Ne znam vala vise ni sta bih napisao,toliko je razlicitih prica i situacija,zivot je cudan,nosi...Ovo sto je piupiu napisala potpisujem u cjelosti plus otvori ti oci,bar meni,sad vidim sto nikad nisam vidio,toliko je prilika ko smije i moze.,i naravno ima kapitala, sto je opet plus tog privremenog odlaska vani.Opet ovo sto djidji napisa vrlo slicno i u mom slucaju i jos sto puta gore

dok se ne dozvah pameti i naucih vani kako treba i sta.Ni od koga ne ocekuj nista,od prevelikog kukanja na drzavu nema koristi ,samo tones psihicki.Zaobilazi prepreke i bori se kako znas.Uzdaj se u se i u svoje kljuse.I ono lose sto si naucio i vidio, koristi u zivotu da pretocis u prednost.Sve je skola.Jedne stvari me strah i pravo koci u poslovanju.Nek prica ko sta hoce ali zapamtite,za par godina da sa kesom para hodas tesko ces naci kome da ih das,a da zna dobro raditi i stoji iza svog posla.Majstora nizasta nema,jako tesko je pronaci dobrog majstora.Budale i priucene sveznalice me ne interesuju.Dobrog majstora za bilo sta je uzasno tesko naci vec sad.Oni sto znaju toliko imaju posla da moram ici preko prijateljske osnove da ih zamolim da mi urade.Limari,krov,struja,voda,inox,varioci,grijanje,mehanicar,lakirer...Drugi problem sto i kad nadjem nekog da zna,ima vremena i moze to uraditi ,u vecini slucajeva radi na crno a kod mene sve preko papira i firme.Ne moze,nema kesa.Svi veci poslovi idu preko racuna,banke,krediti...Limara za opsav krova cekam mjesec dana,samo dvojicu sam u citavom gradu nasao koji hoce,mogu i znaju to uraditi.Cijena duplo veca nego po predracunu radova.Nema,hitno a svi zauzeti ili oni sto su slobodni rade na crno.Taj mi ne treba.Vodoinstalatera 10 proslo,ni jedan da se prihvati posla,nisam ni znao da je tolika nauka preci sa olovnih cijevi na drugi sistem razvoda vode.Il ne zna,il nece,il je zauzet,il nema 40% kalaja...Nauka jebote,10 dana i juce tek dogovorio sa starim cikom, al ja moram naci taj kalaj

Galeriju od zeljezne konstrukcije,opet nauka

il je toliko skupo da je odnos materijala i radova 1 na prema 3 il ne zna on jel poso il doso kad vidi statiku,haj ti kuci ziv bio...Da mi muha ne posla covjeka ne bi ni tu pricu zaokruzio

Dogovorio i tek cu to raditi,valjda ce dobro uraditi,ako ne uradi,iskopacu muhi oko.
Elem ,nije sve ni tako crno ali malo je strucnih ljudi,ko zna taj u vecini slucajeva i ima posla,u odredjenim oblastima...Mora neko i raditi,ne mogu svi tandrkat po tastaturama.Vako ce svi tandrkat po tastaturama ,a kad pukne cijev od vode,mos plakat...Instalirace je,popravit,zavarit...nailova mater.
Mora postojati program,stimulacija,praksa...mora drzava podrzavati i usmjeravati mlade u skolovanju.Ne moze hiperprodukcija necega a na drugoj strani nista,nula bododva,kladionica,kompjuter i to je to.Kriva je drzava, al krivi smo i mi.Od sebe krenuti,popravi sebe da bi popravio okolinu.Dugo traje al ne moze drugacije.Mi smo krivi,mi biramo,zivimo,radimo.Sistem je odraz drustva.