Referendum!!!

Locked
and

#151 Re: Referendum!!!

Post by and »

junior3 wrote:
and wrote: ima primjer republike srpske krajine i njihovog zahtjeva :D
Znaš i ti da to nije isto. :D
doduše rsk nije imala podršku amerike , uk,nato, eu i većine u un-u ko vi danas :mrgreen:
jao_situacije

#152 Re: Referendum!!!

Post by jao_situacije »

Drinski wrote:Ne znam za vas, ali tokom noci i jutra ja ocekujem navalu protuha koje vi nazivate saloncima.
vjerovatno će za bajram biti najveća navala, ipak se ne radi u državnim institucijama, omražene im, tzv. bih koja opstaje dok mora.
studiorum_tuzlaensis

#153 Re: Referendum!!!

Post by studiorum_tuzlaensis »

@nightvision

ima i za to izraz, kaže se "salonski četnik" ili "salonac"... tu je blizu je non stop, obično su to miševi preko puta Vraca, svaki dan mora na posao ili da platu zaradi u mrskoj federaciji i tako to. Najmrži dan u životu im je 19.3.1996, kad su napustili Srpsko Novo Sarajevo, Srpsku Istočnu Ilidžu, Zoranovo (Otes), Vogošću, Ilijaš i ostale salone. :)
Kikibombona

#154 Re: Referendum!!!

Post by Kikibombona »

Sweet companion

Ti si mnogo naivan ako mislis da Rusija ima ikakve kapacitete djelovati u BiH. Tvoji ignorantski komentari uveliko podsjecaju na idiotsku srpsku politiku devedesetih, koja je rezultirala totalnim kolapsom u Hrvatakoj, Crnoj Gori i na Kosovu. Da su Ameri htjeli, srpski element u BiH bi bio unisten. Iz nekog razloga nisu htjeli potpuni slom srpskse politike... Posljedice devedesetih se osjecaju i sada... Srbiju zapadnjaci guze kako i kada stignu. Na srpski narod je zakacena etiketa genocida, srpska politika devedesetih je oznacena kao najvece evropsko zlo nakon 2SR.

Kakva je uloga Rusije u svemu tome? Mogu samo posmatrati. Rusija je jaka na vlastitoj granici i nigdje vise. BiH je duboko na teritoriju koji kontrolise NATO. Mogu ovdje uraditi sto im ne volja a da Rusija na to reaguje protesnim notama kao sto je slucaj bio u Libiji i drugim drzavama...

Sta Rusija moze uraditi da zaustavi ekonomski, vojno i politicki visestruko nadmocan zapad?

Srbi su politicki diletanti. Ako i ovaj put isprovociraju zapad, gadno ce najebati...
junior3

#155 Re: Referendum!!!

Post by junior3 »

and wrote:
junior3 wrote:
and wrote: ima primjer republike srpske krajine i njihovog zahtjeva :D
doduše rsk nije imala podršku amerike , uk,nato, eu i većine u un-u ko vi danas :mrgreen:
Oni su imali Jelcina a mi sad imamo Putina, golema razlika. :D
cekek

#156 Re: Referendum!!!

Post by cekek »

Ahjaa233 wrote:
sWeeT_Companion wrote:
Kažem ti, ne bih se ubjeđivao. Ako ti misliš da ste, to je tvoje ekskluzivno pravo.
Ali bojim se da je tvoje stanovište itekako pretenciozno. A ne bih ja tako olako prihvato NATO-a kao nekoga ko će stati na ičiju/vašu stranu. Proširio bih vidike. Čak i geografski, njima je puno važniji ulazak Srbije u isti, nego BiH. I da li će to imati cijenu?! Hipotetički pričamo...

Što se šiptarije tiče... nadam se da smo svi dovoljno obrazovani i svjesni činjenice da se ne poredimo ili ne ponosimo narodom kome je najveće dostignuće snošaj sa magarcem. ;)

Rat ne treba nikome, a onima kojima je do pucačine i avanture, counter strike ili FAR CRY 3... Može i Crysis.
NATO je vec stao na nasu stranu. Prvi put kada je podrzio BiH da se odvoji od Srboslavije a drugi put vojnim udarima. 2. Clanica NATO pakta je Turska a ona je svakako na nasoj strani. Cim imas suverenu drzavu koja je prijateljski nastrojena prema NATO paktu a sa druge strane narod koji je historijski gledano pro Ruski; odmah znas ciji je tu veci. Tu nema mnogo price to je tako.

Albanci su u NATO paktu kao i Hrvati. Najveca NATO sila u regionu su Turska i Italija a one su sve ali ne na Srpskoj strani. Na vasoj strani su Rusi koji su 3000 km udaljeni od vas i Kina koja se previse i ne zanima za vas.

Zato treba podrzati preCednika da izdrzi sve napade i da izvede Srpsku na slobodu...
A onih 3,5 godine između je bilo dok se nisu organizovali?
Svi ti k'o fol saveznici neće marku potrošiti na našu odbranu ili napad dok god ne budu imali svoj interes.
and

#157 Re: Referendum!!!

Post by and »

junior3 wrote:
and wrote:
junior3 wrote:
Oni su imali Jelcina a mi sad imamo Putina, golema razlika. :D
to onaj što vam je južni tok izgradio i uzeo rafinerije ....i što govori da je kosovo srce srbije :mrgreen:
jefferson

#158 Re: Referendum!!!

Post by jefferson »

Ahjaa233 wrote:
jefferson wrote:
6 zasto?
Onako, reko da vidim koliko se sjecas zadnje intervencije NATO-pakta, bratske Turske itd.
Sad mi je jasno otkud takav entuzijazam.
To sto si ti bio u rovu nekom u Sarajevu a ja na zapadu ne govori da ti imas bolje predispozicije da budes informisan. To upravo govori o tome da su sanse da si informisaniji od mene ipak male. Svi oni koji su se informisali su to uradili uz pomoc citanja a ne time sto su bili u nekom rovu.

1995. je NATO intervenirao i pomogao je da manjina (44% Bosnjaka) protiv volje vecine dobije suverenu drzavu sa etnicko cistim Sarajevom. To je 1992. izgledalo kao naucna fantazija. Recimo imas dokumentarce YUTEL-a i tv sarajeva iz 1989. kada JNA hvata svercere oruzija u hercegovini; ukopavanje JNA oko Sarajeva je se desilo 1989 sa obrazlozenjem da se radi o "vanjskom neprijatelju". Da bi sve to saznao ti netreba nista osim you tube jer sve te informacije su dostupne.

Veliko je cudo da smo dobili ovo sto smo dobili a to je bez volje Amerike bilo nemoguce dobiti jer je odnos snaga bio takav a Bosnjaci manjina dok su i dvije susjedne drzave radile protiv njih. Danas je RH pod kontrolom SAD-a a Srbija na meti zbog svoje pro Ruske politike.

I druga su vremena danas. Danas pocinje hladni rat protiv Rusije i Kine a tada je se hladni rat tek bio zavrsio a Rusija je bila na koljenima.
Drzi se ti Zapada i nemoj da ti padne na pamet u slucaju nekom belaja da ides u BiH.
jao_situacije

#159 Re: Referendum!!!

Post by jao_situacije »

sWeeT_Companion wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Naravno da ne znaš. Tamo su vrlo jasno definirane uloge i ovlasti OHR-a u BiH
Visoki predstavnik će:

Nadgledati provedbu mirovnog rješenja;
Održavati tijesne kontakte sa Strankama radi promoviranja njihovog potpunog pridržavanja sa civilnim aspektima mirovnog rješenja i promoviranja visokog stepena suradnje između njih i agencija koje učestvuju u tom aspektu;
Koordinirati aktivnostima civilnih organizacija i agencija u Bosni i Hercegovini kako bi osigurao efikasnu provedbu civilnih aspekata mirovnog rješenja. Visoki predstavnik mora poštovati njihovu autonomiju unutar područja operacija, dajući im, ako je potrebno, opće smjernice o utjecaju njihovih aktivnosti na provedbu mirovnog rješenja. Od civilnih se organizacija i agencija traži da pomognu Visokom predstavniku pri izvršavanju njegovih nadležnosti davanjem svih podataka relevantnih za njihov rad u Bosni i Hercegovini;
Olakšati rješenje bilo kakvih poteškoća koje nastanu provedbom civilnog rješenja, ako Visoki predstavnik prosudi da je potrebno;
Učestvovati u sastancima organizacija donatora, naročito u pitanjima obnove i izgradnje.
Periodično izvještavati Ujedinjene narode, Evropsku uniju, Sjedinjene Države, Rusku Federaciju te druge zainteresirane vlade, stranke i organizacije o napretku provedbe mirovnog sporazuma u vezi sa zadacima postavljenim u ovom Sporazumu.
Davati smjernice i primati izvještaje od povjerenika Međunarodnih operativnih policijskih snaga, osnovanih Aneksom 11 Općeg okvirnog sporazuma.
Nigdje ne vidim primjenjivanje sile. Nametanje. Političku likvidaciju. :roll:
bujrum, samo vi ponovo ispitujte braću američane:
"gde bre to piše ?!"
Image
sWeeT_Companion

#160 Re: Referendum!!!

Post by sWeeT_Companion »

Kikibombona wrote:Sweet companion

Ti si mnogo naivan ako mislis da Rusija ima ikakve kapacitete djelovati u BiH. Tvoji ignorantski komentari uveliko podsjecaju na idiotsku srpsku politiku devedesetih, koja je rezultirala totalnim kolapsom u Hrvatakoj, Crnoj Gori i na Kosovu. Da su Ameri htjeli, srpski element u BiH bi bio unisten. Iz nekog razloga nisu htjeli potpuni slom srpskse politike... Posljedice devedesetih se osjecaju i sada... Srbiju zapadnjaci guze kako i kada stignu. Na srpski narod je zakacena etiketa genocida, srpska politika devedesetih je oznacena kao najvece evropsko zlo nakon 2SR.

Kakva je uloga Rusije u svemu tome? Mogu samo posmatrati. Rusija je jaka na vlastitoj granici i nigdje vise. BiH je duboko na teritoriju koji kontrolise NATO. Mogu ovdje uraditi sto im ne volja a da Rusija na to reaguje protesnim notama kao sto je slucaj bio u Libiji i drugim drzavama...

Sta Rusija moze uraditi da zaustavi ekonomski, vojno i politicki visestruko nadmocan zapad?

Srbi su politicki diletanti. Ako i ovaj put isprovociraju zapad, gadno ce najebati...
Ne bih baš rekao. Niti sam igdje pomenuo da će Rusi pomoći srpskom narodu. Već samo kažem da se ne može posmatrai BiH kroz prizmu isključivo jedne sile na globalnom nivou. I kao što rekoh, BiH je mala u svakom pogledu da bi bila jedan od prioriteta velikih sila. Tim prije jer i jedni i drugi, na Balkanu već imaju svoje igrače.
junior3

#161 Re: Referendum!!!

Post by junior3 »

and wrote: to onaj što vam je južni tok izgradio i uzeo rafinerije ....i što govori da je kosovo srce srbije :mrgreen:
Ma jok ba, to je onaj što je rezoluciju o Srebrenici sjeb'o. :D
studiorum_tuzlaensis

#162 Re: Referendum!!!

Post by studiorum_tuzlaensis »

Kikibombona wrote:
prvi put se slažem sa tobom u nečemu, iako si mi najomraženiji lik na temi Sirija i ISIL. Sad si mi malo draži. :sinbad: :napoleon:
Better Man

#163 Re: Referendum!!!

Post by Better Man »

Nema ništa od refernduma. To je samo Dodikov način da se zadrži u fotelji, jer kad bi ga zaista sproveo, to bi bio početak kraja RS-a i njega kao političara.
Ludzak

#164 Re: Referendum!!!

Post by Ludzak »

Ja sam govorio da će doći vrijeme i za referendum. A to da je referendum nemoguć bacite mačku pod rep, jer je sve moguće. Šta će se izroditi iz ovoga vidjet ćemo. Kakve bošnjačke vođe imamo ne bih me čudilo da ova država nestane sa lica mjesta.
Potrebno je samo malo da Ameri preokrenu priču i da izazovu nove sukobe u Bosni, samo malo.
sWeeT_Companion

#165 Re: Referendum!!!

Post by sWeeT_Companion »

Referendumsko pitanje trebalo bi da glasi "Da li podržavate neustavno i neovlašćeno nametanje zakona od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na prostoru Republike Srpske?".
U osnovi referendum je izraz zahtjeva da se BiH vrati u okvire ustavnog uređenja u oblasti pravosuđa
and

#166 Re: Referendum!!!

Post by and »

junior3 wrote:
and wrote: to onaj što vam je južni tok izgradio i uzeo rafinerije ....i što govori da je kosovo srce srbije :mrgreen:
a baš je sjebo,cijeli svijet usvojio,sad će deca srpskih emigranata po usa i cijelom svijetu u školama učiti istinu.
jedino vam dijaspora po rusiji neće
vidjećemo kako će sjebati sad presude karadžiću i mladiću :mrgreen:
malamirha

#167 Re: Referendum!!!

Post by malamirha »

Ludzak wrote:Ja sam govorio da će doći vrijeme i za referendum. A to da je referendum nemoguć bacite mačku pod rep, jer je sve moguće. Šta će se izroditi iz ovoga vidjet ćemo. Kakve bošnjačke vođe imamo ne bih me čudilo da ova država nestane sa lica mjesta.
Ovako nakaradna sa ovoliko mrznje i ne moze opstati. Kad tad puci ce po savovima. Niko ne radi na pomirenju i suzivotu. Samo se jarga :facepalm: Nismo se odmakli od 92 ni za milimetar. Ako zapuca uzimam kofer,nek me nose noge moje. :autic:
junior3

#168 Re: Referendum!!!

Post by junior3 »

and wrote:
junior3 wrote:
a baš je sjebo,cijeli svijet usvojio,sad će deca srpskih emigranata po usa i cijelom svijetu u školama učiti istinu.
Ma i ja kažem nije trebao veto pristaviti. :D
and

#169 Re: Referendum!!!

Post by and »

sWeeT_Companion wrote:
Referendumsko pitanje trebalo bi da glasi "Da li podržavate neustavno i neovlašćeno nametanje zakona od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na prostoru Republike Srpske?".
U osnovi referendum je izraz zahtjeva da se BiH vrati u okvire ustavnog uređenja u oblasti pravosuđa
mislim da bi prvo ustavni sud trebao dati svoje mišljenje,jer nisam siguran da je entitet nadležan da tumači šta je ustavno,a šta nije
insomnia78

#170 Re: Referendum!!!

Post by insomnia78 »

escobar__ wrote:Ma nema se šta oplest, to je predizborna kampanja... Odnosno ne, to dijaspora pokušava da nas zavadi sa švedskim pasošima i u punoj ratnoj spremi. :roll:
Il' to Dodik, i dogovoru sa Baketom pokusava da skrene paznju sa sebe :lol:
A vi ovom pricom tjerate vodu na Dodikov mlin :lol:
LDLT

#171 Re: Referendum!!!

Post by LDLT »

malamirha wrote:Ako zapuca uzimam kofer,nek me nose noge moje. :autic:

Pa sad ste pametniji zar ne, zašto čekati da netko pokuca na vrata pa onda navrat nanos trpaj šta možeš na traktor
Odmah u Vojvodinu :lol:
p206

#172 Re: Referendum!!!

Post by p206 »

Sve ovo će samo ubrzati proces do nekog novog Dejtona 2,i smanjenja ovlasti entiteta.Ne zato što vole BiH ili Bošnjake,nego što nikom ne odgovara nestabilnost koju Dodik stvara
nightvision

#173 Re: Referendum!!!

Post by nightvision »

sWeeT_Companion wrote:
A kako bi bilo da se svi skupa vratimo u ustavne okvire republike bih, s obzirom na to da je cetnitet iliti republika srpska neustavna jer je nastala na osnovu progona i genocida nad nesrbima?! Cak je i naziv neustavan jer implicira da pripada samo jednom konstitutivnom narodu, sto nije istina, prema tome... Trolu. :wink:
and

#174 Re: Referendum!!!

Post by and »

junior3 wrote:
and wrote:
junior3 wrote: Ma jok ba, to je onaj što je rezoluciju o Srebrenici sjeb'o. :D
Ma i ja kažem nije trebao veto pristaviti. :D
ma nek je on javno pokazao da ne poštuje međunarodni sud un-a.bio ne bio veto činjenice u istoriji ostaju zapisane.
biće još glasanja gdje nema veta :D
ultima_palabra

#175 Re: Referendum!!!

Post by ultima_palabra »

junior3 wrote: Oni su imali Jelcina a mi sad imamo Putina, golema razlika. :D
Super, po sliku Putina u džep i juriš u otcepljenje :thumbup:
Locked