Hajd, nek ti bude, necu te prozivat mada si zasluzio...Monsignor wrote:Boze sacuvaj da ikog mrzim ...flora.sa wrote:Sta bi' dao da si na mom mjestu, da te mrze a da ti se dive"
Monsignor
A zašto da ti se dive?
Šta si ti to važno učinio, po čemu si ti to poznat, pa da ti se divimo?
I ja sam rođena ovdje, ali ne vidim razloga, zašto bi mi se neko divio, samo zato što sam iz Sarajeva?
Isto tako si mogao biti rođen i u Gackom (stara ti se porodila tamo, vraćajući se sa 7-dnevnog ljetovanja u Dubrovniku?), Han.Pijesku i sl.
Mislim da si na krivom putu, ako misliš da bi ti se trebali diviti samo zato što si rođen u Sa?
Pa šta ako si!!!
Velika stvar, nema šta!!!!
Ali kad neko mene mrzi jer sam iz Sarajeva imam dobar razlog imam lose misljenje o doticnoj osobi.
Imam jako puno prijatelja u drugim gradovima i svi se slazu da postoji neka neobjasnjiva odbojnost prema ljudima samo zato jer su iz Sarajeva...
Sam termin sarajlilica dokazuje to....Pa mi ni nemamo neka specijalna imena za ljude iz drugih gradova jer nam jednostavno nisu potrebna.
Dalje vidim neko se buni za naglasak, a s druge strane ja treba da slusam da sam sarajlijica i onda kad pomenem bijelo dugme pocnu da se ljute...
Izvinjavam se ako sam nekog povrijedio ali stvarno nema potrebe za bilo kakvim regionalnim rivalitetom.
Mislim da pretjerujes, ta netrpeljivost i nije toliko izrazena. Jest ako si naletio na neke polupismene geliptere, navijace, ulicare, mahalase ili kako vi u SA kazete - papke...
Ja nemam nikakvih problema, ni u Sarajevu, ni u drugim gradovima jer se trudim da budem medju nekim normalnim ljudima, a ti kao rodjeni sarajlija mozes npr. fasovat batine od domace stoke i u Sarajevu i u Tuzli... Kontas ?