Za svakog pravog bosanca, ucestvovati u ovakoj saradi je ravno ubleharenju...nije ovo bosanska BiH...CSKA wrote:Neka izbace strance,a ubace bosance.Ovako drzava stvarno izgleda kao neka kolonija.
9 januar definitivno neustavan
- General War
#151 Re: 9 januar definitivno neustavan
-
radostan dan
#152 Re: 9 januar definitivno neustavan
ukinućemo svetog stefana i boli nas kurac.
ionako nije bio neki čoEk...
- CSKA
#153 Re: 9 januar definitivno neustavan
Cek koliko sam provalio i dalje ce se moci slaviti 9. januar(ako izglasaju),ali sada samo bez popa 
- arzuhal
#154 Re: 9 januar definitivno neustavan
Džaba SPC izglavi neradni dan na Sv. Stefana, bolje da su uzeli Aranđelovdan. Ovako će i dalje biti neradni 9. januarradostan dan wrote:ukinućemo svetog stefana i boli nas kurac.
- arzuhal
#155 Re: 9 januar definitivno neustavan
Nije to, nego će i dalje moći slaviti 9. januar samo neće biti zakonski valjanCSKA wrote:Cek koliko sam provalio i dalje ce se moci slaviti 9. januar(ako izglasaju),ali sada samo bez popa
- Altsa
#156 Re: 9 januar definitivno neustavan
Zato ne dolazi u obzir da se dozvoli da se stranci izbace iz Ustavnog suda. Umjesto trojice stranaca došli bi po jedan srbin jedan rvat i Bošnjak i onda bi došli u situaciju da bi Bošnjaci non-stop bili preglasani. Stranci ostaju bez ikakve diskusije.karanana wrote:jel rezultat na sudu bio 5-4?
hrvati uvijek idu uz srbe? nevjerovatno.
-
radostan dan
#157 Re: 9 januar definitivno neustavan
zapeo bakir da dan republike srpske bude krsna slava radovana karadžića pa to ti je...valjda alija rašu obećO, vrag bi ga znao...CSKA wrote:Cek koliko sam provalio i dalje ce se moci slaviti 9. januar(ako izglasaju),ali sada samo bez popa
jest, kako sam ja razumio paravlićku, nije sporan dan državnosti, nego svetac...
tri jerarha, kad ono bi taj svetac, koji datum? nekako mi zvuči prikladno und multietnički.
-
prog321
#158 Re: 9 januar definitivno neustavan
Religijski i entitetski praznici moraju biti odvojeni.
Zašto se pravite toliko glupavi?
U svim modernim društvima je tako.
Hocete EU, hoćete evropske vrijednosti. U čemu je problem?
- CSKA
#159 Re: 9 januar definitivno neustavan
Altsa wrote:Zato ne dolazi u obzir da se dozvoli da se stranci izbace iz Ustavnog suda. Umjesto trojice stranaca došli bi po jedan srbin jedan rvat i Bošnjak i onda bi došli u situaciju da bi Bošnjaci non-stop bili preglasani. Stranci ostaju bez ikakve diskusije.karanana wrote:jel rezultat na sudu bio 5-4?
Eee,lijepo je guziti,ali nije bas lijepo biti naguzen
Ma i ja sam zbunjen,jel sporan datum ili pop.radostan dan wrote:zapeo bakir da dan republike srpske bude krsna slava radovana karadžića pa to ti je...valjda alija rašu obećO, vrag bi ga znao...CSKA wrote:Cek koliko sam provalio i dalje ce se moci slaviti 9. januar(ako izglasaju),ali sada samo bez popa
jest, kako sam ja razumio paravlićku, nije sporan dan državnosti, nego svetac...
tri jerarha, kad ono bi taj svetac, koji datum? nekako mi zvuči prikladno und multietnički.
Ja sam do sada mislio da je sporan datum 9.janurar 1992.,medjutim sada ispade da je zbog svetca.
- arzuhal
#160 Re: 9 januar definitivno neustavan
Dogovorit da svake godine druga crkva ili vjerska zajednica bira datum Dana Republike, kao i ateisti. I svi zadovoljni. Mirna Bosna.radostan dan wrote:zapeo bakir da dan republike srpske bude krsna slava radovana karadžića pa to ti je...valjda alija rašu obećO, vrag bi ga znao...CSKA wrote:Cek koliko sam provalio i dalje ce se moci slaviti 9. januar(ako izglasaju),ali sada samo bez popa
-
radostan dan
#161 Re: 9 januar definitivno neustavan
nema slobodnog termina...prog321 wrote:Religijski i entitetski praznici moraju biti odvojeni.
- General War
#162 Re: 9 januar definitivno neustavan
radostan dan wrote:nema slobodnog termina...prog321 wrote:Religijski i entitetski praznici moraju biti odvojeni.
- General War
#163 Re: 9 januar definitivno neustavan
Kad je Noletov rodjendan...mozel to pasat?
-
radostan dan
#164 Re: 9 januar definitivno neustavan
pop...CSKA wrote:
Ma i ja sam zbunjen,jel sporan datum ili pop.
treba vratit kačavendu pod hitno.
-
walk_M-A-N
#165 Re: 9 januar definitivno neustavan
Na ovome se trebalo sve vrijeme insistirati, i od probosanskih političara, zvanično, i medija, u svakoj prilici. A ne da se Visoki predstavnik dovede i onda nam priča bajke i daje savjete..BHCluster wrote:Ne sprovodjenje odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine je izravno krsenje mirovnog sporazuma, naravno sada je na onima koji garantuju mirovni sporazum da sprovedu odluku Ustavnog suda.
To je taj nedostatak državotvorne svijesti i institucija koje vode brigu o ključnim pitanjima. Ovog tipa, naravno.
Tačno. Potpuno je nerazumno, naivno ili zlonamjerno, kako kod koga, pričati da treba istjerati strance i dovesti ostale.Altsa wrote:Zato ne dolazi u obzir da se dozvoli da se stranci izbace iz Ustavnog suda. Umjesto trojice stranaca došli bi po jedan srbin jedan rvat i Bošnjak i onda bi došli u situaciju da bi Bošnjaci non-stop bili preglasani. Stranci ostaju bez ikakve diskusije.karanana wrote:jel rezultat na sudu bio 5-4?
- CSKA
#166 Re: 9 januar definitivno neustavan
Neka hvala,dovoljno je sto me Vuckoradostan dan wrote:pop...CSKA wrote:
Ma i ja sam zbunjen,jel sporan datum ili pop.
treba vratit kačavendu pod hitno.
-
radostan dan
#167 Re: 9 januar definitivno neustavan
arzuhal wrote:
Dogovorit da svake godine druga crkva ili vjerska zajednica bira datum Dana Republike, kao i ateisti. I svi zadovoljni. Mirna Bosna.
komplikovano...
biće mile i episkop, i riješen problem.
- BHCluster
#168 Re: 9 januar definitivno neustavan
prog321 wrote:Daj ba, odrastite.
Znaci, sve civilizacijske vrijednosti odstraniti, pognuti glavu i naguziti se da nam Dodo svima pristavi, jer pobogu samo tako ga necemo naljutiti.
Koji morbidan zivotni pristup.
- beniciodeltoro
#169 Re: 9 januar definitivno neustavan
BHCluster wrote:prog321 wrote:Daj ba, odrastite.
Znaci, sve civilizacijske vrijednosti odstraniti, pognuti glavu i naguziti se da nam Dodo svima pristavi, jer pobogu samo tako ga necemo naljutiti.
Koji morbidan zivotni pristup.
Mi kada bi pokrenuli peticiju da se ukine RS opet bi se našli neki pametnjakovići iz naših redova govoreći kako tako tjeramo vodu na nečiji mlin i kako ćemo tako samo srpske političare ujediniti.
Pa normalno da ćemo sa svakim pro-BiH potezom ujediniti Srbe jer i Dodik i Bosić i Borenović i Ivanić su svi isti, neki mede malo više, neki malo manje ali svi su uglavnom isti i treba svakih 6 mjeseci nešto novo pokrenuti ma koliko to bilo apsurdno i unaprijed osuđeno na propast samo da se pojedini naivni ljudi podsjete da niko od vladara u RSu ne želi ovoj državi dobro. Mogu oni između sebe režati i jedni drugima psovati, možda i strpati se međusobno u zatvore ili čak u mrtvačke sanduke ali što se tiče genocidne tvorevine tu su svi ujedinjeni
- BHCluster
#170 Re: 9 januar definitivno neustavan
Eno Dodik nam uvodi ekonomske sankcije. 
-
Mr Majestic
#171 Re: 9 januar definitivno neustavan
Ti si ovdje kao i mnogi drugi pomjesali babe i zabe, jer ne smeta meni kao Bosnjaku, Banjalucaninu i gradjanu BiH tamo neki strani vjerski prznik vec sto mi se namece obiljezavanje dana koji je nastao kao neustavan i protuzakonit cin 92-ge kada su predstavnici Srpskog naroda u njihovo ime odlucili da ce izvrsiti genocid nad Bosnjacima i jos taj isti datum preglasavanjem namecu da se obiljezava svim gradjanima BiH koji zive u genocidnom djelu iste a ne samo Genocidasima oni koji se ojecaju kao gradjani Genocidne tvorevine . Nepostoji nikakav koncesus izmedju naroda koji datum da se uzme sto je obaveza , a na kraju ako se neko poziva na neki ugovor a ond ga krsi stavlja taj ugovor van snage ,a i drugi u ovom slucaju Bosnjaci neosjecaju potrebu da ga se pridrzavaju sto nas onda vraca na stanje predjasnje to jest na utsavno stanje RBiH . Jos bih dodao da se treba 9 Januar proglasiti kao Dan genocida nad Bosnjacima zbog vec navedenog a ne zbog toga sto je dan neko vjerskog svetca .prog321 wrote:Religijski i entitetski praznici moraju biti odvojeni.
-
costacurta
#172 Re: 9 januar definitivno neustavan
Da nije "9. januara" več bi Dodik izmislio neki "9. Januar" samo da zakuha i skrene pažnju sa stvarnih problema u ovoj zemlji.beniciodeltoro wrote:BHCluster wrote:prog321 wrote:Daj ba, odrastite.
Koji morbidan zivotni pristup.![]()
Mi kada bi pokrenuli peticiju da se ukine RS opet bi se našli neki pametnjakovići iz naših redova govoreći kako tako tjeramo vodu na nečiji mlin i kako ćemo tako samo srpske političare ujediniti.
Pa normalno da ćemo sa svakim pro-BiH potezom ujediniti Srbe jer i Dodik i Bosić i Borenović i Ivanić su svi isti, neki mede malo više, neki malo manje ali svi su uglavnom isti i treba svakih 6 mjeseci nešto novo pokrenuti ma koliko to bilo apsurdno i unaprijed osuđeno na propast samo da se pojedini naivni ljudi podsjete da niko od vladara u RSu ne želi ovoj državi dobro. Mogu oni između sebe režati i jedni drugima psovati, možda i strpati se međusobno u zatvore ili čak u mrtvačke sanduke ali što se tiče genocidne tvorevine tu su svi ujedinjeni
Namjerno ovdje krivim samo Dodika i ne relativiziram jer mislim da je "naš" Bake upravu sa ovim danom RS jer je upravo taj datum bio kamen spoticanja za ovu zemlju.
Čovjek koji je obezbijedio onolike donacije u kravama i motokultivatorima ima puno pravo da se žali ustavnom sudu za što god mu ćef.
Saš ti vidit kad nam ekonomija procvjeta.
- arzuhal
#173 Re: 9 januar definitivno neustavan
Ipak je to isuviše banalno, toliko uprošteno da ne nalikuje da je praznik srpski...radostan dan wrote:arzuhal wrote:
Dogovorit da svake godine druga crkva ili vjerska zajednica bira datum Dana Republike, kao i ateisti. I svi zadovoljni. Mirna Bosna.
komplikovano...
biće mile i episkop, i riješen problem.
- arzuhal
#174 Re: 9 januar definitivno neustavan
Najgore mi što sad ova bespotrebna odluka Ustavnog suda dovede do prekida ekonomskih reformi, dakle onog od čega ćemo živjet, a baš nas bilo krenulo, tek se stvar zahuktala... 
- arzuhal
#175 Re: 9 januar definitivno neustavan
I da dodam: ljepo je što sudije iz reda Hrvata - ne sudeći po nacionalnom ključu, po nekim uskim nacionalnim interesima i politikantski kao Bošnjaci i stranci
, već samo po Ustavu, zakonu i pravu - smatraju 9 . januar sasvim regularnim datumom koji nije ni u kakvoj u suprotnosti s hrvatskim narodom u BiH i ljepo je što biskup Franjo Komarica tog 9 . januara primi i orden od Milorada Dodika, samo onda nije ljepo od njih da pored i nakon toga postavljaju suvišna, bespotrebna i bezobrazna pitanja o nestanku Hrvata ili katolika (iako etničko i vjersko nema veze jedno s drugim u nekim normalnim okvirima, kod nas je to haman aksiom...) sa područja tzv. RS, odnosno o malom i zanemarljivom trenutnom brojuHrvata/katolika u RS-u.
Jer takva pitanja nisu u nacionalnom interesu Hrvata BiH.
Jer takva pitanja nisu u nacionalnom interesu Hrvata BiH.