote:Srednjevjekovna postavka gdje zena sjedi sama kuci i brine o muzu i djeci non stop, dok on ima posao, drustvo, neka desavanja u zivotu, pa i ljubavnicu vrlo cesto, idealan je recept za propast.
Ocito nije, jer joj se muz zali da previse gundja. ;-)
nightvision

#175 Re: Problemi u braku

Post by nightvision »

Klitemnestraaa wrote:
nightvision wrote:
Ocito nije, jer joj se muz zali da previse gundja. ;-)
znaci jos samo da usuti i sreca zagarantovana. :lol:
Post Reply