Drago mi je da smo se slozili da imamo razlicita misljenja. Nisam rekla da je nemoguca emotivna veza izmedju 20 i 40, samo je komplikovana (po mom konzerva-misljenju). Valjda gdje imam sina tinejdzera pa se nikako ja ne mogu zamisliti u vezi sa momcicem. Djeca neka se igraju sa djecom a...Nekako mi je -5/+10 za moju generaciju prihvatljivo (a meni je 40nightvision wrote: Slabi mi argumenti zato sto to ti tako kazes? Hajde de, eto neka su, ali ako mislis da se neka takva veza zasniva samo na pozudi za mladim tijelom i da je osim sexualne nemoguce imati i emotivnu vezu s bilo kim osim sa svojim vrsnjakom imas i te kako ogranicene horizonte i konzervativna shvatanja.
Kada ste bile djevojcice...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Sunny-7
#151 Re: Kada ste bile djevojcice...
- MJAU - da
#152 Re: Kada ste bile djevojcice...
"komplikovana" je upravo zbog konzetvatizma i samo takvih konzervi.Sunny-7 wrote:Drago mi je da smo se slozili da imamo razlicita misljenja. Nisam rekla da je nemoguca emotivna veza izmedju 20 i 40, samo je komplikovana (po mom konzerva-misljenju). Valjda gdje imam sina tinejdzera pa se nikako ja ne mogu zamisliti u vezi sa momcicem. Djeca neka se igraju sa djecom a...Nekako mi je -5/+10 za moju generaciju prihvatljivo (a meni je 40nightvision wrote: Slabi mi argumenti zato sto to ti tako kazes? Hajde de, eto neka su, ali ako mislis da se neka takva veza zasniva samo na pozudi za mladim tijelom i da je osim sexualne nemoguce imati i emotivnu vezu s bilo kim osim sa svojim vrsnjakom imas i te kako ogranicene horizonte i konzervativna shvatanja.) I nemoj me vise usmjeravati na teme na forumu, znam se snaci i sama
-
kerima1
#153 Re: Kada ste bile djevojcice...
Tako enormne razlike nisu komlikovane samo ako se racuna da ce veza ili brak trajati jedno 10 g. 
Pardon ako se planira na jedno 10 g.
Pardon ako se planira na jedno 10 g.
-
Sunny-7
#154 Re: Kada ste bile djevojcice...
Mah, svako ima pravo na svoje misljenje, steta sto se neko sa ovakvim iskustvom ne javi.
- supercali
#155 Re: Kada ste bile djevojcice...
pa ako je tebi komplikovana veza zato jer to ne volis ne znaci da je svima komplikovanaSunny-7 wrote:Mah, svako ima pravo na svoje misljenje, steta sto se neko sa ovakvim iskustvom ne javi.
ja volim more ti planinu i to je to poredjenje ti nikad neces skontati zasto ja volim da se przim na +40 a ja zasto se ti mrznes na -15 i na snijegu
jednostavno ne volimo svi isto i zato i postoje takve razlike
-
Sunny-7
#156 Re: Kada ste bile djevojcice...
Je li ja nekog ubjedjujem da je moje misljenje ispravno?supercali wrote:pa ako je tebi komplikovana veza zato jer to ne volis ne znaci da je svima komplikovanaSunny-7 wrote:Mah, svako ima pravo na svoje misljenje, steta sto se neko sa ovakvim iskustvom ne javi.
ja volim more ti planinu i to je to poredjenje ti nikad neces skontati zasto ja volim da se przim na +40 a ja zasto se ti mrznes na -15 i na snijegu
Naravno da je dobro da nismo isti, ali valjda mozemo tolerisati misljenje drugoga iako se ne slazemo sa istim?
- yoda82
#157 Re: Kada ste bile djevojcice...
Ma svaka veza je komplikovana. Što je veće razlika između partnera (starosna, obrazovna, vjerska, ideološka, materijalna...), postoji veća šansa da nešto "krene naopako". E sad sve se ovo može prevazići ako je partnerima dovoljno stalo i ako im se "zvijezde poklope".Sunny-7 wrote:Drago mi je da smo se slozili da imamo razlicita misljenja. Nisam rekla da je nemoguca emotivna veza izmedju 20 i 40, samo je komplikovana (po mom konzerva-misljenju). Valjda gdje imam sina tinejdzera pa se nikako ja ne mogu zamisliti u vezi sa momcicem. Djeca neka se igraju sa djecom a...Nekako mi je -5/+10 za moju generaciju prihvatljivo (a meni je 40nightvision wrote: Slabi mi argumenti zato sto to ti tako kazes? Hajde de, eto neka su, ali ako mislis da se neka takva veza zasniva samo na pozudi za mladim tijelom i da je osim sexualne nemoguce imati i emotivnu vezu s bilo kim osim sa svojim vrsnjakom imas i te kako ogranicene horizonte i konzervativna shvatanja.) I nemoj me vise usmjeravati na teme na forumu, znam se snaci i sama
- Ramzess Veliki
#158 Re: Kada ste bile djevojcice...
Ako imaš puter pored sebe apsolutno ti je svejedno iz kojeg je to razloga ...Sunny-7 wrote:Ma pusti ti ove skrabotine, ako ti imas puter pored sebe, ostani u uvjerujenju da te voli zbog tvoje duse i kvalitetne chune.
- klixoris
#159 Re: Kada ste bile djevojcice...
Ja sam univerzalan - volim bit na suncu +40 dok mi je u ruci piva ohladjena na -15supercali wrote:pa ako je tebi komplikovana veza zato jer to ne volis ne znaci da je svima komplikovanaSunny-7 wrote:Mah, svako ima pravo na svoje misljenje, steta sto se neko sa ovakvim iskustvom ne javi.
-
libra123
#160 Re: Kada ste bile djevojcice...
Ramzess Veliki wrote:... jer imam dušu i ne želim biti onim koji joj je srušio te divne magličaste snove.Hakiz wrote:Nego, Kiki, da ti stariji čiko nešto kaže.
Samo da je legalna, nema veze za godine. Navali. Ko ne pokuša neće ni uspjeti. Ako odbije, pa šta, ne možeš izgubiti nešto šta nisi ni imao.
I ne plaši se. Ako je ne pokvariš ti, uradiće to neko drugi. Zašto onda ti ne bi bio taj?
Iskreno tvoj,
Marquis de Sade
- MJAU - da
#161 Re: Kada ste bile djevojcice...
Sunny-7 wrote:Je li ja nekog ubjedjujem da je moje misljenje ispravno?supercali wrote:pa ako je tebi komplikovana veza zato jer to ne volis ne znaci da je svima komplikovanaSunny-7 wrote:Mah, svako ima pravo na svoje misljenje, steta sto se neko sa ovakvim iskustvom ne javi.
Naravno da je dobro da nismo isti, ali valjda mozemo tolerisati misljenje drugoga iako se ne slazemo sa istim?
ma jok, ali si konzerva i to poteža fkt. Nemoj hatariti. Možda ti se tinejdžer odalami za nekom dobrom dušom starijom, mlađom. Pusti ba ljude da žive, da budu sretni. To je svrha života (važno je, ali u promilima ko će šta reći).
-
Sunny-7
#162 Re: Kada ste bile djevojcice...
Ma neka sam, sebi samMJAU - da wrote:Sunny-7 wrote: Je li ja nekog ubjedjujem da je moje misljenje ispravno?
ma jok, ali si konzerva i to poteža fkt. Nemoj hatariti. Možda ti se tinejdžer odalami za nekom dobrom dušom starijom, mlađom. Pusti ba ljude da žive, da budu sretni. To je svrha života (važno je, ali u promilima ko će šta reći).
Nemam ja sta kome hatariti. Ne pravdam svoje misljenje, niti osporavam icije. Naravno da je najvaznije biti sretan u zivotu, ne otkrivas mi nista novo, a davno sam se rijesila toga "sta ce mahala reci".
A moj tinejdzer, sto je skroz van konteksta teme neka mi bude zdrav i sretan s onom ili onim koga on odabere. Toliko o mom "potezem" konzervatizmu
- MJAU - da
#163 Re: Kada ste bile djevojcice...
halali opet, ti spomenu tinejdžera, pa valjda to znači da i neko drugi smije. Ili je to ono samo za konzerve. Fkt, nisi sebi samo konzerva, vi mislite da jeste, ali zbog vas ljudi ne mogu biti sretni. Nemoj ovo, nemoj ono, jer je to zato što nije vako, nako. Pusti se šuplje, kad ostaviš za sebe nešto, onda nisi konzerva. Ono bi se reklo progutaš.Sunny-7 wrote:Ma neka sam, sebi samMJAU - da wrote:Sunny-7 wrote: Je li ja nekog ubjedjujem da je moje misljenje ispravno?
Nemam ja sta kome hatariti. Ne pravdam svoje misljenje, niti osporavam icije. Naravno da je najvaznije biti sretan u zivotu, ne otkrivas mi nista novo, a davno sam se rijesila toga "sta ce mahala reci".
A moj tinejdzer, sto je skroz van konteksta teme neka mi bude zdrav i sretan s onom ili onim koga on odabere. Toliko o mom "potezem" konzervatizmu
-
Sunny-7
#164 Re: Kada ste bile djevojcice...
MJAU - da wrote:
halali opet, ti spomenu tinejdžera, pa valjda to znači da i neko drugi smije. Ili je to ono samo za konzerve. Fkt, nisi sebi samo konzerva, vi mislite da jeste, ali zbog vas ljudi ne mogu biti sretni. Nemoj ovo, nemoj ono, jer je to zato što nije vako, nako. Pusti se šuplje, kad ostaviš za sebe nešto, onda nisi konzerva. Ono bi se reklo progutaš.
Halalim ja tebi mada ne znam sta
Koji ljudi ne mogu biti sretni? Zbog koga "vas"?
Opusti se i uzivaj, sto ti se ne svidja preskoci
- Matzan
-
nightvision
#166 Re: Kada ste bile djevojcice...
Prokleta milfaca.
Drugu doslovce yebao mater. 
- supercali
#167 Re: Kada ste bile djevojcice...
Kad ste bile djevojcice bile ste bolje kvalitete materijala
Kratko jasno
Kratko jasno
-
andalib
#168 Re: Kada ste bile djevojcice...
Pitanje za djevojke, koje me posebno zanima...
U kojim godinama su vam muskarci 28-35 postali opcija?
4 godine su maksimalna razlika koju mogu tolerisati. kako sam starija, te 4 godine su mu prirodnije, dok sam bila mladja i 4 godine su bile previse, ali eto haj...
meni je interesantno kako se muskarci osjecaju i ponasaju kao da su izgubili rodni list. u 30tim se osjecaju kao da su tek poceli zivjeti. valjda tek stekli finansije i samopouzdanost, pa mjerkaju skroz mlade djevojke, i misle da bi to trebalo biti normalno: 10+ godina razlike, kakve veze... on je sebi jos mlad, nekako. ja sam kao tinejdzerka i u ranim 20tim osobe s 30+ godina dozivljavala kao prosjede, porodicne ljude koji se lose oblace. tek sad vidim da su muskarci u 30tim zapravo atraktivni.
istini za volju, drustvo se jeste promijenilo, omladina sazrijeva ranije, sta god to znacilo, imam i ja dojam da su ovi sijedi u svojim 30tim danasnjim curicama zanimljivi. imal kakvog hajra od toga, nije moje da sudim.
- Belay Queen
#169 Re: Kada ste bile djevojcice...
U kojim godinama su vam muskarci 28-35 postali opcija? 
oduvijek
oduvijek
-
swanfilter
#170 Re: Kada ste bile djevojcice...
Kada sam vec naletio na ovu temu ... Ona 19, a ja pukao na nju ko levat. Razlika u godinama ... Recimo, 8+ godina. Pijuci kafu, skuziram je dok je prolazila na biciklu, odvalio. Tri sahata kasnije se pojavi u mojoj firmi na razgovoru za studentski posao. Rekoh, ovo je Omen
. Curica je za svoje godine i preozbiljna, ima se sa njom o cemu pricati, ali brate, u glavi propuh teski. Kao i kod ogromne vecine ove new age generacije ...
- zubi
#171 Re: Kada ste bile djevojcice...
a kako neko moze biti preozbiljan za svoje godine i imati propuh u glavi? zar to nije medjusobno iskljucivo?swanfilter wrote:Kada sam vec naletio na ovu temu ... Ona 19, a ja pukao na nju ko levat. Razlika u godinama ... Recimo, 8+ godina. Pijuci kafu, skuziram je dok je prolazila na biciklu, odvalio. Tri sahata kasnije se pojavi u mojoj firmi na razgovoru za studentski posao. Rekoh, ovo je Omen. Curica je za svoje godine i preozbiljna, ima se sa njom o cemu pricati, ali brate, u glavi propuh teski. Kao i kod ogromne vecine ove new age generacije ...
- fidoremilienko
#172 Re: Kada ste bile djevojcice...
Preozbiljan po faci propuh u glavi. Može može!
- yoda82
#173 Re: Kada ste bile djevojcice...
Fakat i mene zanima. Još se sa njom ima o čemu pričati.zubi wrote:a kako neko moze biti preozbiljan za svoje godine i imati propuh u glavi? zar to nije medjusobno iskljucivo?swanfilter wrote:Kada sam vec naletio na ovu temu ... Ona 19, a ja pukao na nju ko levat. Razlika u godinama ... Recimo, 8+ godina. Pijuci kafu, skuziram je dok je prolazila na biciklu, odvalio. Tri sahata kasnije se pojavi u mojoj firmi na razgovoru za studentski posao. Rekoh, ovo je Omen. Curica je za svoje godine i preozbiljna, ima se sa njom o cemu pricati, ali brate, u glavi propuh teski. Kao i kod ogromne vecine ove new age generacije ...
- Euridika
- Globalna šefica
#174 Re: Kada ste bile djevojcice...
Oboje ste samo napola u pravuRamzess Veliki wrote:Ako imaš puter pored sebe apsolutno ti je svejedno iz kojeg je to razloga ...Sunny-7 wrote:Ma pusti ti ove skrabotine, ako ti imas puter pored sebe, ostani u uvjerujenju da te voli zbog tvoje duse i kvalitetne chune.
@yoda82yoda82 wrote:Ma svaka veza je komplikovana. Što je veće razlika između partnera (starosna, obrazovna, vjerska, ideološka, materijalna...), postoji veća šansa da nešto "krene naopako". E sad sve se ovo može prevazići ako je partnerima dovoljno stalo i ako im se "zvijezde poklope".Sunny-7 wrote:Drago mi je da smo se slozili da imamo razlicita misljenja. Nisam rekla da je nemoguca emotivna veza izmedju 20 i 40, samo je komplikovana (po mom konzerva-misljenju). Valjda gdje imam sina tinejdzera pa se nikako ja ne mogu zamisliti u vezi sa momcicem. Djeca neka se igraju sa djecom a...Nekako mi je -5/+10 za moju generaciju prihvatljivo (a meni je 40nightvision wrote: Slabi mi argumenti zato sto to ti tako kazes? Hajde de, eto neka su, ali ako mislis da se neka takva veza zasniva samo na pozudi za mladim tijelom i da je osim sexualne nemoguce imati i emotivnu vezu s bilo kim osim sa svojim vrsnjakom imas i te kako ogranicene horizonte i konzervativna shvatanja.) I nemoj me vise usmjeravati na teme na forumu, znam se snaci i sama
Evo iz moje vizure osobe koja se skoro pa isključivo zabavljala sa starijim momcima (čitaj: prilično starijim, doduše ne baš 20 godina, ali do 13-14 ...
Znači, potrebno je puno više razgovora i kompromisa da bi ovo uspjelo, a da se neko ne počne osjećati kao davljenik... U pravilu se to završi tako da jedna osoba mora prilagoditi svoj životni tempo drugoj (najčešće ona mlađa onoj starijoj)... Ovo nije isključiv princip, prilagođava se i druga strana, ali ne u jednakoj mjeri (obično je mnogo teže da se starija osoba 'spusti' na mentalni nivo koji je prevazišla, nego da se mlađa osoba nadgradi na viši mentalni stupanj - ako ništa, makar ima mentora
- supercali
#175 Re: Kada ste bile djevojcice...
Pedofilija bolest najmilija
I najomiljenija pjesma pedofila u obdanistu
Ovo je zemlja mojih snova ovo je nebo puno zvijezda
I najomiljenija pjesma pedofila u obdanistu
Ovo je zemlja mojih snova ovo je nebo puno zvijezda