Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
- Better Man
#151 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Sad i Federacija može komotno da pokrene referendum o ukidanju genocidne i fašističke tvorevine RS. Dodik je pokrenuo proces nestanka RS-a.
- bh.tornjak
#152 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Bice ono sto ce biti....tj....referendum ce biti odrzan i to ce biti inicijalna kapisla za sledece korake (ovaj referendum o pravosudju je samo ispipavanje pulsa koji je veoma vjesto zapakovan)....koji su uveliko vec spremi....i koji ce voditi ka krajnjem cilju a to je odvajanje "republike srpske".
ko to ne vidi....ili je gluh i corav ili je totalno "neinformisan".
pogledajte samo ponasanje tzv. nasih politicara.....oni u stvari nemaju nista protiv ...jer im sve to die na ruku,narod se zabavlja izjavama i provokacijama iz sumske....a oni na miru rade za sebe.
i upravo taj narod koji sjedi nezainteresovano....blejeci ko ovce...ceka da oni koje je izabrao nesto po tom pitanju uradi....
zajebali ste se....ovo sto se radi je najveci zajeb i blizoj i daljoj istoriji ovih prostora.
oni koji se uzdaju u MZ treba da bude jasno da MZ vazno da se ne puca....ko je donji....to njih ne zanima.
izabrani politicari vrijedno rade na uhljebljavanju i podjeli fotelja u vlasti i u drzavnim firmama....
niz mozete sami nastaviti.....
sve u svemu.....Bosnjaci su u svakom slucaju donji......godine minderanja i kukanja su odradile svoje
ko to ne vidi....ili je gluh i corav ili je totalno "neinformisan".
pogledajte samo ponasanje tzv. nasih politicara.....oni u stvari nemaju nista protiv ...jer im sve to die na ruku,narod se zabavlja izjavama i provokacijama iz sumske....a oni na miru rade za sebe.
i upravo taj narod koji sjedi nezainteresovano....blejeci ko ovce...ceka da oni koje je izabrao nesto po tom pitanju uradi....
zajebali ste se....ovo sto se radi je najveci zajeb i blizoj i daljoj istoriji ovih prostora.
oni koji se uzdaju u MZ treba da bude jasno da MZ vazno da se ne puca....ko je donji....to njih ne zanima.
izabrani politicari vrijedno rade na uhljebljavanju i podjeli fotelja u vlasti i u drzavnim firmama....
niz mozete sami nastaviti.....
sve u svemu.....Bosnjaci su u svakom slucaju donji......godine minderanja i kukanja su odradile svoje
-
hizo ramidovic
#153 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
ako ti tako kazes onda ok...kamen spoticanja wrote: Nece mile docekati reformu pravosudja![]()
Kazem ti bos nije ukinut niti ce biti...a sto opet govori da mile nema ideju ni u stvarima u kojima ima naizgled apsolutnu kontrolu
sta nas briga, ovo svakako nije nas referendum
-
45cents
#154 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Better Man wrote:Sad i Federacija može komotno da pokrene referendum o ukidanju genocidne i fašističke tvorevine RS. Dodik je pokrenuo proces nestanka RS-a.
Političari iz FBiH će najvjerovatnije povući potpis sa Mirovnog sporazuma...
Tako će se završiti farsa da Mirovni sporazum ima međunarodnu potporu u svjedočenju nekoliko zemalja.
Nema Mirovnog sporazuma, nema ni entiteta.
Vjerovatno bi to bio povratak na status članice UN do zaključenja Mirovnog sporazuma.
-
VCorp
#155 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Nemoj mi samo sa tim teorijama o masonima, mi ne znamo šta nam se dešava pred nosom u Bosni a tek da shvatamo geopolitiku i takve stvari ... Nemoj molim te, odi na SnickersVizionar 1985 wrote:https://www.google.com/webhp?ie=utf-8&o ... u+BeograduVCorp wrote:Ja se samo jedne stvari bojim. Da se ne bi našlo budala da počnu pušketati poslije tog famoznog referenduma a da govna iz međunarodne zajednice upravo s ovim referendumom pokušavaju izazvati sukob kod nas, da bi otjerali ove imigrante s naših područja i da bi sebi našli '' opravdan '' razlog da od Balkana zatvore sve granice prema Sjeveru. Znam da je to malo vjerovatno ali šta je ta bagra radila sve kroz historiju, pogotovo Amerikanci, ništa me ne bi začudilo. Mi svi tu seremo o tome kako se Dodik kurči, odgovora od MZ i nema baš na adekvatnom nivou ali nekako sumnjam da Ameri i ostala marva nisu dobro upućeni u sve što se događa oko tog referenduma.
P.S. S obzirom da nije prvi, a ni zadnji put da Dodik krši Dejton zašto se ne nađe neki pravnik i ode u Strazbur da obori taj Dejton i vrati nazad Ustav Republike Bosne i Hercegovine ? Ta mogućnost postoji, to je jedna od prvih tačaka dejtonsko (ne)mirovnog sporazuma. Zašto to još niko nije od naših pokrenuo, šta to spriječava ? Ako ima neko odgovore na to zamolio bih ga da mi pojasni malo bolje. Pozdrav.
https://www.google.com/webhp?ie=utf-8&o ... u+Beogradu
![]()
![]()
Tek ste sad nesto malo skontali.
- Sanjarko
#156 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
To je Shill ne Troll.palermo wrote:Al zaista.....vjerovatno je danas i povišicu zaradioDrinski wrote:E sto vas lik istrola.
Nisu isti termini.
-
PM72
#157 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Ovaj zvorničanin što se loži na republiku rusku u Ukrajini ispipava puls...
neka se puno ne sekira.Neće biti referenduma.Već sam napisao zašto.Gledaj da šta pametno radiš,da privređuješ,da sarađuješ i da normalno živiš.Mani se Mileta,njegov sin dobio 3 miliona koja ne mora vratiti a tvoj od RS neće dobiti ni čokoladu od pola KM.
I još nešto.Nemoj više da te čujem da si rekao za zastavu sa ljiljanima da je to ratna zastava ABiH.Ako već hoćeš da učestvuješ sa komšijama u diskusijama,biraj riječi i bolje se informiši.
neka se puno ne sekira.Neće biti referenduma.Već sam napisao zašto.Gledaj da šta pametno radiš,da privređuješ,da sarađuješ i da normalno živiš.Mani se Mileta,njegov sin dobio 3 miliona koja ne mora vratiti a tvoj od RS neće dobiti ni čokoladu od pola KM.
I još nešto.Nemoj više da te čujem da si rekao za zastavu sa ljiljanima da je to ratna zastava ABiH.Ako već hoćeš da učestvuješ sa komšijama u diskusijama,biraj riječi i bolje se informiši.
- Sanjarko
#158 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
E jbjg ako mislite da Mocnici nemaju svoja udruzenja.VCorp wrote:Nemoj mi samo sa tim teorijama o masonima, mi ne znamo šta nam se dešava pred nosom u Bosni a tek da shvatamo geopolitiku i takve stvari ... Nemoj molim te, odi na SnickersVizionar 1985 wrote:https://www.google.com/webhp?ie=utf-8&o ... u+BeograduVCorp wrote:Ja se samo jedne stvari bojim. Da se ne bi našlo budala da počnu pušketati poslije tog famoznog referenduma a da govna iz međunarodne zajednice upravo s ovim referendumom pokušavaju izazvati sukob kod nas, da bi otjerali ove imigrante s naših područja i da bi sebi našli '' opravdan '' razlog da od Balkana zatvore sve granice prema Sjeveru. Znam da je to malo vjerovatno ali šta je ta bagra radila sve kroz historiju, pogotovo Amerikanci, ništa me ne bi začudilo. Mi svi tu seremo o tome kako se Dodik kurči, odgovora od MZ i nema baš na adekvatnom nivou ali nekako sumnjam da Ameri i ostala marva nisu dobro upućeni u sve što se događa oko tog referenduma.
P.S. S obzirom da nije prvi, a ni zadnji put da Dodik krši Dejton zašto se ne nađe neki pravnik i ode u Strazbur da obori taj Dejton i vrati nazad Ustav Republike Bosne i Hercegovine ? Ta mogućnost postoji, to je jedna od prvih tačaka dejtonsko (ne)mirovnog sporazuma. Zašto to još niko nije od naših pokrenuo, šta to spriječava ? Ako ima neko odgovore na to zamolio bih ga da mi pojasni malo bolje. Pozdrav.
https://www.google.com/webhp?ie=utf-8&o ... u+Beogradu
![]()
![]()
Tek ste sad nesto malo skontali.
Pa kriminalci imaju svoja udruzenja koja se zovu Mafije,Bande, i sl.
A da Mocnici nemaju svoja udruzenja.
Pa svi imaju svoje Esnafe udruzenja Sportisti,Gejevi,Invalidi, itd.
A da samo Mocnici nemaju svoja.
Jbjg smijesni ste pravo.
- red evil
#159 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Samo da ne bude kompromisa. Po meni je Dejton loš, nije donio ništa dobrog, zaustavio ubijanje, rat nije, i ovo je rat, ali ne vidljivi. Bolje rečeno odložio je rat za neki drugi period. Jasno je k'o dan da će nekad opet početi, kad, ubrzo.
Ja se ne uzdam u MZ, ne vjerujem nikome, boli ih briga. Malo veći problem, izbjeglice, i nemaju pojma šta da urade. Ako treba ići sa referendumom do kraja, neka ide ali ne kompromis jer neće ništa napravit. Ili bos ili hadžija, druge nema.
Ja se ne uzdam u MZ, ne vjerujem nikome, boli ih briga. Malo veći problem, izbjeglice, i nemaju pojma šta da urade. Ako treba ići sa referendumom do kraja, neka ide ali ne kompromis jer neće ništa napravit. Ili bos ili hadžija, druge nema.
-
Latte
#160 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Glede referenduma
A za kromanjonca

- Sanjarko
#161 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Ne bi bilo toga u Bosni,Latte wrote:
Glede referenduma
puskaranja mozda ali ne toga.
Ipak Srba u Bosni ima Milion a Bosnjaka ni 2 Miliona.
-
AkHolic
#162 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Usporedba jeBetter Man wrote:Sad i Federacija može komotno da pokrene referendum o ukidanju genocidne i fašističke tvorevine RS. Dodik je pokrenuo proces nestanka RS-a.
-
Latte
#163 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
popisam se na svakog srbina koji zivi u BiH a mrzi je i komada.Vizionar 1985 wrote:Ne bi bilo toga u Bosni,Latte wrote:
Glede referenduma
puskaranja mozda ali ne toga.
Ipak Srba u Bosni ima Milion a Bosnjaka ni 2 Miliona.
Koliko ih sada ima?
-
PM72
#164 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Došao Mujo kod Sulje i rekao mu da je skontao rješenje bosanskog problema.
"Da objavimo rat Americi" - ispali Mujo.
Suljo ga gleda blijedo "pa bolan Mujo,Amerikanci imaju vojnika koliko ima nas ukupno,pregazili bi nas za 15 minuta"
"Pa u tome i jeset fazon,oni bi nas zauzeli i postali bi 51 američka država"-ponosno reče Mujo.
Nakon poduže pauze,javlja se Suljo :" A šta ćemo ako ih pobjedimo"...
Mi nismo u stanju da organizujemo vlast u pišljivom Kantonu sa 300 000 duša a šatro bi komandovali Miloradu.Mile nije nikakav faktor u Kantonu pa nemamo vode,prevoza,poganluk na sve strane,prosjaci,paščad...ovdje nema Mileta ni Srba da na njih svalimo sve naše probleme.
Sud i Tužilaštvo ne valjaju ni onoj stvari.Nafataju ljude,peglaju ih par godina i puste.Ogromne plate,ogromni troškovi.Za šta? Što neki četalj dobije sedam godina a ubijao,klao i silovao pa ga čuvaju ko ministra,ja i ostali odvajamo za njegov smještaj,ishranu i boravak i puste ga nakon dvije godine.I ja bih glasao da mogu protiv tog suda.Sranje da ne može biti veće.Samo,ovaj referendum je ispipavanje za nešto mnogo krupnije ali sad za sad nemaju para,sredstava,oružja,podrške...
Ja ne mislim više u životu metak opaliti zarad ove zemlje.Ne bih dao dlaku svog djeteta za pet Bosni.Ako svjetski moćnici nekad odluče da se RS odvoji,možemo ih spriječiti koliko i ubijanje kitova na Grenlandu.
Suljo ga gleda blijedo "pa bolan Mujo,Amerikanci imaju vojnika koliko ima nas ukupno,pregazili bi nas za 15 minuta"
"Pa u tome i jeset fazon,oni bi nas zauzeli i postali bi 51 američka država"-ponosno reče Mujo.
Mi nismo u stanju da organizujemo vlast u pišljivom Kantonu sa 300 000 duša a šatro bi komandovali Miloradu.Mile nije nikakav faktor u Kantonu pa nemamo vode,prevoza,poganluk na sve strane,prosjaci,paščad...ovdje nema Mileta ni Srba da na njih svalimo sve naše probleme.
Sud i Tužilaštvo ne valjaju ni onoj stvari.Nafataju ljude,peglaju ih par godina i puste.Ogromne plate,ogromni troškovi.Za šta? Što neki četalj dobije sedam godina a ubijao,klao i silovao pa ga čuvaju ko ministra,ja i ostali odvajamo za njegov smještaj,ishranu i boravak i puste ga nakon dvije godine.I ja bih glasao da mogu protiv tog suda.Sranje da ne može biti veće.Samo,ovaj referendum je ispipavanje za nešto mnogo krupnije ali sad za sad nemaju para,sredstava,oružja,podrške...
Ja ne mislim više u životu metak opaliti zarad ove zemlje.Ne bih dao dlaku svog djeteta za pet Bosni.Ako svjetski moćnici nekad odluče da se RS odvoji,možemo ih spriječiti koliko i ubijanje kitova na Grenlandu.
- desni
#165 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Problem i jeste u inferiornoj bosnjackoj politici,da nije tako nasli bi se mehanizmi da se bez zveckanja oruzjem utisa Dodik.Od Tihica koji ga je doveo na vlast 2006.godine preko Silajdzica,Lagumdzije do danas Bakira i Fahre.hizo ramidovic wrote:referenduma ce biti kad se dobije mig iz bg...no, bg ne trepce jer je i sam u govnima...dodik prijeti plasticnim pistoljem...i obezbjedjuje jaku pregovaracku poziciju...stalna politicka ofanziva i maximalisticki zahtjevi naspram inferiorne bosnjacke politike koja se svela na borbu za fotelje i nadzorne odbore..
-
Bodkin
#166 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Nebo i zemlja. Nikakve slicnostiLatte wrote:
A za kromanjonca
-
pemanapemani
#167 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Problem je sto ne postoji istinski probosanski politicki pravac.
Od zavrsetka agresije na BiH, politika manjeg entiteta se zalaze za razdvajanje po etnickom principu na svim mogucim poljima.Forsiraju strogo etnicki politicki sistem.
Protiv toga se bori drzavnickom politikom koja je zasnovana na ljudskim pravima, socijalnoj pravdi, ekologiji...
Etnicka politicka matrica je pogubna za svakodnevni zivot pojedinca.
Dodik hoce da Bosnjaci reaguju, a nece da reaguje drzava BiH.
Od zavrsetka agresije na BiH, politika manjeg entiteta se zalaze za razdvajanje po etnickom principu na svim mogucim poljima.Forsiraju strogo etnicki politicki sistem.
Protiv toga se bori drzavnickom politikom koja je zasnovana na ljudskim pravima, socijalnoj pravdi, ekologiji...
-
45cents
#168 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Rečeno mojim riječnikom - ne želi reakciju državotvornih građana, već ga veseli svaka reakcija fildžanotvornih (fildžan-opcija je opšte veselje za SANU i ujedno ide na ruku svim SANU radnicima na radu u BiH).pemanapemani wrote:Problem je sto ne postoji istinski probosanski politicki pravac.
-
hAZNADAR
#169 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Neznam stvarno cemu tolika frka oko referenduma koji je na razini ankete. Isto kao u Grckoj gdje se gradjani izjasnise sta misle o necemu - i opet sve po starom. Neki misle da je ovo probni balon, ispipavanje pulsa,... a zaboravljaju da samo konkretne stvari piju vode.
Nije ovo referednum o nezavisnosti RS niti odcjepljenju, pripajanju matici i sl.
Bosnjacka politika i javno mijenje stvara sliku kao da je ovo nesto opasno i kao da ce se drzava raspasti na ovaj nacin. Drzava se jednostavno ne moze respasti jer teritorije koje su nas zapale nikome to ne omogucavaju. BiH je prisiljane na zivotarenje i ne moze niti naprijed a niti se raspasti. Ko en vjeruje neka pogleda u kartu etnickih teritorija.
Neka Dodik uradi svoj hebeni referendum sa pitanjem sta djeca znaju o zavicaju. Napokon ce "dokazati" da je sproveo referendum o kojem toliko trabunja - nema veze sto nije pravi.
Bosnjacima ni u dzep ni iz dzepa - sta ce biti sa pravosudjem ce zavisiti od zakona i stranih sila a ne referenduma. Vuk sit - ovce na broju.
Smirite malo strasti - ispada kao da se bojite Dodika i njegove ankete gradjana ciji ishod je unaprijed poznat.
Nije ovo referednum o nezavisnosti RS niti odcjepljenju, pripajanju matici i sl.
Bosnjacka politika i javno mijenje stvara sliku kao da je ovo nesto opasno i kao da ce se drzava raspasti na ovaj nacin. Drzava se jednostavno ne moze respasti jer teritorije koje su nas zapale nikome to ne omogucavaju. BiH je prisiljane na zivotarenje i ne moze niti naprijed a niti se raspasti. Ko en vjeruje neka pogleda u kartu etnickih teritorija.
Neka Dodik uradi svoj hebeni referendum sa pitanjem sta djeca znaju o zavicaju. Napokon ce "dokazati" da je sproveo referendum o kojem toliko trabunja - nema veze sto nije pravi.
Bosnjacima ni u dzep ni iz dzepa - sta ce biti sa pravosudjem ce zavisiti od zakona i stranih sila a ne referenduma. Vuk sit - ovce na broju.
Smirite malo strasti - ispada kao da se bojite Dodika i njegove ankete gradjana ciji ishod je unaprijed poznat.
-
palermo
#170 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Koliko si samo istih, ovakvih postova napisao. Ono šta je nekoga briga šta bi ti....PM72 wrote:Došao Mujo kod Sulje i rekao mu da je skontao rješenje bosanskog problema.
- kamen spoticanja
#171 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Naravno da je nas...i ja jedva cekam da se desi...hizo ramidovic wrote:ako ti tako kazes onda ok...kamen spoticanja wrote: Nece mile docekati reformu pravosudja![]()
Kazem ti bos nije ukinut niti ce biti...a sto opet govori da mile nema ideju ni u stvarima u kojima ima naizgled apsolutnu kontrolu
sta nas briga, ovo svakako nije nas referendum
- desni
#172 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Samo zadnji pasus,mene bi recimo jedino strah za sudbinu mog djeteta mobilisao.Sjetim se Visegrada i one djece ciji ocevi se nisu prihvatili puske pa ih cetnici zive spalise u onoj kuci.Njihove kosti su ugradjene u temelje fasisticke tvorevine kao i brojne druge djece sto se i danas pronalaze po masovnim grobnicama.Recimo beba iz Bratunca koju su pronasli u masovnoj grobnici sa rukama oko majcinog vrata,ili djevojcica iz okoline Vlasenice,sjecam se kose vezane u pletenicu kako izviruje na povrsini zemlje.PM72 wrote:Došao Mujo kod Sulje i rekao mu da je skontao rješenje bosanskog problema.
-
palermo
#173 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Da mi je znati šta je konkretna stvar......Dodik provede referendum, na osnovu referenduma Skupština proglasi da Državni sud ili kako li se već zove da nema ingerencije na teritoriji RS-a, a mi se ono smijuljimo i jedni drugima sve laktovima podbadamo i uglas govorimo, vid ga, jes smiješan.....ha, ha, hahAZNADAR wrote:Neznam stvarno cemu tolika frka oko referenduma koji je na razini ankete. Isto kao u Grckoj gdje se gradjani izjasnise sta misle o necemu - i opet sve po starom. Neki misle da je ovo probni balon, ispipavanje pulsa,... a zaboravljaju da samo konkretne stvari piju vode.
- Danguba
#174 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
i ja to htjedo na napisem.palermo wrote:Koliko si samo istih, ovakvih postova napisao. Ono šta je nekoga briga šta bi ti....PM72 wrote:Došao Mujo kod Sulje i rekao mu da je skontao rješenje bosanskog problema.
neces, ne moras...produzi dalje.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#175 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
CEEPAAJJ MIILEEEE !!!