Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
annoy

#151 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by annoy »

Pa lijepo, obrišeš sve aplikacije za komunikaciju ili jednostavno kupiš mobitel koji nije smartphone
Jack Be Nimble

#152 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by Jack Be Nimble »

Posto mi vecina prijatelja imaju djecu u razdoblju od prvog do cetvrtog razreda meni je nekako cudno cuti da djeca ne znaju sta je sveska. Dobiju svoje laptope ili ipadove od skole za godinu i samo to koriste za pisanje i rjesavanje zadataka.

Sin rodjaka krenuo u treci razred i jedan od casova je pravljenje APPs za Android i iOS sisteme. To su vecinom djecije aplikacije i koriste lagani kod. Sto je nekada bilo normala da se u vrticu uci strani jezik, sada je bukvalno C++.

U njihovim godinama ja sam jeo zemlju i igrao se klipom.
annoy

#153 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by annoy »

sherbett wrote:Kupim mobitel prahistorijski! Evo vec neko vrijeme razmisljam o tome.

Doduse, u zadnje vrijeme ga "zaboravim" kuci...jao miline... :mrgreen:
ja znam par ljudi kojima su ovi "pametni" telefoni dopizdili i vratili se dobrim starim tipkama
Zajebano je to kad svatko očekuje od tebe da budeš dostupan uvijek, i očekuje instant odgovor uvijek i svagdje. Razmazila nas je tehnologija.
ultima_palabra

#154 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by ultima_palabra »

Ne može to neko sam od sebe očekivati, moraš ga prvo naviknuti da si uvijek dostupan. Znači nije do telefona, nego je do vas :D

Sjetim se jarana koji je bio ovisan o FB i online igricama, pa je onda iznosio računare van kuće da pokaže ženi da se promijenio.
Lilyen

#155 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by Lilyen »

Dobra tema..istovremeno razočaravajuća na šta se odnosi :(
Nemam vremena nit želim da čitam svaki post ali prvi je odličan opis naše svakodnevnice.
Prije nekoliko godina zadesim se na aerodromu, dugo čekam presjedanje, i sjedim gledam ljude, svi na mob.tipkaju, traže, čitaju, niko ni s kim ne priča...kontam u sebi ja debila u šta su se pretvorili. Kad evo i našeg društva, svaki dan sve gore. Niko ni s kim ne priča, :roll: Živa riječ izgleda izumire. Kako smo krenuli izgubićemo ono što nas odvaja od životinja, govor! :( :twisted:

Naravno da nisam protiv tehnologije i smartfona, i sama imam isto, ništa preskupo ali ima net naravno, ali se trudim da ga ne koristim društvu, a kako mi je počelo to da smeta tako se tjeram da još manje koristim isti kad sam s ljudima koje volim.
annoy

#156 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by annoy »

ultima_palabra wrote:Ne može to neko sam od sebe očekivati, moraš ga prvo naviknuti da si uvijek dostupan. Znači nije do telefona, nego je do vas :D

Sjetim se jarana koji je bio ovisan o FB i online igricama, pa je onda iznosio računare van kuće da pokaže ženi da se promijenio.
A jebiga, dogodi ti se, instaliraš jednu aplikaciju, pa drugu, odjednom hrpa poruka pa kukanje ako ne odgovoriš odma, pa di si itd... mislim, ja nemam takvih problema, visim dosta na mobitelu, ali onda kada želim i s osobama s kojima želim komunicirati, ali eto ako se netko žali da je to "zlo", onda je najbolje da se riješi tog zla.

Mislim da smo generalno jako naučeni da su nam svi uvijek dostupni, mislim, kod mene u obitelji je frka ako se netko ne javlja na mobitel pola sata, odmah je već negdje u kanalu :D
sheilak

#157 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by sheilak »

ja iskreno moram priznati da osjetim fakat olaksanje kad se zadesim u situacijama u kojim nemam neta na mobitelu i kad nisam dostupna. :D al to bezinternetovsko stanje ne smijem ja prouzrociti. vec visa sila. :D tipa telecom, podrucja bez wifi-a, druga drzava, zakoni fizike, ljutiti prijatelji, mama... :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#158 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by Tomahawk11 »

Dok su bili samo fiksni telefoni, uvijek si mogao dobiti onog koga zoves.
Na mobitel uglavnom ne dobijes ili dobijes nakon sto se poprilicno iznerviras :D
Svi su nesto na vibraciji, iskljuceno zvono, telefon na dnu torbe....
A ima i onog, displej, vidi se ko zove, neka javicu se kasnije :D
supercali

#159 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by supercali »

Kao sto neko rece nije problem tehnologija nego kako se koristi
Koliko ljudi ima internet kuci ili na mobitelu
E sad od svih tih ljudi koliko ljudi s namjerom uce ili rade preko interneta a koliko ih se zeza ganja partnere itd
Nije tesko zakljuciti rezultat
ćiribiribela

#160 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by ćiribiribela »

Image

:mrgreen:
supercali

#161 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by supercali »

Dogovara kafu sa mnom
Znao sam da me vara :)
Post Reply