NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post Reply
sani1985

#151 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by sani1985 »

Četnici šenlučili u centru Bratunca uz pjesme “Oj Sjenice nova Srebrenice”

Sinoć je u centru Bratunca, u kafiću Napoli upriličeno četničko divljanje. Uz jak razglas puštane su pjesme koje su veličale četničku ideologiju i zločine nad Bošnjacima. Polugoli i pijani srpski mladići i djevojke su plesali, vrištali i skandirali uz pjesme “Ne volim te Alija zato što si balija”, “Oj Sjenice nova Srebrenice”,”Turkinja se pred džamijom klela” te mnoge druge. Iako su bošnjački povratnici prijavili spomenuto četničko divljanje, bratunačka policija nije reagirala, dopustila je četnicima da šenluče koliko žele. Policija je ipak na kraju reagirala, ali tek nako što su dozvolili da se polugoli i pijani četnici napjevaju zločinačkih pjesama do mile volje. Bošnjački povratnici su razočarani ponašanje policije, a naročito su zabirnuti što se ovakve stvari sve češće događaju.

Kafe bar Napoli je najprometnije okupljalište mladih Bratunčana, naravno uglavnom Srba.

http://bosnjaci.agency/cetnici-senlucil ... rebrenice/
bingov buraz

#152 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by bingov buraz »

Osjetili su cetalji da mogu nekaznjeno divljati,mlade generacije prednjace,steta sto im ocevi ne objasne da batina ima dva kraja i da ako trazis belaja na kraju ga i nadjes.Opet kako da im objasne da i oni mogu fasovati kad oni ne gube bitke "nebeski narod" i ono sto su izgubili "je prodano"
LBVIEW

#153 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by LBVIEW »

Ma to je ta serpska "pruzena ruka prijateljstva". :oops:
PM72

#154 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by PM72 »

Ma odmah dignite interventne snage iz Štokholma ili Minhena pa pravac Bratunac.Uzmete RBRM80 pa ošini po prašini.Nema kafića,nema sijela i mirna Bosna!
LBVIEW

#155 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:Ma odmah dignite interventne snage iz Štokholma ili Minhena pa pravac Bratunac.Uzmete RBRM80 pa ošini po prašini.Nema kafića,nema sijela i mirna Bosna!
Znaci,dijasapora opet kriva zbog serpskog folklora?
Nego,de ti vidi s drugom Trocaderom da odete na jednu s nogu medu tu serpsku mladez,
cim vas vide odmah ce se razici bez upotrebe sile,svi te prepoznaju po nicku. :wink:
PM72

#156 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by PM72 »

LBVIEW wrote:
PM72 wrote:Ma odmah dignite interventne snage iz Štokholma ili Minhena pa pravac Bratunac.Uzmete RBRM80 pa ošini po prašini.Nema kafića,nema sijela i mirna Bosna!
Nego,de ti vidi s drugom Trocaderom da odete na jednu s nogu medu tu serpsku mladez,
cim vas vide odmah ce se razici bez upotrebe sile,svi te prepoznaju po nicku. :wink:
Jesi li se to našao uvrijeđen? Halali brate :lol:

Koliko sam vidio,čitao i čuo,za incident oko zastave s ljiljanima u Prijedoru kriva je dijaspora.Oni nose te zastave i lože se na ljiljane i BH fanatikose.Doduše,i valjala im je. :lol: Nijedan mještanin koji se vratio ni u ludilu ne bi stavio ljiljane na pendžer,bez obzira koliko volio ili poštovao tu zastavu.

Što se tiče Trocadera,mislim da je korektniji i pošteniji nego 90% učesnika na diskusiji.Za mene se ne sekiraj,ja imam finu sjekiricu za potpale koju uvijek nosim u ruksaku.Oružje i oruđe sam davno razdužio i nemam volju ni da ga gledam.
mudrac2

#157 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by mudrac2 »

LBVIEW wrote:
ma stipu ga, ima čovjek štokholmski sindrom. trkoadero koji ga je četiri godine opsjedao i ubijao sada mu je najbolji pajdo.
PM72

#158 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by PM72 »

ma stipu ga, ima čovjek štokholmski sindrom. trkoadero koji ga je četiri godine opsjedao i ubijao sada mu je najbolji pajdo.
Mogu samo zamisliti kako je pametan ovaj sa nick-om mudrac 1 kad si ti sa takvom inteligencijom stavljen na br.2
LBVIEW

#159 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:
LBVIEW wrote:
Jesi li se to našao uvrijeđen? Halali brate :lol:

Koliko sam vidio,čitao i čuo,za incident oko zastave s ljiljanima u Prijedoru kriva je dijaspora.Oni nose te zastave i lože se na ljiljane i BH fanatikose.Doduše,i valjala im je. :lol: Nijedan mještanin koji se vratio ni u ludilu ne bi stavio ljiljane na pendžer,bez obzira koliko volio ili poštovao tu zastavu.

Što se tiče Trocadera,mislim da je korektniji i pošteniji nego 90% učesnika na diskusiji.Za mene se ne sekiraj,ja imam finu sjekiricu za potpale koju uvijek nosim u ruksaku.Oružje i oruđe sam davno razdužio i nemam volju ni da ga gledam.
Cini se kako bi ti,da se pitas,a ovdje hebi ga niti si na duznosti niti ti je u nadleznosti,zabranio iznosenje primjera serpskog ugnjetavanja povratnika najcesce koristeci "argument" dijaspore,pri cemu pocesto nalazis opravdanja za isto u smislu- "da niste provocirali ne bi se nista desilo".Po tebi izgleda jedino Bosnjaci nemaju pravo na isticanje nacionalnih simbola dok svi drugi to isto upraznjavaju uglavnom bez problema,a federalni MUP ne hapsi zbog "ratnih zastava" poput onog sumskog.Dalje,svaki serpski bezobrazluk poput ovog u Bratuncu pokusaces relativizirati a onog ko,s pravom,isti osudi,diskreditirati prozivanjem dijaspore ,jer si jedino ti Bogom dan da sa svog moralnog prijestolja odredujes ko i kako bi trebao reagirati.
Btw., kad vec pricas o Palama,de se sam sa sobom dogovori da li su stanovnici istog starosjedioci od "sedmog vijeka" ili "doslje" iz Crne Gore,kako si nekoc pisao na podforumu historije,cisto zbog kredibiliteta na koji se pozivas kad ljudima dijelis "savjete".
PM72

#160 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by PM72 »

Cini se kako bi ti,da se pitas,a ovdje hebi ga niti si na duznosti niti ti je u nadleznosti,zabranio iznosenje primjera serpskog ugnjetavanja povratnika najcesce koristeci "argument" dijaspore,pri cemu pocesto nalazis opravdanja za isto u smislu- "da niste provocirali ne bi se nista desilo".Po tebi izgleda jedino Bosnjaci nemaju pravo na isticanje nacionalnih simbola dok svi drugi to isto upraznjavaju uglavnom bez problema,a federalni MUP ne hapsi zbog "ratnih zastava" poput onog sumskog.Dalje,svaki serpski bezobrazluk poput ovog u Bratuncu pokusaces relativizirati a onog ko,s pravom,isti osudi,diskreditirati prozivanjem dijaspore ,jer si jedino ti Bogom dan da sa svog moralnog prijestolja odredujes ko i kako bi trebao reagirati.
Btw., kad vec pricas o Palama,de se sam sa sobom dogovori da li su stanovnici istog starosjedioci od "sedmog vijeka" ili "doslje" iz Crne Gore,kako si nekoc pisao na podforumu historije,cisto zbog kredibiliteta na koji se pozivas kad ljudima dijelis "savjete".
Pošto si korektan sagovornik-odgovoriću ti.

Ja vrlo dobro znam probleme povratničke populacije,za razliku od tebe i tebi sličnih.Nemoj se naći uvrijeđen niti imam nešto protiv tebe ali sam skoro svakodnevno među tim ljudima.Što poslom što privatno.Dakle,znam kako dišu,o čemu razmišljaju i šta im treba.Ono što im je najpotrebnije jeste mir i spokojan san.To mu je potrebnije od motokultivatora ili plastenika.Naveo sam ti primjer kad je proljetos kroz Mokro ,u punoj brzini,prošla svatovska kolona okićena zastavama s ljiljanima i zelenim sa polumjesecom i zvjezdom.Je li to provokacija? Jeste 100%.Kome ćeš ti kroz Mokro probuditi patriotske osjećaje zastavom s ljiljanima kad tamo ni 1991 nije bilo muslimanskog uha,ma nije ni poštar bio.Da je neko tim svatovima ( a skoro svi su imali strane tablice) popriječio put pa ih izdegenečio,to bi se diglo na nivo,te četnici ovakvi ili onakvi,te smo ugroženi,ne daju nam ljiljan i slične nebuloze.Dakle,ne provociraj jer će neka nana i dedo povratnici na Sokolac ili Pale imati problema radi mufljuza koji su odve 7 dana i odoše u SVOJE zemlje.Ovdje su i prije glave padale radi zastava na "pogrešnom mjestu",nećemo u detalje. ;-) Valjda ti je sad jasnije.

Što se tiče konkretno Pala,95% sadašnjeg srpskog stanovništva u njemu jeste doseljeno iz Crne gore i stare Hercegovine.Dobar dio je došao na turski kazan kad su namirisali skori kraj turske imperije a njihova izreka "prodao vjeru za večeru" jeste upravo to samo je drugom podmeću.U svom zavičaju nisu imali šta da jedu pa su masovno selili u "turske " krajeve da kuluče ali će mu bar djeca imati kukuruze.Ostatak srpske populacije je došao na begovske zemlje prilikom agrarne reforme kad je kralj SHS djelio begovsku zemlju solunskim dobrovoljcima i stanovnicima neplodnih krajeva.Ko je kod kralja nosio pušku bar 5 minuta mogao je probrati najbolju muslimansku zemlju u Palama i okolini.Da ne pominjem one sa solunskim spomenicama jer su takvi imali privilegije kao sadašnji Budnjo ili Čengići.

Ne trebam se ja dogovoriti sam sa sobom jer je ovo istina a ona boli mnoge.Kao što boli mnoge velike Bošnjake kad im kažem da su i te begovske zemlje i imanja u okolini Sarajeva stečena na isti način kao i imanja Srba solunaca.Pobjednik je djelio plijen pa su carskim fermanima djeljene zemlje u novoosvojenim krajevima,jebe im se nije im bila ćaćevina.Također je činjenica da je neko ovdje živio i prije dolaska turaka i da je to bilo "nečije".Ako se zna da je ovo istočno od Sarajeva bila zemlja Pavlovića pa su turci dali naziv "Vilayet Pavli" pa to prešlo u Pale,ne treba biti mnogo pametan pa izvesti pravilan zaključak.Kuga i masovna umiranja od iste,bježanje pred zavojevačima kao i prelasci na Islam i tadašnje pogodnosti za taj čin učinili su da stanovništvo polako mijenja svoj etnički karakter...
LBVIEW

#161 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by LBVIEW »

Prvo,ne mozes znati da li i koliko ja poznajem probleme povratnicke populacije,no kako to nije tema ostavit cemo to po strani.
Dalje,za Mokro ne znam,ali za prijedorski kraj sam itekako upucen gdje su Bosnjaci zivjeli i danas zive,zene se i svadbuju tako da o nekoj "provokaciji" tu ne moze biti rijeci.Inace ,dobrom dijelu prijedorskih Srba sve sto ima veze s Bosnjacima je provokacija,,cak,umjesto da glavuse zabiju u zemlju od sramote,problem su im i komemoracije, ali im zato ne smeta zivot uz masovne grobnice.Btw.,ako prihvatimo tu logiku kako je isticanje nacionalnih simbola provokacija i izgovor za krivicno djelo,sta mislis koliko ce potrajati dok se bumerang ne vrati nekoj srpskoj svadbarskoj koloni i da li cemo i tada koristiti isti arsin?A vec je pocelo,ono u Prijedoru nisu mirno posmatrali divljanje srpske mladezi, a neki dan namlatise onog vozaca.
Sto se tice "folklora" serpske mladezi u Bratuncu,umjesto osude,ti pozivas dijasporu da problem rijesi oruzjem,ne kontam to nikako.
calculator

#162 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by calculator »

PM72 wrote:Ja vrlo dobro znam probleme povratničke populacije,za razliku od tebe i tebi sličnih.Nemoj se naći uvrijeđen niti imam nešto protiv tebe ali sam skoro svakodnevno među tim ljudima.Što poslom što privatno.Dakle,znam kako dišu,o čemu razmišljaju i šta im treba.Ono što im je najpotrebnije jeste mir i spokojan san.To mu je potrebnije od motokultivatora ili plastenika.Naveo sam ti primjer kad je proljetos kroz Mokro ,u punoj brzini,prošla svatovska kolona okićena zastavama s ljiljanima i zelenim sa polumjesecom i zvjezdom.Je li to provokacija? Jeste 100%.Kome ćeš ti kroz Mokro probuditi patriotske osjećaje zastavom s ljiljanima kad tamo ni 1991 nije bilo muslimanskog uha,ma nije ni poštar bio.Da je neko tim svatovima ( a skoro svi su imali strane tablice) popriječio put pa ih izdegenečio,to bi se diglo na nivo,te četnici ovakvi ili onakvi,te smo ugroženi,ne daju nam ljiljan i slične nebuloze.Dakle,ne provociraj jer će neka nana i dedo povratnici na Sokolac ili Pale imati problema radi mufljuza koji su odve 7 dana i odoše u SVOJE zemlje.Ovdje su i prije glave padale radi zastava na "pogrešnom mjestu",nećemo u detalje. ;-) Valjda ti je sad jasnije.

Što se tiče konkretno Pala,95% sadašnjeg srpskog stanovništva u njemu jeste doseljeno iz Crne gore i stare Hercegovine.Dobar dio je došao na turski kazan kad su namirisali skori kraj turske imperije a njihova izreka "prodao vjeru za večeru" jeste upravo to samo je drugom podmeću.U svom zavičaju nisu imali šta da jedu pa su masovno selili u "turske " krajeve da kuluče ali će mu bar djeca imati kukuruze.Ostatak srpske populacije je došao na begovske zemlje prilikom agrarne reforme kad je kralj SHS djelio begovsku zemlju solunskim dobrovoljcima i stanovnicima neplodnih krajeva.Ko je kod kralja nosio pušku bar 5 minuta mogao je probrati najbolju muslimansku zemlju u Palama i okolini.Da ne pominjem one sa solunskim spomenicama jer su takvi imali privilegije kao sadašnji Budnjo ili Čengići.

Ne trebam se ja dogovoriti sam sa sobom jer je ovo istina a ona boli mnoge.Kao što boli mnoge velike Bošnjake kad im kažem da su i te begovske zemlje i imanja u okolini Sarajeva stečena na isti način kao i imanja Srba solunaca.Pobjednik je djelio plijen pa su carskim fermanima djeljene zemlje u novoosvojenim krajevima,jebe im se nije im bila ćaćevina.Također je činjenica da je neko ovdje živio i prije dolaska turaka i da je to bilo "nečije".Ako se zna da je ovo istočno od Sarajeva bila zemlja Pavlovića pa su turci dali naziv "Vilayet Pavli" pa to prešlo u Pale,ne treba biti mnogo pametan pa izvesti pravilan zaključak.Kuga i masovna umiranja od iste,bježanje pred zavojevačima kao i prelasci na Islam i tadašnje pogodnosti za taj čin učinili su da stanovništvo polako mijenja svoj etnički karakter...
Konačno da neko počne sa pisanjem drugačije istine i drugačije istorije u nas.

Svaka čast PM :thumbup: :thumbup: :thumbup:
PM72

#163 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by PM72 »

LBVIEW wrote:Prvo,ne mozes znati da li i koliko ja poznajem probleme povratnicke populacije,no kako to nije tema ostavit cemo to po strani.
Dalje,za Mokro ne znam,ali za prijedorski kraj sam itekako upucen gdje su Bosnjaci zivjeli i danas zive,zene se i svadbuju tako da o nekoj "provokaciji" tu ne moze biti rijeci.Inace ,dobrom dijelu prijedorskih Srba sve sto ima veze s Bosnjacima je provokacija,,cak,umjesto da glavuse zabiju u zemlju od sramote,problem su im i komemoracije, ali im zato ne smeta zivot uz masovne grobnice.Btw.,ako prihvatimo tu logiku kako je isticanje nacionalnih simbola provokacija i izgovor za krivicno djelo,sta mislis koliko ce potrajati dok se bumerang ne vrati nekoj srpskoj svadbarskoj koloni i da li cemo i tada koristiti isti arsin?A vec je pocelo,ono u Prijedoru nisu mirno posmatrali divljanje srpske mladezi, a neki dan namlatise onog vozaca.
Sto se tice "folklora" serpske mladezi u Bratuncu,umjesto osude,ti pozivas dijasporu da problem rijesi oruzjem,ne kontam to nikako.

Nisi me dobro shvatio.Ja ne pozivam dijasporu da problem riješi oružjem nego ih zajebavam.Oni da su htjeli rješavati probleme oružjem ne bi razgulili kad je Bosni najviše trebalo.

Zna se ko je aminovao postojanje RS.Nije moj babo niti komšija.RS je ustavna kategorija i moramo se pomiriti s tom činjenicom.Meni je prvobitno postojanje RS,njeni simboli i otvoreno četništvo bilo spram gutanja dlakave žabe.Među prvima sam prešao međuentitesku granicu i kad sam gledao Srbe u uniformama sve sam zamišljao kako ih nišanim...međutim,vrijeme čini svoje,kontakti su ostvareni i nemam više želje za nekom osvetom,ratom,belajima.

Bošnjaci povratnici moraju se pomiriti sa činjenicom da su tamo građani drugog reda.Ne diraju ih ali ih posmatraju kao nužno zlo i vide neku korist od njih.Srbi povratnici u FBiH su u još goroj situaciji.To je tako...
palermo

#164 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by palermo »

PM72 wrote:
Bošnjaci povratnici moraju se pomiriti sa činjenicom da su tamo građani drugog reda .Ne diraju ih ali ih posmatraju kao nužno zlo i vide neku korist od njih.Srbi povratnici u FBiH su u još goroj situaciji.To je tako...
Golemo ...čak i za forum na kojem si anoniman
PM72

#165 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by PM72 »

Šta ti znači - golemo? jesam li šta slagao? I trebam li se predstaviti?
swanfilter

#166 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by swanfilter »

PM72 wrote:
LBVIEW wrote:Prvo,ne mozes znati da li i koliko ja poznajem probleme povratnicke populacije,no kako to nije tema ostavit cemo to po strani.

Nisi me dobro shvatio.Ja ne pozivam dijasporu da problem riješi oružjem nego ih zajebavam.Oni da su htjeli rješavati probleme oružjem ne bi razgulili kad je Bosni najviše trebalo.

Zna se ko je aminovao postojanje RS.Nije moj babo niti komšija.RS je ustavna kategorija i moramo se pomiriti s tom činjenicom.Meni je prvobitno postojanje RS,njeni simboli i otvoreno četništvo bilo spram gutanja dlakave žabe.Među prvima sam prešao međuentitesku granicu i kad sam gledao Srbe u uniformama sve sam zamišljao kako ih nišanim...međutim,vrijeme čini svoje,kontakti su ostvareni i nemam više želje za nekom osvetom,ratom,belajima.

Bošnjaci povratnici moraju se pomiriti sa činjenicom da su tamo građani drugog reda.Ne diraju ih ali ih posmatraju kao nužno zlo i vide neku korist od njih.Srbi povratnici u FBiH su u još goroj situaciji.To je tako...
Kazes, ne diraju ih. Nikako, nikako ... Ti si zadnje vrijeme poceo pisati kao i onaj Woody, nesto te gadno naljutilo ....
palermo

#167 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by palermo »

PM72 wrote:Šta ti znači - golemo? jesam li šta slagao? I trebam li se predstaviti?
Golemo znači golemo.......dakle, treba se imati podosta hrabrosti i ljudskog ništavila pa poručiti drugima da trebaju prihvatiti kao normalnost života to da su građani drugog reda....

A slagati nemaš šta, ovdje se ne radi o laganju, nego o stavu spram osnovnih civilizacijskih vrijednosti, poštovanju ljudskih prava i poštovanju svakog čovjeka kao individue...

A predstavio se već jesi, forum je takva vrste komunikacije u kojem se predstavljaš onim što kažeš, dakle postovima....
PM72

#168 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by PM72 »

Nemoj mi Woodija dirati,to mi je jaran!

A prije ćeš fasovati degenek na Alipašinom ili Dobrinji nego kao povratnik u RS.To se smijem zakleti.

Palermo,
Za mene kažeš da sam ljudsko ništavilo što otvoreno kažem ono što ostali misle ili drže u sebi.To se neće zadugo promjeniti,šta god ti mislio, predlagao ili se pozivao na konvencije o ljudskim pravima.To se može promjeniti samo novim ratom a njega neće biti ili da se desi masovni povratak (što nema teorije) ili da nađemo kakovog političara koji će nas izvući iz nebuloze (u šta čisto sumnjam).
palermo

#169 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by palermo »

PM72 wrote:
Palermo,
Za mene kažeš da sam ljudsko ništavilo što otvoreno kažem ono što ostali misle ili drže u sebi.To se neće zadugo promjeniti,šta god ti mislio, predlagao ili se pozivao na konvencije o ljudskim pravima.To se može promjeniti samo novim ratom a njega neće biti ili da se desi masovni povratak (što nema teorije) ili da nađemo kakovog političara koji će nas izvući iz nebuloze (u šta čisto sumnjam).
Nemoj mene optuživati da sam ti rekao da si ljudsko ništavilo, to si ti sam rekao svojim postom. To hoće li se nešto promijeniti ili neće teško da ovisi o meni ili o tebi, ali poručiti drugima sagnite glave i prihvatite da ste građani drugog reda je....da ne licitiram sad sa terminima, rekao sam već.

Ako drugima poručuješ prihvatite da ste građani drugog reda, onda naravno prihvataš kao normalnost života da postoje građani prvog reda, da postoje oni koji smiju i mogu sve, i oni koji ssmiju i mogu samo ono što im ja i ti (ili neko drugi) kao građani prvog reda dozvole. Ko uspostavlja granice onoga što smiju i mogu ovi građani drugog reda, hoćemo li ih ja i ti odrediti uz čašicu loze u kafani....i onda dati telalu da jutrom objavi u čaršiji.......shvataš li ti uopšte šta si napisao
swanfilter

#170 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by swanfilter »

PM72 wrote:Nemoj mi Woodija dirati,to mi je jaran!

A prije ćeš fasovati degenek na Alipašinom ili Dobrinji nego kao povratnik u RS.To se smijem zakleti.

Palermo,

Pa, skontao sam da ste na istoj valovnoj duzini, nije tesko ... Navodis geto sarajevski, a tamo cu dobiti batine i ja, samo zato jer bi skontali da nisam domaci. Dok povratnik u RS ce dobiti batine, jer je Bosnjak. OGROMNA razlika, al tebi to nije vazno. Uopste ...
PM72

#171 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by PM72 »

Upitajte prvog povratnika kojeg sretnete je li istina ovo o čemu ja pišem i jesu li građani drugog reda.Kad te policajac zaustavi malo ustukne kad ti pročita ime,radnik na šalteru te pogleda preko oka ili kad te pred 20 ili 30 ljudi u čekaonici prozovu imenom i prezimenom.Svi pogledi krenu prema tebi...kad ti za Bajram pred 10 ljudi neko kaže "sretan praznik" jer neće da izusti riječ Bajram,osjetiš se kao šugava ovca jer te svi ostali pogledaju i odmah si dugačiji...kad odbiješ da popiješ pivu jer je Ramazan,odmah si obilježen i žigosan.Kad poštar kaže da su one dvije kuće muslimanske ili kad djeca kažu da su brali turske trešnje jer i oni znaju šta je čije...je li to osjećaj građanina drugog reda?
palermo

#172 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by palermo »

PM72 wrote:Upitajte prvog povratnika kojeg sretnete je li istina ovo o čemu ja pišem i jesu li građani drugog reda.Kad te policajac zaustavi malo ustukne kad ti pročita ime,radnik na šalteru te pogleda preko oka ili kad te pred 20 ili 30 ljudi u čekaonici prozovu imenom i prezimenom.Svi pogledi krenu prema tebi...kad ti za Bajram pred 10 ljudi neko kaže "sretan praznik" jer neće da izusti riječ Bajram,osjetiš se kao šugava ovca jer te svi ostali pogledaju i odmah si dugačiji...kad odbiješ da popiješ pivu jer je Ramazan,odmah si obilježen i žigosan.Kad poštar kaže da su one dvije kuće muslimanske ili kad djeca kažu da su brali turske trešnje jer i oni znaju šta je čije...je li to osjećaj građanina drugog reda?
To nitko ne spori, ja sporim da to jeste normalno i prihvatljivo. Kao što ti tvrdiš i njima poručuješ
PM72

#173 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by PM72 »

Svakom normalnom insanu to nije normalno.Ali šta činiti i kako to promjeniti? Sa ovim vođstvom ,ovakvim stankama i ovakvim narodom - nikako.Dakle,poklopi se po ušima,šuti i trpi.Do kada? Pa dok ne izumre ovo malo sirotinje što se vratilo.Nažalost ,to je istina.Uvjek će crnca u pola USA gledati kao "nigera" i pored svih drakonskih zakona koji to zabranjuju.E tako ti je i sa Bošnjama u RS i dijelu federacije naseljene Hrvatima.I sa Srbima u čitavoj FBiH.
swanfilter

#174 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by swanfilter »

PM72 wrote:Upitajte prvog povratnika kojeg sretnete je li istina ovo o čemu ja pišem i jesu li građani drugog reda.Kad te policajac zaustavi malo ustukne kad ti pročita ime,radnik na šalteru te pogleda preko oka ili kad te pred 20 ili 30 ljudi u čekaonici prozovu imenom i prezimenom.Svi pogledi krenu prema tebi...kad ti za Bajram pred 10 ljudi neko kaže "sretan praznik" jer neće da izusti riječ Bajram,osjetiš se kao šugava ovca jer te svi ostali pogledaju i odmah si dugačiji...kad odbiješ da popiješ pivu jer je Ramazan,odmah si obilježen i žigosan.Kad poštar kaže da su one dvije kuće muslimanske ili kad djeca kažu da su brali turske trešnje jer i oni znaju šta je čije...je li to osjećaj građanina drugog reda?
Zaboravio si i najgnusniju stvar navesti. Graviraju im 4C kao i 92. To nije osjecaj građanina drugog reda, to je otvoren klerofasizam!!

Zivim u gradu FBiH, prilican broj Srba, u ovih 20 godina nakon rata nisam cuo da ih je neko tjerao da nazivaju Sellam, da prisustvuju proslavama Bajrama (javne institucije, a posebno skole), da moraju pohađati vjeronauku, da im se na tjela urezuju mjesec i zvijezda, da im se ruse spomenici Branka Copica, a dizu spomenici Mehmedu El-Fatihu, ... Mogli bi do sutra, a mogli bi i jos duze vremena o tome sta se Bosnjacima, ali i drugim radi u RS. Aparthejd, klerofasizam, rasizam, sovinizam, ...
palermo

#175 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !

Post by palermo »

PM72 wrote:Svakom normalnom insanu to nije normalno.Ali šta činiti i kako to promjeniti? Sa ovim vođstvom ,ovakvim stankama i ovakvim narodom - nikako.Dakle,poklopi se po ušima,šuti i trpi.Do kada? Pa dok ne izumre ovo malo sirotinje što se vratilo.Nažalost ,to je istina.Uvjek će crnca u pola USA gledati kao "nigera" i pored svih drakonskih zakona koji to zabranjuju.E tako ti je i sa Bošnjama u RS i dijelu federacije naseljene Hrvatima.I sa Srbima u čitavoj FBiH.
Crnac je u ovom trenutku predsjednik Amerike. Prije pedeset godina nije mogao sjediti u prvom dijelu autobusa. Tako da ti poređenje baš i nije najbolje, štaviše upravo crnci u americi pokazuju da poruka prihvatite da ste građani drugog reda nikako nije dobra. Štaviše
Post Reply