Pustala se i pred Titom, od 1974. god. sluzbena himna SR HrvatskeFudo387 wrote:Nikad se ta himna nije izvodila na javnim manifestacijama prije dolaska hdz-a na vlast.
I mislim da je i budali jasno kako taj grb sa petokrakom iznad nije jedno te isto sto i danasnja drzavna obiljezja u 'Rvata nam.
Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
- Doda37
#151 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
-
sandromen
#152 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Na tom vojnom "mimohodu "samo će sudjelovati HVO, nitko s naše strane šta se tiče vojske jer nije uopće pozvan. Toliko o poštivanju Hrvatske kada se pozivaju paravojne formacije iz drugih država.emillio estevez wrote:Patriotska_Liga wrote: Nadam se da ce bivsi pripadnici V korpusa biti na vojnoj proslavi.
Oni su takodjer sudjelovali i pomogli HV u oslobodjenju okupiranih dijelova.
Žalosno šta većina mojih sugrađana vjeruje da Hrvatska i njezini stanovnici imaju drugačije razmišljanje od Hrvata u Bosni.
-
LDLT
#153 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
S naše strane ?
Pa ti mi se doimaš kao netko iz genocidne, točno i konkretno zašto bi na proslavu Oluje pozivali bivše paravojne formacije RS-a ?
Politički predstavnici Srba u RH i Srbije apsolutno, prošle godine je dio političkih predstavnika Srba i prisutvovao proslavi u Kninu, ne znam zašto ne bi i ovaj put.
Pa ti mi se doimaš kao netko iz genocidne, točno i konkretno zašto bi na proslavu Oluje pozivali bivše paravojne formacije RS-a ?
Politički predstavnici Srba u RH i Srbije apsolutno, prošle godine je dio političkih predstavnika Srba i prisutvovao proslavi u Kninu, ne znam zašto ne bi i ovaj put.
-
das auto
#154 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
on je mislio na Armiju BiH a to o cemu ti pisesLDLT wrote:S naše strane ?
Pa ti mi se doimaš kao netko iz genocidne, točno i konkretno zašto bi na proslavu Oluje pozivali bivše paravojne formacije RS-a ?![]()
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#155 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Ne lazi ..sandromen wrote:Na tom vojnom "mimohodu "samo će sudjelovati HVO, nitko s naše strane šta se tiče vojske jer nije uopće pozvan. Toliko o poštivanju Hrvatske kada se pozivaju paravojne formacije iz drugih država.emillio estevez wrote:Patriotska_Liga wrote: Nadam se da ce bivsi pripadnici V korpusa biti na vojnoj proslavi.
Oni su takodjer sudjelovali i pomogli HV u oslobodjenju okupiranih dijelova.
Žalosno šta većina mojih sugrađana vjeruje da Hrvatska i njezini stanovnici imaju drugačije razmišljanje od Hrvata u Bosni.
Kakve paravojne ?.
-
Kitrona
#156 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Da, nisu bile "paravojne" dok su Bosnjaci bili u njima ili dok se jurisalo na Banja Luku...emillio estevez wrote:Ne lazi ..sandromen wrote:Na tom vojnom "mimohodu "samo će sudjelovati HVO, nitko s naše strane šta se tiče vojske jer nije uopće pozvan. Toliko o poštivanju Hrvatske kada se pozivaju paravojne formacije iz drugih država.emillio estevez wrote:
Kakve paravojne ?.
-
trocadero
#157 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Које постројбе ХВ 1995 су биле "одметнуте"?It_is_a_Leclerc wrote:
However, i ipak - tokom te akcije desio se određeni broj zločina. Ne doduše prema civilima koji su bježali (sjetite se kako je Krajišnik pozivao Srbe iz Sarajeva da bježe iz Alijine države), koji su, kako je već rečeno u presudama, na nagovor vlastitog rukovodstva napuštali te prostore, već prema ljudima koji su ostali i koji nisu bježali,a nad kojima je dio odmetnutih postrojbi HV-a počinio ratne zločine.
Ево ови цивили су бјежали па су опет убијени на петровачкој цести унутар територије БиХ.
Да ли је тај пилот који је том приликом ракетирао избјегличку колону и убио 9 цивила од који је 4 дјеце био "одметнут"?
Погинула су следећа лица
Даринка Дрча (1927), из Бротиње код Доњег Лапца
Јовица Дрча (1989) из Бротиње код Доњег Лапца
Мирјана Дубајић (1974), из Бротиње код Доњег Лапца
Невенка (Спасе) Рајића (1984), из Доњег Лапца
Жарко (Спасе) Рајића (1986), из Доњег Лапца
Крстан Вуковић (1951), рођен у Хан Кули код Бањалуке
Дарко (Крстана) Вуковић (1982), рођен у Бихаћу, живео у Доњем Лапцу
Бранко Стјеља (1923), из Надина код Бенковца
Мирко (Бранка) Стјеља (1961), из Надина код Бенковца
https://www.youtube.com/watch?v=NOSwGvaULxw
-
mudrac2
#158 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
nije zgoreg još jednom se prisjetiti rabrih pobunjenika
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#159 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Onog dana kada je yugo-ćirilićar u Predsjeništvu, koji je jelte legitimni ali i legalni bio suzdržan glede rezolucije o Srebrenici, jer to, jelte nije njegov rat, rekoh da na dalje i ubuduće ni Oluja nije (bila) moj rat. Eto, vas tamo... obilježavajte, ili slavite, ja sam suzdržana.
-
PM72
#160 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
U svakom slučaju,više volim gledati paradu u pomen Oluji nego paradu u Moskvi kad je sa tribina posmatra četnički vojvoda Nikolić.
Što se tiče same akcije,odlično izvedena i u ono doba mi je bilo pravo drago što su ih slupali ko kantu.A jesu se vala i kofrčili,od orkana po Kninu do knindži.Prnuše u šišu za 24 sata.
Ono što im nije trebalo jeste ubijanje staraca i paljenje sela nakon Oluje.Sumnjam da su to radili pripadnici gardijskih jedinica nego lokalni kokošari.
Što se tiče same akcije,odlično izvedena i u ono doba mi je bilo pravo drago što su ih slupali ko kantu.A jesu se vala i kofrčili,od orkana po Kninu do knindži.Prnuše u šišu za 24 sata.
Ono što im nije trebalo jeste ubijanje staraca i paljenje sela nakon Oluje.Sumnjam da su to radili pripadnici gardijskih jedinica nego lokalni kokošari.
-
prog321
#161 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
One Knindze su bile totalni zajeb.
Red parade Knindzi sa pancirkama do jaja, pa Kapt'n Dragan sa crvenom kapicom, pa red Knindzi opet do zuba narouzani. Reko bi Seal Team 9 .
A majmuni se razbjezali, ni postenog metka nisu opalili.
Red parade Knindzi sa pancirkama do jaja, pa Kapt'n Dragan sa crvenom kapicom, pa red Knindzi opet do zuba narouzani. Reko bi Seal Team 9 .
A majmuni se razbjezali, ni postenog metka nisu opalili.
- JohnnyS
#162 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Najbolje je sam Milošević opisao te junačke Knindže i ekipu im: Više ih je poginulo u bijegu nego u obrani...
- It_is_a_Leclerc
#163 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Žaleći za životima nevinih žrtava, bojim se da ovo moram opisati kao - kolateralnu štetu u toku vojne akcije.trocadero wrote:Које постројбе ХВ 1995 су биле "одметнуте"?It_is_a_Leclerc wrote:
However, i ipak - tokom te akcije desio se određeni broj zločina. Ne doduše prema civilima koji su bježali (sjetite se kako je Krajišnik pozivao Srbe iz Sarajeva da bježe iz Alijine države), koji su, kako je već rečeno u presudama, na nagovor vlastitog rukovodstva napuštali te prostore, već prema ljudima koji su ostali i koji nisu bježali,a nad kojima je dio odmetnutih postrojbi HV-a počinio ratne zločine.
Ево ови цивили су бјежали па су опет убијени на петровачкој цести унутар територије БиХ.
Да ли је тај пилот који је том приликом ракетирао избјегличку колону и убио 9 цивила од који је 4 дјеце био "одметнут"?
Погинула су следећа лица
-
Kitrona
#164 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
trocadero wrote:Које постројбе ХВ 1995 су биле "одметнуте"?It_is_a_Leclerc wrote:
Погинула су следећа лица
Vec je vise puta demantirana ta prica o avionu i piotu na petrovackoj cesti.
Ovdje su davani citati da je taj avion poletio sa aerodroma kod Banja Luke.
-
Kitrona
#165 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
http://web.archive.org/web/200503011325 ... ml#index16DELO: SRPSKE IZBJEGLICE RAKETIRALI SRPSKI ZRAKOPLOVI
LJUBLJANA, 8. 8. - Ljubljanski list "Delo" objavljuje danas vijest u kojoj se navodi da su kolonu srpskih izbjeglica iz oslobodjenih krajeva Republike Hrvatske u nedjelju prije podne blizu Bosanskog Petrovca raketirali zrakoplovi tzv. vojske republike srpske i da je napad naredio zapovjednik Karadziceva zrakoplovstva Zivomir Ninkovic. On je, pise "Delo", dvadesetak minuta prije napada upozorio da ce vojnike hrvatskih Srba u koloni, u kojoj su bili i civili, smatrati bjeguncima i napasti ih ako se ne vrate u Hrvatsku na izgubljene postave. Pri tomu se list poziva na izjavu pukovnika Vlade Babica koji je vodio kolonu izbjeglica i vojnika iz tzv. krajine. U napadu je, tvrdi Babic, Karadzicevo zrakoplovstvo upotrijebilo kasetne bombe. Poginulo je vise od dvadeset i ranjeno oko sto osoba. U Banjoj Luci je, tvrdi Delov dopisnik, osnovan prijeki sud koji je vec osudio dvadeset vojnika i nizih oficira tzv. vojske RSK jer su napustili bojne postave oko Knina i Benkovca.
-
trocadero
#166 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
" Кад се сад нисам шлогирао нећу никад"!
-
junior3
#167 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Ma ja ba, Srbi se izmedju sebe ubijali.
-
emillio estevez
#168 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
U pomutnji ih je vise manulo glavom u prometu ,nego u obrani.junior3 wrote:Ma ja ba, Srbi se izmedju sebe ubijali.
- JohnnyS
#169 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
junior3 wrote:Ma ja ba, Srbi se izmedju sebe ubijali.
Pa kad su u Dubrovniku palili gume, a grad je srušen u međusobnom sukobu zengi i hosovaca, zašto ti ovo zvuči neuvjerljivo?
- dalmatinka
#170 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Ako misliš konkretno na oluju onda je bilo i toga, mislim na ono junačko gaženje tenkovima vlastitih civila.junior3 wrote:Ma ja ba, Srbi se izmedju sebe ubijali.
- deer_hunter
#171 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
jedan od komentara s Indexa na vojnu paradu

Bilo bi fora da ispred tenkova ide kolona traktora.
-
emillio estevez
#172 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Laz laz.dalmatinka wrote:Ako misliš konkretno na oluju onda je bilo i toga, mislim na ono junačko gaženje tenkovima vlastitih civila.junior3 wrote:Ma ja ba, Srbi se izmedju sebe ubijali.
Tada su pripadnici V korpusa abih bili u Dvoru , HV je sammo na prilazima. Bio.
-
Patriotska_Liga
#173 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Oluja predstavlja historijsku akciju trajnog eliminisanja srpskog političkog uticaja sa ogromne teritorije koja je bila direktno naslonjena na BiH i Bošnjaci ne bi trebali da jednog političkog avanturistu Dragana Čovića uopšte dovode u vezu sa ovom oslobodilačkom akcijom i da radi njega mjere važnost iste za nas. Što se mene tiče uvijek ću biti izrazito zahvalan HV-u zbog ove akcije i uvijek slaviti ove dane iskreno ubijeđen da je u dugoročnom smislu to za Bošnjake izrazito povoljna historijska okolnost. Pri tome naravno i dalje ostaju otvorena mnoga teška pitanja u bošnjačko-hrvatskim odnosima koja neće biti ni malo jednostavno riješiti i to niko ne treba da spori.KatarinaKosaca wrote:Onog dana kada je yugo-ćirilićar u Predsjeništvu, koji je jelte legitimni ali i legalni bio suzdržan glede rezolucije o Srebrenici, jer to, jelte nije njegov rat, rekoh da na dalje i ubuduće ni Oluja nije (bila) moj rat. Eto, vas tamo... obilježavajte, ili slavite, ja sam suzdržana.
-
Drinski
#174 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
I ja sam cuo to.dalmatinka wrote:Ako misliš konkretno na oluju onda je bilo i toga, mislim na ono junačko gaženje tenkovima vlastitih civila.junior3 wrote:Ma ja ba, Srbi se izmedju sebe ubijali.
-
Kitrona
#175 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Eto, tebi će se i starim poštenjacima velikosrbima - vjerovati...junior3 wrote:Ma ja ba, Srbi se izmedju sebe ubijali.