Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
saimidin

#151 Re: Kako nastadosmo...?

Post by saimidin »

Dozer wrote:Ma...ja samo kazem - obratite paznju kako se SF drasticno poceo "razvijati" od polovine osamdesetih.

Ja tvrdim da ljudska masta, ipak, nije tako bujna pa da osmisli sve moguce i nemoguce tehnologije i desavanja onako kako je to prikazano u tim serijama i filmovima.
Pozadina svega toga sigurno postoji, i to u realnosti. A sve to sto se pokazuje i prikazuje u tom filsmkom zanru nije nista drugo nego priprema ljudi da lakse prihvate cinjenicu ne da nismo sami u svemiru, nego cak i da smo stvoreni od strane druge vrste.

Pogledajte klip na kojem Rusi pricaju o tome, onaj pod nazivom da su zaprijetili Obami/Amerima da pocnu otkrivati istinu, kao i onaj gdje ona zena govori o svemu tome, o tim podzemnim bazama, eksperimentima, gentici, ali i vjerama...

Meni je sve to daleko logicnije i normalnije da je istina od toga danas je stvorio neki bog...
Puno mi je normalnije da su nase bogove stvorili upravo ti neki vanzemaljci, u cilju kontrole nas, koji mso se mnozili k'o zecevi, pa nas je trebalo malo obuzdati i strpati u neke okvire.

@Siljak
@Dozer,

Pomješa ti babe i žabe. Ako je bio veliki prasak i sve ostalo i sad smo ovdje gdje jesmo. Ako za 10000 godina budemo ovi "izvanzemaljic" što mi sad govorimo, i ako budemo tražili planete gdje da razvijemo život i razvijemo. Da li to znači da nije bio veliki prasak?

Vidiš da fulaš nešto opasno :D

I ti "izvanzemaljci", nije im znanje došlo tek tako, nego su učili i razvili se. Kao što mi nismo imali struju prije a sad imamo.
Ne fulam ja nista, nego ti izvrces ono sto sam napisao.
Nasa je pretpostavka da je bio Veliki prasak i da je tako nastao svemir. Da li je? O tome jos uvijek nemamo stvarnu potvrdu, samo pretpostavku. Ono sto znamo je da se svemir siri i da se objekti/nebeska tijela, ali i galaksije medjusobno udaljavaju. Ali, da li je sve nastalo bas tim velikim praskom...necega ni iz cega...?
To sto mi nesto ne znamo ili ne mozemo pojmiti, niposto ne znaci da nas je stvorio bog. To je najlakse i najbezbolnije objasnjenje. Ja sam ubijedjen da je netacno.

mescini si se ti malo pogubio.

smanji gledanje SF sranja, jer je to sad industrija za sebe, i naravno da im je cilj imati stovise musterija, isto ko i duhandzijama.

sve sto ti kazes o vanzemaljcima je iz neke serije ili teorije zavjere, a stvari su mnogo jednostavnije, samo ne treba biti paranoican i zamisljati ljude gustere.

ako hoces pravi klip pogledaj nila de gras tajsona, i jos neke poput njega, a ne ove lezihljebovice, koji hoce da mlate pare na paranoji podloznim, a veze s vezom nemaju.
pemanapemani

#152 Re: Kako nastadosmo...?

Post by pemanapemani »

shiljak wrote:
pemanapemani wrote:
shiljak wrote:Moram još jedan nov post napravit za onaj komentar.

Dakle NASA briše video sadržaje gdje su snimili izvanzemaljca. A država, koja naravno surađuje sa izvanzemaljcima, ne briše youtube klipove što ne neko skinuo od NASE (i sve ostalo na internetu) nego pušta da se ljudi zabavljaju. Dakle isti klip od NASE nisu obrisali a NASA obrisala - LOGIKA :D
U dosta stvari se slazem, samo i nesto od onoga sto govori @Dozer ima smisla.

- mozda bas pripremaju covjecanstvo, pa dopustaju da u eter ode milion klipova, od kojih je 1% autenticno. Neki izvori navode da su prije desetak godina u 4 americke drzave u mediji objavili da su se pojavili vanzemaljci. Rezultat je navodno bio hiljade panicnih poziva gradjana.

- prvo slijetanje na Mjesec. Prekidaju live prijenos nakon slijetanja. Znaci, nakon sto je prosla opasnost da ce se lunarni modul raspasti pri slijetanju. Neki izvori spominju Armstrongove rijeci o "velikim bebama".

- eksplozija shutla Columbia. Hiljade ljudi je sa zemlje vidjelo objekt koji je pratio shutl prilikom nesrece.

- hiljade navoda pilota o NLO. Stotine izjava eminentnih ljudi da su vidjeli NLO. Von Braun, nacisticki naucnik kojeg je vrbovala NASA, prema nekim izvorima spominje "male momke sa neba" koji su mu pomogli u razvoju raketa V1 i V2.

Na kraju, ljudska masta i vanzemaljci, a posebno tehnologija. Nekako klimavo.
Mogli su da nam kažu nakon II svjetskog rata, sigurno ne bi bilo strašno. A mogli su nam ti isti izvanzemaljci pomoć da se i ne desi II svjetski ili sve ovo danas što se dešava u svijetu. Mogli su u napravit da više nigdje nema rata i da nema gladni, ko fol ima hrane a ono izvanzemaljci nam štancaju printaju.. ili da ima vode a ono izvanzemaljci nam opet printaju. Ono ko fol mi izmislili 3D printer koji to sve radi, a ustvari nam oni dali.. Umjesto GPS-a ili mobitela što su nam dali i sve ove tehnologije :D Nemojte šta zamjerit ali izvanzemaljci, niste u toku.
Vjerovatno. Nisam pobornik teorije zavjere, samo nesto je neobjasnjivo u odredjenim dogadjajima, a to se odbija ozbiljnije istraziti. Ustvari, sve se porice ili se daju bezvezna objasnjenja. Od podvodnih gradova, preko artefakata, do NLO.
shiljak

#153 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Nema se šta pričat kad je neozbiljno :D Sigurno su dovoljno puta, u početku, provjeravali sve navode i nisu nikad ništa našli - nema dokaza. Ponekad se objasni da je lažno što neko tvrdi i to je to. Neće stalno objašnjavati što je neko lažno stavljao.

Naravno možda neko stvarno vidi nešto čudno (a ustvari nije) pa onda nazove policiju itd.. Recimo da neko ko vjeruje u izvanzemaljce vidi nešto na nebu, odma bi prijavio da su izvanzemaljci. Recimo ako ima neko na youtubeyu preko 200.000 subscribera na fake video klipove, takvi će da prijave izvanzemaljca :D

Evo recimo Dozer, nestane mu struje odma će reć to država ukida struju da ne bi vidili vani kako prolaze izvanzemaljci :D Kad nema vode, izvanzemaljci žedni.

P.S. Bilo je na stranoj televiziji (da nije history ili tako nešto) gdje su pričali o piramidama u visokom.. i u jednom momentu govore da su možda izvanzemalji koji crpe energiju iz njih i da možda naša vlada to krije :D E čuj mi krijemo nešto :D
pemanapemani

#154 Re: Kako nastadosmo...?

Post by pemanapemani »

:D mi cemo usrati i teoriju zavjere.

Vise sam mislio na materijalne dokaze da zvanicna historija ne pije vodu u nekim stvarima iz daleke proslosti ljudske vrste.
shiljak

#155 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

A to.. pa koje? Ako ti imaš te podatke, sigurno imaju i ostali pa su opet odbacili teoriju jer nije validna :-D
pemanapemani

#156 Re: Kako nastadosmo...?

Post by pemanapemani »

Rapa nui, Gobegli tepe, podvodni grad kraj Osake, zlatni diskovi iz muzeja u Pekingu, Nazca linije, krugovi u zitu, Majanski kalendar, Indijski epovi sa nacrtima Vimana (svemirskih letjelica)..., do nedavnog otkrica tog nekog sklopa zupcanika, prema radioaktivnom ugljiku, starog oko milion godina.
shiljak

#157 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Krugovi u žitu? Kako su to napravili mora da su izvanzemaljci :D Jesi probao naći neku drugu teoriju osim da su izvanzemaljci pravili? Možda ima razni teorija a jedna od njih naravno i izvanzemaljci. Možda i za svaki taj što si nabrojao ima neka druga teorija. Ali dobro ima argument, teorija izvanzemaljaca je tačna, a ostalo su sve izmišljotine da ljude zavara :-D
Last edited by shiljak on 13/07/2015 23:40, edited 1 time in total.
pemanapemani

#158 Re: Kako nastadosmo...?

Post by pemanapemani »

shiljak wrote:Krugovi u žitu? Kako su to napravili mora da su izvanzemaljci :D Jesi probao naći neku drugu teoriju osim da su izvanzemaljci pravili?
Negdje sam napisao da su ih pravili vanzemaljci?

Samo konstatujem da danasnja nauke ne moze objasniti neke stvari i da zvanicne teorije za neke cinjenice piju vode kao i ova @Dozerova teorija.
shiljak

#159 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Pa mora li se znati? Nema dovoljno dokaza da se nešto može sa sigurnošću reći. Dosta stvari su već davno dokazali, a eto ostane uvjek nešto što nije ali ima i za to teorija pa ako se novi dokaz ukaže onda će se i znati, a i ne mora se nikad dokazati.

Hoćeš li prije povjerovat bilo kojoj teoriji u vezi tih stvari, ili ćeš povjerovat kad ti kaže došao izvanzemaljac i slatio sa svemirskim brodom :D
pemanapemani

#160 Re: Kako nastadosmo...?

Post by pemanapemani »

shiljak wrote:Pa mora li se znati? Nema dovoljno dokaza da se nešto može sa sigurnošću reći. Dosta stvari su već davno dokazali, a eto ostane uvjek nešto što nije ali ima i za to teorija pa ako se novi dokaz ukaže onda će se i znati, a i ne mora se nikad saznati.
Onda se namece pitanje, zasto se u skoli uci da je najvece dostignuce covjeka od prije 10-15 000 godina kako uloviti jelena i napraviti dobru strehu za zimu.
S druge strane imas podzemni grad. Mohendzo Daro (ne znam kako se tacno pise) u Turskoj. Grad za desetak hiljada ljudi sa savrsenom ventilacijom, vodovodom, sistemom opskrbe svim potrepstinama...
shiljak

#161 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Valjda zato što su ih izvanzemaljci pravili pa to ne pikaju :D
pemanapemani

#162 Re: Kako nastadosmo...?

Post by pemanapemani »

shiljak wrote:Valjda zato što su ih izvanzemaljci pravili pa to ne pikaju :D
Dobra fora :D .

Cisto da napomenem, da nigdje nisam napisao da su vanzemaljci napravili desetke gradjevina i predmeta koje sam naveo.
shiljak

#163 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Onda skrećeš s teme, ovo je tema 'kako nastadosmo' :D Mislim da se tema trebala zvat drugačije :-D
fortaleza

#164 Re: Kako nastadosmo...?

Post by fortaleza »

pemanapemani wrote:Rapa nui, Gobegli tepe, podvodni grad kraj Osake, zlatni diskovi iz muzeja u Pekingu, Nazca linije, krugovi u zitu, Majanski kalendar, Indijski epovi sa nacrtima Vimana (svemirskih letjelica)..., do nedavnog otkrica tog nekog sklopa zupcanika, prema radioaktivnom ugljiku, starog oko milion godina.
Službena povijest zanemaruje određena nalazišta koja moguće datiraju dosta prije od trenutno prihvaćenog jer je jako teško mijenjati službeno. Kako samo objasniti podvodne gradove kraj Japana kad se pretpostavlja da se nivo vode i oceana zadnji put mijenjao prije zadnjeg ledenog doba, prije 10 500 godina?

Milijun je nepoznanica, a trenutno se jako malo istražuje, odnosno preispituje. Tu su i piramide u Kini, južnoj Americi, razna predanja, slične verzije mitova, mitovi o potopu, te slične riječi i jezici na potpuno nepovezanom području, očito su sve civilizacije bile puno povezanije nego što to mislimo.
cenecimoveocino

#165 Re: Kako nastadosmo...?

Post by cenecimoveocino »

Gdje ima da se upoznaju vanzemaljkine,dobro bi dosli intergalakticki papiri :oops:
Gojeni H

#166 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Gojeni H »

@Dozer mi svaki dan sve drazi forumas.
Spreman da povjeruje u vanzemaljce a deklarisani ateist ili agnostik, ne znam vise.

Za mene nema nikakve dileme da je covjeka stvorio Svemocni Bog.

Volio sam i sam nekada vjerovati o vanzemljaskoj civilizaciji koja samo sto nas nije posjetila, pa da nam objasni sve sto nas interesuje i sve o cemu smo imali dilemu.

Historija i zdrav razum kazu da kolonizator dolazi radi interesa da ostvari nesto sto nema na svojoj teritoriji ili civilizaciji.
Vjerovati da nadmocne vanzemaljske rase nemaju pametnija posla da nas posjecuju svako malo, vec stotinama godina, ne praveci nikakav odredjen kontakt s nama zemaljskim aboridzinima, je ... :lol: :lol: :lol:

Allah u Kur'anu navodi postojanje drugih svjetova. Da li ti svjetovi znace samo svijet dzina (stvorenja stvorena od vatre) i meleka (andjela), ne znam niti time razbijam glavu. Ostavljam mogucnost da postoje vanzemaljci, ali ne znam da li bi njihova civilizacija bila na nivou pecinskih ljudi, ili na nivou gdje prelaze velike daljine u izuzetno kratkom vremenskom periodu.

U vremenu kada sam tragao za duhovnim izvorima, najvise me interesovalo zasto postojim i sta je moja duznost.
S obzirom da mi je sada jasno zasto je covjek zbunjen, zasto ne razumije dusu i snove, zasto planira, zasto je surov i istovremeno spreman zrtvovati SVE da bi pomogao potpunom strancu, Bozije odredjenje covjekovog namjesnistva i uloge na Zemlji je neupitna.
Zato su mi sada interesantni najobicniji, dobri ljudi, a ne vanzemaljci.
Dozer

#167 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Dozer »

shiljak wrote:
Dozer wrote:A po cemu si skontao da su izmisljotina?
Zato što se može vrlo lako napraviti fake video i najviše ima tih što je najlakše napraviti (nešto mutno leti, svjetli, leteći tanjir). Tamo gdje se vidi objekat a loša kvaliteta, to je obično kao tanjir ili nešto jednobojno.. dok gdje je visoka kvaliteta tu su nabaali svašta, raznih efekata jer zna čovjek napravit.
Treba za svaki takav video postaviti pitanje "kako znaš da nije lažan" a ne "kako znaš da jest lažan".
Znaci, po tvojoj logici, ne postoji ni jedan jedini stvarni snimak NLO-a jer je svaki moguce lazirati...? Interesantno...
A sta cemo sa crno-bijelim snimcima iz '60-ih i '70-ih, kao i raznoraznim svjedocenjima ljudi iz jos ranijih perioda, pa sve do danas? Pretpostavljam da su i oni, iz nekog razloga, svi lazni i da svi ti ljudi lazu, opet iz nekog razloga...?

Haveru, ja imam osjecaj i da ti sleti na kucu, ti bi opet rekao - jok, nije to to :D
saimidin wrote: mescini si se ti malo pogubio.
smanji gledanje SF sranja, jer je to sad industrija za sebe, i naravno da im je cilj imati stovise musterija, isto ko i duhandzijama.
sve sto ti kazes o vanzemaljcima je iz neke serije ili teorije zavjere, a stvari su mnogo jednostavnije, samo ne treba biti paranoican i zamisljati ljude gustere.
ako hoces pravi klip pogledaj nila de gras tajsona, i jos neke poput njega, a ne ove lezihljebovice, koji hoce da mlate pare na paranoji podloznim, a veze s vezom nemaju.
Zapravo, ne znam sta to De Gras govori, a da je razlicito od ovoga sta ja govorim...? Covjek je uredno otvoren za sve opcije, ali samo ne zeli da kaze nista jasno i glasno, dok ne bude licno imao prave dokaze. I ovo sto @Siljak govori, a i neki drugi, nije nista drugo nego citiranje deGrassovog stava u stilu "sta ce neka daleko inteligentija vrsta traziti od nas koji smo za njih neandertalci".
https://www.youtube.com/watch?v=tykCWO-abUU

Iskreno, meni je ovakav stav malo poglup... Pa mi sami nemamo pojma sta sve imamo na planeti, 90% mora i okeana je neistrazeno, dobar dio kopna takodjer, ali eto - spremno se moze tvrditi da ne postoji naprednija inteligencija od nase. Neil ja astrofizicar, i to je sasvim ok, medjutim - po cemu je on to pametniji od nekog drugog astrofizicara koji ima dijametralno drugaciji stav o istoj stvari?
Apsolutno - ni po cemu. Mozda istu stvar tumace na totalno razlicite nacine. I opet- po cemu je jedan pametniji od drugog ili ima bolje dokaze od drugog? Po meni licno, Neil je super lik, ali njegov nacin prezentovanja stvari u Live emisijama je pomalo komican. I on upravo i igra na tu kartu, da vecina ljudi misli da su to gluposti, pa se kroz segacenje i komediju namece kao autoritet.
Neki psiholog ce ovo vjerovatno bolje objasniti i pojasniti od mene ;)
shiljak wrote:Nema se šta pričat kad je neozbiljno :D Sigurno su dovoljno puta, u početku, provjeravali sve navode i nisu nikad ništa našli - nema dokaza. Ponekad se objasni da je lažno što neko tvrdi i to je to. Neće stalno objašnjavati što je neko lažno stavljao.

Naravno možda neko stvarno vidi nešto čudno (a ustvari nije) pa onda nazove policiju itd.. Recimo da neko ko vjeruje u izvanzemaljce vidi nešto na nebu, odma bi prijavio da su izvanzemaljci. Recimo ako ima neko na youtubeyu preko 200.000 subscribera na fake video klipove, takvi će da prijave izvanzemaljca :D

Evo recimo Dozer, nestane mu struje odma će reć to država ukida struju da ne bi vidili vani kako prolaze izvanzemaljci :D Kad nema vode, izvanzemaljci žedni.

P.S. Bilo je na stranoj televiziji (da nije history ili tako nešto) gdje su pričali o piramidama u visokom.. i u jednom momentu govore da su možda izvanzemalji koji crpe energiju iz njih i da možda naša vlada to krije :D E čuj mi krijemo nešto :D
Seegacenjem se ne postize nista.
Moze li ovako - nestane struje, reci cu da je drzava kriva za to jer hoce da sakrije boga koji seta Titovom. :D Kad nema vode, bog sve popio. :D
Sega, a? :D

Ali, posto za tebe nema ni u cemu nista cudno, hajde onda nama, glupacima, a meni na prvom mjestu, pojasni sljedece stvari:
- Kako je moguce da su piramide u Egiptu, stare 3000 godina, postavljene tako da su svojim vrhovima u milimetar i proporcionalno identicne rasporedu sazvijezdja Orion? Egipcani jesu bili napredna civilizacija u to doba, ali toliko napredni nisu bili sigurno.
- Crtezi Naske - ko je to nacrtao/napravio, a jasno su vidljive samo iz zraka, i kako to da su opstali do danas? Sta predstavljaju? I kome?
- Maui/Rapa nui - zasto je taj narod pravio one glave, po uzoru na koga ili kome?
- Pecinski crtezi - otkud u njima nacrtani leteci tanjiri, a crtezi stari 10-15000 godina?
- Krugovi u zitu - da, ima raznih teorija, cak su ljudi i pokusavali to napraviti preko noci, ali eto...nije im/nam poslo za rukom. Tacnije - jeste, ali nije to bilo to jer se lomljenje stabljika nikako nije podudaralo s originalima, koji su ocito bili izlozeni ogromnoj temperaturi. Pokusaj opet.
Itd. itd. itd. Ima toga koliko hoces.
Hajde, daj neke konkretnije odgovore i, ako je moguce, bez besmislenog segacenja.
fortaleza wrote: Službena povijest zanemaruje određena nalazišta koja moguće datiraju dosta prije od trenutno prihvaćenog jer je jako teško mijenjati službeno. Kako samo objasniti podvodne gradove kraj Japana kad se pretpostavlja da se nivo vode i oceana zadnji put mijenjao prije zadnjeg ledenog doba, prije 10 500 godina?
Milijun je nepoznanica, a trenutno se jako malo istražuje, odnosno preispituje. Tu su i piramide u Kini, južnoj Americi, razna predanja, slične verzije mitova, mitovi o potopu, te slične riječi i jezici na potpuno nepovezanom području, očito su sve civilizacije bile puno povezanije nego što to mislimo.
Ovo je vrlo tacno. Ali pitanje je - zasto je tako? Po mom misljenju, moguca su samo dva odgovora:
1. Oni koji odlucuju o istrazivanjima i daju dozvole (vlade) to ne zele jer- vec znaju.
2. Toliko smo nadobudni, kao vrsta, da smatramo kako nam je to nebitno.
Ja mislim da je odgovor br. puno vjerovatiniji od br.2.
Gojeni H wrote:@Dozer mi svaki dan sve drazi forumas.
Spreman da povjeruje u vanzemaljce a deklarisani ateist ili agnostik, ne znam vise.

Za mene nema nikakve dileme da je covjeka stvorio Svemocni Bog.

Volio sam i sam nekada vjerovati o vanzemljaskoj civilizaciji koja samo sto nas nije posjetila, pa da nam objasni sve sto nas interesuje i sve o cemu smo imali dilemu.

Historija i zdrav razum kazu da kolonizator dolazi radi interesa da ostvari nesto sto nema na svojoj teritoriji ili civilizaciji.
Vjerovati da nadmocne vanzemaljske rase nemaju pametnija posla da nas posjecuju svako malo, vec stotinama godina, ne praveci nikakav odredjen kontakt s nama zemaljskim aboridzinima, je ... :lol: :lol: :lol:

Allah u Kur'anu navodi postojanje drugih svjetova. Da li ti svjetovi znace samo svijet dzina (stvorenja stvorena od vatre) i meleka (andjela), ne znam niti time razbijam glavu. Ostavljam mogucnost da postoje vanzemaljci, ali ne znam da li bi njihova civilizacija bila na nivou pecinskih ljudi, ili na nivou gdje prelaze velike daljine u izuzetno kratkom vremenskom periodu.

U vremenu kada sam tragao za duhovnim izvorima, najvise me interesovalo zasto postojim i sta je moja duznost.
S obzirom da mi je sada jasno zasto je covjek zbunjen, zasto ne razumije dusu i snove, zasto planira, zasto je surov i istovremeno spreman zrtvovati SVE da bi pomogao potpunom strancu, Bozije odredjenje covjekovog namjesnistva i uloge na Zemlji je neupitna.
Zato su mi sada interesantni najobicniji, dobri ljudi, a ne vanzemaljci.
Gojeni...ti si ozbiljan covjek, pa hajde da ozbiljno i pricamo.
I sam kazes da u Kur'anu stoji da postoje i drugi svjetovi. Ali - nije precizirano koji. Zasto? I kosu, u stvari, meleci (andjeli)? Da li danas, 1500 godina kasnije, mozda mozemo reci da se radi o dvije vanzemaljske vrste, pri cemu je ona neprijateljska prikazana kao dzini, a ona koja je dala Kur'an kao meleci? Da li nesto nedostaje ovoj postavci?
Dalje, za dzine, tj. stvorenja stvorena od vatre (a ja mislim i da negdje stoji da zive pored Sunca). Da li su ovo oni?

Ovdje je toliko ocigledno da se radi o NLO-u, da fakat ne znam ko jos moze reci da to nije to. Vecina svjetskih medija je objavila ove snimke sa SOHO-a (svemirski teleskop namijenjen iskljucivo snimanju Sunca) . Nasi, naravno, nisu. Ali, mi smo ionako neandertalci za ostatak civilizovanog svijeta...

A onda, imamo i uvazenog prof. Salami-ja koji kaze dosta toga (pretpostavljam da ce @Shiljak odmah da mu nadje ma(ha)nu...).

Profesorova biografija: https://worldinstituteiaa.wordpress.com/about/

Za kraj, preporucujem da se pogleda ovaj klip, u kojem ruski astronaut prikazuje snimke i objasnjava sta je sta, zasto i kako. Spominje i krugove u poljima (ovo bi mogao biti pocetak ostvarivanja ruske prijetnje amerima da ce oni poceti ljudima razoktrivati istinu, ukoliko ameri, kao najveci zataskivaci, ne pocnu). Mozda se iz ovog novog hladnog rata izmedju USA, EU i Rusije na kraju izrodi i nesto dobro...

Gojeni H

#168 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Gojeni H »

Dozeru

Evo ima i ovaj snimak. Povrsni vjernici su odmah pozurili da ovo prikazu kao djelo andjela/meleka.
NLO freaks su ovo protumacili kao djelo vanzemaljaca koji "brinu o nama".

Kako cu ja znati je li Allah poslao meleka da spasi ovog covjeka?
Za drugu teoriju, pa sta smo mi? Jetimi haman, pa se i u ovakvim situacijama o nama trebaju brinuti nadrase vanzemaljskog porijekla? Mislim, ako je NLO tvoja furka, ne samo da postujem, cak sta vise, ohrabrujem te da istrazujes, ali treba mi malo vise smisla u svemu tome, 'nas?

Dozer

#169 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Dozer »

Ma nisu mi vanzmeljaci furka ba...samo razmisljam na glas. I na forumu :)
Da, taj klip je vise nego intrigantan. Imas tih snimaka jos, s raznih drugih lokacija i strana. I uvijek su u pitanju nadzorne kamere. Uvijek je na njima ta "cura", a imas i jedan gdje ona samo mahne rukom i kolica u supermarketu, koja su isla na nju jer ih je neka zena ispustila, skrenu u stranu :D

Ali, eto, hajde objasni taj klip. To kako je prikazano moze biti samo ukoliko je snimak namjenski reziran i napravljen, kao film.

Ili, ima li ti ovo smisla? Piramide su zaista jos uvijek misterija, a mi mozemo pricati sta hocemo. AKo si bio u Egiptu (ja jesam), onda ti je janso o cemu pricamo.

Ili, ovaj predmet u Kairskom muzeju... Datiran je na vrijeme od prije poznate egipatske civilizacije, pa eto...

saimidin

#170 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by saimidin »

pacijeli fazon i jeste da nemozes nesto tvrditi ako ne posstoji naucni konsenzus oko toga, mozes postaviti tezu, pa je dokazivati i dati drugima na testiranje.

nista u nauci nije 100%, nego imas vjerovatnocu.

ako od 100 naucnika, sa sada raspolozivim dokazima, 95 njih kaze da postoje vanzemaljci, onda oni postoje sa 95% vjerovatnoce.

ali niko ozbiljan to nece reci, jer ne postoje neupitni dokazi, reci ce da postoji vjerovatnoca da oni postoje, jer je svemir ogroman, i da trebamo dalje istrazivati, a sve ostalo je suplja.

na kraju nije bitno sta ja i ti vjerujemo, nauka ce naci nacin da dokaze istinu, samo sto to moze potrajati par miliona godina, pa ko ziv ko mrtav.

:run:
shiljak

#171 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by shiljak »

@Dozer, eto ti neki davno davno nisu znali šta je izvanzemaljac a čim su ga vidili rekli su "vidi izvanzemaljac".. Dakle na osnovu raznih priča ljudi vide nešto i kažu vidi ga izvanzemaljac. A i tad su pravili lažne snimke i slike, što ne bi? Evo ja bi prvi izmislio neku sliku ili video da imam dosta pregleda na internetu ili da mi završi na nekom dnevniku kao cnn i slično. Opet, kako su tako smotani da ih ljudi vide a napredniji par miliona godina.

Nije šega, nego tako ti pričaš :D Ja kažem nema ni jedna snimka na youtube od NASE gdje se vidi nešto čudno, a ti kažeš nema pobrisali + sve države na svijetu (i sjeverna koreja) krije izvanzemaljce :D A lik stavio snimak od NASEi pokazuje čitavom svijetu kako je uočio objekat, zaokružuje, zumira :-D I jo pun internet/youtube klipova o izvanzemaljcima a ne brišu. Ako tu vidiš logiku šta da ti kažem :-D

Nije niko glup nego nije informisan. Ja sam tako isto mislio ko ti i na kraju sve skontaš i nema toga ko će te ubjedit jer već ti je sve poznato. Dakle nije da ja ne znam neki video ili priču o kojoj ti govoriš, sve sam ja to nekad gledao.

Za sve ovo što hoćeš da ti odgovorim imaš raznih teorija i pretpostavki, kako bi i šta bi, neko LOGIČKO objašnjenje.. Što ću ti ja objašnjavati kad možeš naći na internetu u par sekindu. Sad je neko to sve uzeo i za svaki navedeni govori da su izvanzemaljci :D Ukucaj u google svaki od tih i vidi je li jedino objašnjenje da su izvanzemaljci :-D

Ovaj video sa anđelom je još gori. Pričamo li o izvanzemaljcima ili anđelima? Što spasi jednog čovjeka od ovoliko ljudi svaki dan što pogine u saobraćajnoj nesreći :D Je li ovaj video toliko realno izgleda da je teško napraviti da bude fake?
Last edited by shiljak on 14/07/2015 18:36, edited 6 times in total.
Guestes

#172 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Guestes »

Gojeni H wrote:Dozeru

Evo ima i ovaj snimak. Povrsni vjernici su odmah pozurili da ovo prikazu kao djelo andjela/meleka.

Za drugu teoriju, pa sta smo mi? Jetimi haman, pa se i u ovakvim situacijama o nama trebaju brinuti nadrase vanzemaljskog porijekla? Mislim, ako je NLO tvoja furka, ne samo da postujem, cak sta vise, ohrabrujem te da istrazujes, ali treba mi malo vise smisla u svemu tome, 'nas?

Jel ti makar naumpalo da bi ovo mogla biti montaža?
Gojeni H

#173 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Gojeni H »

Guestes wrote:

Naravno, kao i bilo koji drugi snimak koji je ranije postavljen. Po cemu ovaj jeste ili nije poseban?
shiljak

#174 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by shiljak »

Pa vidite da nije montaža, samo je malo video mutan :D A inače dosta ljudi govori kako im je neko pomogao da pređu cestu :D

"Because the orgina lvideo was shot in 1080p I was able to get full zoom", ahaaaa, a zato je shity kvalitete. A inače su sigurnosne kamere full hd.
Last edited by shiljak on 14/07/2015 18:49, edited 1 time in total.
Guestes

#175 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Guestes »

Gojeni H wrote:
Guestes wrote:

Naravno, kao i bilo koji drugi snimak koji je ranije postavljen. Po cemu ovaj jeste ili nije poseban?
Ma nisam u toku sa ovom temom nikako, slučajno naleti pa sam mislio da tebi, kao i očigledno milionima ljudi, ovaj video uopšte ne izgleda kao fake nego je glavno pitanje ko je igrao ulogu spasitelja u ovom klipu.
Post Reply