Nemoguće im je to objasniti. Samo ćeš ispasti četnik. Salonski četnik.das auto wrote: ne shvatas nikako.oni ce ovdje napraviti smetljiste. serijat.tada ce hrvati i srbi reci da to nema veze sa gradjanskom sekularnom drzavom i postacemo gaza ili sirija.ja samo volim bosnu.neka se oni ovdje ponasaju kao u svicarskoj. plati hotel , postuj zakon i kuci. on dosao da zivi ovdjei kroji po svome.
ja sam dosao u njemacku da radim i da sve postujem njemacko. oni niti rade u bosni niti postuju nase zakone i obicaje. to je ogromna razlika. ima li ijedan arapin da kopa kanale u bosni. sta oni rade u bosni? broje zvijezde
Najezda Arapa
- Cherry-Cherry
#151 Re: Najezda Arapa
- Cherry-Cherry
#152 Re: Najezda Arapa
A možda to i žele, pa se raduju.das auto wrote:ko ce to dokazati ovim sda ovcimaLudzak wrote:Sa ovakvom sigurnosti u BiH najezda ISIL-ovaca, Arapa je neminovna. Bošnjaci će biti manjina u Bosni u narednih 50-tak godina, vjerujte vi meni.
- Cherry-Cherry
#153 Re: Najezda Arapa
Otprilike.razonoda wrote:Ferhadija-----------za koju godinu
Al najlakše je glavu u pijesak strpati.
- supercali
#154 Re: Najezda Arapa
Da ironija bude veca najglasniji su forumasi iz vana a i oni sami su "arapi" svedjaninu svabi francuzu svicarcu
- BHCluster
#155 Re: Najezda Arapa
A to sto bh. entitet RS sve ima svoju slavu sto se tice institucija to je ta sekularnost o kojoj se govori i trba udovoljiti?das auto wrote:
ne shvatas nikako.oni ce ovdje napraviti smetljiste. serijat.tada ce hrvati i srbi reci da to nema veze sa gradjanskom sekularnom drzavom i postacemo gaza ili sirija.ja samo volim bosnu.neka se oni ovdje ponasaju kao u svicarskoj. plati hotel , postuj zakon i kuci. on dosao da zivi ovdjei kroji po svome.
ja sam dosao u njemacku da radim i da sve postujem njemacko. oni niti rade u bosni niti postuju nase zakone i obicaje. to je ogromna razlika. ima li ijedan arapin da kopa kanale u bosni. sta oni rade u bosni? broje zvijezde
- insomnia78
#157 Re: Najezda Arapa
Vidis, ovo je Francuska, EUrazonoda wrote:Ferhadija-----------za koju godinu
- supercali
#158 Re: Najezda Arapa
A nije ovakva slika kad domaci kvazi vjernici pohrle u begovu na bajram namaz?Cherry-Cherry wrote:Otprilike.razonoda wrote:Ferhadija-----------za koju godinu
![]()
Al najlakše je glavu u pijesak strpati.
- travar
#159 Re: Najezda Arapa
Iskreno, gori su mi ovi naši "njemci" kojima BiH dođe kao usputna stanica za jednodnevni "godišnji" u Dubrovniku, a ovdje su da prespavaju i nama bosancima pokažu kako se špraha dojčlandski.
Turisti mi ni najmanje ne smetaju, volim vidjeti drugačije, pa makar to bila i "umotana sarma/ninĐa".
To što smo mi narod naopako, to je druga stvar.
Turisti mi ni najmanje ne smetaju, volim vidjeti drugačije, pa makar to bila i "umotana sarma/ninĐa".
To što smo mi narod naopako, to je druga stvar.
- kritichar
#160 Re: Najezda Arapa
najezda islamofobičnih tema
Ma kome da se mi prilagođavamo, nek se oni nama prilagođavaju, dosta smo se mi njima prilagođavali!
Ma kome da se mi prilagođavamo, nek se oni nama prilagođavaju, dosta smo se mi njima prilagođavali!
-
foton
#161 Re: Najezda Arapa
OK za boldirano, slažemo se.das auto wrote:
ne shvatas nikako.oni ce ovdje napraviti smetljiste. serijat.tada ce hrvati i srbi reci da to nema veze sa gradjanskom sekularnom drzavom i postacemo gaza ili sirija.ja samo volim bosnu.neka se oni ovdje ponasaju kao u svicarskoj. plati hotel , postuj zakon i kuci. on dosao da zivi ovdjei kroji po svome.
Ali ne shvatam da mi neko iz Frankfurta priča kako je meni u BiH. Ne shvatam da će mi 150 Arapa koji imaju dozvolu boravka u BiH mijenjati zakon. Ne shvatam da hiljade TURISTA koji meni danas omogućavaju direktan let za Dubai da i ja tamo "zagađujem", mogu mene iz temelja kulturološki promijeniti. Prije da će "nindže" progledati. Briga me sta će reci Srbi/Hrvati/Bosnjaci/ostali, zakone u BiH prave njeni građani. Hajde da kvantificiramo tu najezdu... Ti tamo misliš da se radi o
a) desetinama
b) stotinama
c) hiljadama
d) desetinama hiljada
e) stotinama hiljada
f) milionima arapa koji su se naselili ovdje
Dodik je na e), nemoj da ga razočaraš.
- art vandeley
#162 Re: Najezda Arapa
dosta ste vi krojili drugima, aBda okrece se prica na pravu stranudas auto wrote:
-
das auto
#163 Re: Najezda Arapa
Da ti je kucna kutura slabija tacka to odavno znam.Njanjavi wrote:Ja ne mogu vjerovat koliko nazadnih stavova ovde ima.
Shatro stranac te ugrozava ako kupi sebi zemlju, napravi sebi kucu il sta vec.
Jel to parce zemlje oteto od tebe?
Ljepse ti gledat livadu, sentimentalno si vezan za tu poljanu il sta?
Zivim za dan kad ce ove podjele i drzavljanstva postati obscelitna, kad cemo svi postati drzavljani planete, kad te ove nebulozne regulative ko insana nece sputavat ni kocit niucemu.
A ovaj das auto ko po obicaju takve gluposti prosere da je za nepovjerovat.
Ispade po njegovom samo insan sa drzavljanstvom u svojoj zemlji moze napravit i kupit kucu.nesta nisam procitao godinama bgm.Stupidnije
a sada si pokazao da si jos i pametan.
da ti tata nije arap.
vokubalar i britkost uma ti je na njihovom nivou.
- insomnia78
#164 Re: Najezda Arapa
Merhametli bosnjo
Srecom ovi koji dolaze su ljudi s parama, koji i potrose
Bilo bi zanimljivo da nahrupe azilanti, izbjeglice, najnizi slojevi
Da imas nesto ovako u gradu

Vidjeli bi onda tu cuvenu tolerantnost i merhametluk

- supercali
#165 Re: Najezda Arapa
Das auto dvolican si
Spocitavas nesto svim arapima a neces da kazes kako jugosi samo gledaju da se nakace na socijalu u njemackoj a da ljeti hladi muda na selu ili na jadranu
Spocitavas nesto svim arapima a neces da kazes kako jugosi samo gledaju da se nakace na socijalu u njemackoj a da ljeti hladi muda na selu ili na jadranu
-
das auto
#166 Re: Najezda Arapa
krivo postavljas stvari.supercali wrote:Da ironija bude veca najglasniji su forumasi iz vana a i oni sami su "arapi" svedjaninu svabi francuzu svicarcu
uopce nije tema kako svedi i njemci gledaju albance srbe bosance poljake ...
ovdje je rijec o arapima koji kupuju zemlju u bosni. sta im zemlja i kuca i to bas u bosni? na koji nacin to ostvaruju. po osonu kojeg zakona jer jedan moj prijatelj rus hoce takodje kucu pored vrela bosne ili une . niko da odgovori
- dust in the wind
#167 Re: Najezda Arapa
heheh, sta hoces da kazes internet ratnice? vrijeme za dzamahiriju doslo kod nas? e nece to tako lako mociart vandeley wrote:dosta ste vi krojili drugima, aBda okrece se prica na pravu stranudas auto wrote:
-
das auto
#168 Re: Najezda Arapa
insomnia78 wrote:Merhametli bosnjo
ovi su gladni. na zapadu ih ceka besplatna hrana i piva. piju ko smukovi
ovakvi bosnu zaobilaze jer nema love #nama dolaze oni koji nesto parica i koji nam prave arapski sistem i zakon bolje receno bezakonje ce nam donijeti. ko je vidio ikad u jednoj arapskoj drzavi zakon i red i sistem. Haos! eto to ce nam donijeti kao da nam fali haosa.
- sinuhe
#169 Re: Najezda Arapa
Ima tu svega a poneko ce se i opariti. Slazem se da nisu cista posla, ali goste treba lijepo docekati. Neko stvarno hoce i da vidi zelenilo 
- art vandeley
#170 Re: Najezda Arapa
kakava dzamahirija... hocemo Boziji zakon, pravdu, jednakost, mir, slogu i slobodu svima a nemir i nespokoj kriminalcima, vracarima, gatarima, prevarantima itd itd.
ali ljudi zele nemir i smutnju, sto vise krivina, pametovanja, sto vise hljeba i igara...
ali ljudi zele nemir i smutnju, sto vise krivina, pametovanja, sto vise hljeba i igara...
-
das auto
#171 Re: Najezda Arapa
art vandeley wrote:dosta ste vi krojili drugima, aBda okrece se prica na pravu stranudas auto wrote:
prvo skini ljiljane sa avatara ja sam se borio pod tom zastavom a ne ti i tvoji arapi.
a gdje se to okrece prica?
ako se tvoj san ostvari ceka te uvodjenje demokracije.
medjutim bosanci ce stati u kraj kozojebima.
- insomnia78
#172 Re: Najezda Arapa
Imas ti kakav dokaz za to?das auto wrote:insomnia78 wrote:Merhametli bosnjo
ovi su gladni. na zapadu ih ceka besplatna hrana i piva. piju ko smukovi
ovakvi bosnu zaobilaze jer nema love #nama dolaze oni koji nesto parica i koji nam prave arapski sistem i zakon bolje receno bezakonje ce nam donijeti. ko je vidio ikad u jednoj arapskoj drzavi zakon i red i sistem. Haos! eto to ce nam donijeti kao da nam fali haosa.
- supercali
#173 Re: Najezda Arapa
Stvari su jasnedas auto wrote:krivo postavljas stvari.supercali wrote:Da ironija bude veca najglasniji su forumasi iz vana a i oni sami su "arapi" svedjaninu svabi francuzu svicarcu
uopce nije tema kako svedi i njemci gledaju albance srbe bosance poljake ...
ovdje je rijec o arapima koji kupuju zemlju u bosni. sta im zemlja i kuca i to bas u bosni? na koji nacin to ostvaruju. po osonu kojeg zakona jer jedan moj prijatelj rus hoce takodje kucu pored vrela bosne ili une . niko da odgovori
Kad tebi neko smeta onda su sljam niza rasa i sta sve ne
Kad ti nekom smetas onda je on ksenofob islamofob rasista fasista nacista i milion drugih -ista
Odgovoreno ti je zasto ne moze i ko moze
Takav je zakon nije do arapa sto je neki mujo donio takav zakon
Znaci napadaj sda sdp hdz i ostale stranke sto su to izglasale
Zasto dzeko kupuje kucu u dubrovniku? Zasto neki mujo kupuje kucu u furthu ili neki drugi grad u de fr ch aut?
Valjda zato jer svako kupuje tamo gdje mu se svidja
A pored toga jeftinije je kupiti kucu u bih nego negdje u eu
Pored toga moje misljenje pola arapa koji grade bilo sta su paravan za nase lopove pa ce sutra biti da pola ilidze drzi familija izetbegovic dodik covic cengic lagumdzija itd sve posteni politicari koji su upravljali budzetom ili donacijama
- Njanjavi
#174 Re: Najezda Arapa
insomnia78 wrote:Merhametli bosnjo
Upravo, ljudskost na zavidnom nivou, nedo bog nikom.
Najvise me frapira sto na svojoj kozi generacijama osjecamo kako je bit zadnja rupa na svirali u sopstvenoj zemlji, kako je bit uskracen za sva normalna prava u svojoj zemlji i vani.
I opet pored svega, nakostrjesimo se na stranca koji dodje sebi posteno iskesha i kupi zemlju, napravi sebi nesto na livadi.
Nevjerovatno bgm.
Moze bit da je bas do te getoizacije, pa nemamo neki sentiment ni empatije prema drukcijem, sve razlicito po defoultu shvataju kao prjetnju a ne kao nesta iz cega mozes i naucit nesta dobro.
I sam znas koliko su recimo ti razni doseljenici iz raznih zemalja u francuskoj uticali na razvoj kulture i subkulture, koliko su pozitivan pecat ostavili u nekim segmentima diverstilnoscu i spojem kultura.
Ako nista pokupis neke ukusne recepte od drugih kultura pa probas neko novo jelo, samo to je po meni sasvim validan razlog, neka ih dok me ne diraju bujrum vala.
- dust in the wind
#175 Re: Najezda Arapa
a to ce nam donijeti arapi...heheh. boziji zakon je sta? objasni mi, bez umotavanja u celofan... da ti nisi neki svodnik za borbe po siriji ili samo prduckas po netu?art vandeley wrote:kakava dzamahirija... hocemo Boziji zakon, pravdu, jednakost, mir, slogu i slobodu svima a nemir i nespokoj kriminalcima, vracarima, gatarima, prevarantima itd itd.