balas-salas...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Solid

Post by Solid »

ja ne bih nista reko. samo bi, rada vina!
s

Post by s »

hmm... "cvrsta ruka sve resava" :D

upravnice trazi se vino... kako stojimo?
joki
Location: esterajh (http://de.youtube.com/watch?v=pRzG--NFjPw)

Post by joki »

slabo...
mislim-slabo stojim ...
vise onako...klimavo...
sve zbog rujna vina!
Gollum

Post by Gollum »

Ja nemam snage za Balasa ovih dana. Sav sam u...Jesenjinu...

Hello Esice, dugo sam bio daleko... :)
s

Post by s »

opa! :) ... bal pod maskama :-) ... nego gde je taj mail?

joki, jos malo vina molim... da svi stojimo isto :)
joki

Post by joki »

losa godina,slabo rodilo...berba nikakva,dok probas je l' ljava-ne ostane gotovo nista...
moracemo uvesti odredjenu kolicinu...
s

Post by s »

mislis nesto kao dnevna doza? :)

uh... losa godina...
Tisina

Post by Tisina »

operzno s tom violinom..
ona cezne.. za tisinom..
k'o da skakljas andjelcica..vrhom gudala...
joki

Post by joki »

nista restrikcija,tackice,mislio sam na uvoz(import)odredjene kolicine grozdja jer je kod nas berba bila nikakva;
da li je do podneblja,sorte ili samo do vremena-ne bih znala kaS'ti...
tilia

Post by tilia »

e a jel znate da ce na SSF-u biti film "Jesen siže dunjo moja"od samardjica ali je muzika đoletova.....znam da je bilo nekih prepucavanja izmedju njih dvojice al se ne mogu sjetiti zbog cega
s

Post by s »

slucaj je izgleda hitan :-)
da nazdravimo, pa da narucimo... uvzz :)
Tisina

Post by Tisina »

tilia wrote:e a jel znate da ce na SSF-u biti film "Jesen siže dunjo moja"od samardjica ali je muzika đoletova.....znam da je bilo nekih prepucavanja izmedju njih dvojice al se ne mogu sjetiti zbog cega
:) taj film nema bas mnogo sa Djoletom, osim ideje

a prepucavanja jeste bilo

Datum: 09.09.2003.
Izvor: Blic
Tema: Đoletova kolumna

Đorđe Balašević:
Samardžiću, ne kradi mi crep sa svinjca pa ti neću zapišavati tarabu

Ljubiša Samardžić i ja smo zamalo postigli "džentlmenski dogovor", a za to nam je falio još samo jedan jedini džentlmen...
Obojici nam je još od prvog susreta bilo jasno da će tu neko nekog pokušati da prevari, a da je na meni samo da se ne ljutim kad do toga dođe...
Javno sam ogradio sebe i Vasu Ladačkog od filma čije snimanje počinje ovih dana, mada za to više i nema potrebe. Vasa i ja smo svoje uloge već odigrali pred vratima sponzora, kako i dolikuje ubogim muzikantima, i siguran sam da nas producent ubuduće neće spominjati...
Ta moja "izjava" je, po pravnom savetu, samo zvanična overa jednog višemesečnog nesporazuma, koji je između Ljubiše i mene očito postojao i pre nego što smo se sreli? Neko je, naime, stručnjak za brojke, neko stručnjak za slova, ali ni najveći stručnjak ne može od cifara sastaviti reč ili od slova cifru. Jedina stvar oko koje smo se nas dvojica ikad složili ostala je, nažalost, šopska salata u "Sokačetu", gde nas je Draško Ređep krajem aprila po prvi put okupio da "porodično" pokrenemo snimanje filma o Vasi Ladačkom. Već je moj sinopsis, napisan par dana kasnije, bio očišćen od autorovih otisaka, tako da ih ni najbolji forenzičari ne bi otkrili, da bi scenario koji je usledio potpuno otkrio da se tu uklanjaju svi tragovi koji bi mogli voditi do inkrimisane pesme. Kao da se, recimo, pravi scenario po "Oprosti mi, Katrin", s tim što ona nije nije Francuskinja iz Dižona koja dođe na more i zaljubi se, nego je ona saobraćajni tehničar Vlajko iz okoline Kikinde, koji odlazi na "Komunalijadu" na Divčibare i gine od neispravnog rešoa rumunske proizvodnje.
Iskusni parničar znao je da je bitnije od same fabule da u slučaju "more, ima sve da vas tužim!" poseduje argumente po kojima to može biti Bilo Koja Priča, a ne tamo neka Priča O Vasi Ladačkom, ali u svojoj proceni i potceni jedino je zanemario da potičem iz kraja gde se na sud odlazi samo zbog, ne daj bože, rasprave o zaostavštini, i gde je veća sramota vući se po sudovima, nego se napiti na kumovim svečarima...
Ukratko, sve što tražim je da se film više ne dovodi u vezu sa mnom i mojim Vasom. I, gle ironije, pošto će se i producent iz svojih razloga upinjati da dokaže da to i nema nikakve veze s nama, eto nas napokon na istom poslu?
I čemu onda uopšte sve to silno rašetiranje i kolesarisanje oko ovoga?
Pa, u svom prvom komentaru mog saopštenja Ljubiša je postavio pitanje: "Ko je uopšte i pominjao Balaševića?" i pošto sam već dugo ja jedini koji branim samog sebe, sasvim je moguće da sam ponovo u nekom žešćem tripu, ali...
S obzirom na to da je scenario koji je meni predočen kao "Panonska priča" u identičnom sadržaju sponzorima predstavljan kao "Priča o Vasi Ladačkom" i da je u međuvremenu za kontrolu prikupljenih 700.000 evra čak osnovana i kompanija pod istim imenom, za koju sam saznao tek kada mi je ponuđena jedna od (u svakom smislu) poslednjih verzija ugovora, paragrafi koji se bave autorskim pravima daju mi daju neka veoma sabljasta ovlašćenja, ali nadam se da ipak ponešto znate o ovom mentalitetu, kad ste se već rešili da pravite Veliki Vojvođanski Film bez Velikih Vojvođana?
Ne diram te, ne diraj me. Nemoj mi krasti crep sa svinjca, pa neću ni ja tebi zapišavati tek okrečeni bedem pored kapije...
O, kao da stvarno nemam pametnijeg posla nego da se tu s vama prepucavam?
Živ ću se pojesti što će mi se danas i ona nesretna košarkaška reprezentacija nekažnjeno provući zbog ove kolumne proćerdane na vas...
tilia

Post by tilia »

svaka cast djoletu!!!
a jel neko zna ima li ikakvih naznaka za skori koncert u SA?
s

Post by s »

digni tu lepu glavu... pogledaj me bar
u suzici sto blista cuda se trista vide
s

Post by s »

uh... tvoja je sreca samo tvoja stvar
...al' zato tvoja tuga... to je vec prica druga

ma gde ste, gde ste?
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Nema sms-a... :( :( :( :(
Tisina

Post by Tisina »

a tek sto reagovah na jednom drugom forumu na istu temu.. horni cemu tuga?

..”Te jeseni sam ponovo cuo pesmu koju sam godinama potiskivao,misleci da je davno otpevana, I napokon sam shvatio da je to moja pesma,moja I Bozija, I da je nikada niko nece cuti ako ne nadem pravi nacin da je oslobodim..Nosio sam ja u glavi kao neku novu…bezimenu boju..koju nikako ne mogu objasniti onima koji znaju samo plavu, crevnu I zutu…”
(Tri posleratna druga, Balasevic)
horns&drums

Post by horns&drums »

Ne pise mi esica sms-ove od kada sam ukinut sa bh telecoma
Tisina

Post by Tisina »

horns&drums wrote:Ne pise mi esica sms-ove od kada sam ukinut sa bh telecoma
Princezo javi se! jos imam djep u kom se hladni prsti zgreju ...
posalji poruku da vidim jednom to pisamce na displeju.... 8-)
s

Post by s »

eeeevo ga :-)
sada ide jedan red zutih :wink: .... hitno!!!
horns&drums

Post by horns&drums »

:) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :) :) :-) :)
s

Post by s »

taaaako....
a sad mail, link i fotka :D ... da ne bi' opet pocela da pretim :-)
horns&drums

Post by horns&drums »

TAJ TI LINK PADA STALNO. OTVORI TEMU NA SARAJEVO X, OBRATI SE MRAKU I ON CE TE UPUTITI

EVO JOS :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
s

Post by s »

to je bilo pod 2 :D
sta je sa 1 i 3? :-)
daj jos... :) :) :)
horns&drums

Post by horns&drums »

Nisam za svojim compom, good old Apple Mac - razbolio se nesto, mazn'o ga virus :D :D :D :D

A vidi sto me je sicky naucila:

Image Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked