Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dozer

#151 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Dozer »

Moze i tako :D
muha_sa

#152 Re: Arapi u Sarajevu

Post by muha_sa »

jel vama smetaju svi turisti il samo turisti Arapi :?
DaffyDuck

#153 Re: Arapi u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

A da prvo pometemo u svom dvoristu :?: :?: :?:
Dozer

#154 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Dozer »

Meni ne smetaju ni jedni, sve dok nemaju prava veca od mene i dok se ne ponasaju k'o stoka.

U sustini, upravo s Arapima se vidi ta definitivna razlika medju muslimanima iz Bosne i tih otamo. Ipak ovdje zive ljudi evropske orijentacije i civilizacije, i toliko smo razliciti od tih tamo, da je to prosto nevjerovatno.
Dzaba je sto se neko (zna se ko), polomi da dovede "bracu muslimane". Nije ta ista vjera ni priblizan faktor kohezije kakvim ga oni zamisljaju i zele....
muha_sa

#155 Re: Arapi u Sarajevu

Post by muha_sa »

Dozer wrote:Meni ne smetaju ni jedni, sve dok nemaju prava veca od mene i dok se ne ponasaju k'o stoka.

U sustini, upravo s Arapima se vidi ta definitivna razlika medju muslimanima iz Bosne i tih otamo. Ipak ovdje zive ljudi evropske orijentacije i civilizacije, i toliko smo razliciti od tih tamo, da je to prosto nevjerovatno.
Dzaba je sto se neko (zna se ko), polomi da dovede "bracu muslimane". Nije ta ista vjera ni priblizan faktor kohezije kakvim ga oni zamisljaju i zele....
e moj Dozeru :-) kolko ih je koji se ponašaju ko stoka a domaci su--o pravima da ne govorimo :-)

nego-hajd u kafanu --brzo ce pita :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#156 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Chmoljo »

meni je vala i prije Arapa terminal na Ilidži ličio na šabački vašar.

nako kaem...
kamberovica polje

#157 Re: Arapi u Sarajevu

Post by kamberovica polje »

dustaban wrote:Ovdje covjek ako hoce da bude malo direktniji (i iskreniji) biva proglasen rasistom...
Politička korektnost brale. Istina ako je "škakljiva" više se ne smije izgovoriti.
Ramzess Veliki

#158 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Rizvan wrote:Zapravo, smetaju ti jer imaš predrasude, tako reci. Ali ne brini se i to je izlječivo, kreći se i komuniciraj....nadoći ćeš i ti da u svakom žitu ima kukolja. :thumbup:
Ne razumiješ odnosno nećeš da razumiješ.
Prvo to nisu turisti, nego useljenici. Nije riječ o izbjeglicama, nego je riječ o kupovanju naše zemlje.
Ja sam tu zemlju branio oružjem. Ne znam da li si ti, jer da jesi znao bi je bolje cijeniti.
I bolje bi cijenio svoj narod i svoju kulturu, i znao bi da je vrlo bitno sačuvati svoje naslijeđe, jer ga je neko za tebe krvavo branio.

A ti bi čini mi se radije pustio tuđina da ti djecu uči po svome, da kupi tvoju zemlju i da je on uredi prema sebi, i tebe nauči da voliš njegovo a svoje, za šta su ti se pretci borili - zaboraviš.

Znaš li ti uopšte značenje riječi "predrasuda"?
Ja nemam predrasuda prema strancima, imam neophodno poznavanje njihovih običaja i kulture da bih mogao diskutovati o njima.

Žalosno je kako naši ljudi više vole tuđe nego svoje i kako olako svoje rasprodaju.
Latte

#159 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Latte »

Isto da ce doci 7 miliona arapa u BiH
Ramzess Veliki

#160 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Haris.ba wrote: I zaključak je - problem su Arapi? :D
Ne. Problem su naši sugrađani koji ne vide svojim očima, ne misle svojom glavom i ne cijene svoje.
Rizvan

#161 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Rizvan »

kamberovica polje wrote:
dustaban wrote:Ovdje covjek ako hoce da bude malo direktniji (i iskreniji) biva proglasen rasistom...
Politička korektnost brale. Istina ako je "škakljiva" više se ne smije izgovoriti.
Koja istina, kakva korektnost?

Pored toliko primitivizma i zatucanosti u državi, od strane domaćeg stanovništva, vi se našli da brinete o Arapima. Hajde mogu razumjeti ksenofobe i rasiste, ali šta jednom prosječnom Bosancu imaju smetati Arapi? To je kao ono selo gori a baba se češlja, jel'?
internazionale

#162 Re: Arapi u Sarajevu

Post by internazionale »

Dozer wrote:
Ah, da...da ne zaboravimo i novi nadolazeci trend medju nasim djevojkama. Igrom slucaja znam za jednu od 23-24 koja je nedavno odradila operaciju vracanja himena (zasivanja). Razlog: preko ovih sto dolaze nekako je dogovorila da proda frzu nekakvom tamo u Saudiji. Brze bolje se zasila, ovaj joj otamo platio put, ona otfurala, "razfrzila" se (opet), naplatila i vratila ovamo. Od te love odmah sebi kupila novog Golfa :lol:
Sta je ovo, kakve su ovo price
Dje zapelo, stid neki, mijesani brak...
Ramzess Veliki

#163 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Rizvan wrote:
kamberovica polje wrote:
Koja istina, kakva korektnost?

Pored toliko primitivizma i zatucanosti u državi, od strane domaćeg stanovništva, vi se našli da brinete o Arapima. Hajde mogu razumjeti ksenofobe i rasiste, ali šta jednom prosječnom Bosancu imaju smetati Arapi? To je kao ono selo gori a baba se češlja, jel'?
Razumiješ li budale kojima su arapi miliji od vlastitog identiteta?
Dozer

#164 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Dozer »

internazionale wrote:
Dozer wrote:
Ah, da...da ne zaboravimo i novi nadolazeci trend medju nasim djevojkama. Igrom slucaja znam za jednu od 23-24 koja je nedavno odradila operaciju vracanja himena (zasivanja). Razlog: preko ovih sto dolaze nekako je dogovorila da proda frzu nekakvom tamo u Saudiji. Brze bolje se zasila, ovaj joj otamo platio put, ona otfurala, "razfrzila" se (opet), naplatila i vratila ovamo. Od te love odmah sebi kupila novog Golfa :lol:
Sta je ovo, kakve su ovo price
Dje zapelo, stid neki, mijesani brak...
:?:
Nisu price. Znam mladu ;)
Latte

#165 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Latte »

A sta tebe zanima sta ona radi sa svojom pickom?

Klasicni mahalac
Dozer

#166 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Dozer »

Savrseno me ne zanima. Samo...ne znam sta ces ako to postane neki novi trend i nacin dolazenja do love, a ti imas cerku ili sestru koja prelazi preko 18...
Pretpostavljam da ces se onda ibretiti kad ti ona kaze - sta tebe briga sta ja radim sa svojom pickom :D
JThomas

#167 Re: Arapi u Sarajevu

Post by JThomas »

a još ako za vlaha pođe gluho bilo...
Rizvan

#168 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Rizvan »

Ramzess Veliki wrote:.

Ja sam tu zemlju branio oružjem. Ne znam da li si ti, jer da jesi znao bi je bolje cijeniti.
I bolje bi cijenio svoj narod i svoju kulturu, i znao bi da je vrlo bitno sačuvati svoje naslijeđe, jer ga je neko za tebe krvavo branio.
Da stvarno cijeniš ovu zemlju onda bi se bavio domaćom oligarhijom, političarima i stanovništvom,dakle onima koji zapravo uništavaju ovu zemlju.

Da te stvarno brine tvoj narod i njegova kultura, onda bi te brinula srbijanska medijska i muzička dominacija u BiH, hrvatske sinhronizacije i slično. Ne bi se bavio Arapima koji imaju 0.01 posto uticaja na svakodnevni život prosječnog Bosanca.
Latte

#169 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Latte »

Dozer wrote:Savrseno me ne zanima. Samo...ne znam sta ces ako to postane neki novi trend i nacin dolazenja do love, a ti imas cerku ili sestru koja prelazi preko 18...
Pretpostavljam da ces se onda ibretiti kad ti ona kaze - sta tebe briga sta ja radim sa svojom pickom :D
Pickom se trguje od kad je covjecanstva i dodje sad Dozer u 2015 godini da se ibreti sto je neka cura iz mahale zasila himen i prodala ga nakom arapu za cifru.

U ovoj prici imas dvije budale,da prostis.Jedna je taj arap,a druga nije ta cura.
Dozer

#170 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Da nije zalosno, fakat bi bilo smijesno, Rizvane...

Iako nisi citirao mene, nego Ramzesa, mislim da slobodno mogu odgovoriti i u njegovo ime.

Dakle, da si imalo citao njegove, a i moje postove na temama koje se ticu nasih hajvana i stanja u zemlji, ali i ovih iz komsiluka, sigurno ne bi lupio ovo sto jesi ;)
Latte wrote:
Dozer wrote:Savrseno me ne zanima. Samo...ne znam sta ces ako to postane neki novi trend i nacin dolazenja do love, a ti imas cerku ili sestru koja prelazi preko 18...
Pickom se trguje od kad je covjecanstva i dodje sad Dozer u 2015 godini da se ibreti sto je neka cura iz mahale zasila himen i prodala ga nakom arapu za cifru.

U ovoj prici imas dvije budale,da prostis.Jedna je taj arap,a druga nije ta cura.
Ja, ali fakat, ne vidim gdje sam se ibretio tome. Samo sam rekao sta se desava.
A, mozemo mi ovo okrenuti i na onaj neki cisti islam i njegova ucenja, nije problem ;)
Posto je i ova mladica iz Bosnjacke/muslimanske porodice ciji se clanovi zaklinju Allahom :D
internazionale

#171 Re: Arapi u Sarajevu

Post by internazionale »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol: :lol:
Da nije zalosno, fakat bi bilo smijesno, Rizvane...

Iako nisi citirao mene, nego Ramzesa, mislim da slobodno mogu odgovoriti i u njegovo ime.

Dakle, da si imalo citao njegove, a i moje postove na temama koje se ticu nasih hajvana i stanja u zemlji, ali i ovih iz komsiluka, sigurno ne bi lupio ovo sto jesi ;)
Latte wrote:

Ja, ali fakat, ne vidim gdje sam se ibretio tome. Samo sam rekao sta se desava.
A, mozemo mi ovo okrenuti i na onaj neki cisti islam i njegova ucenja, nije problem ;)
Posto je i ova mladica iz Bosnjacke/muslimanske porodice ciji se clanovi zaklinju Allahom :D
Kakve ovo veze ima
Corto Maltese

#172 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Corto Maltese »

Ramzess Veliki wrote:. Ja sam tu zemlju branio oružjem. Ne znam da li si ti, jer da jesi znao bi je bolje cijeniti.
Čim Arapi krenu oružjem na nas eto i mene da je opet branimo.
Do tada, ništa.
piupiu

#173 Re: Arapi u Sarajevu

Post by piupiu »

kamberovica polje wrote:
Prau za prau, što bi rekli braća Slovenci koji možda isto ovako o nama pričaju; na ovoj ste temi mLogo bolji! :D Ona druga je stvarno bila bljuvotina, da izvinu svi koji su se upisali (uključujući i mene). :-)
FreakyStyley

#174 Re: Arapi u Sarajevu

Post by FreakyStyley »

.
Last edited by FreakyStyley on 10/08/2015 19:07, edited 2 times in total.
Dozer

#175 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Dozer »

internazionale wrote:
Dozer wrote: Ja, ali fakat, ne vidim gdje sam se ibretio tome. Samo sam rekao sta se desava.
Kakve ovo veze ima
Image Image
Locked