Malo si previse otvorio srce s ovim referencama na djecu s posebnim potrebama...ali stoji da je covjek po tim nekim opstim mjerama bas po mjeri sredine u koju se vratio i tu treba zavrsiti pricu. Okivati ga u zvijezde i promovisati kao veliki kapacitet je suludo.prog321 wrote:Ja sam studirao godinu dana u Americi. U istom gradu kao Camil. Upoznao sam ga dok je radio u fabrici. Njegova braca su neki najnizi sloj. Neobrazovana, agresivna, tuku se sa svakim.
On je slican njima. Ima onaj seljacki ton u spiki koji je dobar za narod kao onaj u Srebrenici. Ali izvan tog gradica nikako.
Taj koledz koji je Camil posjecivao je za retardiranu djecu. Ono, ako ne uspijes nigdje drugdje uci, onda uzmes taj.
I ne postoji vise. Koliko znam zatvoren je u Manchesteru.
Ćamil Duraković
- dobar osjecaj
#151 Re: Ćamil Duraković
- bdzs
#152 Re: Ćamil Duraković
Nigdje nema nikakvog povratka, sve je fikcija i prevara. U RS -u žive zombi a ne povratnici, bez osnovnih ljudskih prava i prava na život. Dovoljno je vidjeti sastav parlamenta rep srp. da svima bude jasno. tamo sjedi 5 ili 6 Bošnjaka. Kroz priču o povratku i Aneksu 7 oprane su milijarde eura. Največa greška je izgradnja memorijalnog centra u Potočarima, tamo 364 dana u godini nemožeš vidjeti živa roba. Imao sam sreću da vidim kako su amerikanci napravili memorialni centar Alington pored Wašingtona, to je da padneš na guzicu od strahopoštovanje. Šta je falilo da se žrtve genocida u Srebrenici i ne samo u Srebrenici bile sahranjene na sličnom mjestu kakvo je Arlington u nekom mjestu u Federaciji, pa de se napravi obelisk sa imenima 100 metara visok i da se vijori največa zastava sa ljljanima na dunjalukuprog321 wrote:Bio je pozicionar na dnu. Toliko na dnu da nije ni ulazio u statistiku.![]()
Sto se tice organizcije.
Camil je trecu godinu nacelnik opstine. Imao je dovoljno vremena da sve pipremi. Ali kenjati o ljudima koji su nosili ljiljane i kamenjali pussylips, to je prevrsilo svaku mjeru.
Srebrenica je izgubljen grad. Nece tamo biti nikakvog povratka. A Camil je tu da prigrabi sto vise dok jos donacije padaju.
- dobar osjecaj
#153 Re: Ćamil Duraković
Velis Arlington?!bdzs wrote:Nigdje nema nikakvog povratka, sve je fikcija i prevara. U RS -u žive zombi a ne povratnici, bez osnovnih ljudskih prava i prava na život. Dovoljno je vidjeti sastav parlamenta rep srp. da svima bude jasno. tamo sjedi 5 ili 6 Bošnjaka. Kroz priču o povratku i Aneksu 7 oprane su milijarde eura. Največa greška je izgradnja memorijalnog centra u Potočarima, tamo 364 dana u godini nemožeš vidjeti živa roba. Imao sam sreću da vidim kako su amerikanci napravili memorialni centar Alington pored Wašingtona, to je da padneš na guzicu od strahopoštovanje. Šta je falilo da se žrtve genocida u Srebrenici i ne samo u Srebrenici bile sahranjene na sličnom mjestu kakvo je Arlington u nekom mjestu u Federaciji, pa de se napravi obelisk sa imenima 100 metara visok i da se vijori največa zastava sa ljljanima na dunjaluku.
Pa nije to potpuno besmislena ideja, obzirom da od te Srebrenice zivi znacajan broj gradjana te divne zemlje koja zna dostojanstveno postaviti obelisk ljudima ciju smrt je olako dopustila. Sve to ima nekog egzoticnog kosmickog smila.
- bdzs
#154 Re: Ćamil Duraković
ko živi od čega živ biodobar osjecaj wrote: Velis Arlington?!
Pa nije to potpuno besmislena ideja, obzirom da od te Srebrenice zivi znacajan broj gradjana te divne zemlje koja zna dostojanstveno postaviti obelisk ljudima ciju smrt je olako dopustila. Sve to ima nekog egzoticnog kosmickog smila.
- dobar osjecaj
#155 Re: Ćamil Duraković
Pa ti zitelji prema kojima osjecas strahopostovanje.bdzs wrote:ko živi od čega živ biodobar osjecaj wrote: Velis Arlington?!
Pa nije to potpuno besmislena ideja, obzirom da od te Srebrenice zivi znacajan broj gradjana te divne zemlje koja zna dostojanstveno postaviti obelisk ljudima ciju smrt je olako dopustila. Sve to ima nekog egzoticnog kosmickog smila..
- bdzs
#156 Re: Ćamil Duraković
kakvi bolan žiteljidobar osjecaj wrote:Pa ti zitelji prema kojima osjecas strahopostovanje.bdzs wrote:ko živi od čega živ biodobar osjecaj wrote: Velis Arlington?!
Pa nije to potpuno besmislena ideja, obzirom da od te Srebrenice zivi znacajan broj gradjana te divne zemlje koja zna dostojanstveno postaviti obelisk ljudima ciju smrt je olako dopustila. Sve to ima nekog egzoticnog kosmickog smila..
Last edited by bdzs on 16/07/2015 13:01, edited 1 time in total.
- bdzs
#157 Re: Ćamil Duraković
kakvi bolan žiteljidobar osjecaj wrote:Pa ti zitelji prema kojima osjecas strahopostovanje.bdzs wrote:ko živi od čega živ biodobar osjecaj wrote: Velis Arlington?!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#158 Re: Ćamil Duraković
Ovdje neki postovi, najblaze receno, smrde na sovinizam.
-
razonoda
#159 Re: Ćamil Duraković
relativno84 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/camil-du ... /150714094
E moj Ćamile ti bas rijesio da dokazes kako si veci katolik od PapeJedan od najvećih problema jeste da ljudi dolaze i u Memorijalni centar unose transparente, zastave, različite majice, nazive svojih udruženja... To više neće biti prihvatljivo, ne može niko u Srebrenici reklamirati bilo šta, ne može čak ni svoj patriotizam, bio on stvaran ili lažan”, kaže Duraković.Ko moze da zabrani nekome kako ce biti obucen kad dodje babi na mezar
ljudi bas pocinju da preseravaju al totalno.
Nepristojno je obući kratku suknju, prozirnu ili odjeću pripijenu uz tijelo, bluzu ili majicu bez rukava ili kratkih rukava. Poželjno je da ženske osobe koje u svakodnevnom životu ne nose maramu, prilikom prisustvovanja dženazi stave maramu preko glave.
Pratnja dženaze se vrši dostojanstveno. Neprimjereno je razgovaranje, smijanje, pušenje cigareta, i sl.
-
artime
#160 Re: Ćamil Duraković
Poljaci i Vucic su sasvim nesto drugo. Zar nije kreten imao svoje tjelohranitelje i SIPU. Znaci imao je cijeli arsenal ljudi na raspolaganju. Drugo je to sto se nasi ne mogu organizovati i postaviti se na razlicite lokacije. Nego su se svi na njega fokusirali ko muhe na govno, nisam daleko od istine.Thorgerson wrote:Pa znao je svako sta ga ceka, jebote. Ne trebas biti neki akademik da to skontas.artime wrote:Vucic je znao sta ga ceka. Imao je sekuriti i kisobrane. Ne moze niko kontrolisati narod iz mase.
Poenta je bila zasto niko to nije sprijecio.
Pa ne moze nasa nesposobna policija. To shvatam. 100 poljaka dodje razrusi grad, oni spavaju. Jasno je meni sve.
- relativno84
#161 Re: Ćamil Duraković
Ne supljiraj.razonoda wrote:relativno84 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/camil-du ... /150714094
E moj Ćamile ti bas rijesio da dokazes kako si veci katolik od PapeJedan od najvećih problema jeste da ljudi dolaze i u Memorijalni centar unose transparente, zastave, različite majice, nazive svojih udruženja... To više neće biti prihvatljivo, ne može niko u Srebrenici reklamirati bilo šta, ne može čak ni svoj patriotizam, bio on stvaran ili lažan”, kaže Duraković.Ko moze da zabrani nekome kako ce biti obucen kad dodje babi na mezar
ljudi bas pocinju da preseravaju al totalno.
![]()
Nepristojno je obući kratku suknju, prozirnu ili odjeću pripijenu uz tijelo, bluzu ili majicu bez rukava ili kratkih rukava. Poželjno je da ženske osobe koje u svakodnevnom životu ne nose maramu, prilikom prisustvovanja dženazi stave maramu preko glave.
Pratnja dženaze se vrši dostojanstveno. Neprimjereno je razgovaranje, smijanje, pušenje cigareta, i sl.
Godinama se 11.7. ljudi ponasaju pristojno, i niko nije vidio problem u bilo cemu. Sada kad se ceto nasao ugrozen nista ne valja sve treba mijenjati.
Ćamil moze u svojoj kuci da odredjuje i to je to.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#162 Re: Ćamil Duraković
Ja u Potočarima nisam bila nikad 11.07, ali jesam mimo tih datuma, prevashodno da djetetu pokažem da zna i ne zaboravi. Ipak, ako je istina da se prodaje alkohol (čak i da nije Ramazan, a p osebice što jeste bio), ili da se stavljaju štandovi za prodaju, onda je to veliko poniženje žrtvama i porodicama, mada Ćamil je zadnji koji to može kritizirati sa naknadnom pameću, jer je bio u organizacijskom odboru.relativno84 wrote:Ne supljiraj.
Godinama se 11.7. ljudi ponasaju pristojno, i niko nije vidio problem u bilo cemu. Sada kad se ceto nasao ugrozen nista ne valja sve treba mijenjati.
Dalje, ne mora biti napisano, ali postoje prilike za koje se čovjek adekvatno oblači. Na suđenje nećeš ići u šorcu, na dženazu u mini suknji itd...
U Beogradu nisam mogla ući u zgradu Suda jer sam imala hlače do pola lista... zabranjeno jednostavno. Piše na vratima. Jednako kao i sandalama sa otvorenim prstima.
A u Bosni, valjda, svi znamo kako se ide na dženazu , pa i na sahranu...
- relativno84
#163 Re: Ćamil Duraković
KatarinaKosaca wrote:Ja u Potočarima nisam bila nikad 11.07, ali jesam mimo tih datuma, prevashodno da djetetu pokažem da zna i ne zaboravi. Ipak, ako je istina da se prodaje alkohol (čak i da nije Ramazan, a p osebice što jeste bio), ili da se stavljaju štandovi za prodaju, onda je to veliko poniženje žrtvama i porodicama, mada Ćamil je zadnji koji to može kritizirati sa naknadnom pameću, jer je bio u organizacijskom odboru.relativno84 wrote:Ne supljiraj.
Dalje, ne mora biti napisano, ali postoje prilike za koje se čovjek adekvatno oblači. Na suđenje nećeš ići u šorcu, na dženazu u mini suknji itd...
U Beogradu nisam mogla ući u zgradu Suda jer sam imala hlače do pola lista... zabranjeno jednostavno. Piše na vratima. Jednako kao i sandalama sa otvorenim prstima.
A u Bosni, valjda, svi znamo kako se ide na dženazu , pa i na sahranu...
Postoje u blizini ugostiteljski objekti na koje je vjerovatno mislio kad je spomenuo alkohol, ali vecina tu uzima vodu i sok jer nikad nije dovoljno ono sto se pripremi a vrucine su uvijek velike. Jer koja bi budala postavila stand ispred memorijalnog centra da prodaje pivo, zaista cisto preseravanje ali eto kad se otvorio pa da pljune na sve redom. I da je to tacno treba se zapitati pa gdje si bio Ćamile godinama kad se to navodno radi
Jednu stvar ne treba zaboraviti, mnogi od tih koji se spustaju u zemlju su ubijeni s ljiljanima na odjeci i sada ce jedan Ćamil ili bilo ko na ovoj planeti da kaze sinu od tog ubijenog hej ne mozes biti u majici na kojoj su ljiljani to vrijedja onog sto ti je ubio oca i sve ostale. Jbte zivot u kojem drustvu zivimo, stidimo se sebe da bi se dodvorili katilima. Bujrum, nek se naguzi ko hoce, ali necemo svi.
- KatarinaKosaca
#164 Re: Ćamil Duraković
Vidiš, ja imam majicu sa ljiljanima, i oblačim je na utakmice. Mislim da je majica na dženazi neprikladna odjeća...
A za štandove i Ćamila se slažemo, ako i postoje (ne znam da li postoje 11.07), on je najodgovornija osoba.
A za štandove i Ćamila se slažemo, ako i postoje (ne znam da li postoje 11.07), on je najodgovornija osoba.
- relativno84
#165 Re: Ćamil Duraković
Sve su to sporedne stvari, i zaista je suvisno raspravljati o tome jel nekome smeta zelena majica ili bi svi trebali biti u bijelom ono mir i te gluposti.KatarinaKosaca wrote:Vidiš, ja imam majicu sa ljiljanima, i oblačim je na utakmice. Mislim da je majica na dženazi neprikladna odjeća...![]()
Cudi me da se Ćamil ne usmjeri na stvaranje poslovih prilika, recimo iskopavanje mezara za ljude koji tu zive a ne rade, ali ne lakse je i jeftinije da to rade neki iz federacije, tuga ali daj da se vrtimo oko trivijalnih stvari.
-
prog321
#166 Re: Ćamil Duraković
Upravo to.dobar osjecaj wrote: Malo si previse otvorio srce s ovim referencama na djecu s posebnim potrebama...ali stoji da je covjek po tim nekim opstim mjerama bas po mjeri sredine u koju se vratio i tu treba zavrsiti pricu. Okivati ga u zvijezde i promovisati kao veliki kapacitet je suludo.
( Ja i ti se slazemo u svemu samo se radi raje pravimo da smo u nesporazumu.
Nisam htio iznositi prljav ves ali me je Camil iritirao svojim izjavama. Ja imam jos mnogo toga o njemu reci ali cu cutati sve dok se on bude znao ponasati. Neka se drzi Srebrenice i neka ne daje pridike citavom narodu. Gdje ce on kritikovati Buzimce koji su Delta Force za njega i njegovu bracu ?
-
razonoda
#167 Re: Ćamil Duraković
prog321 wrote:Upravo to.dobar osjecaj wrote: Malo si previse otvorio srce s ovim referencama na djecu s posebnim potrebama...ali stoji da je covjek po tim nekim opstim mjerama bas po mjeri sredine u koju se vratio i tu treba zavrsiti pricu. Okivati ga u zvijezde i promovisati kao veliki kapacitet je suludo.
( Ja i ti se slazemo u svemu samo se radi raje pravimo da smo u nesporazumu.)
Nisam htio iznositi prljav ves ali me je Camil iritirao svojim izjavama. Ja imam jos mnogo toga o njemu reci ali cu cutati sve dok se on bude znao ponasati. Neka se drzi Srebrenice i neka ne daje pridike citavom narodu. Gdje ce on kritikovati Buzimce koji su Delta Force za njega i njegovu bracu ?
Pogledaj danasnje politicare -niti jedan nije bez neke kriminalne radnje --svejedno, svi su gdje su.
I to glasacima ne smeta.
-
razonoda
#168 Re: Ćamil Duraković
Ti ko @ pumica ---prog321 wrote:Ja sam studirao godinu dana u Americi. U istom gradu kao Camil. Upoznao sam ga dok je radio u fabrici. Njegova braca su neki najnizi sloj. Neobrazovana, agresivna, tuku se sa svakim.
On je slican njima. Ima onaj seljacki ton u spiki koji je dobar za narod kao onaj u Srebrenici. Ali izvan tog gradica nikako.
Taj koledz koji je Camil posjecivao je za retardiranu djecu. Ono, ako ne uspijes nigdje drugdje uci, onda uzmes taj.
I ne postoji vise. Koliko znam zatvoren je u Manchesteru.
sve izbjegloce su u USA dosle sa JEDNOM TORBOM . Snalazili se kako su znali u umjeli. Zar je sramota raditi u fabrici.(znam o kojoj fabrici je rijec), i sklovati se gdje je dostupno, sobzirom na novcane prihode.
Bakir je zavrsio PRESTIZNI SARAJEVSKI FAKULTET---
-
prog321
#169 Re: Ćamil Duraković
Ja sam samo ispravio neistine ispisane u Camilovoj biografiji.
Izaći iz one rupe u USA i postati načelnik Srebrenice je za Camila kao da je dobio na lutriji.
Neka se drži toga. Analfabet kao on ne bi trebao dijeliti savjete čitavom bošnjačkom narodu.
Izaći iz one rupe u USA i postati načelnik Srebrenice je za Camila kao da je dobio na lutriji.
Neka se drži toga. Analfabet kao on ne bi trebao dijeliti savjete čitavom bošnjačkom narodu.
- KatarinaKosaca
#170 Re: Ćamil Duraković
Ma, daj ne pretjeruj. Elokventan je i ničim analfabet. To što je radio u tvornici, to je plus. A, kako napisah za političara, bar po mom mišljenju diploma nije conditio sine qua non dobrog djelovanja za razliku od nekih drugih profesija. Dosta nam je i ubleha akademika sa svim školama svijeta..prog321 wrote:Ja sam samo ispravio neistine ispisane u Camilovoj biografiji.
-
prog321
#171 Re: Ćamil Duraković
Elokventan je na nivou Dodika. Kada priča sa tobom gleda te direktno i ima seljacki tersni ton. Nešto kao mladi Dodo
To je vjerovatno privlačno običnim jednostavnim ljudima u Srebrenici .Zato sam i rekao da ostane tamo. Ali se ne zavaravajte. On je samo motivisan profitom.
To je vjerovatno privlačno običnim jednostavnim ljudima u Srebrenici .Zato sam i rekao da ostane tamo. Ali se ne zavaravajte. On je samo motivisan profitom.
-
razonoda
#172 Re: Ćamil Duraković
ovaj ce ga malo--izpolirat--prog321 wrote:Elokventan je na nivou Dodika. Kada priča sa tobom gleda te direktno i ima seljacki tersni ton. Nešto kao mladi Dodo![]()
https://youtu.be/me4vvJ3kGwM
-
cekek
#173 Re: Ćamil Duraković
Ne zaboravi da je velika većina naroda - obični i jednostavni ljudi. A kad ga već porediš sa Dodom, pa pogledaj njegov uspjeh baš kod tog soja ljudi i kockice se posložeprog321 wrote:Elokventan je na nivou Dodika. Kada priča sa tobom gleda te direktno i ima seljacki tersni ton. Nešto kao mladi Dodo![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#174 Re: Ćamil Duraković
U pravu je Camil sto posto. Bude li u Ausvicu transparenata, jagnjetine, i dresova ?
- and
#175 Re: Ćamil Duraković
dobrim dijelom je u pravu._BataZiv_0809 wrote:U pravu je Camil sto posto. Bude li u Ausvicu transparenata, jagnjetine, i dresova ?
bude li u aušvicu onih koji negiraju genocid i radi li gestapo obezbjeđenje?