[/quote]hrasno38 wrote:
Kako god okrenes sranje na sve strane

Ontopic:
One koje je TITO zasluzeno drzao izolovanim u bivsoj drzavi, necu komentarisati.
[/quote]hrasno38 wrote:
Kako god okrenes sranje na sve strane

Iz ovog mogu zakljuciti da si sandzaklijabeniciodeltoro wrote: Tu se slažem sa tobom i možda prvi put počinjem da sumnjam jesmo li mi braća jer ovi za razliku od nas imaju muda. U pola Srbije ovaj u lice srpskoj policiji da su klali po Bosni i Kosovu. U nas bi odmah "Nemoj ba mi smo merhametli, suživot, sjećate li se da smo vam pomagali kada su bile poplave hoćete li nas sada prihvatiti?"
Više ne treba pitati jesu li oni naša braća nego jesmo li mi njihove sestre. Ista familija, samo bez muda![]()
Neka ti misliš da neko ko poslije 20 godina srpskog terora nad Bošnjacima u miru, pričama o referendumu, negiranja bosanskog jezika, skandiranje Sratku i đuskanje uz Žareta i Gocija ko im u lice kaže da više ne mogu prosipati ovdje silu i podsjeti ih na klanje može biti samo neki pijanica iz kafane. Blago nama i ovoj državi sa ovakvim razmišljanjem
Alma, jesi li to ti?Reisova wrote:Internet portali iz Novog Pazara protive se tome da Balašević održi prvi koncert u tom gradu 23. novembra jer smatraju da njegove pjesme 'vrieđaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir'
Mediji iz Novog Pazara bliski sandžačkom muftiji Moameru Zukorliću, protive se koncertu Đorđa Balaševića koji bi u tom gradu, prvi put trebalo da nastupa 23. novembra. Oni smatraju da Balašević “truje omladinu” uz obrazloženje da njegove pjesme vijređaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir.
U tekstu portala Sandžakpress piše da su Balaševićevu karijeru obilježili skandalozni tekstovi kojima je “žario srca komunista svog vremena ne bi li se dočepao vrha muzičke scene”.
– Jedna od takvih pjesama samoproglašenog “Panonskog mornara” jeste “Pesma o tetku”, među njegovim fanovima poznatija kao pjesma o psovanju Boga, u kojoj se na najgnusniji način psuje i vrijeđa Stvoritelj svjetova – Bog Uzvišeni – piše Sandžakpress a prenosi Blic.
U organizacijama i institucijama koje kontroliše Zukorlić nisu htjeli da komentarišu ovakvo pisanje, niti da se izjasne da li se protive organizovanju Balaševićevog koncerta u ovom gradu, koji je bez ikakvih problema nastupao u svim većim gradovima bivše Jugoslavije, među kojima su i oni sa pretežno muslimanskim stanovništvom, poput Sarajeva.
Organizitaori koncerta, s druge strane, tvrde da negativna pisanja nisu utjecala na građane Novog Pazara, jer za Balaševićev prvi nastup u ovom gradu vlada nezapamćeno interesovanje.
– Balašević je dobrodošao u Novi Pazar, i drago nam je što smo konačno uspjeli da organizujemo njegov nastup . Godinama su nas građani zatrpavali zahtjevima da ga dovedemo i konačno smo uspjeli – rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.
Šta vi mislite o svemu ovome? Umjetnička sloboda ili religiozna osjećanja, šta je vrijednije?
Napišite šta mislite .....
Jesmo li mi svi pomali krivi jer šutimo i jedino imamo muda da komentarišemo i to anonimno na forumima....
Jasno je da cete reci da je Sandzak daleko...mislim da nije... i sve dok šutimo...ovakve stvari će se dešavati...
Koji on klinac iz Luksemburga ima da se pita... Balasevic najbolje da se zahvali na pozivu i odjebe te zatucane glavonje.kakavdanakneiskustvu wrote:
boze sacuvaj
GAU8 wrote:Koji on klinac iz Luksemburga ima da se pita... Balasevic najbolje da se zahvali na pozivu i odjebe te zatucane glavonje.kakavdanakneiskustvu wrote:
boze sacuvaj
Samo je steta sto vecina nema nista protiv njegovog koncerta, vec ekstremna manjina vedri i oblaci za kriminalcem zukorlicem na celu.
Jah, nek si ti zaključio da samo siledžija može podržati siledžije, jer da nisam siledžija sigurno bi mi se ogadilo kada se u lice đikanu kaže da je klao. Kako smo mi fini i kulturni a oni nama jezik bošnjačkog naroda, Kusturicu na BH televziiji i Nikolu Poplašenog a možda im jednom i dosadi ponižavati nas pa nas jednom zavole, evo možda sada kada vide kako smo slatki kada pročitaju tvoj i ostale komentare vezano za Sandžaklije. Da sam bogdom Sandžaklija da se ne moram svaki dan susrećati sa merhametlijama poput tebe i Hondasa. A ti se zapitaj zašto i dalje jedan Sandžaklija ima veća prava i može pokazivati ponosno bošnjačka obilježja u jednoj regiji u Srbiji nego jedan Bosanac državna obilježja u jednom BH entitetu. to je zato jer nemamo muda, kičmu i srce i još imamo hrabrosti one koji imaju sve to zvati divljacima. Podsjeća me na onog šonju Emira sa druge teme što ne smije ništa pa zove druge momke što guze papcimamk ultra wrote:Iz ovog mogu zakljuciti da si sandzaklijabeniciodeltoro wrote: Tu se slažem sa tobom i možda prvi put počinjem da sumnjam jesmo li mi braća jer ovi za razliku od nas imaju muda. U pola Srbije ovaj u lice srpskoj policiji da su klali po Bosni i Kosovu. U nas bi odmah "Nemoj ba mi smo merhametli, suživot, sjećate li se da smo vam pomagali kada su bile poplave hoćete li nas sada prihvatiti?"
Više ne treba pitati jesu li oni naša braća nego jesmo li mi njihove sestre. Ista familija, samo bez muda![]()
Neka ti misliš da neko ko poslije 20 godina srpskog terora nad Bošnjacima u miru, pričama o referendumu, negiranja bosanskog jezika, skandiranje Sratku i đuskanje uz Žareta i Gocija ko im u lice kaže da više ne mogu prosipati ovdje silu i podsjeti ih na klanje može biti samo neki pijanica iz kafane. Blago nama i ovoj državi sa ovakvim razmišljanjem![]()
![]()
U zadnjih 6-7 godina odbio sam svaki posao koji je imao veze sa sandzakom i tim narodom, jer sam imao dosta dosta negativnih iskustava u periodu prije toga. To što pričaš o hrabrosti, ja bih to prije nazvao divljaštvom i necivilizovanosti. Jer, ako nije kako je Mr. Sandžo zamislio, ide se na cilj pa makar i puškom, nožem tučom i slično.
Rijetki su se u potpunosti asimilirali ovdje, uglavnom oni što su se školovali ovdje.
Prevelik je procenat aktera crne hronike u Sarajevu koji su iz sandžaka, fini ljudi nema šta.
Ostali su na intelektualnom nivou iz 1920., učahureni u svom području, nažalost.
da imaju mozga, bilo bi bolje vjeruj mibeniciodeltoro wrote: Jah, nek si ti zaključio da samo siledžija može podržati siledžije, jer da nisam siledžija sigurno bi mi se ogadilo kada se u lice đikanu kaže da je klao. Kako smo mi fini i kulturni a oni nama jezik bošnjačkog naroda, Kusturicu na BH televziiji i Nikolu Poplašenog a možda im jednom i dosadi ponižavati nas pa nas jednom zavole, evo možda sada kada vide kako smo slatki kada pročitaju tvoj i ostale komentare vezano za Sandžaklije. Da sam bogdom Sandžaklija da se ne moram svaki dan susrećati sa merhametlijama poput tebe i Hondasa. A ti se zapitaj zašto i dalje jedan Sandžaklija ima veća prava i može pokazivati ponosno bošnjačka obilježja u jednoj regiji u Srbiji nego jedan Bosanac državna obilježja u jednom BH entitetu. to je zato jer nemamo muda, kičmu i srce i još imamo hrabrosti one koji imaju sve to zvati divljacima. Podsjeća me na onog šonju Emira sa druge teme što ne smije ništa pa zove druge momke što guze papcima
bach wrote:Alma, jesi li to ti?Reisova wrote:Internet portali iz Novog Pazara protive se tome da Balašević održi prvi koncert u tom gradu 23. novembra jer smatraju da njegove pjesme 'vrieđaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir'
Mediji iz Novog Pazara bliski sandžačkom muftiji Moameru Zukorliću, protive se koncertu Đorđa Balaševića koji bi u tom gradu, prvi put trebalo da nastupa 23. novembra. Oni smatraju da Balašević “truje omladinu” uz obrazloženje da njegove pjesme vijređaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir.
U tekstu portala Sandžakpress piše da su Balaševićevu karijeru obilježili skandalozni tekstovi kojima je “žario srca komunista svog vremena ne bi li se dočepao vrha muzičke scene”.
– Jedna od takvih pjesama samoproglašenog “Panonskog mornara” jeste “Pesma o tetku”, među njegovim fanovima poznatija kao pjesma o psovanju Boga, u kojoj se na najgnusniji način psuje i vrijeđa Stvoritelj svjetova – Bog Uzvišeni – piše Sandžakpress a prenosi Blic.
U organizacijama i institucijama koje kontroliše Zukorlić nisu htjeli da komentarišu ovakvo pisanje, niti da se izjasne da li se protive organizovanju Balaševićevog koncerta u ovom gradu, koji je bez ikakvih problema nastupao u svim većim gradovima bivše Jugoslavije, među kojima su i oni sa pretežno muslimanskim stanovništvom, poput Sarajeva.
Organizitaori koncerta, s druge strane, tvrde da negativna pisanja nisu utjecala na građane Novog Pazara, jer za Balaševićev prvi nastup u ovom gradu vlada nezapamćeno interesovanje.
– Balašević je dobrodošao u Novi Pazar, i drago nam je što smo konačno uspjeli da organizujemo njegov nastup . Godinama su nas građani zatrpavali zahtjevima da ga dovedemo i konačno smo uspjeli – rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.
Šta vi mislite o svemu ovome? Umjetnička sloboda ili religiozna osjećanja, šta je vrijednije?
Napišite šta mislite .....
Jesmo li mi svi pomali krivi jer šutimo i jedino imamo muda da komentarišemo i to anonimno na forumima....
Jasno je da cete reci da je Sandzak daleko...mislim da nije... i sve dok šutimo...ovakve stvari će se dešavati...
Ma ne govorim ja o svjetskoj moći, govorim da bi mi Bošnje iz BiH zadnji trebali biti, vaki pičkasti, koji kritikuju način kako se Srbima pokazuju zubi. Čuj onaj postavlja video gdje Bošnjak ne da na svoje i napominje ih da njih neće klati kao u Bosni i Sandžaku i poredi ga sa pijandurom. Mi umjesto da se konačno borimo protiv diskriminacije mi se radije smijemo Sejfudinu i Sandžaklijama, zato nam i jest ovako kako jeste "hohoho vidi budale Sandže seljaka što se šepuri pred srpskom policijom i pominje neka klanja po Bosni"mk ultra wrote:da imaju mozga, bilo bi bolje vjeruj mibeniciodeltoro wrote: Jah, nek si ti zaključio da samo siledžija može podržati siledžije, jer da nisam siledžija sigurno bi mi se ogadilo kada se u lice đikanu kaže da je klao. Kako smo mi fini i kulturni a oni nama jezik bošnjačkog naroda, Kusturicu na BH televziiji i Nikolu Poplašenog a možda im jednom i dosadi ponižavati nas pa nas jednom zavole, evo možda sada kada vide kako smo slatki kada pročitaju tvoj i ostale komentare vezano za Sandžaklije. Da sam bogdom Sandžaklija da se ne moram svaki dan susrećati sa merhametlijama poput tebe i Hondasa. A ti se zapitaj zašto i dalje jedan Sandžaklija ima veća prava i može pokazivati ponosno bošnjačka obilježja u jednoj regiji u Srbiji nego jedan Bosanac državna obilježja u jednom BH entitetu. to je zato jer nemamo muda, kičmu i srce i još imamo hrabrosti one koji imaju sve to zvati divljacima. Podsjeća me na onog šonju Emira sa druge teme što ne smije ništa pa zove druge momke što guze papcima![]()
nauka -> novac -> moć
ne ogleda se moć kroz nekoga ko srlja i tvrdoglavo pokušava da prikaže svoju vjeru ili nacionalnu pripadnost
pamet je moć, jer jedino tako možeš 100% osigurati da neko ovisi o tebi
imaju i ljudi u africi muda, i onda dođe europejac bez muda ali sa pameću i puškom i osvoji kompletnu afriku, tako i pola azije, ameriku...
Ne seri, Sandže su dolazile ratovati u Bosnu. Oni jesu nas narod, i za razliku od mnogobrojnih picaka kod nas originala, ovi imaju muda poslati za svaku stvar koju im Srbi urade iste u tri picke materine a mi sve hoćemo na finjaka s njima.Vizionar 1985 wrote:A šta su trebali uraditi.Honda Hondas wrote:
Upravo sam ga kvotao pisuci iste ove stvari koje navodis. Sandzaklije nisu Bošnjaci, niti su ikada bili, gladili su muda po Srbiji dok je rat u Bosni buktio, a sad se predstavljaju kao veliki zaštitnici bosnjackog naroda..
SIMPLE AS THAT.
SANDZAKLIJE su Srbijanci, tacka!
Njih 200.000 nenaoružanih udarit na preko 6.000.000 Srba u Srbiji do zuba naoružanih.
Pa jedva smo Mi Bošnjaci i Bosanci živu glavu izvukli kada je Samo 1.300.000 Srba iz Bosne i nešto
iz Srbije do zuba naoružanih na nas skoro 2.000.000 nenaoružanih udarilo.
VCorp wrote:Ne seri, Sandže su dolazile ratovati u Bosnu. Oni jesu nas narod, i za razliku od mnogobrojnih picaka kod nas originala, ovi imaju muda poslati za svaku stvar koju im Srbi urade iste u tri picke materine a mi sve hoćemo na finjaka s njima.Vizionar 1985 wrote:A šta su trebali uraditi.Honda Hondas wrote:
Upravo sam ga kvotao pisuci iste ove stvari koje navodis. Sandzaklije nisu Bošnjaci, niti su ikada bili, gladili su muda po Srbiji dok je rat u Bosni buktio, a sad se predstavljaju kao veliki zaštitnici bosnjackog naroda..
SIMPLE AS THAT.
SANDZAKLIJE su Srbijanci, tacka!
Njih 200.000 nenaoružanih udarit na preko 6.000.000 Srba u Srbiji do zuba naoružanih.
Pa jedva smo Mi Bošnjaci i Bosanci živu glavu izvukli kada je Samo 1.300.000 Srba iz Bosne i nešto
iz Srbije do zuba naoružanih na nas skoro 2.000.000 nenaoružanih udarilo.
Nije ali je neko jedva dočekao i skrenuo na generaliziranje Sandžaklija i postavljanje videa kako reći Srbinu "e neš više dignut ruku na me" teški papanluk pa je zato i ova tema zglajsalaZokipfc wrote:Zabrana Balaseviceg koncerta = Suprotstavljanje velikosrpstvu?
Ako nije, zasto o tome pricas na ovoj temi?
Ma zglajzala je zbog sandzacke nepogresivosti, eto haman su nadljudi.beniciodeltoro wrote:Nije ali je neko jedva dočekao i skrenuo na generaliziranje Sandžaklija i postavljanje videa kako reći Srbinu "e neš više dignut ruku na me" teški papanluk pa je zato i ova tema zglajsalaZokipfc wrote:Zabrana Balaseviceg koncerta = Suprotstavljanje velikosrpstvu?
Nemoj tako... nikad ne znas sta koga palizeina wrote:E ako je tvoje demokratsko pravo da se svima pokakiš na vjerska osjećanja, moje demokratsko pravo je da ti se pokakim u usta...ako ćemo već tako razgovarati!Radio Sarajevo wrote:Pokakim vam se svima na vjerska osjećanja.
Volim Balaševića više nego sve ove kvazi vjernike zajedno.
Prvo, tema je mediji bliski Zukorliću protestuju zbog koncerta Balaševića iako ostatak Sandžaka želi Balaševića. To bi bilo isto kao da mediji bliski Radončiću poput Avaza pljuju Balaševića i onda krene kolektivno pljuvanje Sarajlija samo radi par novinara i jednog FahrehAZNADAR wrote:Ma zglajzala je zbog sandzacke nepogresivosti, eto haman su nadljudi.beniciodeltoro wrote:Nije ali je neko jedva dočekao i skrenuo na generaliziranje Sandžaklija i postavljanje videa kako reći Srbinu "e neš više dignut ruku na me" teški papanluk pa je zato i ova tema zglajsalaZokipfc wrote:Zabrana Balaseviceg koncerta = Suprotstavljanje velikosrpstvu?
Nadigao se ko ubodenik da branis muftiju sto je pretjerao zajedno sa svojom klikom.
Kad smo mi kritikovali reisa Cerica zbog budalastih izjava poput nase antropologije pa podobnih i nepodobnih medija,.. to je bilo u redu i demokratski.
A kada kritikujes Zukorlica zbog ocigledne gluposti, povlaci se odmah diskriminacija Sanzi, predrasude, eto oni neustrasivi i ponosni a svi ostali pi*ke,...
Hocete li biti dio naseg bosnjackog korpusa - prvo se spustite na zemlju i ne umisljajte da ste iznad ostalih i nepogresivi u svemu.
Zabrana Balacevocevog koncerta, odnosno inicijativa za to je glupost nevidjenih razmjera. Glupost i tacka.
Naravno da je glupost... i to notorna. Koncert ce biti odrzan i treba da bude. A ova inicijativa je vjerovatno dio politicke borbe izmedju tamosnja tri vodeca covjeka. Idu koliko sam upoznati nekakvi izbori uskoro, pa se tu svasta nesto krene desavati... uskoro cemo vidjeti ponovo svakave lude koalicije... mada nije to nista drugacije nego u drugim djelovima bivse nam drzave, ukratko, cirkushAZNADAR wrote:Ma zglajzala je zbog sandzacke nepogresivosti, eto haman su nadljudi.beniciodeltoro wrote:Nije ali je neko jedva dočekao i skrenuo na generaliziranje Sandžaklija i postavljanje videa kako reći Srbinu "e neš više dignut ruku na me" teški papanluk pa je zato i ova tema zglajsalaZokipfc wrote:Zabrana Balaseviceg koncerta = Suprotstavljanje velikosrpstvu?
Nadigao se ko ubodenik da branis muftiju sto je pretjerao zajedno sa svojom klikom.
Kad smo mi kritikovali reisa Cerica zbog budalastih izjava poput nase antropologije pa podobnih i nepodobnih medija,.. to je bilo u redu i demokratski.
A kada kritikujes Zukorlica zbog ocigledne gluposti, povlaci se odmah diskriminacija Sanzi, predrasude, eto oni neustrasivi i ponosni a svi ostali pi*ke,...
Hocete li biti dio naseg bosnjackog korpusa - prvo se spustite na zemlju i ne umisljajte da ste iznad ostalih i nepogresivi u svemu.
Zabrana Balacevocevog koncerta, odnosno inicijativa za to je glupost nevidjenih razmjera. Glupost i tacka.
Pa ovaj i opisuje tako đikane...a nije to njegova kvalifikacija, nije on to izmislio no neko davno prije njega...Reisova wrote:Sorry,Drinski wrote:joj spina.
pa jahic nista nije slagao oko đIkana, a ovo sa zabranom potice iz iste "gibanica" kuhinje.
ali đikan je vazda bio pojam za seljačinu.... a to njegova kvalifikacija da je to baš jedan narod...je baš fuj, fujeva. Ja ipak mislim da ti ljudi imaju ogromnu odgovornost i tako štampati šta se kome ćefne bez da prođe neku lekturu...što bi rekli svih naroda....mislim da je neophodno.
Jbg. nekada će se morati podvući crta na primjer od danas poštujemo jedni druge ...Ovo dobro zvuci
Da, a imao je upravo priliku da ispravi "nepravdu" a to nije učinio !Drinski wrote:Pa ovaj i opisuje tako đikane...a nije to njegova kvalifikacija, nije on to izmislio no neko davno prije njega...Reisova wrote:Sorry,Drinski wrote:joj spina.
pa jahic nista nije slagao oko đIkana, a ovo sa zabranom potice iz iste "gibanica" kuhinje.
ali đikan je vazda bio pojam za seljačinu.... a to njegova kvalifikacija da je to baš jedan narod...je baš fuj, fujeva. Ja ipak mislim da ti ljudi imaju ogromnu odgovornost i tako štampati šta se kome ćefne bez da prođe neku lekturu...što bi rekli svih naroda....mislim da je neophodno.
Jbg. nekada će se morati podvući crta na primjer od danas poštujemo jedni druge ...Ovo dobro zvuci
Kakvu nepravdu, nije njegov posao da ispravlja "pravde" i "krivde", nega da sakuplja narodne umotvorine na planu jezika.Reisova wrote: Da, a imao je upravo priliku da ispravi "nepravdu" a to nije učinio !
Jeste njegov je posao da ispravlja nepravu, jer ako napišeš knjigu koja će se skoro kao udžbenik koristiti onda moraš vagati šta pišeš. Bosna je bila oduvjek jedna država sa ljudima koji imaju zajedničke karakteristike a to je hajvaluk i primitivizam itd..onda je njegov zadatak da ljude posmatra jednako a ne da ih razdvaja.Drinski wrote:Kakvu nepravdu, nije njegov posao da ispravlja "pravde" i "krivde", nega da sakuplja narodne umotvorine na planu jezika.Reisova wrote: Da, a imao je upravo priliku da ispravi "nepravdu" a to nije učinio !