EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

Herr Flick

#151 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Herr Flick »

Malo sam procackao ove portale iz Danske,Slovenije,Norveske i Irske i svi zele Mađare,zatim Danci bi vise zeljeli Svedsku nego nas,Slovenci pak vise nas nego Svede a Ukrajinu niko ne zeli
InvestmentSLO

#152 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by InvestmentSLO »

nookey wrote:
hizo ramidovic wrote:iz prve grupe svi zele sloveniju, a iz druge svi pizeljkuju nas...
Kako je moguće da neko priželjkuje nas?
Džeko, Pjanić, Lulić, Kolašinac, Zukanović, Spahić, Begović, Bešić i da ne nabrajam...
Ko je ta Mađarska?

Balázs Dzsudzsák Zoltán Gera Roland Juhász Ádám Bogdán Za ove sam nekad čuo...
hizo ramidovic

#153 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by hizo ramidovic »

nookey wrote:
hizo ramidovic wrote:iz prve grupe svi zele sloveniju, a iz druge svi pizeljkuju nas...
Džeko, Pjanić, Lulić, Kolašinac, Zukanović, Spahić, Begović, Bešić i da ne nabrajam...
Ko je ta Mađarska?
dzaba imena, kad je odbrana k'o djevdjir...
incognito071

#154 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by incognito071 »

Evo ako prodjemo baraz....

• If Bosnia and Herzegovina win their play-off, they will also be in Pot 2. If they lose, Ukraine can enter that pot by winning their play-off. If both teams lose, the Czech Republic will be the sixth team in Pot 2.
BarbaDue

#155 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by BarbaDue »

Čekajte, ja ovo ne kontam. Zar naši moguči protivnici nisu Mađari, Švedi, Norvežani i Danci?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#156 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by hrasno38 »

InvestmentSLO wrote:
nookey wrote:
Ko je ta Mađarska?
Culi smo i mi kad su nas poderali u Zenici nekada davno 2006 u Zenici 1:3 i 2007 u Madjarskoj 1:0:) Nikada u zivotu nismo pobjedili Madjare a odigrali smo 4 utakmice do sada ako se ne varam
incognito071

#157 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by incognito071 »

hrasno38 wrote:
incognito071 wrote:
shake69 wrote: KOliko znam, pravilo je da seeded ima povlasten polozaj pa prvu igra na strani a revans kuci!
nije tako, ako te izvuku prvog igras prvu tekmu kuci
Do sad je bilo da nosioci igraju prvu utakmicu u gostima uvijek!
Znam hrasno da je bilo tako, ali nije vise. Ljudi objavili da ce se i to izvlaciti...
hrasno38

#158 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by hrasno38 »

BarbaDue wrote:Čekajte, ja ovo ne kontam. Zar naši moguči protivnici nisu Mađari, Švedi, Norvežani i Danci?
NE/.......Danska, Irska, Norveška i Slovenija su nasi potencijalni protivnici!!!! Ovo onako spominjemo uzgred Madjarsku:)
nookey

#159 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by nookey »

quote]

Culi smo i mi kad su nas poderali u Zenici nekada davno 2006 u Zenici 1:3 i 2007 u Madjarskoj 1:0:) Nikada u zivotu nismo pobjedili Madjare a odigrali smo 4 utakmice do sada ako se ne varam[/quote]
ok je to, nego eto nas priželjkuju svi a eto ta Mađarska je kao sila jbt, volio bih da dobijemo Slovence baš zbog tog pa da ih pobucamo...
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#160 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Yahweh »

Norveska
Image

Danska
Image

Irska
Image

Slovenija
Image
InvestmentSLO

#161 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by InvestmentSLO »

Herr Flick wrote:Malo sam procackao ove portale iz Danske,Slovenije,Norveske i Irske i svi zele Mađare,zatim Danci bi vise zeljeli Svedsku nego nas,Slovenci pak vise nas nego Svede a Ukrajinu niko ne zeli

Slovenci bi najradije Mađare.... Ali oni bi tu bili favoriti i to nije dobro za njih... Tako da Ibre se previše boje a BH negativni scor i boje se horde navijača to je minus... a plus nebi bili favoriti i potcenjivanje ? (mediji, navijači)
Norman

#162 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Norman »

InvestmentSLO wrote: Rober Beric iz Rapida... Nije ga Katanec koristio jer je nagrajso...
Imamo i mi puno takvih što su ograjisali. :P
Mustang1

#163 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Mustang1 »

Irska je zakinuta u barazu od Francuske kad je Henry dao rukom go pa u sljedecem barazu dobili nekog bezveze. Mi smo zakinuti na prvenstvu pa cemo vidjeti sta ce nam uvaliti :D
Pismonosa

#164 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Pismonosa »

InvestmentSLO wrote:
Herr Flick wrote:Malo sam procackao ove portale iz Danske,Slovenije,Norveske i Irske i svi zele Mađare,zatim Danci bi vise zeljeli Svedsku nego nas,Slovenci pak vise nas nego Svede a Ukrajinu niko ne zeli

Slovenci bi najradije Mađare.... Ali oni bi tu bili favoriti i to nije dobro za njih... Tako da Ibre se previše boje a BH negativni scor i boje se horde navijača to je minus... a plus nebi bili favoriti i potcenjivanje ? (mediji, navijači)
Meni Slovenci uopšte nisu izgledali loše u tekmi protiv Engleske. Jesu popušili 3:1, ali imali su finu igru. I fulali par dobrih šansi.

Od ponuđenih možda jesu najbolji izbor, ali nam ne bi bilo lako s njma kao što raja misli. Mogli bi nas sjebati.
jasko_ja

#165 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by jasko_ja »

'Nako na prvu - Norveška, a realno mislim da smo favoriti protiv bilo koje ekipe u baražu...
ultima_palabra

#166 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by ultima_palabra »

Sve se nekako fino poklopilo, osim što Mađari pretekoše Dance za ova 2 nekakva boda.
Pismonosa

#167 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Pismonosa »

Mustang1 wrote:Irska je zakinuta u barazu od Francuske kad je Henry dao rukom go pa u sljedecem barazu dobili nekog bezveze. Mi smo zakinuti na prvenstvu pa cemo vidjeti sta ce nam uvaliti :D
Ja, majku mu, a nije bio ofsajd :D
Last edited by Pismonosa on 14/10/2015 13:34, edited 1 time in total.
Idemedosumom

#168 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Idemedosumom »

Glupa vam logika raja. Čuj nemamo šta tražiti u baražu jer nam je Kipar dao 4 gola. Šta onda Dojčland ima tražiti na euru kada se muči s ekipama poput Irske, Poljske, Škotske i Gruzije. Logika nulja bodova.
Mustang1

#169 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Mustang1 »

Ove dvije zadnje utakmice su dokaz da igrac ne mora biti pa ni na klupi u svojoj ekipi da bi bio kljucan i vazan u utakmici reprezentacije. A mnogi su govorili da su neke lige slabe i da je lako u njima zabijati.. A ljudi uopste ne zabijaju nigdje malte ne i ne igraju i odvedose nas u baraz.. :D Mi da smo imali treceg napadaca bilo kakvog mi se ne bi mucili za Brazil. I na svjetskom bi napravili puno vise!
The BEN10

#170 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by The BEN10 »

micko green eyes wrote:Slazem se sa nekima ovde da smo u sustini 50/50 sa svima, mislim prvenstveno na ekipe koje nam mogu doci na dvoboj, ali kad fakat sagledam sve ucesnike baraza, ama bas sve repke su tu negdje, nikad neizvjesnije..

Danska bezeze prosla kvalifikacije, mucenje s Albanijom (koja u sustini treba biti zahvalna "Dronu" i divljacima u BG), bezveze rezultati i igra s Armenijom, gusti rezultati s Ronaldo & Co..
Zvijezda im je Eriksson, mali je fakat klasa, al mu je forma ni tamo ni vamo.. Bendtner :lol:
Imaju nakih Poulsena bruku ali nista extra.

Irska.
Fizicki spremnija od nas 10 puta, motivisani, igraju kao tim, nema zvijezda nekih posebnih osim nakih kostolomaca iz Beginog bivseg Stouka i WBA. Kvalitet igraca je nula, ali su timski jaki ko beton, pa tako i dobise Svabe, samo zeljom, iako su ih Svabe nadigrale.
Nebi volio Irsku ni pod razno.

Norveska.
Totalna zagonetka. Izgledaju slabi, pa odjednom dignu Hrvatsku (u pogresnom momentu doduse za komsije), al opet. Nekako mi nisu pri zelji iako su anonimni kao tim/pojedinci i u svakom pogledu bi ih trebali oderat, al onda kontam i mi smo nesto ni tamo ni vamo.
Pojma neam, lutrija je sa ovima uglavnom.

Slovenija
Eh "Mojca" bi nam mogo lec u ovom momentu. Ipak mislim da bi s njima najlakse.. Fizika nam je tu negdje, forma pojedinaca tu negdje (doduse mi imamo neka vise zvucna imena, al to su 2-3 igraca, nista vise)...
Kako god, "Mojca" je za pozelit :)
:lol: :bih:
Thorgerson

#171 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Thorgerson »

Ma vidjecete da cemo dobit Irsku. Nekako se ko magneti privlace ove frankestajn podijeljene zemlje, ko i mi. Juzni, sjeverni kipar. Republika irska, sjeverna irska. Fbih, RS...

Eto kipar i za SP opet s nama.

:D

Alo ba, nek dobijemo Irsku sta ste se prepali. Jebat ih. Koji cu djavo onda na EP ako ne mogu Irsku proc. Pa na EP te ceka Italija, Njemacka, Portugal, Belgija itd...mislim da je dosta toga da mi trebamo ici na EP samo da ucestvujemo. Treba otici tamo i napraviti nesto. Jebote imamo gotovo prvih 11 iz liga petice, pa neke repke bi ubile da to imaju... :-)

p.s. Jedino sto ce sudije biti sigurno na strani iraca, imaju oni jos kredita da istrose.
hrasno38

#172 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by hrasno38 »

Thorgerson wrote:Ma vidjecete da cemo dobit Irsku. Nekako se ko magneti privlace ove frankestajn podijeljene zemlje, ko i mi. Juzni, sjeverni kipar. Republika irska, sjeverna irska. Fbih, RS...

Eto kipar i za SP opet s nama.

:D

Alo ba, nek dobijemo Irsku sta ste se prepali. Jebat ih. Koji cu djavo onda na EP ako ne mogu Irsku proc. Pa na EP te ceka Italija, Njemacka, Portugal, Belgija itd...mislim da je dosta toga da mi trebamo ici na EP samo da ucestvujemo. Treba otici tamo i napraviti nesto. Jebote imamo gotovo prvih 11 iz liga petice, pa neke repke bi ubile da to imaju... :-)

p.s. Jedino sto ce sudije biti sigurno na strani iraca, imaju oni jos kredita da istrose.
...i Belgija

.....pa sad ako su krediti u pitanju onda bi i mi trebali da ih imamo radi Nigerije
Idemedosumom

#173 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Idemedosumom »

Vala ako možemo biti bolji od Wales-a u 2 meča, onda možemo i od Irske. Kao i od ostalih mogućih protivnika.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#174 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

InvestmentSLO wrote:
nookey wrote:
Ko je ta Mađarska?

dovoljno je reći Grci im uvalili u jednoj tekmi, i to za Mađare odlučujućoj za direktan plasman na Euro, 4 komada :shock:

I to Grci koju su u svih ostalih 9 utakmica ovog kvalifikacionog ciklusa zabili ukupno 3 gola :lol:

I ko nebi poželio Mađare :?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#175 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

Idemedosumom wrote:Vala ako možemo biti bolji od Wales-a u 2 meča, onda možemo i od Irske. Kao i od ostalih mogućih protivnika.

neka te ne zavarava taj rezultat...Velšanima nije trebalo ni nerješeno kod nas jer su već bili na Euru s obzirom da je Izrael gubio
Locked