Djeca i prosjačenje?! | Bezobrazni mali 'prosjak' (Teme povezane)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hemera

#151 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Hemera »

Čudna sorta wrote:Bezobrazni su i oni malci što stoje na semaforu kod Elektroprivrede, pa kao peru stakla na autima. Prije neki dan mi je jedan tako lupio flašom po prozoru nakon što mu nisam htjela dati pare, da sam mislila da će ga razbiti. Muka mi je kad moram stati na onaj semafor, stalno tu stoje.
ja sam udarila nekakvog agresivca kolima u nedžarićima kod hece,kad je izletio iz žbunja da pere,odmahnem rukom,taman mi se pali semafor on ništa,ja po gasu...nisam ga raskomadala al sam ga dobro lupila,nije mi žao,nije im mjesto tu,kad vide policiju bježe,a mene nema niko zaštititi,treba mi još kola razbiti :mrgreen:
Revolucionar ★

#152 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Revolucionar ★ »

Da je ova drzava - država, i ti, ali i prosjak biste odgovarali pred zakonom. Ne vidim fakat otkud tebi pravo da nekog zgaziš autom, i jos ti je to normalna pojava. Svašta :D Koliko ti god ovaj bio antipatičan, odbojan, nervirao te, da nekog tako smatras i postupas prema njemu kao nizem od sebe - strasno. Ovo drustvo ide u provaliju
Edin H.

#153 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Edin H. »

Čudna sorta wrote:Bezobrazni su i oni malci što stoje na semaforu kod Elektroprivrede, pa kao peru stakla na autima. Prije neki dan mi je jedan tako lupio flašom po prozoru nakon što mu nisam htjela dati pare, da sam mislila da će ga razbiti. Muka mi je kad moram stati na onaj semafor, stalno tu stoje.
Ja sam zadovoljan kvalitetom usluge, jos ljudi sretni ako im platis za odradjeni posao, ne moras ostavljati baksis :D
topcam
Vozim: uzbrdo

#154 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by topcam »

Hemera wrote:
ja sam udarila nekakvog agresivca kolima u nedžarićima kod hece,kad je izletio iz žbunja da pere,odmahnem rukom,taman mi se pali semafor on ništa,ja po gasu...nisam ga raskomadala al sam ga dobro lupila,nije mi žao,nije im mjesto tu,kad vide policiju bježe,a mene nema niko zaštititi,treba mi još kola razbiti :mrgreen:
Sta bi tek radila da imas pistolj i dozvolu, a ne auto i vozacku.

PS: peri cesce auto, cisto auto ih odbija :lol: :mrgreen:
topcam

#155 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by topcam »

Revolucionar ★ wrote:Da je ova drzava - država, i ti, ali i prosjak biste odgovarali pred zakonom. Ne vidim fakat otkud tebi pravo da nekog zgaziš autom, i jos ti je to normalna pojava. Svašta :D Koliko ti god ovaj bio antipatičan, odbojan, nervirao te, da nekog tako smatras i postupas prema njemu kao nizem od sebe - strasno. Ovo drustvo ide u provaliju
Mozda je to samo reakcija bila, refleks straha.
Čudna sorta

#156 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Čudna sorta »

Edin H. wrote:
Ja sam zadovoljan kvalitetom usluge, jos ljudi sretni ako im platis za odradjeni posao, ne moras ostavljati baksis :D
Ma ne volim kad mi se motaju oko auta, strah me, posebno kad sam sama. Jednom sam im dala feninge koje sam imala pri ruci, još me napao - k'o ništa on za te pare ne može kupit. :-)
Edin H.

#157 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Edin H. »

Čudna sorta wrote:
Edin H. wrote:
Ma ne volim kad mi se motaju oko auta, strah me, posebno kad sam sama. Jednom sam im dala feninge koje sam imala pri ruci, još me napao - k'o ništa on za te pare ne može kupit. :-)
Zato kupis englesko auto, sa volanom na kontra strani, skroz se zbune :D
Revolucionar ★

#158 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Revolucionar ★ »

topcam wrote:
Revolucionar ★ wrote:Da je ova drzava - država, i ti, ali i prosjak biste odgovarali pred zakonom. Ne vidim fakat otkud tebi pravo da nekog zgaziš autom, i jos ti je to normalna pojava. Svašta :D Koliko ti god ovaj bio antipatičan, odbojan, nervirao te, da nekog tako smatras i postupas prema njemu kao nizem od sebe - strasno. Ovo drustvo ide u provaliju
Mozda je to samo reakcija bila, refleks straha.
Neka je i u strahu, halo udariš čovjeka, i još bi trebao da dignem palac gore za takvu izjavu na forumu? Ma kakvi god da su, ovi sto hoce cistit prozore, koliko toliko je to podnosljivo, jer pokusava radom zaradit koju marku. Na ovom minusu cekati na dobrovoljnog insana, sa ledenom flasom vode u rukama, moze se udijelit sadaka. I boga mi, niko mi nikad problem nije pravio kad uljudno odgovoris da nemas sitna, ili da ne treba prati, logicno da kad tersas i mozes ocekivati da ti se uzvrati. U svakom slucaju ,da sam ja vidio to gazenje, prijava ne bi izostala
topcam

#159 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by topcam »

Revolucionar ★ wrote:
Neka je i u strahu, halo udariš čovjeka, i još bi trebao da dignem palac gore za takvu izjavu na forumu? Ma kakvi god da su, ovi sto hoce cistit prozore, koliko toliko je to podnosljivo, jer pokusava radom zaradit koju marku. Na ovom minusu cekati na dobrovoljnog insana, sa ledenom flasom vode u rukama, moze se udijelit sadaka. I boga mi, niko mi nikad problem nije pravio kad uljudno odgovoris da nemas sitna, ili da ne treba prati, logicno da kad tersas i mozes ocekivati da ti se uzvrati. U svakom slucaju ,da sam ja vidio to gazenje, prijava ne bi izostala
Ma hocu da vjerujem da je nespretno napisano, jer ne mogu da vjerujem da ce neko namjerno zgaziti insana.
gnjev

#160 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by gnjev »

Haha kakav monstrum jebo te . Haj sto je spucala autom dijete bez razloga nego se jos i na forumu hvali .
Čudna sorta

#161 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Čudna sorta »

Edin H. wrote:
Zato kupis englesko auto, sa volanom na kontra strani, skroz se zbune :D
Znači promijeniti auto i da je uvijek čisto, da im ne privučem pažnju, i nema straha od stajanja na semaforu. :oops: :D
Hemera

#162 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Hemera »

topcam wrote:
Hemera wrote:
Sta bi tek radila da imas pistolj i dozvolu, a ne auto i vozacku.

PS: peri cesce auto, cisto auto ih odbija :lol: :mrgreen:
Šta bi on radio da ima pištolj i da pere šajbe tamo gdje ne treba?
Hemera

#163 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Hemera »

gnjev wrote:Haha kakav monstrum jebo te . Haj sto je spucala autom dijete bez razloga nego se jos i na forumu hvali .
Nije dijete,radno sposoban momak od minimalno 18 godina.
Ne falim se,a ti ako ti ga je žao,zbrini ga da ne iskače iz žbunja pred tuđa kola.
Monstrumčino besposlena i licemjerna.
Hemera

#164 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Hemera »

Revolucionar ★ wrote:
Uh,evo sikiram se pravo.
Zaboravljaš činjenicu ako nećeš da ti se čiste,onda možeš doživjeti da ti polupaju auto,tada te ne bi nigdje bilo da se ponudiš da prijaviš,jelde?
Ne došli smo u situaciju da moram cigančini koji maltertira ljude po saobraćajnici da kulturno izađem i umoljavam da ne želim meljanje po šajbi,u protivnom bi ostala bez iste.
I fino sam napisala,nisam ga bukvalno zagazila točkovima(prešla preko njega),nego udarila kolima,prednjim lijevim bočnim dijelom,fino mašem rukom da neću,otvoren mi semafor,i on još mlati onim čudom za pranje ...ko zna...da sam pametnija bila trebala sam se vratiti u rikverc da za svaki slučaj još jednom ga odalamim. :mrgreen:
U inat raznim moralnicima i moralnim vertikalama u njihovom jedinom svijetu zvanom klix forum.
Jedino mjesto gdje mogu glumiti Bogove meleke anđele i ostala čuda. :wink:
Podržavajte prosijačenje i tzv.pranje šajbi po raskrsnicama...počev od malešne djece do narkomana raznih profila...naravno udijelite im sadaku.Nemojte čekati da prođete tim putem,otiđite sada i saperite sebe,umirite svoje dušice uzmenirene mojim odvratnim činom...da da :skoljka: :skoljka: :mrgreen: :mrgreen:
Ommadawn

#165 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Ommadawn »

Hemera wrote: Uh,evo sikiram se pravo.
Zaboravljaš činjenicu ako nećeš da ti se čiste,onda možeš doživjeti da ti polupaju auto,tada te ne bi nigdje bilo da se ponudiš da prijaviš,jelde?
Ne došli smo u situaciju da moram cigančini koji maltertira ljude po saobraćajnici da kulturno izađem i umoljavam da ne želim meljanje po šajbi,u protivnom bi ostala bez iste.
I fino sam napisala,nisam ga bukvalno zagazila točkovima(prešla preko njega),nego udarila kolima,prednjim lijevim bočnim dijelom,fino mašem rukom da neću,otvoren mi semafor,i on još mlati onim čudom za pranje ...ko zna...da sam pametnija bila trebala sam se vratiti u rikverc da za svaki slučaj još jednom ga odalamim. :mrgreen:
U inat raznim moralnicima i moralnim vertikalama u njihovom jedinom svijetu zvanom klix forum.
Jedino mjesto gdje mogu glumiti Bogove meleke anđele i ostala čuda. :wink:
Podržavajte prosijačenje i tzv.pranje šajbi po raskrsnicama...počev od malešne djece do narkomana raznih profila...naravno udijelite im sadaku.Nemojte čekati da prođete tim putem,otiđite sada i saperite sebe,umirite svoje dušice uzmenirene mojim odvratnim činom...da da :skoljka: :skoljka: :mrgreen: :mrgreen:
Nisam bas upoznat sa bosanskim saobracajnim zakonom, ne znam da li vazi da ukoliko pjesaka udaris motornim vozilom, duzan si da stanes i da to prijavis policiji. No opet, razumijem te.

Ima onaj mali Rom u Tuzli, tamo kod Kapije, smjesten u jednoj ulici, tako lijepo pjeva da mu svaki put udijelim marku-dvije. Prije godinu i pol, sjedimo u slasticarni kod Ilijazovica i prilazi nam jedna mala djevojcica u trenerci i kulturno nas upita "Izvinite sto vas smetam, mogu vas nesto pitati? Imam ove narukvice od gumica sto sam sama pravila i ostalo mi je jos tri da prodam, pa ako hocete kupiti, jedna kosta marku". Moja kcerka bira jednu za sebe i jednu za svoju rodicu, platimo joj, ona se fino zahvali i ode dalje. Dvadeset minuta poslije vidim je kako u pekari kupuje komad pizze, sjeda na rub fontane i jede. Knedla mi u grlu, nemam vise sitnisa uza se da joj dam.

2007-e sjedim u gradskoj kafani u Banjaluci sa rodjakom, mamom i prijateljom kojeg nisam dugo vidio, pijemo kafu i pivo i caskamo. Prilazi nam djevojcica koja hoce da nam proda CD-ove sa crticima i slikovnice. Hvala, ne treba, i ona odlazi dalje - ali tih nekoliko sekundi koliko se zadrzala za nasim stolom bilo mi je dovoljno da mi se njeno lice ucrta u mozak, inace bas lica ne pamtim najbolje ali njeno mi nesto postade upecatljivo.
Godinama kasnije, kada me putem Facebooka pronasla kcerka mojih komsija koji su nas pomagali tokom rata, pregledajuci slike njene djece (a ima ih petero) jedno od te djece - bila je bas ta curica koja je prodavala te CD-ove i slikovnice. Sigurno nekih pola sata nisam mogao sebi doci! A bas taj dan sam ih trazio i nisam mogao naci jer vise nisu zivjeli na toj adresi i niko mi nije mogao reci gdje zive. Ispricam toj prijateljici kasnije, tako i tako, ona mi rece "Jeste, prodavali smo tako, da bi prezivjeli jer nema se, jebiga..."
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#166 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Romeo 80 »

Image :D
Hemera

#167 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Hemera »

Ma ne treba mene niko razumjeti. Najsmješnije mi je od svega da dođe neko da udjeljuje moralne komentare i zgražava se.
Bezbroj puta mi se desilo da izleti ciga sa djetetom malim u naručju pred auto,ne bi bila toliko luda da je zgazim,ali bi bila toliko luda da izađem i šakom je odvalim po sred face.U blažem obliku ludila sam sve po spisku hebala jednoj takvoj kod mašinske škole.
Ima još jedna uvijek nađe da vuca dijete malo sa sobom,barem 4-5 godina zadnjih je viđam po raskrsnicama i dobro je poznata faca.Njima je dijete izvor za zgrtanje para,jer uvijek ima neko ko će se smilovati kad vidi golo,neobučeno,prljavo itd.
To nije ništa drugo nego produžavanje agonije i zlostavljanja.
Osim toga nije rijetka pojava da kombi (ford naravno prepoznatljivi kockasti :mrgreen: ) istovara "radnike" i tako isto ih i kupi.
Grad je pun prosjaka,raznih vrsta,od agresivnih do onih koji samo sjede na putu pa ako im neko nešto ubaci.
Garnitura "perača" šajbi kod Hece,baška što je drska i bezobrazna nego što su par puta upali u tramvaj i pravili narodu nered.
I neko mi dođe da kaže jadne mu se ručice smrzle na ovom minusu,treba dati sadaku jer radi.
Svako od jadne dječice koje su mašine za pravljenje para,danas više ima u džepu nego 20 ljudi da irgati na dnevnicu.
Pa se vi preračunajte.
Koliko mi se puta desilo i prevozu javnom upadne gomila njih i samo vuku narod daj marku daj marku,ako ne daš marku ide kune i proklinje.
Jednom sam davno pisala,za 27.noć ide svijet u turbe 7 braće,one se kače narodu za vrat i agresivno prose,ne daš "milostinju" ide onda dabogda ti ovo i ono.
Neki su previše postali obzirni na neke stvari.Samo pogledajte koliko ih ima,pogotvo pred praznike kako i u kojim gomilama ovdje dolaze i prave nered po gradu.Ko zna odakle je to sve došlo,i kad vam naprave lično problem onda je najlakše svaliti na Bakira i lezihljebovićku policiju. :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#168 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by -LIBERO- »

Dosta toga ima istinito sto si napisala, ali sta predlazes, da ih namjenski gazimo po ulici, sto autima, sto onako fizicki? Jer su dobrim dijelom umrezeni, prosenje rade ko posao, ALI NE I SVI. I da za to gazenje dobijemo i neke bonuse/poene, pa nam prilikom registracije smanje kolicinu novca koju trebamo platiti. :zzzz:

Mislis da treba rijesti 'romsko pitanje', ono da ih skupimo i likvidiramo...il' organizujemo 'kristalnu noc'? Nesto slicno tome.

Hemera wrote:
Neki su previše postali obzirni na neke stvari.
Samo pogledajte koliko ih ima,pogotvo pred praznike kako i u kojim gomilama ovdje dolaze i prave nered po gradu.Ko zna odakle je to sve došlo,i kad vam naprave lično problem onda je najlakše svaliti na Bakira i lezihljebovićku policiju. :mrgreen:
Ko je vidio hajra od 'obzirnosti', prema ljudima koji pa i zaradjuju na zivot, cak i na ovaj nacin, cak i umrezeni. To su ljudi druge, manje vrijednosti. ;-)

A ovo drugo uvecano, ma jok, nista tu nema do sigurnosnog nivoa na ulicama, nema do policije, tuzilastva, niti do borbe protiv umrezenih i udruzenih skupina koje dobar dio toga kontrolisu. Nista tu nema do Bakira (personifikacija u pojmu vlasti, ne mora biti konkretno do njega, mada ima i do njega...) i socijalnih programa, edukativnih, sveopste socijalne i ekonomske stabilnosti i organizovanosti drustva....nema nista do njih.

Slijedeci put, kako rece ti, necemo njih prozivati. Prozivati cemo tebe, sto ih nisi dovoljno zgazila, ili da doletis da ih zgazis :thumbup: :kiss:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#169 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by _BataZiv_0809 »

julisiz es grant wrote: Za stotine hiljada maraka koje su otišle Edisu najviše su krive naivčine iz Elkinsa..pardon, sa tadašnjeg Sa-X foruma: kurty, HAVANA, mirCerka, neke dvije nju ejdžerke koje su se pojavile u TV prilogu i još neki. Oni su nasjeli i nadigli hampu da se ovome pomogne, a kad se objelodanilo da su učestvovali u prevari ušutile se kao...da ne kažem šta.
Za sta su oni krivi?
strucnjak_kofol

#170 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by strucnjak_kofol »

Hemera wrote:
gnjev wrote:Haha kakav monstrum jebo te . Haj sto je spucala autom dijete bez razloga nego se jos i na forumu hvali .
Nije dijete,radno sposoban momak od minimalno 18 godina.
Ne falim se,a ti ako ti ga je žao,zbrini ga da ne iskače iz žbunja pred tuđa kola.
Monstrumčino besposlena i licemjerna.
Samo gazi, cuj ovih dusebriznika,a cigo bi joj ukro sta bilo dok bi reko keks
gospodja profiterka

#171 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by gospodja profiterka »

Kanite se ba prosjaka i Roma, kukavice jadne. Eno vas silnici gaze po cestama, pljačkaju vas na oči, djecu vam tuku, siluju, ubijaju. Budućnosti ni nade nemate, a vi ste se dohvatili prosjaka i pasa lutalica.
Sretna vam Nova godina, kukavice jedne jadne.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#172 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Truba »

nisam znao za btaj mircerkin gaf
jel zato zdusila s foruma???
Revolucionar ★

#173 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Revolucionar ★ »

@Hemera

U odnosu na tvoje rasisticke komentare, doista je nas par ispalo MORALNA STIJENA u odnosu na tebe. Ne da samo prstis rasizmom i ocigledno mislju da si ti i tvoj automobil neznatno vrijedniji od zivota jedne osobe, nego ocekujes i dozu simpatije za svoje takve komentare. Ne zelim cak ni da citiram takve gnusne stvari, i nije mi jasno zasto moderacija dopusta da se ide u takvom smjeru da neko izjavi da je sasvim legitimno zgazit nekog u takvog situaciji. Mozes ti racionalizirat sad koliko hoces, tvoje su rijeci, nisu moje. Dapace, tvoj argument je da ne bih prijavio eventualno ostecenje tvoje imovine ili tvog tijela i zdravlja samo na osnovu toga sto sam rekao da bih te rado prijavio da sam bio u toj situaciji kada si " hej pazi, cusnula autom Roma " ; To je stvar osnovnog gradjanskog odgoja, gospodjo. Vi nastavite i dalje po svome, nadam se da ce sljedeci put bit neko dovoljno osvijesten da pokaze da je ovo drzava svih nas koji smo jednaki, ne samo onih ciji zivoti se valoriziraju pozicijom na semaforu. Cestitke jos jednom
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#174 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Truba »

ja sam jednom romu ili sta je peracu stakala dao budistički znak molim te nemoj prati
sklopljene ruke i naklon molitve

i nekoliko mjeseci i godina sam od ukucana dozivljavao "uvrede" kako danas ne mozes biti tako mlak...itd
Nepass

#175 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Nepass »

Revolucionar ★ wrote:@Hemera

U odnosu na tvoje rasisticke komentare, doista je nas par ispalo MORALNA STIJENA u odnosu na tebe. Ne da samo prstis rasizmom i ocigledno mislju da si ti i tvoj automobil neznatno vrijedniji od zivota jedne osobe, nego ocekujes i dozu simpatije za svoje takve komentare. Ne zelim cak ni da citiram takve gnusne stvari, i nije mi jasno zasto moderacija dopusta da se ide u takvom smjeru da neko izjavi da je sasvim legitimno zgazit nekog u takvog situaciji. Mozes ti racionalizirat sad koliko hoces, tvoje su rijeci, nisu moje. Dapace, tvoj argument je da ne bih prijavio eventualno ostecenje tvoje imovine ili tvog tijela i zdravlja samo na osnovu toga sto sam rekao da bih te rado prijavio da sam bio u toj situaciji kada si " hej pazi, cusnula autom Roma " ; To je stvar osnovnog gradjanskog odgoja, gospodjo. Vi nastavite i dalje po svome, nadam se da ce sljedeci put bit neko dovoljno osvijesten da pokaze da je ovo drzava svih nas koji smo jednaki, ne samo onih ciji zivoti se valoriziraju pozicijom na semaforu. Cestitke jos jednom
Haj jednom ga tako odjebes pa ti iz huje digne brisace, pa sutradan ti nogom udari u vrata. Ne bih ga ni ja gazio u ta dva-tri slucaja. Ali brate nakon odredjenog vremena ne da bi ga udario vec bi mu glavu selotejpom pricvrstio na asfalt i vozio naprijed nazad dok me zivci nebi popustili.
I iskreno moje auto mi je vrijednije nego i jedna budala koja skace po saobracajnici.
Post Reply