10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova osvajamo u ovom dvomecu?

Poll ended at 09/10/2015 21:07

0
5
6%
1
10
11%
2
4
4%
3
6
7%
4
16
18%
SVEEEE, AAAAAA
49
54%

Total votes: 90

Fudo387

#151 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Fudo387 »

solo2 wrote:Meni on uopste nije toliko los (nije Busquets) ni Tinki-vinki nije los fudbaler (nije ni neka klasa) - al' Avdija je u drugu ruku bio ocajan
Jedino je ispalo smijesno kako ih je Ami Johnny ugurao u reprezentaciju poslije kvalifikacija
Na prste ruke mozes izbrojati Bosance koji su ikad zabili gol na svjetskom prvenstvu, medju njima Avdija!
Pa ti pricaj ocajan, ovo, ono... :D
MOSALJOZE

#152 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by MOSALJOZE »

Ronaldo 0
Avdija osmanlija 1
DOMINACIJA
AVDO>cr7
Crvena Tifoza

#153 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Crvena Tifoza »

Kakav je Tuka sa loptom? Trebalo je možda njega pozvati da trči za Baleom. :D
luckylaka

#154 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by luckylaka »

Crvena Tifoza wrote:Kakav je Tuka sa loptom? Trebalo je možda njega pozvati da trči za Baleom. :D
Kako bi sad lego Avdija :-D
shake69

#155 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by shake69 »

No sikiriki. Bit ce 1:0 ili 2:1. Slutim, proslavit ce se neko novi!
DonEmir

#156 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by DonEmir »

Na kakve grane smo spali :( historijska utakmica protiv Velsa pa Kipra..
Doduse dzaba nam i pobjede naravno fino bi bilo pobjediti pa mozda neki tek onda skontaju koliko nas je kockasta glava zavalila u gowna..

Historijska utakmica rep.BIH izmedju Izraela i Kipra, historijska utakmica rep.BIH izmedju Belgije i Izraela.

Papke :oops: 2b.
limeni

#157 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by limeni »

DonEmir wrote:Na kakve grane smo spali :( historijska utakmica protiv Velsa pa Kipra..
Doduse dzaba nam i pobjede naravno fino bi bilo pobjediti pa mozda neki tek onda skontaju koliko nas je kockasta glava zavalila u gowna..

Historijska utakmica rep.BIH izmedju Izraela i Kipra, historijska utakmica rep.BIH izmedju Belgije i Izraela.

Papke :oops: 2b.
To je svako znao da poslje istorijske utakmice u Litvaniji slijedi pad, raja vise nije zagrijana otisli smo na to prvenstvo pod Susicem a tako igraci isto odradili svoje, to je to od ove generacije. Mozda opet bude nesto kada dodju novi klinci gladni uspjeha a ovo je bezobrazluk sta neki rade. Spaha i Edin dolaze kad im je drago, Tino Susic i Hadzic i dalje na spisku.
Mozda uzmemo ove 2 utakmice i odemo u baraz i nakon toga na evropsko ali nesto ne vjerujem.
Prije je ova tema bila prepuna euforije, postova, svadja i ljubavi a danas su svi hladni i niko ne ocekuje neki uspjeh.
cyprus

#158 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

Dobro je ba ljudi... Hadžić očito jeste eksponiran više nego što bi trebalo, ali da je takav balvan kakvim ga želite prikazat - vala nije... Imao je solidnih partija u reprezentaciji, a za Sturm igra prilično dobro... Nije neka pljačka od igrača, to stoji, zato bih i ja radije volio vidjeti Grahovca, koji je ako ništa osvježenje, ali praviti ovakvu dramu - dibidus je neutemeljeno...

Al samo vi :zzzz:
Point.

#159 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

Vise vijesti ima o Anelu nego o povrijedjenom Dzeki. Ocito je da ga neko medijski gura, al dzaba mu kad je ko igrac limitiran. Ovo postaje pateticno.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#160 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by JoseMujica »

dajte ljudi ne serite po igračima i selektoru unaprijed :roll:

Ja razumijem kad izgubimo pa da im sve redom kamaramo i prozivamo, ali ovo je niđe veze pričati o nekakvim propalitetima a niti znamo ko će istrčati na teren u subotu a još manje znamo kako će sve to završiti.

polako, de malo, sabura i vjere u naše momke....historija nas uči da ćemo im svakako u nekom trenutku sve kamarat :D
luckylaka

#161 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

cyprus wrote:OK je taj sastav, samo bih ja Grahovca gurnuo umjesto Hadžića...
Mozes li jos samo objasniti na osnovu cega je Grahovac bolji od Hadzica ?
MOSALJOZE

#162 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by MOSALJOZE »

Niko ne spominje Cocalica,mogao bi sasvim solidno odigrati na toj poziciji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#163 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Tomahawk11 »

Bas smo mi bili neka fudbalska velicina pa smo ''spali na neke grane'' :roll:
Imamo jednom kvalifikaciju na SP....koliko je truda i kvalifikacija bilo dok nismo uspjeli otici....treba odrzati kontinuitet, a to nije lahko.
Pogotovo to nije lahko ekipama poput nas, ekipama koje nemaju veliki izbor kvalitetnih igraca.
Malo realnosti ne bi bilo na odmet. Nama je svaki plasman historijski uspjeh. Preko toga, sve je svemirski uspjeh :)
nookey

#164 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by nookey »

----------------------Begović-----------------------
Mujdža----Šunjić---------Spahić-----Kolašinac
------------Medunjanin(Hadžić)---Pjanić-------
Višća----------------------------------------Lulić
-----------Džeko(Hodžić)----Ibišević------------

Ja bih ovako napao pa šta Bog da, jer imam osjećaj ako budemo igrali samo sa jednim špicem da će biti patnja žešća...
putokaz1

#165 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by putokaz1 »

nookey wrote:----------------------Begović-----------------------
Mujdža----Šunjić---------Spahić-----Kolašinac
------------Medunjanin(Hadžić)---Pjanić-------
Višća----------------------------------------Lulić
-----------Džeko(Hodžić)----Ibišević------------

Ja bih ovako napao pa šta Bog da, jer imam osjećaj ako budemo igrali samo sa jednim špicem da će biti patnja žešća...
to je to 99% pogađaš tim možda bude 1 iznaneđenje izmjena
vicious

#166 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by vicious »

north wrote:Hadžić je propalitet od igrača, ali dečko kad dobije šansu da sve od sebe, sad što to nije briljantno on nije kriv jer ne može više jebi ga, to mu je plafon zato i igra u ekipi iz sredine austrijske lige, a ne u Premierligi ili Bundesligi u prvih 11....Kuditi dečka, a hvaliti onoga ko ga poziva se kosi sa logikom, i ti koji tako pričaju i pišu se se ozbiljno posvađali sa zdravim razumom..Ako vam smeta Hadžić i ako ga ismijavate, onda to radite i onom koga zove, jer Hadžić ne poziva sam sebe, i nije kriv što je tu i dobija priliku...Kad se zvao Hadžić u doba Safeta, bili su krivi i Safet i Hadžić, sad kad ga se opet zove kriv je samo Hadžić :oops: ..Ista stvar je i za Tinu koji se isto poziva još uvijek na okupljanja.....principijelno, nema šta :oops:

Što se tiče tekme, nažalost nemam dobar osjećaj, njušim mrtvi X..... 0-0 ili 1-1 :skoljka:
Ma nije ni taj Hadžić baš toliki propalitet, nije ništa posebno ali nije ni tolika taraba kakvim ga ovdje većina želi predstaviti. Trudi se, i uglavnom odigra koliko toliko korektno. A prodefilovali su kroz reprezentaciju i puno gori od njega.
Tino je solidan igrač, čak povremeno zna bljesnuti nekim odličnim potezima. U svakom slučaju, i jedan i drugi su korisniji od recimo Mede u trenutnom stanju.

A što se tiče njihovog pozivanja, pa očigledno je da je i Meša u talu u "Seadovoj" agenciji :D
Crvena Tifoza

#167 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Crvena Tifoza »

Tomahawk11 wrote:Bas smo mi bili neka fudbalska velicina pa smo ''spali na neke grane'' :roll:
Imamo jednom kvalifikaciju na SP....koliko je truda i kvalifikacija bilo dok nismo uspjeli otici....treba odrzati kontinuitet, a to nije lahko.
Pogotovo to nije lahko ekipama poput nas, ekipama koje nemaju veliki izbor kvalitetnih igraca.
Malo realnosti ne bi bilo na odmet. Nama je svaki plasman historijski uspjeh. Preko toga, sve je svemirski uspjeh :)

Za kontinuitet treba dosta rada i truda. Umjesto da je naš savez iskoristio priliku plasmana na SP da privuče strane skaute, pa da vise po utakmicama PL, oni ništa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#168 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Tomahawk11 »

Crvena Tifoza wrote:
Tomahawk11 wrote:Bas smo mi bili neka fudbalska velicina pa smo ''spali na neke grane'' :roll:

Za kontinuitet treba dosta rada i truda. Umjesto da je naš savez iskoristio priliku plasmana na SP da privuče strane skaute, pa da vise po utakmicama PL, oni ništa.
Pa to, bas nista. Lovu od SP su iskoristili za svoje licne potrebe, nista nije ulozeno u podizanje kvaliteta bh fudbala, muzi ovu kravu dok ne crkne. Kad crkne, oho nam se od Farskih Ostrva i slicnih velesila.
Jah, kupili su zgradu Geodetskog zavoda :roll:
JoseMujica

#169 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

ima li iko u nas za krompir okopavat?

jebote svi bi odmah i sad u prvi tim iz nekakih nikadčuo klubova i ž liga :roll:
stari_rastafari

#170 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by stari_rastafari »

MOSALJOZE wrote:Niko ne spominje Cocalica,mogao bi sasvim solidno odigrati na toj poziciji.
Spomenuh ga ja na drugoj temi, al koliko znam nije dugo ni igrao na toj poziciji, zadnji put men'se cini nekad dok je igr'o u Izraelu... Licno mislim da bi mogo dobro odraditi posao al mi je jasno da ce Hadzic dobiti prioritet iako bih ja licno, kao i nekolicina ovdje, volio vidjeti Grahovca. Sad koliko je to realno ne znam. Treba i njemu vjerovatno vremena da se uklopi u ekipu.
Mustang1

#171 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Mustang1 »

Pa ako bude X do 80. minute neka svi idu u napad nek cunj postave na go i svi napadnu. Balea se ne treba bojati. Nek ga neko cusne malo jace na pocetku ( ako bude uopste igrao u prvoj) i on je donji. Protiv Atletica kada je usao nije se sa loptom sastavio.
cyprus

#172 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

luckylaka wrote:
cyprus wrote:OK je taj sastav, samo bih ja Grahovca gurnuo umjesto Hadžića...
Mozes li jos samo objasniti na osnovu cega je Grahovac bolji od Hadzica ?
Čuj na osnovu čega, pa Srbin je... :mrgreen:

Sekundarni razlog bi bio to što igra u boljem klubu, mlađi je, perspektivniji, i ima solidno iskustvo u mladoj selekciji iza sebe...
cyprus

#173 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

JoseMujica wrote:...nekakih nikadčuo klubova...
Izjave poput ovih su za mene diskreditacija samog sebe na ovom podforumu :oops: :mrgreen:
Crvena Tifoza

#174 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Crvena Tifoza »

Tomahawk11 wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Pa to, bas nista. Lovu od SP su iskoristili za svoje licne potrebe, nista nije ulozeno u podizanje kvaliteta bh fudbala, muzi ovu kravu dok ne crkne. Kad crkne, oho nam se od Farskih Ostrva i slicnih velesila.
Jah, kupili su zgradu Geodetskog zavoda :roll:
Kad se sjetim onih priča i izjava kako će se dio para od Brazila iskoristiti za obnavljanje infrastrukture stadiona u PL na proljeće 2015. Na kraju, kapak, nikom ništa.
JoseMujica

#175 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

cyprus wrote:
JoseMujica wrote:...nekakih nikadčuo klubova...
Izjave poput ovih su za mene diskreditacija samog sebe na ovom podforumu :oops: :mrgreen:
pa to i jeste nivo razmišljanja o fudbalu na forumu...samo još što nisu od amidže djecu za reprezentativce počeli predlagati
Locked