Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post Reply
LARVA

#151 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by LARVA »

.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#152 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by KatarinaKosaca »

_BataZiv_0809 wrote:A izmedju đe si kraljice i motke, nema nista :-)

Mislim stupidno je polemisati o emotivnoj reakciji majki Srebrenice, kao sto je smijesno njihovoj reakciji davati neki vizionarski karakter, kao ti sad ovdje :D
Vidiš, moraće idućeg 10 07 pitat ovdje mudre glave što kome da kažu, jer očito net konsalting je džaban, a diplometski mudar :-) :-) :-) Kako će ko na dženazi u kojoj kopa svoju djecu dočekati, nećemo ni ja ni ti određivat, a ne pada mi na pamet kritikovat. Nije nam ni MVP Lagumdžija bio ništa bolji ni po kom pitanju, nije ni Crnak ni ljepši ni elokventniji. Prema tome, odjebite više sa majkama i njihovim pozdravom Kolindi... ako su rekle "Kraljice" možda su mislile i na fizički izgled. Ali, piteće tebe idući put, diplomatska gromado
Inače, ovi što bi rao u korist nekog izmišljenog "dostojanstva", a ustvari nepristojnog ponašanja nas rado doveli u izolaciju Kube do jučer, venezuele ili sjeverne koreje mi toliko idu na neku stvar da nikako da se suspregnem komentiranja..
zg1911

#153 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by zg1911 »

Banksy wrote:
zg1911 wrote:
Banksy wrote:
Svoje prijateljstvo i dobre namjere prema Bosni i Hercegovini Balkanska kraljica i nadolazeća crnokošuljaška vlast neće potvrđivati svojim odnosom prema srpskim zločinima počinjenim nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice i BiH, već tretmanom onih svojih, hrvatskih, nad istom populacijom. Dakle, Ahmići i Kordić, ne Srebrenica i Mladić.
crnokosuljaska vlast? koliko god mi se gadio hdz prvenstveno zbog pljacke a onda i nazadnih (umotano u "konzervativnih") stavova i likova iz crtica, ne vidim zasto bi bih trebao brinuti eventualni povratak kriminalne na vlast. to bi trebalo brinut nas u rh. al opet kad vidimo kakvi su ovi degenerici... ne znam sta bi rekao. sto neil young rece - out of the blue and into the black.
Tako nekako ...
al ponavljam, to je problem hrvatske, ne bih.
Banksy

#154 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Banksy »

zg1911 wrote:
Ponavljam, svoje prijateljstvo i dobre namjere prema Bosni i Hercegovini Balkanska kraljica i nadolazeća crnokošuljaška vlast neće potvrđivati svojim odnosom prema srpskim zločinima počinjenim nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice i BiH, već tretmanom onih svojih, hrvatskih, nad istom populacijom. Dakle, Ahmići i Kordić, ne Srebrenica i Mladić.
Vrijeme je pred nama, nadajmo se najboljem.
LARVA

#155 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by LARVA »

.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#156 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote: Vidiš, moraće idućeg 10 07 pitat ovdje mudre glave što kome da kažu, jer očito net konsalting je džaban, a diplometski mudar :-) :-) :-) Kako će ko na dženazi u kojoj kopa svoju djecu dočekati, nećemo ni ja ni ti određivat, a ne pada mi na pamet kritikovat. Nije nam ni MVP Lagumdžija bio ništa bolji ni po kom pitanju, nije ni Crnak ni ljepši ni elokventniji. Prema tome, odjebite više sa majkama i njihovim pozdravom Kolindi... ako su rekle "Kraljice" možda su mislile i na fizički izgled. Ali, piteće tebe idući put, diplomatska gromado
Inače, ovi što bi rao u korist nekog izmišljenog "dostojanstva", a ustvari nepristojnog ponašanja nas rado doveli u izolaciju Kube do jučer, venezuele ili sjeverne koreje mi toliko idu na neku stvar da nikako da se suspregnem komentiranja..
Kato :zoka:

Jesi ti procitala moj post :roll:

Kazem zene emotivno reagovale, potpuno je bespotrebno tu reakciju rasclanjivati na proste faktore, ali joj vala ne treba pridavati ni svojstva koja nema.

Ne znam sto me napade Tita ti dragog :run:
gospodja profiterka

#157 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by gospodja profiterka »

zg1911 wrote:bogtijadan :shock:

pa srbin rodjen u rh ima pravo na drzavljanstvo rh jednako kao i hrvat. sukladno tome srbin koji emigrira iz rh ima pravo na drzavljanstvo jednako kao hrvat koji emigrira iz rh.

da te citiram "nevjerojatno".
Pa to i jeste poenta diskusije lumenu!
E svašta...
gospodja profiterka

#158 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by gospodja profiterka »

Banksy wrote:
zg1911 wrote:
Ponavljam, svoje prijateljstvo i dobre namjere prema Bosni i Hercegovini Balkanska kraljica i nadolazeća crnokošuljaška vlast neće potvrđivati svojim odnosom prema srpskim zločinima počinjenim nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice i BiH, već tretmanom onih svojih, hrvatskih, nad istom populacijom. Dakle, Ahmići i Kordić, ne Srebrenica i Mladić.
Da, koji spin. Eto, ako osuđuje genocid u Srebrenici, to je dokaz dobrohotnosti HDZ-a. :lol:
Banksy

#159 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Banksy »

gospodja profiterka wrote:
Banksy wrote:
zg1911 wrote:
Da, koji spin. Eto, ako osuđuje genocid u Srebrenici, to je dokaz dobrohotnosti HDZ-a. :lol:
Nije spin, glupost. Da ne povjeruješ ...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#160 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by hrasno38 »

Banksy wrote:
zg1911 wrote:
A da ti malo prestanes sa karakteriziranjem hrvatske kao fasisticke drzave u ovom trenutku jer se zna ko su bili crnokosuljasi i da se okrenes nasem dvoristu u kojem setaju bradate spodobe kojima je jedini cilj koga ce poslati allahu na ispovjest. naravno ponavljam ako zivis u dvoristu koje se zove BiH!
calculator

#161 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by calculator »

Banksy wrote:Ponavljam, svoje prijateljstvo i dobre namjere prema Bosni i Hercegovini Balkanska kraljica i nadolazeća crnokošuljaška vlast neće potvrđivati svojim odnosom prema srpskim zločinima počinjenim nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice i BiH, već tretmanom onih svojih, hrvatskih, nad istom populacijom. Dakle, Ahmići i Kordić, ne Srebrenica i Mladić.
Iako si potpuno u pravu kad pozivaš predsjednicu Kitarović da svoje dobre namjere prema BiH dokazuje drastično drugačijim odnosom prema političkim predstavnicima BiH etničkih Hrvata, koji svojim zahtjevima ka trećem entitetu i sličnim pitanjima, podudaraju provokativne namjere Dodikove politike ka otcjepljenju RS, stvarajući tenzije i političku nestabilnost, čime se i sama postavlja u poziciju razgradnje BiH, moraš priznati da je i njena posjeta Potočarima, kao i retorika prije, tokom i poslije godišnjice "Srebrenice", očita promjena politike i odnosa prema BiH. Ja joj čak i vjerujem i mislim da iz njenih gesta ne dolazi puka retorika i deklarativno saosjećanje sa porodicama žrtava. Ovo je trennutak koji BiH politika mora iskoristiti, kako u komunikaciji sa Zagrebom, tako podjednako bitno i u komunikaciji s Beogradom, ovo je trenutak koji BiH politika mora poentirati, najprije normalizacijom međudržavnih odnosa, međunacionalnih, a kasnije i razvojem i proširenjem privredne i ekonomske saradnje. Od političkih prepucavanja se ne živi...
RepublikanskaGarda

#162 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by RepublikanskaGarda »

Banksy wrote:
zg1911 wrote:
Usporedjivanje Ahmića i Srebrenice :-) :-) , kakve veze Kolinda i sadašnja a i buduće hrvastke vlade imaju sa tim zločinama?? jesu li i Rajić i Kordić i Blaškić odležali za te zločine?? Jesu, je li Josipović bio u Ahmićima?? Je bio je..., je li se ispričao u ime hrvatskog naroda? je ispričao se, prestanite trolat i zakuhavat te izjednačavati Kolindu i Vučića, Srebrenicu i Ahmiće, hrvati u BIH HDZ-u služe samo za glasove, nadam se će se što prije ukinut pravo glasa svim hrvatskim državljanima koji nemaju stalno prebivalište u Republici Hrvatskoj, ne kužim šta ste toliko zapeli za Kolindu
Patriotska_Liga

#163 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Patriotska_Liga »

Nigdje Vučića u Kolindinom postu. Što li baš.
malamoja

#164 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by malamoja »

prateći u zadnje vrijeme pred. Hrvatske Kolindu imam riječi hvale, intervju za Al Jazeeru: Bosna je bogatstvo
koje treba sačuvati itd itd, posjet Srebrenici, poštovanje muslimanskih običaja, i mislim da će nas Kolinda
ugurati u NATO i EU a to je rekla i u intervju,
još bih napomenuo da su pojedini gradovi u CRO organizirali sjećanje na Srebrenicu palenjem svijeća...

ja bih rekao da treba iskoristiti ovaj momenat :)
Better Man

#165 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Better Man »

Iako se ne slažem s nekim njenim potezima vezano za Hrvatsku, mislim da njeno ponašanje i odnos prema našoj domovini BiH je za respekt i poštovanje i ne treba je napadati. Pustimo je nek radi svoj posao i vrijeme će pokazati. Optuživati je za zločine koje su počinili drugi i jedna druga politika je besmisleno.
ivannn

#166 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by ivannn »

koje se ovdje bedastoće pišu, "crnokošuljaši" su već bili na vlasti i to godinama, i njima je bilo jedino bitno što više utrpati u svoje "crnopantalonske" džepove (hint: sanader i kompanija), zadnji utjecaj koji je hrvatska politika imala na bih općenito ili da to još skratimo samo na bh. hrvate je bio tamo 94. i 95. pri potpisivanju vašingtonskog i dejtonskog sporazuma, od tada pa maksimalno jedanput godišnje se sjete hrvata u godišnjem natječaju za pripomoć u kulturnim i folklornim događanjima i sl.

tek s josipovićem i milanovićem se to stanje poboljšalo i pomaklo s nule kako je bilo za njihovih prethodnika

ako je i trunce lucidnosti u hrvatskom narodu, što se bar BiH teče, ali i hrvatske države ta klika se ne treba nikada više vratiti
Keiko

#167 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Keiko »

zg1911 wrote:pa zar je zaista problem sto je spomenula i hrvatice i hrvate iz bih (uz bitan dodatak "i diljem svijeta")? ako je - zasto? to su joj glasaci. hrvati van hrvatske mahom glasaju za hdz i satelitske stranke. ja sam prvi za to da im se oduzme pravo glasa jer ne dijele nasu sudbinu a imaju pravo krojiti je, ali ne vidim zasto bi to bio vama problem
Problem je jer nije spomenula hrvatske državljane u BiH kao nosioce glasačkog prava (među kojima ima i Bošnjaka, i Ostalih, a bogami i Srba) već Hrvate u BiH. Dalje da ne objašnjavam.
Jel' ti ovo ozbiljno? Vidiš, u većini država svi državljani bez obzira na porijeklo, boju kože, religiju,... se zovu isto. Na primjer, u Njemačkoj su Nijemci, u Italiji Italijani, Kanadi Kanadjani. U Hrvatskoj su Hrvati i katolici i muslimani i pravoslavci i zidovi i ateisti, itd. Prema tome, u svom govoru Kolinda se najispravnije obratila državljanima kao svom biračkom tijelu bez vjerske i rasne diskriminacije. Srž problema je u tebi i tvojim istomišljenicima koji si daju za pravo da šire mržnju i netoleranciju na osnovu stvari koje su osnova i temelj otvorenog i demokratskog društva.

S' jedne strane se bunite na pravoslavce i katolike u BiH koji se deklarisu Srbima i Hrvatima dok tražite ekskluzivno pravo Bošnjaka na Bosnu i bosansto. Cccc
hrasno38

#168 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by hrasno38 »

Keiko wrote:
zg1911 wrote:pa zar je zaista problem sto je spomenula i hrvatice i hrvate iz bih (uz bitan dodatak "i diljem svijeta")? ako je - zasto? to su joj glasaci. hrvati van hrvatske mahom glasaju za hdz i satelitske stranke. ja sam prvi za to da im se oduzme pravo glasa jer ne dijele nasu sudbinu a imaju pravo krojiti je, ali ne vidim zasto bi to bio vama problem
Problem je jer nije spomenula hrvatske državljane u BiH kao nosioce glasačkog prava (među kojima ima i Bošnjaka, i Ostalih, a bogami i Srba) već Hrvate u BiH. Dalje da ne objašnjavam.
Jel' ti ovo ozbiljno? Vidiš, u većini država svi državljani bez obzira na porijeklo, boju kože, religiju,... se zovu isto. Na primjer, u Njemačkoj su Nijemci, u Italiji Italijani, Kanadi Kanadjani. U Hrvatskoj su Hrvati i katolici i muslimani i pravoslavci i zidovi i ateisti, itd. Prema tome, u svom govoru Kolinda se najispravnije obratila državljanima kao svom biračkom tijelu bez vjerske i rasne diskriminacije. Srž problema je u tebi i tvojim istomišljenicima koji si daju za pravo da šire mržnju i netoleranciju na osnovu stvari koje su osnova i temelj otvorenog i demokratskog društva.

S' jedne strane se bunite na pravoslavce i katolike u BiH koji se deklarisu Srbima i Hrvatima dok tražite ekskluzivno pravo Bošnjaka na Bosnu i bosansto. Cccc
Tako je upravo kako si napisao u vecini drzava zemlajske kugle ali nije u BiH i onda je pojedincima to vrlo tesko shvatiti jer bi ti isti pojedici se jebali a da im ne udje. Oni bi bili recimo npr u jednom trenutku prvo Bosnjaci pa Bosanci i Hercegovci a u drugom prvo Bosanci i Hercegovci pa Bosnjaci, Hrvati i Srbi iz BiH ili bolje receno vecina njih Bosanci i Hercegovci ne bi bili ni pod prijetnjom ugrozavanja zivota a to je tako normalno i tako prirodno kao sto je tako nenormalno i tako neprirodno da se neko ko zivi u BiH izjasnjava kao Hrvat ili Srbin. Naravno ne kazem da svako ima pravo da se izjasni kako hoce ali pod obavezno i pod broj jedan svi bi trebali da budemo Bosanci i Hercegovci.
@profiterko nemoj dalje objasnjavati jer ce svijet pomisliti da niko od nas ne razumije materiju i da nam je svima razmisljanje otprilike na nivou kamenog doba!!!!
Pocet cu ici u bogomolje iako sam ateista i pocet se moliti bogu da dozivim dan kad ce neki predsjednik ove drzave recfi "dragi moji Bosanci i Hercegovci...."!!!!!!!!!
Patriotska_Liga

#169 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Patriotska_Liga »

Prvo se pomoli da imaš predsjednika.
zg1911

#170 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by zg1911 »

Banksy wrote:
zg1911 wrote:
necu iz principa braniti kradeze ali nazivati ih crnokosuljasima je deplasirano. ako i ima njih takvih svijetonazora, a iskreno vjerujem da ima, oni ne smiju javno izraziti ih. nije u skladu sa eu. sanader jest smece, ali je pod njegovim vodstvom kradeze raskrstio sa 90-ima. hrvatska zivi 21st. srbija nazalost ne. ubojstvo djindjica ih je unazadilo. treba gledati prema naprijed. kako smanjiti kriminal i korupciju u drzavama nam, ne oprerecivat se toplom reakcijom srebrenickih majki na pristojan cin kolinde te cekanjem njene eventualne greske.

susjedi smo i samim tim potrebni jedni drugima. no ako je tu iko ikom potrebniji onda je to hrvatska bosni i hercegovini. hrvatska moze vise pomoci/odmoci bih nego obratno. zbilja se nadam da joj i hoce pomoci. a u tom smjeru i idemo. i da, ne zelim da vam budemo kao slovenija nama, sto netko tu ranije rece. dosta je slovenija koristilu svoju ondasnju poziciju za zajebavat nas. u hrvatskoj se na bih gleda kao na prijateljsku zemlju. bosnjaci nisu omrazeni. ja pak sto znam bosnjaka nikad nisam osjetio da ih smeta hrvatska. a s druge strane, na ovom portalu to bas i nije tako. a opet kad citas npr index mozes pomislit da su bosnjaci (ili bosanci opcenito? kako hoces) omrazeni u hrvatskoj. zakljucak - ne suditi po internet patnicima.

pozdrav!
hrasno38

#171 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by hrasno38 »

Patriotska_Liga wrote:Prvo se pomoli da imaš predsjednika.
sta se imam moliti imam ih tri hahahahha :bih:
mg

#172 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by mg »

Dodje, pokloni se žrtvama i onda uradite sve da to popljujete, jer zaboga nije sve po vašoj mjeri. Strašno je kako monstruoznih mozgova ima, koji povezuju najveću sramotu hrvatske sa vlašću koja pokušava BiH ugurat u EU samo zarad dokazivanja lažnih tvrdnji. I onda se pitate što neki neće u zajedničku državu? Onako kako je zamišljeno u glavama nekih, da većina vlada manjinom.

A nacionalizam neću ni spominjat..

fujjj
bubi_mama

#173 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by bubi_mama »

mg wrote:Dodje, pokloni se žrtvama i onda uradite sve da to popljujete, jer zaboga nije sve po vašoj mjeri. Strašno je kako monstruoznih mozgova ima, koji povezuju najveću sramotu hrvatske sa vlašću koja pokušava BiH ugurat u EU samo zarad dokazivanja lažnih tvrdnji. I onda se pitate što neki neće u zajedničku državu? Onako kako je zamišljeno u glavama nekih, da većina vlada manjinom.

A nacionalizam neću ni spominjat..

fujjj
:thumbup: Ovdje ima takvih rezona da nista nije dobro. Sta god da se ucini, jok ne valja i nije dovoljno. I fkt sta da jos uradi ova ista predsjednica da bi mi rekli "aferim mlada"?
crno_sa_zlatnim

#174 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by crno_sa_zlatnim »

Očekivala sam da me shvati za nijansu više ljudi, ali je očito poslije Katarinine vriske sve otišlo u off. Banksy je to fino nacrtala forumskom pučanstvu, a pokušaću i ja.
Dakle, u ovom gradu i državi postoji još određeni promil ljudi koji žive u iluziji da bi ovo nekada mogla postati normalna država. Da bi postala, potrebno je uvesti regule, izmedju svega ostalog, i kada se, šta i kome može reći ili prešutiti.
Kao što Banksy reče, mučno je bilo u subotu slušati i gledati određeno ponašanje i izjave pojedinih ljudi, bez obzira da li ono dolazili iz usta majki ili političara. Prije svega su to zaslužile žrtve, jer je matrica koja je uspostavljena u subotu obrazac kako će se naredne ili svih narednih godina obilježavati 11. juli.
Ako je neko bio sposoban "snaći" se u tranziciji i inaksirati par milijardi, onda bi trebao biti hadžija pa odvojiti par miliona i napraviti bošnjački institut kao što to recimo uradili Jevreji sa Simon Vizentalom, pa se onda ne bi desilo ovo što se desilo u subotu. Potrebna je metodologija, naučne metode u prikupljanju svjedočenja, arhivske građe koja bi trebala ostati za sljedeća pokoljenja. I pri tome to uraditi za područje cijele BIH.
Prozvana sam da sam dijasporac, Fahrin plaćenik, prezira vrijedna. I to je dio matrice, državni neprijatelji su svi oni čija glava nije u pijesku i koji ne pristaju da prestanu razmišljati.
Glasačko tijelo i pare koje se vrte oko udruženja za posljedicu imaju ovo što smo vidjeli, jer nikog nije briga šta će biti sljedeće godine, za 10 ili 50. Bitno je sad i ovdje.
Kolinda je ovdje samo kolateralna šteta, u smislu da je ono što je njoj upućeno ilustracija nebrige, neorganzacije i odsustva svijesti da Srebrenicu treba odvojiti od dnevne politike, Majkama Srebrenice omogućiti dostojanstven ukop najbližih i kasnije obilježavanje, a govore koji se prenose na kugli zemaljskoj uozbiljiti, jer svaka pogrešno izrečena riječ stvara nesagledive posljedice.
To što je priča otišla u pravcu uloge RH u ratu i poraću, zavrjeđuje posebnu temu, na kojoj Katarina i ja možemo dokazivati da li je na Stupu bilo samo krijumčarenje ili i neke puno ozbiljnjije stavke, i mnoštvo drugih, dokumentiranih činjenica, koje neko pokušava da zatamni.
Međutim, sve dok Mikulić i Zelenika nisu procesuirani zbog omogućavanja bijega i sve dok RH ne procesuira i uhiti Dominika Ilijaševića Comu, ipak imam moralno i svako drugo pravo da pišem i govorim zbog istine, ma kako to Kati ili nekom drugom teško padalo.
Novak20

#175 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Novak20 »

crno_sa_zlatnim wrote: Ako je neko bio sposoban "snaći" se u tranziciji i inaksirati par milijardi, onda bi trebao biti hadžija pa odvojiti par miliona i napraviti bošnjački institut kao što to recimo uradili Jevreji sa Simon Vizentalom, pa se onda ne bi desilo ovo što se desilo u subotu. Potrebna je metodologija, naučne metode u prikupljanju svjedočenja, arhivske građe koja bi trebala ostati za sljedeća pokoljenja. I pri tome to uraditi za područje cijele BIH.
Sjetio se davno čovjek da osnuje Institut ali ne od para sa okusom tranzicije.

http://www.bosnjackiinstitut.ba/
Post Reply