Problemi s svekrvom
- silent lady
#152 Re: Problemi s svekrvom
Ti kažeš da si se nedavno udala, a već imaš probleme?sadie_forever wrote:Nedvno sam se udala i trenutno zivimo s njegovom mamom koja je inace udovica i ima 3 djece,a moj muz je najmladji.Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,smeta joj kad se odbvojimo u posebnu sobu,ono kao smeta nam.Isto zeli da ima uvid u svaki dio naseg zivota,moj muz radi i ima svoju platu ,placa njoj sve sto njoj treba(ona ima 2 penzije i ne treba joj plaho nista od nas)..dominantna je i ne zeli shvatit da joj je sin ozenjen...mene ona nervira ali i njega.ja opet sutim jer nije moja mati,ali kako se postaviti? odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?
Kao prvo, pitala bih te da li si ti prije svoje udaje pristala da živiš u zajednićkom domaćinstvu sa svojom svekrvom? Ako jesi, onda prihvati kuću i obaćaje kuće u koju si ušla.
Drugo, ružno je pisati o privatnim stvarima po forumima i tražiti savjete od ljudi za koje i ne znaš kakav karakter imaju, koliko tolerišu, ili netolerišu, koliko trpe i koliko vole.
Ako ti svog muža voliš, prihvatit ćeš njegovu sredinu, njegovu majku, kao svoju. Ali, pošto tebi na samom početku mnogo šta smeta, preisptaj svoju ljubav.
Zamisli, ona ne stvara neke probleme, a tebi se čini da joj neke stvari smetaju? Možda si umislila i možda si krenula u novi život sa predrasudama o svekrvama. Zamisli samo da ćeš i ti jednog dana postati svekrva i moli Boga da ne dobiješ snahu sa predrasudama, jer nisu sve žene, svekrve zle.
Moj ti je savjet da ne praviš probleme tamo gdje ih nema. Vjerujem da je prvenstveno problem u tebi (bez ljutnje). Vjerujem da je taj neki otpor u tebi nastao iz razloga što se još nisi adaptirala na novu sredinu i novu kuću. Što prije prihvatiš sve kao svoje, život će biti lakši i lješi i tebi i tvom mužu, a i njegovoj majci.
Nikad, ama baš nikad ne zaboravio da je to njegova majka, koja ga je rodila, njegovala, podizala, školovala, dala mu/vam krov nad glavom i da si dobila čovjeka kojeg je ona vaspitala. U njemu teče njena krv, ne zaboravi.
Možda se i tvoja svekrva još ne može navići na novu osobu u kući, strpi se. Strpi se još iz jednog razloga, shvati je da je ona živo biće, udovica sa troje djece. Trebalo je mnogo svega da sve to sama podigne.
Ima još jedna stvar, a to je ako ti budeš radila na tome, vas dvije možete postati najbolje drugarice. Ona vam može biti samo od koristi, a nikako vam ne može naptaviti štetu. Doći će i djeca.
Znam da je najljepše kada par živi sam, ali o tome si trebala misliti prije udaje. Sada kada si ušla u zajednicu, a tvoj muž sam radi, mislim da nije pametno dio plaće izdvajati i uludo davati za podstanarski smještaj koji i nije nimalo siguran, a i skup je.
Preispitaj malo sebe, umiri se, ne vagaj riječi njegove majke, ne ogovaraj mu majku i ne doprinosi da se sa majkom prepire. Veoma će lijepo biti ako ga suzbiješ ako na nju ton povisi.
Od srca ti želim svaku sreću i želim da ustraješ. Samo od tebe zavisi kako će se dalje stvari odvijati.
Medena usta gvozdena vrata otvaraju, a umiljato jagnje dvije majke doji.
Sretno!
- spreca
#153 Re: Problemi s svekrvom
silent lady wrote:Ti kažeš da si se nedavno udala, a već imaš probleme?sadie_forever wrote:Nedvno sam se udala i trenutno zivimo s njegovom mamom koja je inace udovica i ima 3 djece,a moj muz je najmladji.Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,smeta joj kad se odbvojimo u posebnu sobu,ono kao smeta nam.Isto zeli da ima uvid u svaki dio naseg zivota,moj muz radi i ima svoju platu ,placa njoj sve sto njoj treba(ona ima 2 penzije i ne treba joj plaho nista od nas)..dominantna je i ne zeli shvatit da joj je sin ozenjen...mene ona nervira ali i njega.ja opet sutim jer nije moja mati,ali kako se postaviti? odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?
Kao prvo, pitala bih te da li si ti prije svoje udaje pristala da živiš u zajednićkom domaćinstvu sa svojom svekrvom? Ako jesi, onda prihvati kuću i obaćaje kuće u koju si ušla.
Drugo, ružno je pisati o privatnim stvarima po forumima i tražiti savjete od ljudi za koje i ne znaš kakav karakter imaju, koliko tolerišu, ili netolerišu, koliko trpe i koliko vole.
Ako ti svog muža voliš, prihvatit ćeš njegovu sredinu, njegovu majku, kao svoju. Ali, pošto tebi na samom početku mnogo šta smeta, preisptaj svoju ljubav.
Zamisli, ona ne stvara neke probleme, a tebi se čini da joj neke stvari smetaju? Možda si umislila i možda si krenula u novi život sa predrasudama o svekrvama. Zamisli samo da ćeš i ti jednog dana postati svekrva i moli Boga da ne dobiješ snahu sa predrasudama, jer nisu sve žene, svekrve zle.
Moj ti je savjet da ne praviš probleme tamo gdje ih nema. Vjerujem da je prvenstveno problem u tebi (bez ljutnje). Vjerujem da je taj neki otpor u tebi nastao iz razloga što se još nisi adaptirala na novu sredinu i novu kuću. Što prije prihvatiš sve kao svoje, život će biti lakši i lješi i tebi i tvom mužu, a i njegovoj majci.
Nikad, ama baš nikad ne zaboravio da je to njegova majka, koja ga je rodila, njegovala, podizala, školovala, dala mu/vam krov nad glavom i da si dobila čovjeka kojeg je ona vaspitala. U njemu teče njena krv, ne zaboravi.
Možda se i tvoja svekrva još ne može navići na novu osobu u kući, strpi se. Strpi se još iz jednog razloga, shvati je da je ona živo biće, udovica sa troje djece. Trebalo je mnogo svega da sve to sama podigne.
Ima još jedna stvar, a to je ako ti budeš radila na tome, vas dvije možete postati najbolje drugarice. Ona vam može biti samo od koristi, a nikako vam ne može naptaviti štetu. Doći će i djeca.
Znam da je najljepše kada par živi sam, ali o tome si trebala misliti prije udaje. Sada kada si ušla u zajednicu, a tvoj muž sam radi, mislim da nije pametno dio plaće izdvajati i uludo davati za podstanarski smještaj koji i nije nimalo siguran, a i skup je.
Preispitaj malo sebe, umiri se, ne vagaj riječi njegove majke, ne ogovaraj mu majku i ne doprinosi da se sa majkom prepire. Veoma će lijepo biti ako ga suzbiješ ako na nju ton povisi.
Od srca ti želim svaku sreću i želim da ustraješ. Samo od tebe zavisi kako će se dalje stvari odvijati.
Sretno!
-
Niemand
#154 Re: Problemi s svekrvom
Zar nema ni jedna svekrva na forumu, da cujemo jos verzija 
- avetinja
#155 Re: Problemi s svekrvom
Ne nogom, rukom.spreca wrote:Ja kad bi sazno da moja trazi savjete na forumu......istog momenta bi dobila nogu u guzicuavetinja wrote:Kako danas nove udavače imaju svrbiguz. Sve im smeta, sve hoće odmah i na silu. Sama je rekla da će se njih dvoje odseliti u toku godine, pa neka se strpi malo, u njenom je stanu. Ne vjerujem ja ni postavljačici teme ništa, pogotovo kada su u pitanju ovi odnosi.
- Capajebo
#156 Re: Problemi s svekrvom
aferim mlada!silent lady wrote: Ti kažeš da si se nedavno udala, a već imaš probleme?
Sretno!
- spreca
#157 Re: Problemi s svekrvom
nisu dzabalebarosi ko snaheNiemand wrote:Zar nema ni jedna svekrva na forumu, da cujemo jos verzija
- spreca
#158 Re: Problemi s svekrvom
Ostala mi navika od fudbalaavetinja wrote:
Ne nogom, rukom.
- McMoy
#159 Re: Problemi s svekrvom
Dođe gole guzice u tuđu kuću, svekrva je primi k'o najrođenije i ono bi da nešto izvoljeva i komanduje.
Treba joj odmah koju vaspitnu udijeliti, a ako ni to ne pomaže onda ekspresno vratiti odakle je i došla.
Treba joj odmah koju vaspitnu udijeliti, a ako ni to ne pomaže onda ekspresno vratiti odakle je i došla.
-
Niemand
#161 Re: Problemi s svekrvom
Joj, spreco.. rekla bi nesto, al..spreca wrote:nisu dzabalebarosi ko snaheNiemand wrote:Zar nema ni jedna svekrva na forumu, da cujemo jos verzija
-
Latte
#162 Re: Problemi s svekrvom
I mene zanima to zasto ste se uzeli a niste jos stan izganjali?
- avetinja
#163 Re: Problemi s svekrvom
Eh, da si odbojke igro...spreca wrote:Ostala mi navika od fudbalaavetinja wrote:
Ne nogom, rukom.
- spreca
#164 Re: Problemi s svekrvom
reci...neces porez platitiNiemand wrote:Joj, spreco.. rekla bi nesto, al..spreca wrote:nisu dzabalebarosi ko snaheNiemand wrote:Zar nema ni jedna svekrva na forumu, da cujemo jos verzija
-
Niemand
#165 Re: Problemi s svekrvom
Dzabalebarosu, umiri sespreca wrote:reci...neces porez platitiNiemand wrote:Joj, spreco.. rekla bi nesto, al..spreca wrote: nisu dzabalebarosi ko snahe
P.S. nisam ja nikoga uvrijedila, osim eto, forum
-
Heartbeats
#166 Re: Problemi s svekrvom
Ja ne znam jesam li samo sretan ili je kod mene kao vas citam sve naopako . Moja se stara vodi filozofijom, svako svoju kuci i svi smo tako rahat jedni od drugih. Neko rece ljudi su zivotinje i zenke brinu o svojim mladuncadima - kod moje stare je onda ona bas zivotinjska bila ali u kontru: Odrasto si, sikter, kao vucica koja otjera svoje mlade kad porastu
Kad sam rekao mojim da sam odlucio da se zenim tadasnjom djevojkom i eto sta vi mislite i jedno i drugo mi rekose: pa ti je zenis, nismo mi, sebi je vodis u kucu. Oni se vode onom devizom, dali smo ti i obrazovanje i krov nad glavom, spremili te za zivot,sad si "on your own" i gledaj da ne zezenes. Ja moje starce moram moliti da malog uzmu kad cemo negdje a punica ne moze. Uzmu oni i sve to bude dobro,a li da se trse, vala nisu. Ja ih jednom kao ruziu da su losi nana i dedo i stari mi kaze, mi smo nana i dedo, ne otac i mati - mi smo svoju djecu odgojili i zavrsili. Voilim unuka a li da imamo zivaca i zivota nemamo jer smo sve vama djeco dali. Sto stara kaze, da jo bog htio da satari ljudi imaju malu djecu, valjda bi ih svi djuturumi imali. Moja zena i oni imaju odlican odnos u skladu sa ovim sto sam napisao. Vole li je. pojma nemam ali se izuzetno postuju. Punica sa druge strane nikada nijen bila neka dominantna osoba. I dok smo se zabavljali, moja zena je znala vlastitoj mami reci da zaveže, tako da ja apsolutno nemam nikave potrebe da urgiram. Punca nemam, poginuo u ratu i mislim da je bio zaheban tip - koliko mogu iz price da pokupim. Stara i punica se pravo slazu, ko da su najrodjenije. Ne znam, valjda nisu bili sami optereceni nekim nasim glupostima kad su bili mladi pa ni nas ne peglaju. Ali mislim da je zajednica smrt i za brak i za odnose i za sve vezano za to.
- spreca
#168 Re: Problemi s svekrvom
Pa da ....svekrve rade jadne po cio dan.....a snajKe pice fo forumu i smisljaju taktiku kako da zajebu svekrvuNiemand wrote: Dzabalebarosu, umiri seKad dzabalebaros na dzabalebaroskom forumu kaze
![]()
![]()
P.S. nisam ja nikoga uvrijedila, osim eto, forum
-
Niemand
#169 Re: Problemi s svekrvom
mislim da ce u tvom slucaju svekrva na sina galamiti mescini, al dobrospreca wrote: ja sam musko....ja imam pravo biti dzabalebaros
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#170 Re: Problemi s svekrvom
ja kako pročitah i svatih da muz radi i jos placa materi sve njene prohtjeve. dodje ti ko kirija. ja sam 25 godina u braku i jos se nisam iskoprco od tih zajebancija sa svojom majkom i moja zena sa svekrvom, placamo rezijske troskove po clanu ona za sebe a mi za sebe, znaci 2/1. elem sve joj smeta , ako je negdje ostalo neobrisane prasine do vise neznam do cega, onda samo ona govori istinu mi svi lazemo, da nenabrajam vise cak je jednom doslo do toga da nas istjeruje iz kuce, ma belaj zesci sve dok meni nije pukao film i napravio frku u kuci e sad je mir boziji.silent lady wrote:Ti kažeš da si se nedavno udala, a već imaš probleme?sadie_forever wrote:Nedvno sam se udala i trenutno zivimo s njegovom mamom koja je inace udovica i ima 3 djece,a moj muz je najmladji.Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,smeta joj kad se odbvojimo u posebnu sobu,ono kao smeta nam.Isto zeli da ima uvid u svaki dio naseg zivota,moj muz radi i ima svoju platu ,placa njoj sve sto njoj treba(ona ima 2 penzije i ne treba joj plaho nista od nas)..dominantna je i ne zeli shvatit da joj je sin ozenjen...mene ona nervira ali i njega.ja opet sutim jer nije moja mati,ali kako se postaviti? odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?
Sretno!
shvati jedno tvoj muz treba da shvati da je zivot sa majkom gotov, da treba da zivi za tebe i ti za njega a majka neka zivi svoj tacnije neka gleda svoj poso. ako pocne tebi da ronca on mora da stane u tvoju odbranu i obratno ako ti nju napadas da onda podrzi njenu stranu ipak mu je majka( al pod uslovom da ona nije zapocela ).pusti ti price da moras prihvatiti obicaje kuce. neka tvoja svekrva prihvati da nisu ljudi od plastelina i da se nemogu oblikovati prema svojim zeljama. njegova majka mora da skonta da ce joj nekad neko trebati donijeti casu vode ( nismo orlova vijeka) a vi ste joj najblizi.
- supercali
#171 Re: Problemi s svekrvom
Sad mi je sinula jos bolja ideja idite u svingere
-
Niemand
#172 Re: Problemi s svekrvom
A sadie, sta je bilo sa onim poredjenjem sa njegovom bivsom? Jel joj i dalje gledas profil i to 
- supercali
#173 Re: Problemi s svekrvom
Uclani svekrvu u sado mazo klub
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#174 Re: Problemi s svekrvom
Od svega procitanog na ovoj temi, ovo mi najvise zapara oci. Zena je ta koja treba da cuva brak! Molim? A sta je muskarac tu? Da radi sta hoce ili da ne radi nista, a zena treba da trpi i da se prostire koliko god moze i ne moze. I ako pukne brak- onda je i to zenina krivica jer se nije dovoljno trudila. Ma gdje ti zivis molim te? Ili zapravo, u kojem vijeku?320 d wrote:Ne mora uvijek problem biti u svekrvi..mozda i današnje "mlade" traže previše...i olako pristaju na sve moguće. Kakva bi ovoj djevojci/ženi bila situacija i kako bi razmišljala da su kod njene majke..muž na poslu a ona i majka po cijele dane bi vjerovatno namišljali šta treba i šta ne treba...i što može i što ne može...
ja bi da seda ne uđe...e pa ne može
![]()
Žena je ta koja treba da čuva brak i koja treba da bude potpora mužu, sve ostalo osim podrške u ovom slučaju stavlja brak na tanki led...ukoliko se i dalje pokaže kako je ova situacija stvara nervozu kod bilo koga...lijepi razvod ili poništenje braka![]()
Kaze brak je zakonom uređena zajednica života muškarca i žene...pa dalje kaže bračni partneri sporazumno određuju mjesto stanovanja/prebivališta...ako nema sporazuma...bolje reći ćao nego gubiti vrijeme i trošiti previše potrebne i cijenje živce...
Uostalom, ko kaze da ova upravo zena doticna, postavljacica teme, nije potpora svom muzu? I uostalom, ko kaze da on ne treba da bude potpora njoj? Jer za svaki tango je potrebno dvoje, pa tako i za sretan brak.
@silent lady
- sinuhe
#175 Re: Problemi s svekrvom
Ma da, najbolje je kad snaha svekrvu zove majkom