uHapsiše Sejfudina

Post Reply
dustaban

#151 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by dustaban »

Svim obozavaocima lika i djela Sejfudina Tokmaka predlazem da za pocetak, zavisi za koga navijaju, odu u bordo dresu na Grbavicu ili plavom na Kosevo... svi ti dresovi su legalni.
:-)
Bodkin

#152 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by Bodkin »

Jebote ako je sejfo primjer patriote kojeg trebamo pratiti, daj da se ubijemo svi kolektivno
Patriotska_Liga

#153 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by Patriotska_Liga »

dustaban wrote:Svim obozavaocima lika i djela Sejfudina Tokmaka predlazem da za pocetak, zavisi za koga navijaju, odu u bordo dresu na Grbavicu ili plavom na Kosevo... svi ti dresovi su legalni.
I šta nam to pokazuje?

To nam jedino pokazuje da među navijačima ta dva kluba ima kritična masa divljaka. Kao i među navijačima svih ostalih naših klubova.

To nam u principu govori da smo stoka.
ABH017

#154 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by ABH017 »

dustaban wrote::mrgreen:
Image
Image
Jel stvarno smatraš da je ovo dvoje isto?
Ili se samo osjećaš tako?
Ne provociram. Ozbiljno pitam, jer znam da ove u Banja Luci doživljavaš kao braću.
Jel srbi stvarno tako doživljavaju ovu zastavu, ili im je to, kao i ostalo plasirano kroz medije?

Sejfo mi nikad nije bio simpatičan, ali čovjek defonitivno ima pravo da nosi ovu zastavu (i) u Banja Luci. Kad se samo sjetim Senadove "face to face" emisije, gdje mu Senad obećava da će glasat za njega, da ne bi imao samo dva glasa, babin i svoj. :lol:
ABH017

#155 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by ABH017 »

dustaban wrote:Svim obozavaocima lika i djela Sejfudina Tokmaka predlazem da za pocetak, zavisi za koga navijaju, odu u bordo dresu na Grbavicu ili plavom na Kosevo... svi ti dresovi su legalni.
Ta usporedba bi imala smisla ako bi policija hapsila navijača Sarajeva, koji popije degenek od skupine navijača Želje, a ove pusti da na miru gledaju utakmicu. :-)
De bola' dustaban, odvadi malo. Ne moraš svakog ko misli drugačije, odmah okarakterisavat sa obožavaocem ovog ili onog.
Sejfo mi je niđe veze lik, ali brate policija PC-a izgleda kao zaštitarska agencija d.j.l.
dustaban

#156 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by dustaban »

ABH017 wrote:
Image
Image
Ne provociram. Ozbiljno pitam, jer znam da ove u Banja Luci doživljavaš kao braću.
Jel srbi stvarno tako doživljavaju ovu zastavu, ili im je to, kao i ostalo plasirano kroz medije?
Sejfo mi nikad nije bio simpatičan, ali čovjek defonitivno ima pravo da nosi ovu zastavu (i) u Banja Luci. Kad se samo sjetim Senadove "face to face" emisije, gdje mu Senad obećava da će glasat za njega, da ne bi imao samo dva glasa, babin i svoj. :lol:
Ovo dvoje je isto u smislu provokacije.

E sad ozbiljno - zasto su ljiljani provokacija za Srbe kad ih, necete vjerovati, ima i na njihovom grbu?!

Rijec je zapravo o ovoj konkretnoj zastavi. Ona jeste nase zajednicko naslijedje (dakle i bosanskih srba) ali je 1992 imala iskljucivu simboliku cijepanja BiH. Glasanje za suverenu BiH je, kako dobro znate, mada se neki i dalje prave naivni, bilo u znaku preglasavanja jednog naroda - Srba. Jednima je ova zastava simbol nove BiH a drugima samo kraj prethodne.
Nemaju Tvrtkovicevi ljiljani nista sa ovom pricom, oni su tu bili samo zloupotrebljeni.
Znam da ovo "zloupotrebljeni" mnogima para usi, ali tako je, Kako drugacije nego zloupotrebom nazvati falsifikat koji se desio - da su ti ljiljani postali simbol Bosnjaka.
Ali ja sam ipak optimiosta, tj. mislim da ce se ljiljani ponovo vratiti u pricu ali to trazi vremena i pameti.
I naravno odsustvo budala poput Tokica.
zlajaBHF

#157 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by zlajaBHF »

_BataZiv_0809 wrote:
Ommadawn wrote: :pijani: :cuga:
Mnogi forumasi nisu u stanju da razdvoje legalnost/legitimnost zastave sa ljiljanima i rekacije koju ista izaziva na različitim mjestima u BiH.

O prvoj stavci nema diskusije-to je bila nekad zvanična zastava ove države, pod istom je primljena u UN i bila je simbol oružanog otpora.

Ali u diskusiji kada jedan propali politicar, kockarska ispicutura zloupotrijebi istu da bi na sebe skrenuo pažnju, prve stavke uopće nisu bitne. Jednostavno znas da ces napraviti provokaciju i belaj, ali u maniru moralnih spodoba, posljedice trebaju da snose drugi.

E onda se mnogi forumasi uhvate tu u svrzino kolo, pravdajuci to ponasanje cinjenicom iz prve teze. "Ima on pravo da mase tom zastavom jer ona je legalna"- Ma cekaj bolan stani malo, niko ne kaze da nije legalna, ako ustvrdi da ce mahanje njome u centru Banjaluke izazvati provokaciju i problem. I onda ostaviti povratnicima da strepe, a on guzicu u Sarajevo.

E to je ono sto Sejfudin radi. To je ono zbog cega su i oni nasi Svicarci ljetos napadnuti itd.. itd... Ljudi moji, valja se konacno pomiriti sa cinjenicom da je rat zavrsen remijem i da se potpisom u Dejtonu, koliko god se nama to licno gadilo, ideja odbrane i ideja agresije, de fakto i de jure izjednacile.
Mislim da nisi fer prema Tokicu.
Koliko sam upoznat, covjek zivi u BL zajedno sa svojom porodicom.
Ovo sto on radi nije protivzakonito, i valjda bi svi trebali da stitimo zakon i ljudska prava, bilo da se radi o prpoalom politicaru ili Edinu Dzeki.

Ovo sto on radi je po meni dobra stvar, jer Srbima u manjem entitetu ukazuje na cinjenicu da Bosnjaci postoje u tom entitetu, i da zele svoja prava, sto nikako da udje u glavu mnogim u tom dijelu BiH. Oni su mislili da su rascistili sa Bosnjacima 1995. i da ce ta teritorija biti rezervisana samo za jedan narod.....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#158 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by _BataZiv_0809 »

ABH017 wrote:
Ta usporedba bi imala smisla ako bi policija hapsila navijača Sarajeva, koji popije degenek od skupine navijača Želje, a ove pusti da na miru gledaju utakmicu. :-)
De bola' dustaban, odvadi malo. Ne moraš svakog ko misli drugačije, odmah okarakterisavat sa obožavaocem ovog ili onog.
Sejfo mi je niđe veze lik, ali brate policija PC-a izgleda kao zaštitarska agencija d.j.l.
A da okrenemo pilu naopako- 9. januar i neko se pred Holidej Inom pojavi sa zastavom Republike Srpske?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#159 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by _BataZiv_0809 »

zlajaBHF wrote: Mislim da nisi fer prema Tokicu.
Ovo sto on radi nije protivzakonito, i valjda bi svi trebali da stitimo zakon i ljudska prava, bilo da se radi o prpoalom politicaru ili Edinu Dzeki.

Ovo sto on radi je po meni dobra stvar, jer Srbima u manjem entitetu ukazuje na cinjenicu da Bosnjaci postoje u tom entitetu, i da zele svoja prava, sto nikako da udje u glavu mnogim u tom dijelu BiH. Oni su mislili da su rascistili sa Bosnjacima 1995. i da ce ta teritorija biti rezervisana samo za jedan narod.....
Skoro svako jutro ga, kroz prozor kancelarije, vidim kako sa zenom vodi dijete u skolu. Lokacija: Sarajevo, Marijin dvor ;-)
zlajaBHF

#160 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by zlajaBHF »

_BataZiv_0809 wrote:
zlajaBHF wrote: Mislim da nisi fer prema Tokicu.

Skoro svako jutro ga, kroz prozor kancelarije, vidim kako sa zenom vodi dijete u skolu. Lokacija: Sarajevo, Marijin dvor ;-)
Ne znam.....Onda provodi dosta vremena u BL. Ili se vratio u SA nakon ovih zadnjih desavanja.

Ali sve u svemu, mislim da je okej da se Bosnjaci bore za svoja prava u cijelom dijelu BiH, pa i u BL.
Bolje i ovo sto Tokic radi, nego da se suti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#161 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by _BataZiv_0809 »

zlajaBHF wrote:
Ne znam.....Onda provodi dosta vremena u BL. Ili se vratio u SA nakon ovih zadnjih desavanja.

Ali sve u svemu, mislim da je okej da se Bosnjaci bore za svoja prava u cijelom dijelu BiH, pa i u BL.
Ista ubleha kao i Suljagic. Samo se za svoju guzicu bore. Bosnjacima u RS se moze pomoci na mnogo načina. Šarade u Banjaluci samo odmažu.
ABH017

#162 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by ABH017 »

dustaban wrote:
ABH017 wrote:
Image
Image
Ovo dvoje je isto u smislu provokacije.

E sad ozbiljno - zasto su ljiljani provokacija za Srbe kad ih, necete vjerovati, ima i na njihovom grbu?!

Rijec je zapravo o ovoj konkretnoj zastavi. Ona jeste nase zajednicko naslijedje (dakle i bosanskih srba) ali je 1992 imala iskljucivu simboliku cijepanja BiH. Glasanje za suverenu BiH je, kako dobro znate, mada se neki i dalje prave naivni, bilo u znaku preglasavanja jednog naroda - Srba. Jednima je ova zastava simbol nove BiH a drugima samo kraj prethodne.
Nemaju Tvrtkovicevi ljiljani nista sa ovom pricom, oni su tu bili samo zloupotrebljeni.
Znam da ovo "zloupotrebljeni" mnogima para usi, ali tako je, Kako drugacije nego zloupotrebom nazvati falsifikat koji se desio - da su ti ljiljani postali simbol Bosnjaka.
Ali ja sam ipak optimiosta, tj. mislim da ce se ljiljani ponovo vratiti u pricu ali to trazi vremena i pameti.
I naravno odsustvo budala poput Tokica.
Ali bola' dustaban, u svim gradovima PC-a je smrtno opasno mahati i zastavom "varta", koja je sad službena zastava BiH, pa samim tim i PC-a. Ne zbog same zastave, već zato što se decenijama srbima tupi u glavu da je ovo Srbija. BiH ne postoji, ona se mrzi iz dna duše. To je razlog napada na bilo koga ko mahne zastavom koja predstavlja BiH na bilo koji način. Vjerujem da bi čovjek bolje prošao sa Isil-ovom ili saudijskom zastavom ili bilo kojom drugom, koja ne predstavlja predmet mržnje, a to je BiH.
zlajaBHF

#163 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by zlajaBHF »

_BataZiv_0809 wrote:
zlajaBHF wrote:

Ista ubleha kao i Suljagic. Samo se za svoju guzicu bore. Bosnjacima u RS se moze pomoci na mnogo načina. Šarade u Banjaluci samo odmažu.
Najlakse je ljude okarakterisati kao neki koje se za svoju guzicu bore, to je kod nas tipicna prica. Ima li iko da se ne bori za svoju guzicu ?
Nemoj pomisliti da radim u Tokicevom stabu, nego volim podrzati sta je dobro a protiviti se losem, ma ko Iza toga stajao.

Bosnjaci u RS-u moraju dobiti bolja prava. Ko god radi na tom, ce imati moju podrsku.

Ako se ispostavi da si ti u pravu, ja cu promjeniti misljenje, ali nisam siguran da si objektivan.
Da se Tokic bori samo za svoju guzicu, mogao je naci dosta drugih i laksih nacina, nego ovaj.....
ABH017

#164 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by ABH017 »

_BataZiv_0809 wrote:
ABH017 wrote:
A da okrenemo pilu naopako- 9. januar i neko se pred Holidej Inom pojavi sa zastavom Republike Srpske?
Izvini, ali PC još uvijek nije država. Hoće li biti baš me briga. To je u ovoj priči nebitno. Ona je sastavni dio te iste države, čijom se zastavom maše. Nije niko mahao nekom "muslimanskom" zastavom, niti zastavom ARBiH, niti zastavom FBiH. I tebi ću reći da nije problem zastava sa ljiljanima, već to što ona predstavlja omraženu BiH. I u Sarajevu će se sigurno naći budale koje će napasti bilo koga, mada mislim da ispred Holiday inna, nećeš naći takve. Ali nejse.. Kakva god bila, policija KS zasigurno ne bi uhapsila tog koji je mahao zastavom.
Zastava PC-a je samo zastava jednog naroda, jednog entiteta, koji je sam tog 9.1. proglasio Srpsku Republiku BiH. Pazi Srpsku. Ničiju drugo. Hajde bola'. Svima je nama jasno šta su pravi razlozi i korijeni problema.
ABH017

#165 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by ABH017 »

_BataZiv_0809 wrote:
zlajaBHF wrote:

Ja se slažem s tim potpuno, ali to opet ne opravdava poteze policije PC-a.
1941.

#166 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by 1941. »

Teza o Tokićevom mahanju zastavom sa ljiljanima u BL kao provokaciji donekle može biti i prihvatljiva. Ali isto tvrditi i za prijedorčane pretučene u svom gradu zbog majice sa službenom zastavom BiH je apsurd. S takvom matematikom dolazimo do jednačine u kojoj je svaki živ Bošnjak na teritoriji RS sam po sebi provokator.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#167 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by _BataZiv_0809 »

zlajaBHF wrote:
Najlakse je ljude okarakterisati kao neki koje se za svoju guzicu bore, to je kod nas tipicna prica. Ima li iko da se ne bori za svoju guzicu ?
Nemoj pomisliti da radim u Tokicevom stabu, nego volim podrzati sta je dobro a protiviti se losem, ma ko Iza toga stajao.

Bosnjaci u RS-u moraju dobiti bolja prava. Ko god radi na tom, ce imati moju podrsku.

Ako se ispostavi da si ti u pravu, ja cu promjeniti misljenje, ali nisam siguran da si objektivan.
Da se Tokic bori samo za svoju guzicu, mogao je naci dosta drugih i laksih nacina, nego ovaj.....
Okej, hajmo onda biti plasticni i pokusati kvantifikovati Tokicevu borbu za Bosnjake. Navedi mi 3 dobre stvari od koje su povratnici imali direktne i opipljive koristi, od Tokicevog mahanja zastavom i spreman sam promijeniti misljenje.

Povratnici moraju biti jedankopravni gradjani kao i ostali i to je front na kojem borba ne bi smjela prestajati, to se slazem. No nesto cisto sumnjam da su od Suljagiceve fotelje i Tokiceve šarade nešto profitirali.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#168 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by _BataZiv_0809 »

1941. wrote:Teza o Tokićevom mahanju zastavom sa ljiljanima u BL kao provokaciji donekle može biti i prihvatljiva. Ali isto tvrditi i za prijedorčane pretučene u svom gradu zbog majice sa službenom zastavom BiH je apsurd. S takvom matematikom dolazimo do jednačine u kojoj je svaki živ Bošnjak na teritoriji RS sam po sebi provokator.
Šta je bilo na majici?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#169 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by _BataZiv_0809 »

ABH017 wrote: Izvini, ali PC još uvijek nije država. Hoće li biti baš me briga. To je u ovoj priči nebitno. Ona je sastavni dio te iste države, čijom se zastavom maše. Nije niko mahao nekom "muslimanskom" zastavom, niti zastavom ARBiH, niti zastavom FBiH. I tebi ću reći da nije problem zastava sa ljiljanima, već to što ona predstavlja omraženu BiH. I u Sarajevu će se sigurno naći budale koje će napasti bilo koga, mada mislim da ispred Holiday inna, nećeš naći takve. Ali nejse.. Kakva god bila, policija KS zasigurno ne bi uhapsila tog koji je mahao zastavom.
Zastava PC-a je samo zastava jednog naroda, jednog entiteta, koji je sam tog 9.1. proglasio Srpsku Republiku BiH. Pazi Srpsku. Ničiju drugo. Hajde bola'. Svima je nama jasno šta su pravi razlozi i korijeni problema.

Ovo je ta argumentacijska greska koju sam opisivao. Legalnost i legitmnost te zastave nije osporena mržnjom srpskog naroda spram iste. Jedno ne isključuje drugo. Ta je bila (prošlo vrijeme) zastava ove države. Više nije. Ima tome 16 godina. Ne sporim pravo nikome na emotivnu povezanost sa istom, jer je i sam imam, ali istovremeno znam da se tamo gdje je Tokić njome mahao ona smatra za nešto sasvim drugo.

Sad dolazimo do pitanja je li policija trebala njega privesti ili pustiti da dođe par budala da ga iscipelare, možda i na mrtvo?

Slažem se da je to jedna parnoidna, diktatorska i korumpriana policija, da ne bude zabune, ali evo konkretno-šta su po tvom mišljenju trebali uraditi?
Bodkin

#170 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by Bodkin »

ABH017 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
ABH017 wrote:
Izvini, ali PC još uvijek nije država. Hoće li biti baš me briga. To je u ovoj priči nebitno. Ona je sastavni dio te iste države, čijom se zastavom maše. Nije niko mahao nekom "muslimanskom" zastavom, niti zastavom ARBiH, niti zastavom FBiH. I tebi ću reći da nije problem zastava sa ljiljanima, već to što ona predstavlja omraženu BiH. I u Sarajevu će se sigurno naći budale koje će napasti bilo koga, mada mislim da ispred Holiday inna, nećeš naći takve. Ali nejse.. Kakva god bila, policija KS zasigurno ne bi uhapsila tog koji je mahao zastavom.
dakle onda tek ima vise smisla mahati rs zastavom jer je ustavna dok je zastava sa ljiljanima neustavna ili ajmo reci nije zvanicna nigdje. mahanje zastavom rs-a je isto kao i mahati zastavom ze-do kantona. dio drzave bih.

ovdje logike nema nego rade emocije. ne mozes logicno objasniti zasto bi sejfo imao pravo da mase zastavom sa ljiljanima u bl, ali ne bi imao da mase zastavom rsa u sarajevu.
ABH017

#171 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by ABH017 »

Bodkin wrote: dakle onda tek ima vise smisla mahati rs zastavom jer je ustavna dok je zastava sa ljiljanima neustavna ili ajmo reci nije zvanicna nigdje. mahanje zastavom rs-a je isto kao i mahati zastavom ze-do kantona. dio drzave bih.

ovdje logike nema nego rade emocije. ne mozes logicno objasniti zasto bi sejfo imao pravo da mase zastavom sa ljiljanima u bl, ali ne bi imao da mase zastavom rsa u sarajevu.
Htio ti to priznati ili ne, BL je sastavni dio BiH, a SA nije dio PC. Nemoj se osvrtati samo na zastavu sa ljiljanima, jer isto prolaze i oni koji nose novu zastavu. Imaju srbi svoje objašnjenje i za nju, kao i za sve ostalo. Nije samo srpska.
Jel dovoljno logično?
1941.

#172 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by 1941. »

_BataZiv_0809 wrote:Šta je bilo na majici?
Image
ABH017

#173 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by ABH017 »

1941. wrote:Teza o Tokićevom mahanju zastavom sa ljiljanima u BL kao provokaciji donekle može biti i prihvatljiva. Ali isto tvrditi i za prijedorčane pretučene u svom gradu zbog majice sa službenom zastavom BiH je apsurd. S takvom matematikom dolazimo do jednačine u kojoj je svaki živ Bošnjak na teritoriji RS sam po sebi provokator.
To nije logika, već živa istina. Na žalost.
ABH017

#174 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by ABH017 »

_BataZiv_0809 wrote:
ABH017 wrote: Izvini, ali PC još uvijek nije država. Hoće li biti baš me briga. To je u ovoj priči nebitno. Ona je sastavni dio te iste države, čijom se zastavom maše. Nije niko mahao nekom "muslimanskom" zastavom, niti zastavom ARBiH, niti zastavom FBiH. I tebi ću reći da nije problem zastava sa ljiljanima, već to što ona predstavlja omraženu BiH. I u Sarajevu će se sigurno naći budale koje će napasti bilo koga, mada mislim da ispred Holiday inna, nećeš naći takve. Ali nejse.. Kakva god bila, policija KS zasigurno ne bi uhapsila tog koji je mahao zastavom.

Ovo je ta argumentacijska greska koju sam opisivao. Legalnost i legitmnost te zastave nije osporena mržnjom srpskog naroda spram iste. Jedno ne isključuje drugo. Ta je bila (prošlo vrijeme) zastava ove države. Više nije. Ima tome 16 godina. Ne sporim pravo nikome na emotivnu povezanost sa istom, jer je i sam imam, ali istovremeno znam da se tamo gdje je Tokić njome mahao ona smatra za nešto sasvim drugo.

Sad dolazimo do pitanja je li policija trebala njega privesti ili pustiti da dođe par budala da ga iscipelare, možda i na mrtvo?

Slažem se da je to jedna parnoidna, diktatorska i korumpriana policija, da ne bude zabune, ali evo konkretno-šta su po tvom mišljenju trebali uraditi?
Trebali su već odavno početi da primjenjuju iste aršine za sve građane tog entiteta. Zašto se ne hapse pripadnici ravnogorskog pokreta. I oni mašu nekakvim zastavama. Njihove parade nikog ne vrijeđaju. How yes no.
Bodkin

#175 Re: uHapsiše Sejfudina

Post by Bodkin »

ABH017 wrote:
Bodkin wrote: dakle onda tek ima vise smisla mahati rs zastavom jer je ustavna dok je zastava sa ljiljanima neustavna ili ajmo reci nije zvanicna nigdje. mahanje zastavom rs-a je isto kao i mahati zastavom ze-do kantona. dio drzave bih.

Htio ti to priznati ili ne, BL je sastavni dio BiH, a SA nije dio PC. Nemoj se osvrtati samo na zastavu sa ljiljanima, jer isto prolaze i oni koji nose novu zastavu. Imaju srbi svoje objašnjenje i za nju, kao i za sve ostalo. Nije samo srpska.
Jel dovoljno logično?
Dakle ne smijes doci sa zastavom zedo kantona u sarajevo jer nije sastavni dio? Ili ne smijesnu sarajevo sa zastavom opcine olovo? Fino sam rekao, nema logike nego emocije samo
Post Reply