Drumski razbojnici u plavom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#151 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Dozer »

Ma jok ba, nema. tablice, stari radari.
Castio. Dzonovski - cenerom :D
Ommadawn

#152 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Ommadawn »

dobojlija81 wrote:rudi je zakon bio,kako god usmjeris on uhvati preko,em mozes ponistiti kad te volja :D ,nije sad ova nova govna :lol:
Prije rata je moj otac upravo te Rudije sjebavao tako što upita milicionera kad je zadnji put kalibriran.
Dozer

#153 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Dozer »

Ma ni ja, ali potrefilo se...jbg
bumerangss

#154 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by bumerangss »

Ja bih zakonom zabranio da zenke mogu da voze tj polazu vozacki :D
mayab

#155 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by mayab »

Sa FB-a
PEĐA KOJOVIĆ

Velika mrlja na inače bespijekorno organizovanom i obezbjeđenom sarajevskom polumaratonu.

Policajac na slici je bio zadužen za obezbjeđenje raskrsnice ulica Radićeva i Bana Kulina. Nailazi nekoliko automobila iz Radi'eve. Policajac očigledno neke od vozača poznaje lično, jer se rukuje s njima. I onda ih, na opšte iznenađenje svih nas koji s trotoara bodrimo maratonce pušta na ulicu Bana Kulina. Potpuno neprimjerenom, suludom, brzinom automobili "zigzagaju" i pretiču trkače dovodeći ih u veliku opasnost. Priđem policajcu i ukažem mu na to.
Drsko odgovara: Ko si ti? (Kao da to ima ikakve veze).
Kažem mu da je to nebitno, da sam građanin i tražim mu identifikacijski broj kako bih mogao podnijeti prigovor na njegov rad.
Ne dam, kaže.
Upozoravam ga da je obavezan identifikovati se službenim brojem.
Nije, kaže, nema on nikakve obaveze.
Potom je, kad sam ga uslikao telefonom, poletio da mi uzme telefon, govoreći kako nemam pravo da ga slikam. (???).

E to je sada, barem za mene, još veći i ozbiljniji problem od pogreške koju je napravio puštanjem vozila. Njegovo ponašanje i držanje tokom razgovora nedvosmisleno pokazuje da je jedina stvar po kojoj se on razlikuje od svakodnevnih uličnih nasilnika i kriminalaca koji maltretiraju ovaj grad policijska unifoma koju nosi. Njegovo ponašanje bi moralo biti, prije svega, uvreda za rad ostalih uposlenika MUP-a koji časno i u skladu za zakonom rade svoj posao.
(A da ne pričam o patroli koja osim što je odlično obezbjeđivala kraj kolone duhovito, sarajevski, sirenom daje ritmičnu podršku zaostalim trkačima).
Slučaj ovog policajca, odnosno, njegov bezobrazluk i odbijanje da se službeno identifikuje, će biti jedna od tema na sljedećoj Skupštini KS, pa i na sljedećoj, pa i ne sljedećoj sve dok ne rasčistimo smije li se on tako ponašati i ako utvrdimo da ne smije da vidimo hoće li biti sankcionisan u skladu sa pravilnikom. Ovakvi se policajci, sasvim sigurno, neće obračunati sa kriminalom u ovom gradu a mi , građani, im plaćamo i školovanje i plate kada ih zaposlimo.
Image

p.k.
Last edited by mayab on 20/09/2015 18:30, edited 1 time in total.
ranger

#156 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by ranger »

mayab wrote:Sa FB-a

Velika mrlja na inače bespijekorno organizovanom i obezbjeđenom sarajevskom polumaratonu.

Policajac na slici je bio zadužen za obezbjeđenje raskrsnice ulica Radićeva i Bana Kulina. Nailazi nekoliko automobila iz Radi'eve. Policajac očigledno neke od vozača poznaje lično, jer se rukuje s njima. I onda ih, na opšte iznenađenje svih nas koji s trotoara bodrimo maratonce pušta na ulicu Bana Kulina. Potpuno neprimjerenom, suludom, brzinom automobili "zigzagaju" i pretiču trkače dovodeći ih u veliku opasnost. Priđem policajcu i ukažem mu na to.
Drsko odgovara: Ko si ti? (Kao da to ima ikakve veze).
Kažem mu da je to nebitno, da sam građanin i tražim mu identifikacijski broj kako bih mogao podnijeti prigovor na njegov rad.
Ne dam, kaže.
Upozoravam ga da je obavezan identifikovati se službenim brojem.
Nije, kaže, nema on nikakve obaveze.
Potom je, kad sam ga uslikao telefonom, poletio da mi uzme telefon, govoreći kako nemam pravo da ga slikam. (???).

E to je sada, barem za mene, još veći i ozbiljniji problem od pogreške koju je napravio puštanjem vozila. Njegovo ponašanje i držanje tokom razgovora nedvosmisleno pokazuje da je jedina stvar po kojoj se on razlikuje od svakodnevnih uličnih nasilnika i kriminalaca koji maltretiraju ovaj grad policijska unifoma koju nosi. Njegovo ponašanje bi moralo biti, prije svega, uvreda za rad ostalih uposlenika MUP-a koji časno i u skladu za zakonom rade svoj posao.
(A da ne pričam o patroli koja osim što je odlično obezbjeđivala kraj kolone duhovito, sarajevski, sirenom daje ritmičnu podršku zaostalim trkačima).
Slučaj ovog policajca, odnosno, njegov bezobrazluk i odbijanje da se službeno identifikuje, će biti jedna od tema na sljedećoj Skupštini KS, pa i na sljedećoj, pa i ne sljedećoj sve dok ne rasčistimo smije li se on tako ponašati i ako utvrdimo da ne smije da vidimo hoće li biti sankcionisan u skladu sa pravilnikom. Ovakvi se policajci, sasvim sigurno, neće obračunati sa kriminalom u ovom gradu a mi , građani, im plaćamo i školovanje i plate kada ih zaposlimo.
Image

p.k.

ohohooo sta ce sad smislit ovi branioci polupismenig kuljavih kursadzija?
mora da ga je i p.k. isprovociro time sto mu je reko kolko skole ima...?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#157 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Truba »

policajci su govna cast izuzetcima
sta ocekivati od primitivaca koji su dosli s njive ili drito iz kladionice gdje su se druzili s klosarima ili s krimosima
da nece drot dok je bio nezaposlen citati knjige i pjesme da oplemeni dusu i vokabular

drotovi su stoka kao i vecina pucanstva na balkanu
PM72

#158 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by PM72 »

Dozer wrote:Ma RS-ovci su kraljevi :D
Prije par godina se ja s jaranom stackam prema Banja Luci, preko Dervente i Prnjavora, ali nesto kasno krenemo i tamo oko one Naseobine Lisnje se zadesimo oko 22:00.
Nismo pili, sve ok, ali malo ja pozurio da prije stignemo. Oni pravci onuda, blage okuke, nigdje nikoga na cesti, i mi se nesto zapricali i laganice. Nisam ni geldao koliko vozim /h...

E, na toj cesti, usred nicega, ima znak ogranicenja 50. Naravno, niko ga ne benda ni 2%, pa ni ja. Kad, odjednom vidim svjetlo sara lijevo-desno, skontam baterijska lampa, i na kocnicu. Stanem sa strane, na cesti, jer nema prosirenja. Prilazi drot i ceri se. Ja otvorim prozor, i pocnem se i ja cerit k'o i on :D
Pridje sreco do vrata, vidim ja ispod lijevog pazuha mu radar. Nista on ne govori, samo se ceri. Pomace jaknu, a na radaru stoji - 152 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
I nista dokumenti, pozdrav, ovo-ono, samo upita - hoces platiti ili castiti? :lol: :lol: :lol: :lol:
Koliko ti je trebalo da se zaustaviš nakon tih 152 km/h? :D

a tebe je sevap kazniti.Znam da ti je merak pritisnuti po gasu,čim je kakav TDI,HDI...znam te puško kad si pištolji bila.... :thumbup: :kiss:
Dozer

#159 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Dozer »

E nije :D
Ovaj je bio 2.4 Benz :D
PM72

#160 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by PM72 »

Zamišljam te kako makinu od 2400 cm3 voziš po pravilima :lol: dobro te ikako taj žandar zaustavio...

Jedan moj jaran,inače žandar,pričao mi je kad je zaustavio na Nišićima službeno auto tuzlanske SDA.(i on ih voli baš kao i ja ;-) )Na ono malo pravca i ravne ceste lole razvile skoro 150 km/h.Prvo su mu počeli poturati kojekakva odobrenja koja su inače zataknuta pored šajbe.A na njima piše da je dozvoljen ulazak u zabranu. :lol: Kad je upitao vozača kako mu se zove otac,ovaj skonta da mu piše prijavu i poče da sere i prijeti.Znaš one šuplje kako više neće raditi taj posao čim on nazove "nekoga",kako će mu se morati izvinjavati,kako mu je bio sa ministrom na džumi u prošli petak i slična SDA-ovska sranja.Kad mu je uzeo podatke i vrati dokumente,samo mu je prozborio:"Sljedeći put kad budeš išao iz Tuzle za Sarajevo neka ti stranka kupi avion a ovu prijavu ti neće povući ni Alija rahmetli"

P.S.Znam da je to došlo i do suda.Jednom se nije pojavio vozač,jednom moj drug a bilo je desetak poziva i "prijateljskih molbi" da se prijava povuče.Uglavnom,vozač nije ostao bez vozačke,platio je kaznu ali ga je bar dobro izmaltretirao...
ententina

#161 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by ententina »

.
Last edited by ententina on 21/09/2015 01:32, edited 1 time in total.
Android Knego

#162 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Android Knego »

PM72 wrote:Zamišljam te kako makinu od 2400 cm3 voziš po pravilima :lol: dobro te ikako taj žandar zaustavio...

Jedan moj jaran,inače žandar,pričao mi je kad je zaustavio na Nišićima službeno auto tuzlanske SDA.(i on ih voli baš kao i ja ;-) )Na ono malo pravca i ravne ceste lole razvile skoro 150 km/h.Prvo su mu počeli poturati kojekakva odobrenja koja su inače zataknuta pored šajbe.A na njima piše da je dozvoljen ulazak u zabranu. :lol: Kad je upitao vozača kako mu se zove otac,ovaj skonta da mu piše prijavu i poče da sere i prijeti.Znaš one šuplje kako više neće raditi taj posao čim on nazove "nekoga",kako će mu se morati izvinjavati,kako mu je bio sa ministrom na džumi u prošli petak i slična SDA-ovska sranja.Kad mu je uzeo podatke i vrati dokumente,samo mu je prozborio:"Sljedeći put kad budeš išao iz Tuzle za Sarajevo neka ti stranka kupi avion a ovu prijavu ti neće povući ni Alija rahmetli"

P.S.Znam da je to došlo i do suda.Jednom se nije pojavio vozač,jednom moj drug a bilo je desetak poziva i "prijateljskih molbi" da se prijava povuče.Uglavnom,vozač nije ostao bez vozačke,platio je kaznu ali ga je bar dobro izmaltretirao...
:thumbup:
stranacc

#163 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by stranacc »

PM72 wrote:Zamišljam te kako makinu od 2400 cm3 voziš po pravilima :lol: dobro te ikako taj žandar zaustavio...

. E yaran ti je budala ko i ti.
Jedno je biti profesionalan a drugo opsjednuta budala. Cuj nece ti je ni alija rahmetli povuci. Zar bas alija mora svakome loncu poklopac biti?
Bil je mogo tito povuci. Btw vjerujem da i t oj yaran laze kao i ti u vecini slucajeva. Al neka si ti iskoristio priliku da malko seres, mislim pises... :sax:
Drinski

#164 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Drinski »

Ma da budemo realni, moze polismen napisati 100 prijava, ako k.dir PS ne potpise zahtjev za pokretanje postupka od tog nema nista.
PM72

#165 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by PM72 »

Jedno je biti profesionalan a drugo opsjednuta budala. Cuj nece ti je ni alija rahmetli povuci. Zar bas alija mora svakome loncu poklopac biti?
Bil je mogo tito povuci. Btw vjerujem da i t oj yaran laze kao i ti u vecini slucajeva. Al neka si ti iskoristio priliku da malko seres, mislim pises... :sax:
:lol: :lol: :lol:

Ko ti drma kavez? Reci nam slobodno.Znam ja Tajića pa ću mu reći da kaže onim svojim da te pripaze.Da te odvoje u poseban boks jer nisi za društva.
Ommadawn

#166 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Ommadawn »

stranacc wrote:

Jedno je voziti po pravilima i ne biti opasnost a drugo je kurčiti se vezama. Onda ga jebo i Alija i Tito. Čovjek je obavio svoj posao i svaka mu čast.
Drinski

#167 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Drinski »

Svaka cast komandiru njegove PS. :D
stranacc

#168 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by stranacc »

PM72 wrote:
Ko ti drma kavez? Reci nam slobodno.Znam ja Tajića pa ću mu reći da kaže onim svojim da te pripaze.Da te odvoje u poseban boks jer nisi za društva.
to je vidis problem. Sad znas Tajica. Znas. Bezbeli i one njegove...ti ustvari sve znas ..
Al u kurcu!
Ne znas ti gdje si supalj.
Sviras kurcu i sve znas , seres li seres.
Alaj neMerem ovih ispodprosjecnih koji bi na silu da budu naj naj...
Ohani ba ,
gnjev

#169 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by gnjev »

Steta vidis sto sam obriso brojeve nacelnika iz mobitela , moro dodati neke predsjednike
PM72

#170 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by PM72 »

stranacc wrote:
PM72 wrote:
to je vidis problem. Sad znas Tajica. Znas. Bezbeli i one njegove...ti ustvari sve znas ..
Al u kurcu!
Ne znas ti gdje si supalj.
Sviras kurcu i sve znas , seres li seres.
Alaj neMerem ovih ispodprosjecnih koji bi na silu da budu naj naj...
Ohani ba ,
Neću te prijaviti Chmolji nego Tajiću.Hoću Tita mi.On je zadužen za takve ali mu stvari izmiču kontroli.
bluesjunior

#171 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by bluesjunior »

na tom sktetanju u importane je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje a pored toga je od polovice puna traka takoa pokusaj brzok izbacivanaj supruga i brzo produzeneje dalje je mal onako....
mg

#172 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by mg »

stranacc wrote: E yaran ti je budala ko i ti.

Jel imaš sliku Alije na televiziji, na heklanom miljeu? :lol: Jebo Aliju, nije kakav co'ek bio.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#173 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by stetoskop »

bluesjunior wrote:na tom sktetanju u importane je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje a pored toga je od polovice puna traka takoa pokusaj brzok izbacivanaj supruga i brzo produzeneje dalje je mal onako....
Jest, al' dotična mlada je nanijetila da uradi po pravilu, međutim policajac zaustavio vozilo da kontroliše na mjestu koje je predviđeno za saobraćaj, a ne zaustavljanje i time je navukao ovu mladu da počini prekršaj.
Znadeš li da je policajcima zabranjeno navlačiti građane da čine prekršaje?
Tercius

#174 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Tercius »

.
Last edited by Tercius on 22/09/2015 22:19, edited 1 time in total.
Tercius

#175 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Tercius »

Tercius wrote:
ententina wrote:Vozim danas prema Importane centru, hocu da skrenem u garažu, planiram da uđem nakratko da vidim šta ima u Lindexu, a muž će tamo u fitness centar. Njega planiram ostaviti i odmah nakon Lindexa nastaviti prema centru svojim poslom. Međutim, kako skrećem u odvojeno skretanje, jedan od drumskih razbojnika u plavom zaustavlja taxistu ispred mene i ja stanem iza njega, jer ne mogu da ga zaobiđem zbog drugih kola sa lijeve strane. U to se predomislim i kažem mužu da izađe jer neću ulaziti u Lindex, on izlazi u dvije i po sekunde a policajac mi daje znak da stanem, prilazi i traži dokumenta. Hajde, kontam, rutinska kontrola. Kad ja napravila prekršaj, kaže, zaustavila sam se sa namjerom da "istovarim stranku" i moram platiti 40 KM, a ako požurim onda 20. Očito iživljavanje, jer se čovjek smješka, zabacuje glavom i govori: ma hajde, Ententina, plati to, nemoj komplikovati, bolje ti je plati što prije, jer kasnije ćeš morati duplo... U to Dacia beogradske registracije prilazi, zaustavlja ispred mene, pali sva 4 i izlazi da ga pita za pravac. Drumski mu odgovara i uz kez mu želi sretan put. Dacia izlazi oštro iz skretanja i umalo ne pravi lančani sudar, sirene, kočnice, psovke ljudi... Ali drumski ne reaguje, zadubljen u moj mega-prekršaj, završava kaznu i kaže: potpiši! Označava mi olovkom dva mjesta, jedno da sam primila nalog a drugi da sam preuzela krivicu. A već mu prije rekoh da neću da prihvatim krivicu, i da ćemo na sud zbog ovoga. Konta drumski, evo žrtvice, nagodna za punjenje kase, mazlom neki. Ne zna hudnik da imam škole ko sva njegova familija plus tazbina, ali to njega nije ni briga. I još da sva vrvvim od jeda od njihovih razbojništava i da još nisam pregulila preko njihove zvrčke da prihvatim krivicu za sudar gdje je očita bila greška druge strane (koja je zvala telefonom dok se pravio zapsnik i sredila stvar) i da sad pokrenem postupak dokazala bih njihovu podlost.
Gadno brate, odvratno. Da u svojoj rođenoj zemlji, kojoj daješ u životima, porezima, radom, volonterstvom, ljubavlju i svemu ostalom, doživljavaš policajce kao drumske razbojnike, bahatnike i primitivce koji samo vrebaju poštene i bezopasne građane da ih kazne. žao mi je samo što ne snimih kad je beograđanin zamalo napravio lančani, a on se i ne okrenu.
Igram se Sherlock Holmesa, pa me interesuje, ako je Vas zakonski suprug kao sto navodite izasao iz vozila u roku 2 sec.i 30 stotinki ( sto je relativno kratko vrijeme, i ukazuje na to da u fitnessu vise radi noge i trbuh, nego ledja i ruke, ) onda po nekim mojim procjenama bi trebao da bude ili pored vrata ili bar na trotoaru odakle je morao biti u mogucnosti da cuje pocetak razgovora izmedju Vas i policijskog sluzbenika.Obzirom da ga niste niti jednom spomenuli u eseju koji ste napisali, moje sumnje a ujedno i pitanja za Vas bi bila: Da li je bas sve istina sto ste naveli i ako jeste zar Vam je sexualni zivot toliko losh, a ako nije istina cemu onda tolika patologija.Hvala.
Post Reply