U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
topcam
Vozim: uzbrdo

#151 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by topcam »

hrasno38 wrote:
Kako god okrenes sranje na sve strane :(
[/quote]

Image

:mrgreen:
Ontopic:
One koje je TITO zasluzeno drzao izolovanim u bivsoj drzavi, necu komentarisati.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#152 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by mk ultra »

beniciodeltoro wrote: Tu se slažem sa tobom i možda prvi put počinjem da sumnjam jesmo li mi braća jer ovi za razliku od nas imaju muda. U pola Srbije ovaj u lice srpskoj policiji da su klali po Bosni i Kosovu. U nas bi odmah "Nemoj ba mi smo merhametli, suživot, sjećate li se da smo vam pomagali kada su bile poplave hoćete li nas sada prihvatiti?"
Više ne treba pitati jesu li oni naša braća nego jesmo li mi njihove sestre. Ista familija, samo bez muda :oops:

Neka ti misliš da neko ko poslije 20 godina srpskog terora nad Bošnjacima u miru, pričama o referendumu, negiranja bosanskog jezika, skandiranje Sratku i đuskanje uz Žareta i Gocija ko im u lice kaže da više ne mogu prosipati ovdje silu i podsjeti ih na klanje može biti samo neki pijanica iz kafane. Blago nama i ovoj državi sa ovakvim razmišljanjem :bih:
Iz ovog mogu zakljuciti da si sandzaklija :lol: :lol:

U zadnjih 6-7 godina odbio sam svaki posao koji je imao veze sa sandzakom i tim narodom, jer sam imao dosta dosta negativnih iskustava u periodu prije toga. To što pričaš o hrabrosti, ja bih to prije nazvao divljaštvom i necivilizovanosti. Jer, ako nije kako je Mr. Sandžo zamislio, ide se na cilj pa makar i puškom, nožem tučom i slično.
Rijetki su se u potpunosti asimilirali ovdje, uglavnom oni što su se školovali ovdje.

Prevelik je procenat aktera crne hronike u Sarajevu koji su iz sandžaka, fini ljudi nema šta.

Ostali su na intelektualnom nivou iz 1920., učahureni u svom području, nažalost.
bach

#153 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by bach »

Reisova wrote:Internet portali iz Novog Pazara protive se tome da Balašević održi prvi koncert u tom gradu 23. novembra jer smatraju da njegove pjesme 'vrieđaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir'

Mediji iz Novog Pazara bliski sandžačkom muftiji Moameru Zukorliću, protive se koncertu Đorđa Balaševića koji bi u tom gradu, prvi put trebalo da nastupa 23. novembra. Oni smatraju da Balašević “truje omladinu” uz obrazloženje da njegove pjesme vijređaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir.

U tekstu portala Sandžakpress piše da su Balaševićevu karijeru obilježili skandalozni tekstovi kojima je “žario srca komunista svog vremena ne bi li se dočepao vrha muzičke scene”.

– Jedna od takvih pjesama samoproglašenog “Panonskog mornara” jeste “Pesma o tetku”, među njegovim fanovima poznatija kao pjesma o psovanju Boga, u kojoj se na najgnusniji način psuje i vrijeđa Stvoritelj svjetova – Bog Uzvišeni – piše Sandžakpress a prenosi Blic.

U organizacijama i institucijama koje kontroliše Zukorlić nisu htjeli da komentarišu ovakvo pisanje, niti da se izjasne da li se protive organizovanju Balaševićevog koncerta u ovom gradu, koji je bez ikakvih problema nastupao u svim većim gradovima bivše Jugoslavije, među kojima su i oni sa pretežno muslimanskim stanovništvom, poput Sarajeva.

Organizitaori koncerta, s druge strane, tvrde da negativna pisanja nisu utjecala na građane Novog Pazara, jer za Balaševićev prvi nastup u ovom gradu vlada nezapamćeno interesovanje.

– Balašević je dobrodošao u Novi Pazar, i drago nam je što smo konačno uspjeli da organizujemo njegov nastup . Godinama su nas građani zatrpavali zahtjevima da ga dovedemo i konačno smo uspjeli – rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Šta vi mislite o svemu ovome? Umjetnička sloboda ili religiozna osjećanja, šta je vrijednije?
Napišite šta mislite .....

Jesmo li mi svi pomali krivi jer šutimo i jedino imamo muda da komentarišemo i to anonimno na forumima....

Jasno je da cete reci da je Sandzak daleko...mislim da nije... i sve dok šutimo...ovakve stvari će se dešavati...
Alma, jesi li to ti?

GAU8

#154 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by GAU8 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

boze sacuvaj
Koji on klinac iz Luksemburga ima da se pita... Balasevic najbolje da se zahvali na pozivu i odjebe te zatucane glavonje.
Samo je steta sto vecina nema nista protiv njegovog koncerta, vec ekstremna manjina vedri i oblaci za kriminalcem zukorlicem na celu.
kakavdanakneiskustvu

#155 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by kakavdanakneiskustvu »

GAU8 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

boze sacuvaj
Koji on klinac iz Luksemburga ima da se pita... Balasevic najbolje da se zahvali na pozivu i odjebe te zatucane glavonje.
Samo je steta sto vecina nema nista protiv njegovog koncerta, vec ekstremna manjina vedri i oblaci za kriminalcem zukorlicem na celu.

eto ,vidis,pita se cim mu tekst objave na tom portalu
beniciodeltoro

#156 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by beniciodeltoro »

mk ultra wrote:
beniciodeltoro wrote: Tu se slažem sa tobom i možda prvi put počinjem da sumnjam jesmo li mi braća jer ovi za razliku od nas imaju muda. U pola Srbije ovaj u lice srpskoj policiji da su klali po Bosni i Kosovu. U nas bi odmah "Nemoj ba mi smo merhametli, suživot, sjećate li se da smo vam pomagali kada su bile poplave hoćete li nas sada prihvatiti?"
Više ne treba pitati jesu li oni naša braća nego jesmo li mi njihove sestre. Ista familija, samo bez muda :oops:

Neka ti misliš da neko ko poslije 20 godina srpskog terora nad Bošnjacima u miru, pričama o referendumu, negiranja bosanskog jezika, skandiranje Sratku i đuskanje uz Žareta i Gocija ko im u lice kaže da više ne mogu prosipati ovdje silu i podsjeti ih na klanje može biti samo neki pijanica iz kafane. Blago nama i ovoj državi sa ovakvim razmišljanjem :bih:
Iz ovog mogu zakljuciti da si sandzaklija :lol: :lol:

U zadnjih 6-7 godina odbio sam svaki posao koji je imao veze sa sandzakom i tim narodom, jer sam imao dosta dosta negativnih iskustava u periodu prije toga. To što pričaš o hrabrosti, ja bih to prije nazvao divljaštvom i necivilizovanosti. Jer, ako nije kako je Mr. Sandžo zamislio, ide se na cilj pa makar i puškom, nožem tučom i slično.
Rijetki su se u potpunosti asimilirali ovdje, uglavnom oni što su se školovali ovdje.

Prevelik je procenat aktera crne hronike u Sarajevu koji su iz sandžaka, fini ljudi nema šta.

Ostali su na intelektualnom nivou iz 1920., učahureni u svom području, nažalost.
Jah, nek si ti zaključio da samo siledžija može podržati siledžije, jer da nisam siledžija sigurno bi mi se ogadilo kada se u lice đikanu kaže da je klao. Kako smo mi fini i kulturni a oni nama jezik bošnjačkog naroda, Kusturicu na BH televziiji i Nikolu Poplašenog a možda im jednom i dosadi ponižavati nas pa nas jednom zavole, evo možda sada kada vide kako smo slatki kada pročitaju tvoj i ostale komentare vezano za Sandžaklije. Da sam bogdom Sandžaklija da se ne moram svaki dan susrećati sa merhametlijama poput tebe i Hondasa. A ti se zapitaj zašto i dalje jedan Sandžaklija ima veća prava i može pokazivati ponosno bošnjačka obilježja u jednoj regiji u Srbiji nego jedan Bosanac državna obilježja u jednom BH entitetu. to je zato jer nemamo muda, kičmu i srce i još imamo hrabrosti one koji imaju sve to zvati divljacima. Podsjeća me na onog šonju Emira sa druge teme što ne smije ništa pa zove druge momke što guze papcima
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#157 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by mk ultra »

beniciodeltoro wrote: Jah, nek si ti zaključio da samo siledžija može podržati siledžije, jer da nisam siledžija sigurno bi mi se ogadilo kada se u lice đikanu kaže da je klao. Kako smo mi fini i kulturni a oni nama jezik bošnjačkog naroda, Kusturicu na BH televziiji i Nikolu Poplašenog a možda im jednom i dosadi ponižavati nas pa nas jednom zavole, evo možda sada kada vide kako smo slatki kada pročitaju tvoj i ostale komentare vezano za Sandžaklije. Da sam bogdom Sandžaklija da se ne moram svaki dan susrećati sa merhametlijama poput tebe i Hondasa. A ti se zapitaj zašto i dalje jedan Sandžaklija ima veća prava i može pokazivati ponosno bošnjačka obilježja u jednoj regiji u Srbiji nego jedan Bosanac državna obilježja u jednom BH entitetu. to je zato jer nemamo muda, kičmu i srce i još imamo hrabrosti one koji imaju sve to zvati divljacima. Podsjeća me na onog šonju Emira sa druge teme što ne smije ništa pa zove druge momke što guze papcima
da imaju mozga, bilo bi bolje vjeruj mi ;-)

nauka -> novac -> moć

ne ogleda se moć kroz nekoga ko srlja i tvrdoglavo pokušava da prikaže svoju vjeru ili nacionalnu pripadnost
pamet je moć, jer jedino tako možeš 100% osigurati da neko ovisi o tebi

imaju i ljudi u africi muda, i onda dođe europejac bez muda ali sa pameću i puškom i osvoji kompletnu afriku, tako i pola azije, ameriku...
Matzan

#158 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by Matzan »

bach wrote:
Reisova wrote:Internet portali iz Novog Pazara protive se tome da Balašević održi prvi koncert u tom gradu 23. novembra jer smatraju da njegove pjesme 'vrieđaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir'

Mediji iz Novog Pazara bliski sandžačkom muftiji Moameru Zukorliću, protive se koncertu Đorđa Balaševića koji bi u tom gradu, prvi put trebalo da nastupa 23. novembra. Oni smatraju da Balašević “truje omladinu” uz obrazloženje da njegove pjesme vijređaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir.

U tekstu portala Sandžakpress piše da su Balaševićevu karijeru obilježili skandalozni tekstovi kojima je “žario srca komunista svog vremena ne bi li se dočepao vrha muzičke scene”.

– Jedna od takvih pjesama samoproglašenog “Panonskog mornara” jeste “Pesma o tetku”, među njegovim fanovima poznatija kao pjesma o psovanju Boga, u kojoj se na najgnusniji način psuje i vrijeđa Stvoritelj svjetova – Bog Uzvišeni – piše Sandžakpress a prenosi Blic.

U organizacijama i institucijama koje kontroliše Zukorlić nisu htjeli da komentarišu ovakvo pisanje, niti da se izjasne da li se protive organizovanju Balaševićevog koncerta u ovom gradu, koji je bez ikakvih problema nastupao u svim većim gradovima bivše Jugoslavije, među kojima su i oni sa pretežno muslimanskim stanovništvom, poput Sarajeva.

Organizitaori koncerta, s druge strane, tvrde da negativna pisanja nisu utjecala na građane Novog Pazara, jer za Balaševićev prvi nastup u ovom gradu vlada nezapamćeno interesovanje.

– Balašević je dobrodošao u Novi Pazar, i drago nam je što smo konačno uspjeli da organizujemo njegov nastup . Godinama su nas građani zatrpavali zahtjevima da ga dovedemo i konačno smo uspjeli – rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Šta vi mislite o svemu ovome? Umjetnička sloboda ili religiozna osjećanja, šta je vrijednije?
Napišite šta mislite .....

Jesmo li mi svi pomali krivi jer šutimo i jedino imamo muda da komentarišemo i to anonimno na forumima....

Jasno je da cete reci da je Sandzak daleko...mislim da nije... i sve dok šutimo...ovakve stvari će se dešavati...
Alma, jesi li to ti?

Prebaci ovu na temu "MILF". Ima dobrog materijala za diskusiju... :izet:
beniciodeltoro

#159 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by beniciodeltoro »

mk ultra wrote:
beniciodeltoro wrote: Jah, nek si ti zaključio da samo siledžija može podržati siledžije, jer da nisam siledžija sigurno bi mi se ogadilo kada se u lice đikanu kaže da je klao. Kako smo mi fini i kulturni a oni nama jezik bošnjačkog naroda, Kusturicu na BH televziiji i Nikolu Poplašenog a možda im jednom i dosadi ponižavati nas pa nas jednom zavole, evo možda sada kada vide kako smo slatki kada pročitaju tvoj i ostale komentare vezano za Sandžaklije. Da sam bogdom Sandžaklija da se ne moram svaki dan susrećati sa merhametlijama poput tebe i Hondasa. A ti se zapitaj zašto i dalje jedan Sandžaklija ima veća prava i može pokazivati ponosno bošnjačka obilježja u jednoj regiji u Srbiji nego jedan Bosanac državna obilježja u jednom BH entitetu. to je zato jer nemamo muda, kičmu i srce i još imamo hrabrosti one koji imaju sve to zvati divljacima. Podsjeća me na onog šonju Emira sa druge teme što ne smije ništa pa zove druge momke što guze papcima
da imaju mozga, bilo bi bolje vjeruj mi ;-)

nauka -> novac -> moć

ne ogleda se moć kroz nekoga ko srlja i tvrdoglavo pokušava da prikaže svoju vjeru ili nacionalnu pripadnost
pamet je moć, jer jedino tako možeš 100% osigurati da neko ovisi o tebi

imaju i ljudi u africi muda, i onda dođe europejac bez muda ali sa pameću i puškom i osvoji kompletnu afriku, tako i pola azije, ameriku...
Ma ne govorim ja o svjetskoj moći, govorim da bi mi Bošnje iz BiH zadnji trebali biti, vaki pičkasti, koji kritikuju način kako se Srbima pokazuju zubi. Čuj onaj postavlja video gdje Bošnjak ne da na svoje i napominje ih da njih neće klati kao u Bosni i Sandžaku i poredi ga sa pijandurom. Mi umjesto da se konačno borimo protiv diskriminacije mi se radije smijemo Sejfudinu i Sandžaklijama, zato nam i jest ovako kako jeste "hohoho vidi budale Sandže seljaka što se šepuri pred srpskom policijom i pominje neka klanja po Bosni" :roll:
Mi Bogami kao da smo država Izrael pa da smo primjer drugima kako izvući nešto pozitivno iz stravične prošlosti gdje je se desio genocid pa da se možemo smijati. Najjadniji narod u najjadnijem uređenju od države, mi što smo bili žrtve izgubili smo pola države, ne smijemo nositi državnu zastavu u drugoj polovini, ne možemo govoriti svojim jezikom i to samo što imamo taj merhametli fetiš, kraljevi smo patetike, odluči se jedan košarkaš sa Pala igrati za BiH a mi odmah padamo u trans da je BiH ujedinjena. Ja sam Bošnjak ali nakon naslova na 1000 bosanskih portala "Njegoš i Musa ujedinili BiH" došlo mi je da sam nađem par Bošnjaka i išamaram ih. Ovo što je hodža rekao policajcu u lice to mi ne bi imali muda reći Poplašenom u pola Sarajeva a da ne govorim o RSu i Srbiji. Eto mi smo suprotno i od Sandžaklija i Šiptara i Hrvata iz Vukovara pa smo daleko dogurali, umjesto da se poklopimo ušima mi još ovakvi impotentni kritikujemo druge što se obračunavaju sa đikanima.

I da, u Srbiji imati pravo govoriti bosanskim jezikom, mahati ljiljanima i kao Bošnjak reći srpskom policajcu "ne" u lice a da sutra ne dočekaju sudbinu Bošnjaka iz RSa nakon napada u Zvorniku jeste itekako moć :wink: ali kako ćemo mi u Bosni prepoznati moć kada ne znamo već 20 godina šta je to jer smo toliko zauzeti da budemo merhametli
VCorp

#160 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by VCorp »

Vizionar 1985 wrote:
Honda Hondas wrote:
Upravo sam ga kvotao pisuci iste ove stvari koje navodis. Sandzaklije nisu Bošnjaci, niti su ikada bili, gladili su muda po Srbiji dok je rat u Bosni buktio, a sad se predstavljaju kao veliki zaštitnici bosnjackog naroda..

SIMPLE AS THAT.

SANDZAKLIJE su Srbijanci, tacka! 8-)
A šta su trebali uraditi.
Njih 200.000 nenaoružanih udarit na preko 6.000.000 Srba u Srbiji do zuba naoružanih.
Pa jedva smo Mi Bošnjaci i Bosanci živu glavu izvukli kada je Samo 1.300.000 Srba iz Bosne i nešto
iz Srbije do zuba naoružanih na nas skoro 2.000.000 nenaoružanih udarilo.
Ne seri, Sandže su dolazile ratovati u Bosnu. Oni jesu nas narod, i za razliku od mnogobrojnih picaka kod nas originala, ovi imaju muda poslati za svaku stvar koju im Srbi urade iste u tri picke materine a mi sve hoćemo na finjaka s njima.
beniciodeltoro

#161 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by beniciodeltoro »

VCorp wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Honda Hondas wrote:
Upravo sam ga kvotao pisuci iste ove stvari koje navodis. Sandzaklije nisu Bošnjaci, niti su ikada bili, gladili su muda po Srbiji dok je rat u Bosni buktio, a sad se predstavljaju kao veliki zaštitnici bosnjackog naroda..

SIMPLE AS THAT.

SANDZAKLIJE su Srbijanci, tacka! 8-)
A šta su trebali uraditi.
Njih 200.000 nenaoružanih udarit na preko 6.000.000 Srba u Srbiji do zuba naoružanih.
Pa jedva smo Mi Bošnjaci i Bosanci živu glavu izvukli kada je Samo 1.300.000 Srba iz Bosne i nešto
iz Srbije do zuba naoružanih na nas skoro 2.000.000 nenaoružanih udarilo.
Ne seri, Sandže su dolazile ratovati u Bosnu. Oni jesu nas narod, i za razliku od mnogobrojnih picaka kod nas originala, ovi imaju muda poslati za svaku stvar koju im Srbi urade iste u tri picke materine a mi sve hoćemo na finjaka s njima.
:thumbup: kao i Hrvati i Kosovari i Albanci koji ih isto šalju u 3 lijepe materine samo smo mi tetkice i kao šonjo Emir na temi "zašto nemam curu" pokazujemo prstom i zovemo ih papcima
Čak i da nisu dolazili u BiH, svako, nevažno koja republika, ko je u bivšoj Jugi bio poznat kao Musliman danas ima pravo da bude i ustvari jeste Bošnjak. Vraćanje imena i promjena iz Musliman u Bošnjak ne važi samo za ljude u Bosni i Hercegovini

Da imamo mi bar jednog političara kao što Bošnjaci u Sandžaku imaju ovog hodžu pa bi neko konačno mogao i Dodiku odbrusiti
Zokipfc

#162 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by Zokipfc »

Zabrana Balaseviceg koncerta = Suprotstavljanje velikosrpstvu?

Ako nije, zasto o tome pricas na ovoj temi?
goodbar

#163 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by goodbar »

Nisam za to da neko nekome brani da ide da gleda,ili slusa koga hoce,pa tako nisam ni da Balasevica zabranjuju,nigdje,pa ni u NP.Ali...ko ga *ebe?Balasevica.Prvo,on je nevidjeni oportunista,zapjevace svugdje gdje ga dobro plate,njegova patetika mi je do navrh *urca.Drugo,za ove merhametlije,jer ne znaju-Balasevic je nacionalista.Na pocetku karijere je pjevao o NOB-u("Racunajte na nas"),pa kada je Milosevic poceo sa mitinzima"Bratstva i jedinstva"(koja glupa kovanica),poceo je da bljuje po Titu.Kasnije je to bljuvanje preusmjerio na Milosevica,kada je vidio da mu se blizi kraj.Ali nikada nije prestao da vrijedja i mrzi,da doslovno,mrzi Albance.Krajem '80-ih,u Sarajevu je izlazio,po meni,najbolji hefticnjak(tako mu je i na zaglavlju pisalo HEFTICNJAK) "Nedjelja",neprevazidjena do dana danasnjeg.U jednom broju,intrvju sa Balasevicem.Pocelo je vec ljuljanje YU,mitinzi,Kosovo...i Balasevic hvali sve narode YU,kao svi su braca,ali Albanci...ovo...ono...zele da uniste YU.Nisu civilizovani.Na kraju intervjua,novinar je dopisao da mu je Balasevic,kada je ugasio magnetofon rekao da Albance treba protjerati sa Kosova.Ali,carsijski jugonostalgicari bi rado vidjeli,siguran sam,i Boru Corbu,Zetra bi mu mala bila,bez obzira sta je sve pricao '90-ih o Bosnjama.Cak i prije,u jednom sarajevskom listu,sjecam se,1982.g.bio je intervju sa Borom i na pitanje novinara,zasto ga dugo nema u SA,odgovorio je(hej,znaci 1982.g.je)da mi nece neki apartcik sa smijesnim prezimenom tipa Hadziibrahimefendipasic,odredjivati repertoar.Sve to Bosnje zaborave,pa neka.Vazno je pljuvati po svom narodu,narocito ako je neko zaimao vise od njega,e to mu nemoz' oprostiti.Ne vidjeh da po BGD-u pljuju po Srbima "izBosne",makar vise u BGD-u ne mozes cuti "beogradski",samo srpskobosanski,makar zbog njih popise sankcije,inflaciju nezabiljezenu u svijetu,siromastvo.Naprotiv.Ne vidjeh da Zagrepcani pljuju po Hercegovcima,mada su pokupovali sve sto vrijedi po Zagrebu i mada se zna da su svi ratni profiteri.Ne,samo Bosnje pljuju po svojima.
beniciodeltoro

#164 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by beniciodeltoro »

Zokipfc wrote:Zabrana Balaseviceg koncerta = Suprotstavljanje velikosrpstvu?

Nije ali je neko jedva dočekao i skrenuo na generaliziranje Sandžaklija i postavljanje videa kako reći Srbinu "e neš više dignut ruku na me" teški papanluk pa je zato i ova tema zglajsala
hAZNADAR

#165 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by hAZNADAR »

beniciodeltoro wrote:

Nije ali je neko jedva dočekao i skrenuo na generaliziranje Sandžaklija i postavljanje videa kako reći Srbinu "e neš više dignut ruku na me" teški papanluk pa je zato i ova tema zglajsala
Ma zglajzala je zbog sandzacke nepogresivosti, eto haman su nadljudi.

Nadigao se ko ubodenik da branis muftiju sto je pretjerao zajedno sa svojom klikom.
Kad smo mi kritikovali reisa Cerica zbog budalastih izjava poput nase antropologije pa podobnih i nepodobnih medija,.. to je bilo u redu i demokratski.
A kada kritikujes Zukorlica zbog ocigledne gluposti, povlaci se odmah diskriminacija Sanzi, predrasude, eto oni neustrasivi i ponosni a svi ostali pi*ke,...

Hocete li biti dio naseg bosnjackog korpusa - prvo se spustite na zemlju i ne umisljajte da ste iznad ostalih i nepogresivi u svemu.

Zabrana Balacevocevog koncerta, odnosno inicijativa za to je glupost nevidjenih razmjera. Glupost i tacka.
MyTao

#166 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by MyTao »

zeina wrote:
Radio Sarajevo wrote:Pokakim vam se svima na vjerska osjećanja.

Volim Balaševića više nego sve ove kvazi vjernike zajedno.
E ako je tvoje demokratsko pravo da se svima pokakiš na vjerska osjećanja, moje demokratsko pravo je da ti se pokakim u usta...ako ćemo već tako razgovarati!
Nemoj tako... nikad ne znas sta koga pali :)

Objasnio bi ti zasto nisi u pravu u vezi tih demokratskih prava ali mrsko mi... misli tako i dalje.
beniciodeltoro

#167 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by beniciodeltoro »

hAZNADAR wrote:
beniciodeltoro wrote:

Nadigao se ko ubodenik da branis muftiju sto je pretjerao zajedno sa svojom klikom.
Kad smo mi kritikovali reisa Cerica zbog budalastih izjava poput nase antropologije pa podobnih i nepodobnih medija,.. to je bilo u redu i demokratski.
A kada kritikujes Zukorlica zbog ocigledne gluposti, povlaci se odmah diskriminacija Sanzi, predrasude, eto oni neustrasivi i ponosni a svi ostali pi*ke,...

Hocete li biti dio naseg bosnjackog korpusa - prvo se spustite na zemlju i ne umisljajte da ste iznad ostalih i nepogresivi u svemu.

Zabrana Balacevocevog koncerta, odnosno inicijativa za to je glupost nevidjenih razmjera. Glupost i tacka.
Prvo, tema je mediji bliski Zukorliću protestuju zbog koncerta Balaševića iako ostatak Sandžaka želi Balaševića. To bi bilo isto kao da mediji bliski Radončiću poput Avaza pljuju Balaševića i onda krene kolektivno pljuvanje Sarajlija samo radi par novinara i jednog Fahre
Drugo, ja nisam ni bio na ovom forumu kada je se Cerić kritikovao tako da i ne znaš kako bi reagovao i zato tvoja izjava nema nikakvog smisla
Treće, da smo pičke, jesmo. To nema veze sa neustrašivim i ponosnim Sandžaklijama nego su svi neustrašivi i ponosni kada se uporede sa nama, nismo nikakvu pouku izvukli. Probaj u Hrvatskoj izabrati nekoga poput Poplašenog, istu noć bi letjeli odgovorni sa pozicija. Mi to samo pročitamo i idemo dalje kao da je vijesto Sereni Williams. Mi se ne možemo okupiti da protestujemo protiv javnih emitera što nam uzimaju pare za pretplatu a puštaju istih 5 serija godinama a kamoli šta veće
Četvrto, ti nisi nikakav izbacivač na vratima koji odlučuje ko može u ekskluzivni klub Bošnjaka i kako se ko treba ponašati. Svi stanovnici bivše SFRJ i dijaspore koji su do početka devedesetih bili poznati kao Muslimani od dana kada je se vratilo ime su postali Bošnjaci
Maverick78

#168 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by Maverick78 »

hAZNADAR wrote:
beniciodeltoro wrote:

Naravno da je glupost... i to notorna. Koncert ce biti odrzan i treba da bude. A ova inicijativa je vjerovatno dio politicke borbe izmedju tamosnja tri vodeca covjeka. Idu koliko sam upoznati nekakvi izbori uskoro, pa se tu svasta nesto krene desavati... uskoro cemo vidjeti ponovo svakave lude koalicije... mada nije to nista drugacije nego u drugim djelovima bivse nam drzave, ukratko, cirkus :-)
Drinski

#169 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by Drinski »

Reisova wrote:
Drinski wrote:joj spina.

pa jahic nista nije slagao oko đIkana, a ovo sa zabranom potice iz iste "gibanica" kuhinje.
Sorry,
ali đikan je vazda bio pojam za seljačinu.... a to njegova kvalifikacija da je to baš jedan narod...je baš fuj, fujeva. Ja ipak mislim da ti ljudi imaju ogromnu odgovornost i tako štampati šta se kome ćefne bez da prođe neku lekturu...što bi rekli svih naroda....mislim da je neophodno.

Jbg. nekada će se morati podvući crta na primjer od danas poštujemo jedni druge ...Ovo dobro zvuci :-D
Pa ovaj i opisuje tako đikane...a nije to njegova kvalifikacija, nije on to izmislio no neko davno prije njega...
JThomas

#170 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by JThomas »

ada no no je izmislio...
Reisova

#171 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by Reisova »

Drinski wrote:
Reisova wrote:
Drinski wrote:joj spina.

pa jahic nista nije slagao oko đIkana, a ovo sa zabranom potice iz iste "gibanica" kuhinje.
Sorry,
ali đikan je vazda bio pojam za seljačinu.... a to njegova kvalifikacija da je to baš jedan narod...je baš fuj, fujeva. Ja ipak mislim da ti ljudi imaju ogromnu odgovornost i tako štampati šta se kome ćefne bez da prođe neku lekturu...što bi rekli svih naroda....mislim da je neophodno.

Jbg. nekada će se morati podvući crta na primjer od danas poštujemo jedni druge ...Ovo dobro zvuci :-D
Pa ovaj i opisuje tako đikane...a nije to njegova kvalifikacija, nije on to izmislio no neko davno prije njega...
Da, a imao je upravo priliku da ispravi "nepravdu" a to nije učinio !
Drinski

#172 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by Drinski »

Reisova wrote: Da, a imao je upravo priliku da ispravi "nepravdu" a to nije učinio !
Kakvu nepravdu, nije njegov posao da ispravlja "pravde" i "krivde", nega da sakuplja narodne umotvorine na planu jezika.
Reisova

#173 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by Reisova »

Drinski wrote:
Reisova wrote: Da, a imao je upravo priliku da ispravi "nepravdu" a to nije učinio !
Kakvu nepravdu, nije njegov posao da ispravlja "pravde" i "krivde", nega da sakuplja narodne umotvorine na planu jezika.
Jeste njegov je posao da ispravlja nepravu, jer ako napišeš knjigu koja će se skoro kao udžbenik koristiti onda moraš vagati šta pišeš. Bosna je bila oduvjek jedna država sa ljudima koji imaju zajedničke karakteristike a to je hajvaluk i primitivizam itd..onda je njegov zadatak da ljude posmatra jednako a ne da ih razdvaja.

To ti je isto kao kada bi rekao za bošnjake da su hinje, a pro po načinau kako pokušavaju da vagaju ili ti koketiraju između prozapadne politike i recimo dovođenja arapa ... To naravno nije tačno za bošnjački narod a kada se priča o hinjaliku odmah se misli na bošnjake.

Poenta je da je Jahić uzeo pare..a to je u našim društvima najvažnije bez da dobro ne odvaga i da napravi naučno djelo, a po meni ne može biti naučno djelo gdje nekoga etiketiraš i vrijeđaš.
Drinski

#174 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!

Post by Drinski »

To bi isto bilo ko kada bi profesori psihijatrije pisali udzbenik o ludacima bez opisa bolesti.
Locked