Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#151 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

prog321 wrote:Inace ako Kurdi nesto objave, to je automatski tacno ? :-)
Prije nego što i jedna izbjeglica/imigrant dobije posao ili uđe u neku zemlju trebaju Kurdi da to ovjere. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#152 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Meanwhile...Hitler modernog doba Orban ide korak dalje u odbrani kršćanstva. :oops:
MAĐARSKI parlament u ponedjeljak je usvojio zakon kojim se vladi odobrava korištenje vojske u izbjegličkoj krizi, uključujući i uporabu neubojitih sredstava.
Tako će vojska na terenu, ako zatreba, smjeti koristiti gumene metke, pirotehnička sredstva, suzavac i drugo neubojito oružje, javlja Reuters, dok AFP navodi da u određenim okolnostima prilikom zaštite granica vojska smije i otvoriti vatru.[
Samo čekam da se MileRonhil počne pozivati na Orbana. :mrgreen:
tututuuuu

#153 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

piupiu wrote:
tututuuuu wrote:@Biscanka...

Ma davno se vidjelo kako su oni bezobrazni. Kad te "izbjeglice" pale gume i gadjaju policiju kamenjem na granici, ili kako su u RH izvaljivali namjestaj u prihvatnom centru i uzvikivali "sloboda"... ne mogu reci da ih zalim, eto im ih. Ali NIKOGA ne treba uzimati od njih. Zvali su ih sami.

A da ne govorim paljenja od prije par godina po Fra., Svedskoj itd... Neki ljudi nikad nauciti.
Nije moguće da su ti ljudi pod enormnim stresom, da su u 'opstanak' modu?
Svasta je moguce, al ja to ne vjerujem, prije bih rekao da su samo bezobrazni. Bili su i nasi u takvom modu pa nisu uskakali kroz prozore vlakova i cupali namjestaj u zemljama koje su ih primile. Uostalom, po dosadasnjoj registraciji ovih ljudi pokazuje se da tu Sirijaca ima mozda 1/3 u najboljem slucaju. Albanci npr. sigurno nisu u "opstanak" modu.
Edin H.

#154 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Edin H. »

tututuuuu wrote:
Svasta je moguce, al ja to ne vjerujem, prije bih rekao da su samo bezobrazni. Bili su i nasi u takvom modu pa nisu uskakali kroz prozore vlakova i cupali namjestaj u zemljama koje su ih primile. Uostalom, po dosadasnjoj registraciji ovih ljudi pokazuje se da tu Sirijaca ima mozda 1/3 u najboljem slucaju. Albanci npr. sigurno nisu u "opstanak" modu.
Jok eto nisu, :D , negdje 95-te familija se vratila u BiH, iznjela plinski bojler i radijatore (izmedju ostaloga) iz stana u Engleskoj
Drvosjeca iz Dejcica

#155 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Edin H. wrote:
tututuuuu wrote:
Jok eto nisu, :D , negdje 95-te familija se vratila u BiH, iznjela plinski bojler i radijatore (izmedju ostaloga) iz stana u Engleskoj
Đe bi mi...ljudi brzo zaboravljaju ko je punio naslovnice crnih hronika devedesetih po zapadnoj Evropi. :oops: Da sam jučer sišao sa Marsa mislio bih da je Balkan oaza mira i bratskog razumijevanja. :oops:
tututuuuu

#156 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Edin H. wrote:
tututuuuu wrote:
Pa O.K., vjerujem. Bas zato znam kako izbjeglice znaju biti pohlepne. Ali ipak mislim da su to bili pojedinacni slucajevi, i sigurno nisu palili gume i bacali ovako kamenje na policiju. Nase su izbjeglice isle legalno dalje, svaka zemlja je imala kvotu dalje od RH, ti poneses zahtjev i ako te prime ides. Ako ne, ne ides, i niko nije radio nemire zbog toga. Niko nije otisao na granicu i gadjao ih kamenjem ili palio gume, ili natrpavao camce i preko Jadrana do Italije u njima s krijumcarima...
Drvosjeca iz Dejcica

#157 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

tututuuuu wrote:
Edin H. wrote:
tututuuuu wrote:
Pa O.K., vjerujem. Bas zato znam kako izbjeglice znaju biti pohlepne. Ali ipak mislim da su to bili pojedinacni slucajevi, i sigurno nisu palili gume i bacali ovako kamenje na policiju. Nase su izbjeglice isle legalno dalje, svaka zemlja je imala kvotu dalje od RH, ti poneses zahtjev i ako te prime ides. Ako ne, ne ides, i niko nije radio nemire zbog toga. Niko nije otisao na granicu i gadjao ih kamenjem ili palio gume, ili natrpavao camce i preko Jadrana do Italije u njima s krijumcarima...

Gdje to? Možda u tvojim snovima. Masa raje ilegalno se prebacivala iz zemlje u zemlju. Sreća samo što smo bijelici pa smo se mogli švercovati preko granica lakše. U Zagrebu redovno išle ilegalne ture do Austrije i Njemačke, 500DM tadašnjih po osobi. Granica HR-SLO ilegalno pa onda uđeš u Italiju legalno (tada se još moglo sa crvenim YU pasošem), pa ilegalno Italija-Austrija...itd.
tututuuuu

#158 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Kako je samo nije sramota.

JEDNA od Sirijki na putu prema Zapadu dala je neočekivani odgovor slovenskom novinaru, zbog čega je postala pravi hit na društvenim mrežama.

Sirijka je, na snimci Pop tva, istaknula kako ne namjerava ostati jer o Sloveniji nije čula lijepe stvari.

"Ne, čujem da je Slovenija bijedna država", kazala je Sirijka i pokrenula lavinu na društvenim mrežama.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/siri ... 43266.aspx

Sta ovo dolazi. Nadam se da ce je Nijemci pedalirati natrag u Tursku, u kamp, a ne u Sloveniju. Izbjeglice kazu.
Last edited by tututuuuu on 21/09/2015 19:16, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#159 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

tututuuuu wrote:Kako je samo nije sramota.

JEDNA od Sirijki na putu prema Zapadu dala je neočekivani odgovor slovenskom novinaru, zbog čega je postala pravi hit na društvenim mrežama.

Sirijka je, na snimci Pop tva, istaknula kako ne namjerava ostati jer o Sloveniji nije čula lijepe stvari.

"Ne, čujem da je Slovenija bijedna država", kazala je Sirijka i pokrenula lavinu na društvenim mrežama.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/siri ... 43266.aspx

Sta ovo dolazi. Nadam se da ce je Nijemci pedalirati natrag u Tursku, a ne u Sloveniju.

:lol: :lol: :lol: Čega će je biti stid? Vjerovatno do prije par mjeseci nije ni znala za Sloveniju.
tututuuuu

#160 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Ustanovili smo da se ja ponavljam, trolam... pa mi stvarno nije jasno sto se ti meni vise obracas.
Drvosjeca iz Dejcica

#161 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

tututuuuu wrote:Ustanovili smo da se ja ponavljam, trolam... pa mi stvarno nije jasno sto se ti meni vise obracas.
Samo konstatujem da je nema čega biti stid, ima prvo na svoje mišljenje kao bilo ko od nas pa makar ono bilo i pogrešno. Vjerujem da dotična do prje par mejseci nije ni znala za Sloveniju.
don vito

#162 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by don vito »

Anketa njemackog news kanala N24 ciji su rezultati objavljeni danas
Koju partiju biste birali da su u nedjelju izbori
SPD 5,0%
CDU/CSU 3,0%
Bu90/zeleni 2,2%
FDP 1,1%
Linke 9,8%
Alternativa za Njemačku (AfD) 78,8%

Image
tututuuuu

#163 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
tututuuuu wrote:Ustanovili smo da se ja ponavljam, trolam... pa mi stvarno nije jasno sto se ti meni vise obracas.
Samo konstatujem da je nema čega biti stid, ima prvo na svoje mišljenje kao bilo ko od nas pa makar ono bilo i pogrešno. Vjerujem da dotična do prje par mejseci nije ni znala za Sloveniju.

A kakva je to izbjeglica? Na stranu to da zemlja EU ne moze biti "bijedna" po bilo cijem standardu, a ne nekog ko je navodno pobjegao da spasi goli zivot? Ako nista, mogla je imati bar toliko pristojnosti pa to presutiti u zemlji koja joj je postavila satore, organizirala prijevoz, na kraju krajeva pustila je uopce... Ocito je da su oni dobro informirani gdje je najbolje ici, ne radi sigurnosti, nego radi love. A za takve ljude ima ime, a to nije izbjeglica.
Last edited by tututuuuu on 21/09/2015 19:25, edited 2 times in total.
ActionWoman

#164 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ActionWoman »

biscanka2 wrote:

Ma davno se vidjelo kako su oni bezobrazni. Kad te "izbjeglice" pale gume i gadjaju policiju kamenjem na granici, ili kako su u RH izvaljivali namjestaj u prihvatnom centru i uzvikivali "sloboda"... ne mogu reci da ih zalim, eto im ih. Ali NIKOGA ne treba uzimati od njih. Zvali su ih sami.

A da ne govorim paljenja od prije par godina po Fra., Svedskoj itd... Neki ljudi nikad nauciti.
Pa po "Eiserne Ledy" pucaju kritike sa svih strana od politicara kao i gradjana ( eh da je bogdom i dalje ostala eisern kolko bi nam belaja ustedila ). :(
Ona moj respekt kao politicarka ima ali u odredjenim trenutcima nije smjela dozvoliti da je
emocije obuzmu to je luksuz koji sebi politicari nemogu dozvoliti -bar na javnim mjestima.
Ja sam odmah (prije ovog dzumbusa rekla) rekla (u zakljucanoj temi ) da ce je ovo dosta glasova kostati ako ne i
prijestolja ( da nekazem glave :D ).
E moja biscanka2,

Koliko ti razreda skole imas? Kazes da vecina ovih nema 4 razreda skole, a ja po tvom pisanju tj. nepoznavanju pravopisa pretpostavljam da si ublizu sa tom "vecinom"
Da li si licno isla vidjeti i pomoci izbjeglice ili ih poznajes samo sa TV?
don vito

#165 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by don vito »

Kritika rukovodjenja izbjeglicke krize Angele Merkel. Da li kancelarka i dalje vlada situacijom?
DA 5,3%
NE 94,6%

Madjarska je zatvorila granicu za izbjeglice. Mislite li da je to pravi korak?
DA 96,8%
NE 3,2%

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#166 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

tututuuuu wrote:

A kakva je to izbjeglica? Na stranu to da zemlja EU ne moze biti "bijedna" po bilo cijem standardu, a ne nekog ko je navodno pobjegao da spasi goli zivot? Ako nista, mogla je imati bar toliko pristojnosti pa to presutiti u zemlji koja joj je postavila satore, organizirala prijevoz, na kraju krajeva pustila je uopce... Ocito je da su oni dobro informirani gdje je najbolje ici, ne radi sigurnosti, nego radi love. A za takve ljude ima ime, a to nije izbjeglica.
Mogu se po prvi put složiti sa tobom da je trebala prećutati ali eto nije, može reći šta želi, nije u Siriji pa da je linčujemo zbog mišljenja.
tututuuuu

#167 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

koliko god nepristojno, neka nije. Nek se jasno vidi sta je pravi motiv ovdje mnogih medju njima, ako ima slucajno ko a da mu vec nije bilo jasno. Lincovat je naravno ne treba. Al bi je trebalo vratiti u kamp oko Sirije kad joj Slovenija nije po cejfu, i kad joj je "bijedna".
Drvosjeca iz Dejcica

#168 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

tututuuuu wrote:koliko god nepristojno, neka nije. Nek se jasno vidi sta je pravi motiv ovdje mnogih medju njima, ako ima slucajno ko a da mu vec nije bilo jasno. Lincovat je naravno ne treba. Al bi je trebalo vratiti u kamp oko Sirije kad joj Slovenija nije po cejfu, i kad joj je "bijedna".
Tebi nakon par stotina postova na bivšoj temi nije jasno da te metode koje ti zagovaraš i Orban uveliko uvodi su bliže metodama ISIS-a i ostalih vjersko-teorističkih organizacij iz najgorih noćnih mora, nego metodama demokratskog i razvijenog svijeta. Ne mogu da razumijem zaista.
tututuuuu

#169 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

hahaha. Kakav ISIS, sta je tebi. Zna se sta je izbjeglica, ovo to nije. Znaci, ako ja sad bez papira odem do Svedske, i oni me vrate jer nemam papire, jer sam ekonomski migrant, koji je jos uz to ilegalan oni su ISIL? A ova u Austriju ne prelazi iz Sirije, vec prelazi iz Slovenije gdje nikakve ugrozenosti za nju nema. Sama je na kraju krajeva rekla sto ide dalje, nema potrebe bilo sta dodavati. Ko se zeli praviti blesav to ce ciniti i dalje.
Last edited by tututuuuu on 21/09/2015 19:40, edited 1 time in total.
Kikibombona

#170 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kikibombona »

Prije nego što i jedna izbjeglica/imigrant dobije posao ili uđe u neku zemlju trebaju Kurdi da to ovjere. :oops:
I rezimski mediji su optuzili ovog covjeka da je bio pripadnik Nusra Fronta!

Ovaj lik je ipak poznat covjek, javna licnost, trener u prvoligaskom sirijskom klubu... Kurdi prenose da se radi o zlocincu koji se protiv Kurda u proteklom ratu borio na vise frontova. Lik je inace iz Deir ez Zora, teroristickog bastiona u Siriji.

Spaniji je vec poslan zahtjev da procesuiraju ovog covjeka. Sigurno da treba ispitati navode. Ne treba dozvoliti da se vecina normalnih i postenih izbjeglica povezuje sa teroristima.

http://www.albawaba.com/loop/ypg-accusi ... eda-746366
Drvosjeca iz Dejcica

#171 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

tututuuuu wrote:hahaha. Kakav ISIS, sta je tebi. Zna se sta je izbjeglica, ovo to nije. Znaci, ako ja sad bez papira odem do Svedske, i oni me vrate jer nemam papire, jer sam ekonomski migrant, koji je jos uz to ilegalan oni su ISIL? A ova u Austriju ne prelazi iz Sirije, vec prelazi iz Slovenije gdje nikakve ugrozenosti za nju nema. Sama je na kraju krajeva rekla sto ide dalje, nema potrebe bilo sta dodavati. Ko se zeli praviti blesav to ce ciniti i dalje.
Pusti to, niđe veze. Govorim o metodama nasilnog vraćanja Sirijaca izbjeglica, dizanja ograda i aminovanja upotrebe vatrenog oružija je bliže ISIS-u nego demokratskim vrijednostima na kojima je izgrađena Evropa.
Drvosjeca iz Dejcica

#172 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Kikibombona wrote:
I rezimski mediji su optuzili ovog covjeka da je bio pripadnik Nusra Fronta!

Ovaj lik je ipak poznat covjek, javna licnost, trener u prvoligaskom sirijskom klubu... Kurdi prenose da se radi o zlocincu koji se protiv Kurda u proteklom ratu borio na vise frontova. Lik je inace iz Deir ez Zora, teroristickog bastiona u Siriji.

Spaniji je vec poslan zahtjev da procesuiraju ovog covjeka. Sigurno da treba ispitati navode. Ne treba dozvoliti da se vecina normalnih i postenih izbjeglica povezuje sa teroristima.

http://www.albawaba.com/loop/ypg-accusi ... eda-746366
Pa šta ako je bio pripadnik Nusra fronta. Nusra front bila saveznik zapada protiv Asada. Hajde da se taj zapad prvo dogovori sam sa sobom koga podržava u Siriji pa onda mogu nastaviti dalje.
ActionWoman

#173 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ActionWoman »

tututuuuu wrote:
ActionWoman wrote:

Ipak nije samo lova, nista drugo. Dole pise koliko azilanti dobijaju novca npr. u Austriji, a sa tim se jedva sastavlja kraj sa krajem jer su kirije visoke (za stancinu od 25 m2 ti treba 400 Eura :) mjesecno, a da unajmis stan trebas placati kauciju od 3 mjesecne kirije). To nije zivot vec jadno prezivljavanje. Nije uredu ovo sto se desava, ali je to samo posljedica cackanja mecke. Mnogi vide te izbjeglice samo na TV. Vjeruj mi da ti to sto gledas na tv nije ista slika kao ono sto mi vidimo uzivo (satima boraveci i komuniciraju sa tim izbjeglicama, iz dana u dan).

Evo koliko azilant dobija novca mjesecno (prevod dole). Vise informacija mozete naci na ovom linku http://www.vol.at/von-grundversorgung-b ... ch/4356584 , a ovdje cu vam prevesti ono sto je sustina, dakle brojke i slova:

Na njemackom:
"Theoretisch könnten sich Asylsuchende auch in Privatunterkünften einmieten. Dann erhält die Familie einen monatlichen Mietzuschuss von 120 Euro pro Erwachsenen, unabhängig von der Anzahl an Kindern. Als Selbstversorger bekommt ein Erwachsener 200 Euro pro Monat, Kinder und Jugendliche jeweils 90 Euro. Damit sind Verpflegung, Hygieneprodukte und Dinge des täglichen Gebrauchs zu bezahlen. Dieses Geld muss für alle anfallenden Kosten inklusive Miete reichen."

Prevod na bosanski:
"Ako azilant ne zivi u azilantskom centru vec u privatnom smjestaju onda azilantska porodica dobija 120 eura po odrasloj osobi za placanje kirije, nevezano za broj djece. Za samoizdrzavanje jedna odrasla osoba dobija 200 eura mjesecno, dok djeca i mladi dobijaju 90 eura mjesecno. Tim iznosom placaju ishranu, higijenske potrepstine i dnevne potrebe. Ovaj novac koji dobiju treba im biti dostatan za sve troskove, ukljucujuci i kiriju."

A sta je onda? Kad nije lova, dajte recite koji je to onda razlog sto skoro niko ne ostaje u RH, Slo., a Srbiju i ostale da ne spominjemo, vec svi zele u te tri cetri zemlje sjevernije?

Izgleda da se ni Nijemci ne slazu s tobom.
Slovenski mediji ocjenjuju da će presudnu ulogu na summitu imati Njemačka, te upozoravaju da je u njemačkom parlamentu u postupku novo zakonsko rješenje koje bi smanjilo priljev izbjeglica u tu zemlju jer bi se socijalna pomoć azilantima, kako navode, radikalno smanjila, mogućnosti za readmisiju povećale, a "balkanske" zemlje proglasile sigurnima za njihov ostanak.
I Merkelova ih zvala, a sad ih zeli vracati u RH i Slo ni krive ni duzne. Vidi se po ovom kako je Orban zapravo pametan i odgovoran covjek. Znao je on sta ce biti.

RH isto zato vise ne registrira nikog, imaju neke izgovore, al ovo je sigurno pravi razlog.
Meni je fenomenalno sto ti mislis da Madjarska ovo spontano radi, da je Orban hadzo i da glumi da i Njemackoj moze da kontrira. Ovo je sve dobro isplaniran scenario za siroke narodne mase. Ko biva Njemacka i Austrija pozivaju. Papa apeluje primajte izbjeglice u svoje domove. Mediji pice emotivno i narod donira jer inace bi bio haos posto valja nahraniti silna usta. Dolazi 15/09 Papa kaze vrlo vjerovatno ima terorista infiltriranih. Politicari hoce hitni sastanak za nekoliko dana. Madjarska koci tranzit i pritisce ljude da smotaju na Hrvatsku. Orban glumi frajera, a izbjeglice dolaze i dolaze i dolazice, ali samo do onog trenutka kad Tante Merkel kaze dosta. Ljudi dragi, samo se izaziva mrznja medju pojedincima ovim scenarijem. Desnicari jacaju. Njima je ovo doslo ko kec na 12. Gledam FPO lidera, jedna od parola sada je "Pobrinimo se za nase siromasne", a takva parola mu nikada do sada nije pala na pamet, a kamoli da pomaze siromasne. I jos mi nesto nije jasno. Krscanska Evropa se kao boji islamizacije. Ko da su svi ober vjernici i iz Evrope i sa Bliskog istoka. Smijesno, glupo. Da dodje 2 miliona muslimana sada opet bi to na stanovnistvo cijele EU bilo samo 2,5% ukupnog stanovnistva. Fakat da premres od straha :) A ti si mi posebna zvijezda obje teme. Kritikujes sto dolaze u Hrvatsku, a onda kritikujes sto ne ostanu u Hrvatskoj. Procitao si vijest na nasem jeziku i meni kazes da se izgleda Nijemci ne slazu sa mnom :) Dusa mila. Ta vijest samo potvrdjuje ono sto ti ja kazem, a to je da zivot azilanta sve samo ne ugodan. Sve je ovo igra, uvod u nesto puno vece, a da mi se ne sekiras, nema veze ni sa kakvom islamizacijom Evrope.
Last edited by ActionWoman on 21/09/2015 19:46, edited 1 time in total.
tututuuuu

#174 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Drvosjeco...

civilizirano ide samo s civiliziranim. Ja sam siguran da ce kad ih budu vracali ih fino i pismeno o tome obavijestiti. pa i da ne prelaze granicu. a ako ne budu, onda ce ih malo pogurati da to ucine. sasvim legitimno. Mislim da je to ipak prilicno daleko od rezanja glava ljudima i masovnih silovanja te paljenje zivih ljudi, pa tako i djece. U pravu si, isto kao ISIL.
Last edited by tututuuuu on 21/09/2015 19:48, edited 1 time in total.
biscanka2

#175 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by biscanka2 »

ActionWoman wrote:
biscanka2 wrote:

Pa po "Eiserne Ledy" pucaju kritike sa svih strana od politicara kao i gradjana ( eh da je bogdom i dalje ostala eisern kolko bi nam belaja ustedila ). :(
Ona moj respekt kao politicarka ima ali u odredjenim trenutcima nije smjela dozvoliti da je
emocije obuzmu to je luksuz koji sebi politicari nemogu dozvoliti -bar na javnim mjestima.
Ja sam odmah (prije ovog dzumbusa rekla) rekla (u zakljucanoj temi ) da ce je ovo dosta glasova kostati ako ne i
prijestolja ( da nekazem glave :D ).
E moja biscanka2,

Koliko ti razreda skole imas? Kazes da vecina ovih nema 4 razreda skole, a ja po tvom pisanju tj. nepoznavanju pravopisa pretpostavljam da si ublizu sa tom "vecinom"
Da li si licno isla vidjeti i pomoci izbjeglice ili ih poznajes samo sa TV?
Paznja raja dosla nam je kontrola za pravopis - povedite racunicu kako pisete. :oops:
Haj sto ja neznam pravopis al ti se javljas a ni citat neznas (u mojim postovima, koliko se sjecam, nigdje
ne stoji vecina).
Tvoje zadnje pitanje - da, jesam. :D
Post Reply