Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post Reply
hajducka travica

#151 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by hajducka travica »

Alija je maknuo sve ljude iz svoje sredine od kojih je osjecao opasnost,da su bolji od njega,da imaju u narodu vecu popularnost od njega.To je bio jedan podmukli lopov,koji je vodio dvostruku politiku,nekad sumom nekad drumom.
Haris.ba

#152 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Haris.ba »

Imao je Alija jednu izreku. Sto je istina ostace, a sto je laz otpasce.

Putujem Evropom, i nije me ni stid, ni strah reci da sam iz Bosne. To je problem na licnom nivou vec.
Niti imam "problema" sto sam iz Bosne.

A posto postoji tvrdnja o radikalizaciji Bosnjaka. Pa nije problem. Znam da uvijek ima kandidata da rijesi bosnjacko pitanje. Historija je pokazala kako su se Bosnjaci uvodili u suru.

I istina je da se Bosnjaci guse u BiH, ali zbog smoga. I ako neko misli da je Alija ustao iz groba i poceo loziti gume - ok.

Meni je samo drago, a Bajtal je to rekao, da u mom narodu ima snage za raspravu o svojoj historiji. Da se sve propitkuje, da se bori sa raznim mitomanijama. Ja mogu napisati sta ja mislim o Aliji, neko skroz drugačije. I niko ne mora u zatvor, niti će biti proglasen budalom. Ako je to radikalizacija, ja je podrzavam.
I mnogo mi je drago sto izlaze knjige, sto se razgovara o svojoj proslosti. Samo ostaje zal, što toga bas i nema kod prosvecenih i neradikaliziranih susjeda. Ili, možda oni nemaju problem sa mitovima ili radikalizmom?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#153 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

hajducka travica wrote:
Haris.ba wrote:I ima li citata ili navoda iz knjige? Ili ce se po obicaju pricati napamet?

A vidim sad je i problem ko je bio Alija. Moze mu se svasta spocitavati, ali za Bosnjake je bio sto i Vosington i Linkon za Amerikance,i jos bih dodao Jaser Arafat za Palestince. Odlucivao i o nezavisnosti zemlje, i o sukobu u svom narodu i o miru koji nije rezultat pobjede.

P.S.
Posto nema dozovljenih dijelova knjige za dijeliti:
http://www.tacno.net/novosti/esad-bajta ... ndeo-mira/

Rukopis vrvi od mnoštva znakovito-činjenički zasnovanih primjera Izetbegovićeve spremnosti na otvorenu ili sofisticiranu podjelu Bosne i Hercegovine, kakva se, konačno, praktično i prikriveno dogodila potpisivanjem antiustavnog daytonskog mirovnog sporazuma.
Kako ti imas obraza a pameti vidim da i nemas,porediti jednog islamistu sa Washingtonom i Linkolnom.Alija je od Bosne napravio svoju malu teritoriju gdje se gusi dva miliona muslimana.Radikalizirao ih i jos ih i dalje radikaliziraju,da je covjeka kad putuje negdje strah reci da dolazi iz Bosne.
Onima kojih je strah sretno bilo putovanje i ostank tamo gdje su otputovali.

Cuj, Alija radikalizirao, a ne oni koji su napali, protjerali, poklali, silovali...i sa istoka i zapada, a sami radikalizirani do te mjere da su jedni pocinili genocid, a drugi bili u pricuvi.

Sramota sta ti pises. :run:
Android Knego

#154 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Android Knego »

je li neko u dosadasnjih 7 stranica teme vec prepricao knjigu? da ne citam dzaba... 7 stranica... a ni knjigu... :D
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#155 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Android Knego wrote:je li neko u dosadasnjih 7 stranica teme vec prepricao knjigu? da ne citam dzaba... 7 stranica... a ni knjigu... :D
PoCetnici na ovom forumu ne moraju ni da je citaju-Alija je po njima za sve kriv, a ponajvise sto je sacuvao Bosnu i ovakvu kakva je.

Jbga, nije lako zivjeti u zemlji koju mrzis i zelis joj nestank. ;-)
smijesni_ste

#156 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by smijesni_ste »

Interesantno je koliko dijaspora brani našeg vrlog Alju. :D

Naravno, sa sigurne udaljenosti od svega onog što nam je vizionar ostavio u amanet :twisted:
Arteta

#157 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

smijesni_ste wrote:Interesantno je koliko dijaspora brani našeg vrlog Alju. :D

Naravno, sa sigurne udaljenosti od svega onog što nam je vizionar ostavio u amanet :twisted:
Da Alija nije odbio Kutiljerov plan oni bi sada imali iste muke kao i gradjani BiH, zasto ga nebi branili? :D
hatemondays

#158 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by hatemondays »

smijesni_ste wrote:Interesantno je koliko dijaspora brani našeg vrlog Alju. :D

Pozdrav od dijasporca 2003, borca Armije, sa sigurne udaljenosti sada, nego smjesan si gdje ti provede vrijeme ono kad se odlucivalo a ja ti si bio pravi covjek u pravo vrijeme na pravom mjestu.Naravno da ratna dijaspora brani Alju super im, brane i Radovana i ostatak ekipe.Znam da ih mrzis nisam ni ja neki jubitelj ekipe ali upala kasika ljudima u med nemoj biti ljubomoran prodje zivot a samo je jedan.
Paul F.

#159 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Paul F. »

hajducka travica wrote:Alija je maknuo sve ljude iz svoje sredine od kojih je osjecao opasnost,da su bolji od njega,da imaju u narodu vecu popularnost od njega.
Koga je mako osim Abdića ???
Mohamad Sissoko

#160 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Mohamad Sissoko »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Onima kojih je strah sretno bilo putovanje i ostank tamo gdje su otputovali.

Cuj, Alija radikalizirao, a ne oni koji su napali, protjerali, poklali, silovali...i sa istoka i zapada, a sami radikalizirani do te mjere da su jedni pocinili genocid, a drugi bili u pricuvi.

Sramota sta ti pises. :run:
Prica mu je tipicna pocetnicka, Radovanova... "islamista Alija, 2 miliona muslimana", nema Bosnjaka ... mnogo Raša je po forumu. :D
Fudo387

#161 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Fudo387 »

'naci, da se jos jednom

Image

po turbobalijama i ustaskocetnickim trolovima.

zapjevajmo braco,

HM 2011

#162 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by HM 2011 »

Rahmetli dr. Alija Izetbegovic je za masu ucesjika u politici toga doba bio i ostao jedan od najvecih umova svih vremena.....

Pokusaji poturanja greski tom covjeku iz ove vremenske distance su nista drugo nego prezentacija vlastitog nerazumjevanja situacije u kojoj je bio ovaj narod.....

Evo nema Alije presilo na ahiret - hajde sad - svi sve po P.S.-u i platite poreze i prijavljujte korupciju i gradite BiH.... nemate prepreka niko Vam ne stoji na putu....

samo SDA na svim nivoima u jedinstvu je snaga.
Danguba

#163 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Danguba »

hajducka travica wrote:
Danguba wrote:
"Bila je 'Lisabonska mapa', pa su je muslimani odbacili. Obradovali smo se kada su je odbacili. Mi smo je prihvatili da ju uvučemo u Lisabonski proces. I to je mudrost i vještina gosp. Krajišnika koji ih je uvukao da prihvate tri stvari - da će biti podjela na troje, da će biti na nacionalnoj osnovi i referendum. I mi smo njih uvukli tada kada su rekli prihvaćamo podjelu na troje. Bosna je bila gotova za EZ i Međunarodnu zajednicu. To je bilo veliko postignuće", hvalio je Karadžić poteze sebe i kolega.
Momčilo Krajišnik, 2013.Momčilo Krajišnik, 2013.

Tužitelj Tieger je citirao i ratnog predsjednika Skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika koji se, kao i Karadžić, više puta javno hvalio da su upravo preko Kutiljera prije izbijanja rata dobili status pregovarača o sudbini Bosne i Hercegovine.

Karadžić: Bosna je pukla na Kutiljerovoj mapi

Karadžić je u jednom od citiranih govora označio upravo Kutiljera kao odgovornu osobu koja je svojim mirovnim sporazumom, odnosno predloženom kartom podjele države prvi pokrenuo njezin kraj.

"Znate kako je izgledala Kutiljerova mapa tada je Bosna pukla. Tada smo mi prihvaćeni kao strana u sukobu. Međunarodna zajednica se grdno prevarila što je prije rata poslala Kutiljera i Karingtona kod nas. Što nas je prihvatila kao stranu u sukobu. Da su oni šutili i priznali Bosnu i kazali poslije toga postoje tamo neki pobunjenici koji ruše vlastitu državu mi bi bili u teškim problemima. Nitko s nama ne bi razgovarao", govorio je Karadžić u Skupštini RS 1995. godine.
I Radovan i Ratko su ti bili pra-pra,pradjedi,jedino ako nisi potomak Abdul-Vehaba ili Kajganli Mustafe sa Bosfora.
Vidis Nemanja, tebi ako su Radovan i Ratko nesto ceprkali u porodici kod mene sigurno nisu.
klavirdžija

#164 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Uhljebljeni dronovi kreću u ofanzivu, začudo nijedne činjenice sem turbo folk hvalospjeva svom velikom Voždu. :zzzz:
Haris.ba

#165 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Haris.ba »

Čengić: Nije mi bila namjera ni jedno ni drugo. Ni crno ni bijelo. Nisam unaprijed odredio boju koju ću koristiti. To su prije mene mnogi praktikovali, ja nisam. Nisam imao predubjeđenja i unaprijed stvorene zaključke koje treba dokazivati i podržavati. Pošao sam da tragam za istinom sa nulte tačke... O čemu god da sam pisao nastojao sam da nađem razumijevanja za položaj u kome se Alija Izetbegović nalazio, pokušavao sam da razumijem sve muke kojima je bio izložen. Definitivno, moja knjiga nije proizvod zle namjere, nego nastojanja da se otkrije istina, da se raspakuje mit koji Bošnjacima sprečava da misle svojom glavom. Da se oslobođeni tog mita i Velike laži okrenu budućnosti umjesto što su zaronjeni u prošlost. Stranka demokratske akcije, na čelu sa biološkim Izetbegovićevim nasljednikom, jednu ogromu izmanipulisanu, nezrelu i neobrazovanu bošnjačku masu nastoji što duže zadržati u zatočeništvu Velike laži na osnovu koje se održava na vlasti. Da nije mita o Aliji, Stranka demokratske akcije bi se već odavno našla na političkim marginama jer nema šta da ponudi, jer se istrošila i jer je ogrezla u u lopovluk i nemoral. Istina ne zavisi od mnoštva i trenutne snage koja nameće i podržava Veliku laž. Kad – tad sve dođe na svoje.....

....U knjizi se nisam trudio da direktno odgovorim na određena pitanja, pa ni na ovo koje ste mi postavili: je li Izetbegović mogao da utiče hoće li ili neće biti rata. Međutim, dao sam dokaze da je mnogo štošta moglo i moralo biti drugačije. Na čitaocima je da na osnovu argumenata presude Izetbegovićevu ulogu... Da je pripremio građane Bosne i Hercegovine na ono što ih čeka, da im je jasno i glasno kazao ko su mu neprijatelji, da je nastupao kao predsjednik svih građana Bosne i Hercegovine itd., itd., sve bi bilo drugačije. Što se tiče rata on ga je mogao izbjeći samo da su Bošnjaci bili spremni da pognu glavu. Oni to nisu bili spremni uraditi zato što je Izetbegović presudno uticao da to ne učine. Međutim, nije im jasno i glasno kazao šta ih nakon referenduma čeka. Veoma je dobro znao da referendum znači rat, da znači krv do koljena, ali to saznanje nije podijelio sa narodom – a morao je.....

....Najgore u svemu tome je što je Izetbegović odmah nakon referenduma nastavio razgovore o podjeli zemlje a na to nije imao pravo. Nakon što se narod izjasnio za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu niko poslije toga nije imao pravo tu odluku poništiti... Rat je bio besmislen i Izetbegović je bio jedan od onih koji su ga obesmislili, ako se za bilo koji rat može kazati da je smislen. Apsurdno je da su Bošnjaci, faktički, vodili rat za podjelu zemlje, a da toga nisu bili svjesni.

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=17785

Malo da pridonese raspravi.

P.S.
Jeste li imali negativnih reagiranja na Vašu knjigu?

Čengić: Itekako, ali od ljudi koji nisu pročitali knjigu, nacionalističkih uspaljenika i fanatika koji nisu u stanju da zdravo rasuđuju, za to nemaju ni znanja ni kulture. Sve se to dešava u komentarima na elektronskim medijima koji su objavili osvrte na moju knjigu.
Danguba

#166 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Danguba »

klavirdžija wrote:Uhljebljeni dronovi kreću u ofanzivu, začudo nijedne činjenice sem turbo folk hvalospjeva svom velikom Voždu. :zzzz:
:lol:

a vi nas ubiste pamfletima kao dokazima...i nisam nigdje uhljebljen niti politicki aktivan. :wink:
klavirdžija

#167 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Kažu da slike govore više od riječi, a pošto ove potonje svakako ne razumijete, mape vam sve govore. Pametnom i to dosta, vama nikad dovoljno.
klavirdžija

#168 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Haris.ba wrote:Čengić: Nije mi bila namjera ni jedno ni drugo. Ni crno ni bijelo. Nisam unaprijed odredio boju koju ću koristiti. To su prije mene mnogi praktikovali, ja nisam. Nisam imao predubjeđenja i unaprijed stvorene zaključke koje treba dokazivati i podržavati. Pošao sam da tragam za istinom sa nulte tačke... O čemu god da sam pisao nastojao sam da nađem razumijevanja za položaj u kome se Alija Izetbegović nalazio, pokušavao sam da razumijem sve muke kojima je bio izložen. Definitivno, moja knjiga nije proizvod zle namjere, nego nastojanja da se otkrije istina, da se raspakuje mit koji Bošnjacima sprečava da misle svojom glavom. Da se oslobođeni tog mita i Velike laži okrenu budućnosti umjesto što su zaronjeni u prošlost. Stranka demokratske akcije, na čelu sa biološkim Izetbegovićevim nasljednikom, jednu ogromu izmanipulisanu, nezrelu i neobrazovanu bošnjačku masu nastoji što duže zadržati u zatočeništvu Velike laži na osnovu koje se održava na vlasti. Da nije mita o Aliji, Stranka demokratske akcije bi se već odavno našla na političkim marginama jer nema šta da ponudi, jer se istrošila i jer je ogrezla u u lopovluk i nemoral. Istina ne zavisi od mnoštva i trenutne snage koja nameće i podržava Veliku laž. Kad – tad sve dođe na svoje.....

....U knjizi se nisam trudio da direktno odgovorim na određena pitanja, pa ni na ovo koje ste mi postavili: je li Izetbegović mogao da utiče hoće li ili neće biti rata. Međutim, dao sam dokaze da je mnogo štošta moglo i moralo biti drugačije. Na čitaocima je da na osnovu argumenata presude Izetbegovićevu ulogu... Da je pripremio građane Bosne i Hercegovine na ono što ih čeka, da im je jasno i glasno kazao ko su mu neprijatelji, da je nastupao kao predsjednik svih građana Bosne i Hercegovine itd., itd., sve bi bilo drugačije. Što se tiče rata on ga je mogao izbjeći samo da su Bošnjaci bili spremni da pognu glavu. Oni to nisu bili spremni uraditi zato što je Izetbegović presudno uticao da to ne učine. Međutim, nije im jasno i glasno kazao šta ih nakon referenduma čeka. Veoma je dobro znao da referendum znači rat, da znači krv do koljena, ali to saznanje nije podijelio sa narodom – a morao je.....

....Najgore u svemu tome je što je Izetbegović odmah nakon referenduma nastavio razgovore o podjeli zemlje a na to nije imao pravo. Nakon što se narod izjasnio za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu niko poslije toga nije imao pravo tu odluku poništiti... Rat je bio besmislen i Izetbegović je bio jedan od onih koji su ga obesmislili, ako se za bilo koji rat može kazati da je smislen. Apsurdno je da su Bošnjaci, faktički, vodili rat za podjelu zemlje, a da toga nisu bili svjesni.

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=17785

Malo da pridonese raspravi.

P.S.
Jeste li imali negativnih reagiranja na Vašu knjigu?

Čengić: Itekako, ali od ljudi koji nisu pročitali knjigu, nacionalističkih uspaljenika i fanatika koji nisu u stanju da zdravo rasuđuju, za to nemaju ni znanja ni kulture. Sve se to dešava u komentarima na elektronskim medijima koji su objavili osvrte na moju knjigu.
Još uvijek je čitam, i sve u svemu jako sam pozitivno iznenađen, jer nisam očekivao ovako ozbiljan i činjenicama potkovan diskurs i o tom vremenu, i o nasljeđu tog vremena, i o svemu ostalom relevantnom za jedan kompletan prikaz tematike kojom se bavi.

Ako igdje ima mjesta za bilo kakvu objektivnu kritiku, to je onda tek to što se mjestimično vidi da pokušava iznaći kakva-takva makar djelimična opravdanja za Alijine "odluke", i da su ista jako, jako navučena. U svakom slučaju, ovo što kaže gore sigurno apsolutno stoji, ne radi se o bilo kakvoj zlonamjernoj kritici. Eh sad, to što bi raznorazni nojevi radije zadržali glavice u pijesku, nije autorova krivica. Činjenice su neumitne, a one prikazuju jednu katastrofalnu sliku posljedica očajnih odluka i vođenja "minder politike".
budza

#169 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by budza »

da je rahmetli alija posekao korov jos 1990. (ili malo docnije) tzv bosnjaka ilitiga srbbalija, nebi danas ovaj zaostatak titinih muslimana objavljivao jadove.
njima je r. alija kriv jedino sto nije bio kao oni i njihovi pajtaši srbocetnici i hrvatoustase.
Captain Hindsight

#170 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Captain Hindsight »

budza wrote:da je rahmetli alija posekao korov jos 1990. (ili malo docnije) tzv bosnjaka ilitiga srbbalija, nebi danas ovaj zaostatak titinih muslimana objavljivao jadove.
njima je r. alija kriv jedino sto nije bio kao oni i njihovi pajtaši srbocetnici i hrvatoustase.
Šta hoćeš da kažeš, da nije bio pronicljiv i mudar političar? Da je pustio štetočine oko sebe? Čovjek koji je bio prvi do njega, na prvim izborima, je u ratu osnovao svoju separastičku koloniju.
1990. (godina koji spominješ) su mu bili bliži Karadžić, Koljević i Krajišnik nego komunističkočetnički izdajnik Duraković. Zašto je to tako bilo? Mudrost ili naivnost? Šta Ti misliš? :mrgreen:
_drunken_santa_

#171 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by _drunken_santa_ »

Danguba wrote:
Arteta wrote:
budza wrote:plan kuteljera je znacio NESTANAK BOSNE i svaka cast svima onima koji su prezreli taj mucki plan razbijanja bosne.
hahhaahahahahaahha
Radovane, sta je smijesno???
"Bila je 'Lisabonska mapa', pa su je muslimani odbacili. Obradovali smo se kada su je odbacili. Mi smo je prihvatili da ju uvučemo u Lisabonski proces. I to je mudrost i vještina gosp. Krajišnika koji ih je uvukao da prihvate tri stvari - da će biti podjela na troje, da će biti na nacionalnoj osnovi i referendum. I mi smo njih uvukli tada kada su rekli prihvaćamo podjelu na troje. Bosna je bila gotova za EZ i Međunarodnu zajednicu. To je bilo veliko postignuće", hvalio je Karadžić poteze sebe i kolega.
Momčilo Krajišnik, 2013.Momčilo Krajišnik, 2013.

Tužitelj Tieger je citirao i ratnog predsjednika Skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika koji se, kao i Karadžić, više puta javno hvalio da su upravo preko Kutiljera prije izbijanja rata dobili status pregovarača o sudbini Bosne i Hercegovine.

Karadžić: Bosna je pukla na Kutiljerovoj mapi

Karadžić je u jednom od citiranih govora označio upravo Kutiljera kao odgovornu osobu koja je svojim mirovnim sporazumom, odnosno predloženom kartom podjele države prvi pokrenuo njezin kraj.

"Znate kako je izgledala Kutiljerova mapa tada je Bosna pukla. Tada smo mi prihvaćeni kao strana u sukobu. Međunarodna zajednica se grdno prevarila što je prije rata poslala Kutiljera i Karingtona kod nas. Što nas je prihvatila kao stranu u sukobu. Da su oni šutili i priznali Bosnu i kazali poslije toga postoje tamo neki pobunjenici koji ruše vlastitu državu mi bi bili u teškim problemima. Nitko s nama ne bi razgovarao", govorio je Karadžić u Skupštini RS 1995. godine.

Pa sam dokazujes da je Alija trebao da je prihvati. "Radovali se kad su muslimani odbili" - znaci da je Alija bio glup da ne prihvati.
budza

#172 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by budza »

Captain Hindsight wrote:
budza wrote:da je rahmetli alija posekao korov jos 1990. (ili malo docnije) tzv bosnjaka ilitiga srbbalija, nebi danas ovaj zaostatak titinih muslimana objavljivao jadove.
Šta hoćeš da kažeš, da nije bio pronicljiv i mudar političar? Da je pustio štetočine oko sebe? Čovjek koji je bio prvi do njega, na prvim izborima, je u ratu osnovao svoju separastičku koloniju.
1990. (godina koji spominješ) su mu bili bliži Karadžić, Koljević i Krajišnik nego komunističkočetnički izdajnik Duraković. Zašto je to tako bilo? Mudrost ili naivnost? Šta Ti misliš? :mrgreen:

ja kazem da je r.alija trebao sve mustafe čengice koji su vladali od 1945-90. pohapisti i pravedno procesuirati. da je to uradio, danas nebi imali ove jadi koje cengic i drugi ustaskocetnicki cengici proklamuju sve zarad dezorijentacije bosnjaka i degradiranja islama.
nije abdic zbog alije napravio separatisticku i secesionisticki tvorevinu, vec mentori mu iz beograda tako dirigovali.
durakovic se alije trebao setiti 80tih godina dok je zbog njegovih partijskih i kafanskih drugova nepravedno i nemoralno tamnicio.
a glede politicke druzbe sa karadzicem, krajisnikom i koljevicem: ti su zlikovci bili legitimni predstavnici srba. nije ih r.alija birao.
budza

#173 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by budza »

@drunken santa,
ne citas sa razumevanjem.
nije se radovan radovao sto je zvanicno sarajevo odbilo potpisati kuteljeriv plan, vec zato sto je cetnicke (i ustaske) secesioniste sam poziv na sastanak u lisabonu oznacio kao legitimne pregovarace.
i radovanu je jasno da su oni bili secesionisti i separatisti, a nekima ovde nije.
Last edited by budza on 01/01/2016 13:43, edited 1 time in total.
GeeTnT

#174 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by GeeTnT »

Doslo vrijeme da oni koji su Tita zvali "stara mrcina" pisu o Aliji.... Alija, eh Alija... eh Klix-u, sta si dozvolio da ti sve neke "male knindze" piskaraju i svrsavaju od srece sto mogu javno iznijeti svoje vizije kako o Aliji, tako i o Bosnjacima...

JA bih logor zvao stanom, da te nije Alija...

Sretna vam 2016 godina!
klavirdžija

#175 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Kako ih nije birao, prvi im je otišao na osnivačku skupštinu (puno prije samih izbora) i sa ushićenjem proklamovao kako mu je drago da se napokon osniva i srpska stranka, jer Srbi imaju dugu demokratsku tradiciju i tako to.

Toliko o "mudrosti".
Post Reply