Za par godina je uspjesno skrsio par stotina milja markica dobivenih goozovace, i onda skont'o da bi se trebalo opet nesto raditi.
A gdje brze i lakse opet namaci tu lovu, goozovace jasno, nego - u politici
U emisiji na FTV-u. Najgore je sto su ljudi fakst upravu. Covjek koji se mrtav pijan bije po kafanama zbilja nema pravo nekom drzati lekcije o moralnosti i postenju.JoseMujica wrote:jel ko upratio kako Tornjak onog Heleza razvlaći ko žvaku povasdanĐe li im je na žulj stao
Odavno nije Sefera kritikovao...Black swan wrote:na koga li će sad avaz bljuvotine usmjeriti
Jeli ti vjeruješ u sve što piše Avaz. Dosta toga oni iumisle i preuveličaju.It_is_a_Leclerc wrote:U emisiji na FTV-u. Najgore je sto su ljudi fakst upravu. Covjek koji se mrtav pijan bije po kafanama zbilja nema pravo nekom drzati lekcije o moralnosti i postenju.JoseMujica wrote:jel ko upratio kako Tornjak onog Heleza razvlaći ko žvaku povasdanĐe li im je na žulj stao
Cuj, zar to oni rade?Better Man wrote:Jeli ti vjeruješ u sve što piše Avaz. Dosta toga oni iumisle i preuveličaju.
PREDSJEDNIK SBB-A FAHRUDIN RADONČIĆ GOSTOVAO NA FTV-U
Radončić: Djeca trebaju doći u Sarajevo da gledaju tornjeve, SBB je dobio samo dva ministra u Vladi FBiH
30.10.2015 - 09:04
"Imali ste kolaps u Federaciji, 50 veoma bitnih zakona u ovoj zemlji je bilo na čekanju" izjavio je Radončić očito zaboravljajući da je upravo on Federaciju BiH doveo na ivicu novih sukoba i paljevina pokušavajući da obori set od nekoliko proeuropskih zakona iz Reformske agende krajem jula 2015.godine.
Predsjednik SBB-a je u sinoćnjem nastupu na FTV-u imao intrevju koji bi se mogao okarakterisati "Radončić sam protiv sebe" jer je većinu svog izlaganja posvetio demantujući sopstvene ranije izjave i pokazujući slabost politike koja ga je dovela na rub političkog opstanka.
Samo Radončićevo izlaganje demaskiralo je tačku poniženja na koju ga je dovela SDA. Svoje izlaganje Radončić je započeo izjavom kako "moramo hitno od Sarajeva napraviti pravu prijestolnicu. Prijestolnicu u koju će dolaziti djeca iz RS-a ili Širokog Brijega i diviti se tornjevima, zgradama i cestama" kazao je predsjednik SBB-a zaboravljajući na svoju ulogu tokom demonstracija kada je ovaj grad ličio na zgraište i kada su gorjeli simboli državnosti Bosne i Hercegovine a on medijski opravdavao taj zločin i potpirivao ga očekujući svoj ulazak u vlast tim putem.
Za sopstvenu ulogu iz tog perioda, koja će ostati upamćena po paljenju zgrade Predsjedništva BiH i aferi "Keljmendi", Radončić nije štetdio riječi hvale pa je sam za sebe kazao: "Ja sam bio ministar sigurnosti, po mnogim procjenama najuspješniji u historiji Bosne i Hercegovine...".
Ipak kada je u pitanju trenutni dogovor između SDA i Radončića, predsjednik SBB-a je pojasnio sopstvenu ulogu unutar ove koalicije: "Ponudili smo nešto što nije viđeno u političkoj praksi.DF, kao dio vladajuće koalicije nije htio da glasa za reformske zakone...Mi želimo da gradimo, mi želimo da se nastavi Koridor 5C do Mostara, želimo da spojimo Krajinu i Sarajevo, želimo brzu cestu Tuzla – Sarajevo, želimo Sarajevo kao grad koji ima 14 uzdužnih saobraćajnih traka i dvije transferzale koje će od Sarajeva napraviti prijestolnicu. Mi to ništa ne možemo postići gledajući iz opozicije kako se neki svađaju, stalno glume patriotizam i pale šamarčine SDA-u da su nesposobni.
Evo, mi ćemo asistirati besplatno.
Ne tražimo funkcije, ne tražimo ništa.
Vi znate da od četiri nova ministra, dva uopće nisu članovi SBB-a".
Ipak realnost je drugačija: Radončić traži gradnju sarajevskih cestovnih longitudinala, jer bi jedna od njih trebala proći kraj njegove poslovne zgrade i na taj način poskupjeti joj cijenu, kako prodajnu tako i onu po metru kvadratnom za izdavanje te je i laiku jasno zašto Radončić traži, u startu, cestovne longitudinale od Vlade Kantona Sarajevo.
Također, gotovo smiješna je Radončićeva izjava da "se neki svađaju i stalno pale šamare SDA-u da su nesposobni". Upravo ovo su Radončić i SBB radili proteklih pet godina, od osnivanja Radončićeve stranke, te se ovo može smatrati osnovom Radončićeve politike koju, sada, pripisuje drugima zaboravljajući na taj način svoje gorljive izjave na osnovu kojih je i dobio glasove koje je, sada, preprodao radi, pokazalo se da je BNN imao pravo kada je napisao - dva ministarska mjesta za SBB u Vladi FBiH.
Radončić na kraju svog intervjua priznaje da su samo dva ministra, od četiri imenovana, njegovi. Dva su SDA-ova i radi se o Nerminu Džindiću i Vesku Drljači kako je odmah ustvrdio BNN. Na taj način Radončiće je, zapravo, prodao sopstvenu političku kožu i cijeli SBB za dva ministarstva ( i to politički i strateški gotovo ne bitna) koliko mu je SDA dala kako bi se sačuvala od Radončićevog i Čovićevog koalicionog preglasavanja u Vladi Federacije BiH. Očito je da je Radončićeva finansijska i pravosudna situacija došla do potpunog dna kada Radončić SDA-u prodaje sve kako bi sačuvao sebe usput ne zaboravljajući da sebe nazove "najboljim ministrom u historiji BiH" baš onako kako je sebe nekad nazivao "najvećim graditeljem Sarajeva nakon Gazi Husrev bega"za šta, zaista, treba imati hrabrosti ili drskosti pa izgovoriti.
Kada je u pitanju SBB-ovo glasanje za europske zakone i "otkočivanje blokada" treba reći da je SBB, sve do ponude da dobiju dva ministarska mjesta u Vladi FBiH i jedno za Radončića u Vijeću ministara BiH, bila nerazumna opozicija koja je rušila svaki, pa čak i one dobre prijedloge. SBB se posebno istakao rušeći Strategiju o poljoprivredi FBiH kao i Zakon o radu FBiH koji su proeuropski i sa liste Reformske agende dok su, recimo, glasali za antieuropske zakone kao što su onaj da PIO Fond može dizati komercijalne kredite kako bi isplaćivao penzije (čime se FBiH gura u ekonomski kolaps i zaduživanje) ili onaj da predsjednik FBiH može sam pomilovati povratnike u kriminal i izvršioce teških krivičnih djela, što je anticivilizacijski zakon za koje sada glasa SBB dižući obje ruke kako bi spasili Radončićevu kožu.
Autor: R.K./BNN.BA
Ne baš nekoliko stotina milja, manje je dobio....stoju i nešto.ultima_palabra wrote:Nećete vjerovati, ali frajer je dobio nekoliko stotina milja na kladionici tadaNovi ministar trgovine Zlatan Vujanović nema baš nikakve veze sa trgovinom. Nikada se nije našao u ovoj vrsti posla te je zaista neizvjesno kako će se snaći i koliko će mu za to trebati vremena. Vujanović će sigurno imati vremena za snalaženje ali Federacija BiH vjerovatno i neće. Inače Vujanović je završio Vojnotehnički fakultet a gotovo čitav svoj radni vijek proveo je u humanitarnim organizacijama i nevladinom sektoru. Na tim poslovima se nalazio od 1999. - 2005. te nije navedeno u biografiji čime se bavio od 2005. - 2012. Tek stoji da je 2013. postao konsultant u nevladinom sektoru. Vujanović je na posljednjim opštim izborima u BiH, održanim 2014.godine, bio kandidat SBB-a na Skupštinu SBK.Pa skontao da mu se ne radi ništa... ne znam jel ikad išta konkretno radio, ali kladaru je prekucao.
Ima lijek ... Avaz.... Predsjednik SBB-a je u sinoćnjem nastupu na FTV-u imao intrevju koji bi se mogao okarakterisati "Radončić sam protiv sebe" jer je većinu svog izlaganja posvetio demantujući sopstvene ranije izjave i pokazujući slabost politike koja ga je dovela na rub političkog opstanka. ...

"Na rub političkog opstanka" ?pumica wrote:Sa novom koalicijom mnogi forumasi su dosli u Fahrinu situaciju pa skacu na sve clanke i portale koji pisu realno o Fahri i/ili SBBu ... nasli se ... pogodilo ih ... boli![]()
Ima lijek ... Avaz.... Predsjednik SBB-a je u sinoćnjem nastupu na FTV-u imao intrevju koji bi se mogao okarakterisati "Radončić sam protiv sebe" jer je većinu svog izlaganja posvetio demantujući sopstvene ranije izjave i pokazujući slabost politike koja ga je dovela na rub političkog opstanka. ...
Ne.It_is_a_Leclerc wrote:"Na rub političkog opstanka" ?pumica wrote:Sa novom koalicijom mnogi forumasi su dosli u Fahrinu situaciju pa skacu na sve clanke i portale koji pisu realno o Fahri i/ili SBBu ... nasli se ... pogodilo ih ... boli![]()
Je li to ono kad imaš 50 zastupnika u kantonalnim skupštinama, 16 u federalnom parlamentu, 5 u domu naroda parlamenta fbih, 4 u državnom parlamentu i 1 u domu naroda parlamenta BiH ?