hrasno38 wrote:Kato u cemu cemo biti ravnopravni??????? Ovaj zakon nece dotaci kako vi kazete "budzetlije" nego samo upravo one jadne radnike koji i danas nemaju skoro nikakva prava. Pa transa MMF-a ce se spickati na plate budzetu i slicne stvari. Jebo te koju pricu sirite da to nema nigdje na svijetu...pomislio bi da pojedince tacno neko placa da sire lazi! Pa i ne sjecam se koje godine je isto tako MMF da bi dali transu rekao da se moraju izvrsiti odredjene korekcije u budzetu tacnije smanjiti benificije i reprezentacije na minimum a mrmoti su sve to ostavili i smanjili plate onima sa najnizim koeficijentima. Sa ovim zakonom ce najebati samo radnici a to budemo vidjeli.
I kako vas vise nije sramota spominjati Fahru???? Fahro dobio od Alije milion napravio jednu zgradu i zaposlio bruku radnika, napravio drugu zgradu zaposlio bruku radnika. Bakir dobio od babe nasljedstvo u milionima a mozda i milijaradama i nije napravio nista osim hacijende na Poljinama.
Mislim boli me ona stvar sto se tice politicara Fahre i ti dobro znas da sam je nekada preferirao SDP a sada preferiram DF i Zeljka ali Fahro je institucija za ono zuto govno.
Odgovorim ti kasnije, sad ne mogu, uglavnom suština je da šalteruša koju sam vidjela danas u bolnici neće moći pričati sat vremena preko telefona privatno na poslu u tijeku radnog vremena preko pdv-a bosanske sirotinje i 500.000 nezaposlenih, jednako kao što to ne može djevojka koja radi u granapu u mojoj mahali i zaista zaradi svoju plaću. U tome je ravnopravnost. Šta manje od toga? Netko može bez sankcije da ne radi, kao što ne radi, netko gine i sretan je što ima posao, ap ola miliona ljudi ga uopće i nema.
Da li ti misliš da je u redu da 75% ukupnog prihoda jedne zemlje ide samo na plaće budžetlijama, a da nije izdat nov rodni list bez greške

, da šalteruše zalupe prozorčić pred nosom kad dođeš na red, da ti kaže da ti je falsifikat vjenčani list zato što svatko ima svoje prezime, a to šefica potvrdi

(ne pozovu muriju za to krivično djelo), da nam je zdravstvo i školstvo kakvo jeste? Jel smatraš da je to ok?