pustio sam te da se izvuces iz govana u koja si upao kad sam ti postavio ono pitanje. i sta sad hoces?PM72 wrote:Ma vidim da si upućen u to šta će i kada biti pa sam te samo zamolio da mi javiš kad to bude blizu.Zar tražim puno? Kad možeš sav narod upozoravat možeš vala i mene jedinku.jedan PP ili sms.Budi jaran.
Ubrzano naoruzavanje
-
155_mm
#151 Re: Ubrzano naoruzavanje
-
PM72
#152 Re: Ubrzano naoruzavanje
155_mm wrote:pustio sam te da se izvuces iz govana u koja si upao kad sam ti postavio ono pitanje. i sta sad hoces?PM72 wrote:Ma vidim da si upućen u to šta će i kada biti pa sam te samo zamolio da mi javiš kad to bude blizu.Zar tražim puno? Kad možeš sav narod upozoravat možeš vala i mene jedinku.jedan PP ili sms.Budi jaran.
-
155_mm
#153 Re: Ubrzano naoruzavanje
jebiga sam si trazio.PM72 wrote:155_mm wrote:pustio sam te da se izvuces iz govana u koja si upao kad sam ti postavio ono pitanje. i sta sad hoces?PM72 wrote:Ma vidim da si upućen u to šta će i kada biti pa sam te samo zamolio da mi javiš kad to bude blizu.Zar tražim puno? Kad možeš sav narod upozoravat možeš vala i mene jedinku.jedan PP ili sms.Budi jaran.![]()
posto kazes da su ti potrebni podaci da bi dao kvalitetan odgovor. evo dat cu ti podatke za dvije osobe.PM72 wrote:Da bi dobio kvalitetan odgovor,prvo mi moraš reći koliko imaš godina i gdje si bio u ratu.Čim dobijem povratnu informaciju,odgovoriću ti- koliko je u mojoj moći.
jedna je bivsi pripadnik petog korpusa i ranjavan 2 puta oba puta grabez i duboko je zaglibio u pedesete.
a druga je bila djete za vrijeme rata trenutno ima 26 godina. molim te odgovori na ono moje pitanje ovim osobama kako bi i mi vidjeli zbog cega su ti bili potrebni ovi podaci.
hvala u naprijed na obadva odgovora koja sa velikim nestrpljenjem ocekujemo.
-
155_mm
#154 Re: Ubrzano naoruzavanje
@PM72
kolega ako moze da pozuris sa tim odgovorima dok jos ima interneta i struje. jebiga stvari se prebrzo mjenjaju ne mozemo vise odugovlaciti.
kolega ako moze da pozuris sa tim odgovorima dok jos ima interneta i struje. jebiga stvari se prebrzo mjenjaju ne mozemo vise odugovlaciti.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#155 Re: Ubrzano naoruzavanje
Srpski odgovor na moguce hrvatske balističke rakete
..maketa PVR S-300

- zateznistub
#156 Re: Ubrzano naoruzavanje
Me'ščini da je ovo onaj kamiJon iz filma špijuni poput nas?Bobi wrote:Srpski odgovor na moguce hrvatske balističke rakete..maketa PVR S-300
![]()
![]()
![]()
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#157 Re: Ubrzano naoruzavanje
NATO malo Hrvatsku osavremenjava u skladu s NATO standardima i ovoliko popizditisa iz Srbije, a ništa im nije smetalo naoružavanje Mađarske, Rumuna i Bugara koji su ih tabali redovno?
Video...Prenosi Srbija danas: Naša se zemlja mora naoružati kako bi sačuvala vojnu neutralnost – što podrazumijeva da moramo biti dovoljno vojno moćni i odvratiti svaku moguću provokaciju ili agresiju, tvrdi neimenovani izvor.
Last edited by Hame_ on 12/01/2016 21:31, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#158 Re: Ubrzano naoruzavanje
Ja bih samo dodao da se BiH mora naoružati kako bi bila dovoljno vojno moćna da odvrati svaku moguću provokaciju ili agresiju iz Srbije.
- Danguba
#159 Re: Ubrzano naoruzavanje
Sta kaze, molio sam Amerikance da ih ne naoruzavaju.Bobi wrote:Srpski odgovor na moguce hrvatske balističke rakete..maketa PVR S-300
![]()
![]()
![]()
-
nocnaptica986
#160 Re: Ubrzano naoruzavanje
kao sto sam napisao,nauoruzavanje hrvatske je cisto ispunjavanje obaveza hrvatske prema nato-u..hrvatska nema namjeru da zapocinje bilo kakve ratove osim ako ne bude dovedena u situaciju da mora oruzano djelovati ( npr u slucaju da se republika srpska pokusa odcijepiti hrvatska vojska bi tada sigurno djelovala)
- delllboy79
#162 Re: Ubrzano naoruzavanje
Da li je dodatno naurozavanje zemalja potpisnica Dejtonskog sporazuma znaci i krsenje isto?
Zar nije tim sporazumom definisan odnos snaga .
Zar nije tim sporazumom definisan odnos snaga .
-
muzicar_iz_parka
#163 Re: Ubrzano naoruzavanje
Ni za 100 svjetlosnih godina taj limit neće biti dostignut:
http://www.oscebih.org/documents/osce_b ... 616bos.pdf
"Naoružavanje" je obična patka, kako u HR tako i u Srbiji, za to treba para a njih nema niko.
"Naoružavanje" je obična patka, kako u HR tako i u Srbiji, za to treba para a njih nema niko.
-
155_mm
#164 Re: Ubrzano naoruzavanje
pa vojnu ravnotezu mozes narusiti i bez da prekoracis ogranicenja.muzicar_iz_parka wrote:Ni za 100 svjetlosnih godina taj limit neće biti dostignut:
kad neko ima oruzje na koje ti ne mozes adekvatno odgovoriti (pz 2000 ili nora b52) imas za posljedicu gubitke. kako u ljudstvu tako u tehnici i na kraju i u teritoriji. cuvenih 23% teritorije i ogromni ljudski gubitci kako civilni tako vojni a i ekonomski unistavanjem objekata su upravo posljedica toga.
i na kraju sta misli prvi u bosnjaka o ovom naoruzavanju:
Zato ne treba da čudi izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je, komentarišući činjenice o naoružavanju država u našem neposrednom susjedstvu, prokomentarisao da – Nema veze što se Hrvatska i Srbija naoružavaju. Imamo mi Bosansko srce i kao i u prošlosti, tehnika nije bitna, jer se to sve može zarobit’.
- spreca
#165 Re: Ubrzano naoruzavanje
Zuco Alijin je legenda gluposti

-
The 51st State
#166 Re: Ubrzano naoruzavanje
ja ne vjerujem da je moguce ovako nesto izjaviti bez obzira na gluposti koje poslovicno valja.
-
prog321
#167 Re: Ubrzano naoruzavanje
Bake ima plan.
Strategiju odbrane BiH u slucaju sukoba ... sa pamfletima" help Bosnia".
I jos zesci ofanzivni plan sa vecim pamfletima "help Bosnia Now".
Strategiju odbrane BiH u slucaju sukoba ... sa pamfletima" help Bosnia".
I jos zesci ofanzivni plan sa vecim pamfletima "help Bosnia Now".
-
155_mm
#168 Re: Ubrzano naoruzavanje
a mozda isti plan vazi i za bolnice. znaci prvo zarobiti bolnice pa onda lijeciti ranjenike.
-
hhaarree
#169 Re: Ubrzano naoruzavanje
jel ovo stvarno izjavio?155_mm wrote:pa vojnu ravnotezu mozes narusiti i bez da prekoracis ogranicenja.muzicar_iz_parka wrote:Ni za 100 svjetlosnih godina taj limit neće biti dostignut:
kad neko ima oruzje na koje ti ne mozes adekvatno odgovoriti (pz 2000 ili nora b52) imas za posljedicu gubitke. kako u ljudstvu tako u tehnici i na kraju i u teritoriji. cuvenih 23% teritorije i ogromni ljudski gubitci kako civilni tako vojni a i ekonomski unistavanjem objekata su upravo posljedica toga.
i na kraju sta misli prvi u bosnjaka o ovom naoruzavanju:Zato ne treba da čudi izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je, komentarišući činjenice o naoružavanju država u našem neposrednom susjedstvu, prokomentarisao da – Nema veze što se Hrvatska i Srbija naoružavaju. Imamo mi Bosansko srce i kao i u prošlosti, tehnika nije bitna, jer se to sve može zarobit’.
-
muzicar_iz_parka
#170 Re: Ubrzano naoruzavanje
Svaka čast njemačkoj PZh 2000 koje je HR nabavila, ali priča sa Norom je dosta drugačija.155_mm wrote:pa vojnu ravnotezu mozes narusiti i bez da prekoracis ogranicenja.muzicar_iz_parka wrote:Ni za 100 svjetlosnih godina taj limit neće biti dostignut:
i na kraju sta misli prvi u bosnjaka o ovom naoruzavanju:Zato ne treba da čudi izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je, komentarišući činjenice o naoružavanju država u našem neposrednom susjedstvu, prokomentarisao da – Nema veze što se Hrvatska i Srbija naoružavaju. Imamo mi Bosansko srce i kao i u prošlosti, tehnika nije bitna, jer se to sve može zarobit’.
Prateći njihove forume sam skontao da osim afričkim državama nikome nije prodana, još nije u operativnoj upotrebi vojske u Srbiji zbog neispunjavanja tehničkih zahtjeva, fazon je u tome da je ne proizvodi neka ozbiljna fabrika nego SDRP kome je primarna djelatnost prodaja a ne proizvodnja, od proizvodnih kapaciteta imaju neke hale gdje sklapaju svoje skalamerije pa ih onda godinama voze po sajmovima nadajući se da nađu neke budale poput onih iz Bangladeša kojima su uvalili "Noru".
Koliko vidim nema nekih ozbiljnih obnavljanja vojnih kapaciteta u Srbiji osim bombastičnih naslova, sa Hrvatskom je to drugi slučaj, nabavili su nove BVP Patria, transportne helikoptere, dobili MRAP kao donaciju, dosta rade na opremanju pješadije. Opet daleko je to od onoga šta je HV predstavljala 1995 kada su imali veoma respektabilnu vojnu silu, kojoj je jedino donekle manjakala mornarica, dok je KoV i avijacija bila na pozamašnom nivou za tadašnje i današnje okruženje.
- Gojeni H
#171 Re: Ubrzano naoruzavanje
Reci da je laz.155_mm wrote:Zato ne treba da čudi izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je, komentarišući činjenice o naoružavanju država u našem neposrednom susjedstvu, prokomentarisao da – Nema veze što se Hrvatska i Srbija naoružavaju. Imamo mi Bosansko srce i kao i u prošlosti, tehnika nije bitna, jer se to sve može zarobit’.
-
AenemA
#172 Re: Ubrzano naoruzavanje
Kol'ko je samo Bake tenJkova zarobio u svoje vrijeme...
-
malimbi
#173 Re: Ubrzano naoruzavanje
Ako je ovo istina , a znajuci na sta je sve spreman ne sumnjam da je ovako nesto izvalio, onda bi najbolji komentar bio :155_mm wrote:pa vojnu ravnotezu mozes narusiti i bez da prekoracis ogranicenja.muzicar_iz_parka wrote:Ni za 100 svjetlosnih godina taj limit neće biti dostignut:
Bakire,spasi Bosnu, ubi seee, ubiii seeee, ubi seee
Bakire,spasi Bosnu, ubi seee, ubiii seeee, ubi seee
-
155_mm
#174 Re: Ubrzano naoruzavanje
ljudi, ja sam samo citirao sta sam procitao.Gojeni H wrote:Reci da je laz.155_mm wrote:Zato ne treba da čudi izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je, komentarišući činjenice o naoružavanju država u našem neposrednom susjedstvu, prokomentarisao da – Nema veze što se Hrvatska i Srbija naoružavaju. Imamo mi Bosansko srce i kao i u prošlosti, tehnika nije bitna, jer se to sve može zarobit’.
a radi se o tekstu ciji je Autor: Nedžad Ahatović, prof. Odbrane i sigurnosti pod naslovom "Tiha demilitarizacija Bosne i Hercegovine"
evo vam i link:
http://www.tacno.net/novosti/tiha-demil ... rcegovine/
mozda ne bi bilo lose kopirati citav tekst ovdje za buduca pokoljenja ako tekst za koju godinu ne bi bio dostupan pod ovim linkom.
- spreca
#175 Re: Ubrzano naoruzavanje
Zuci Alijinom bi bilo najbolje i zato je sposoban da u Kalesiji naplacuje parking