Novi rat

Locked
walter kurtz

#151 Re: Novi rat

Post by walter kurtz »

Neki dan upoznao dvoje stranaca na proputovanju kroz BiH devet zemalja u osam sedmica sa prosjecnim poslovima uz malo stednje mene iduci rat nece vidjeti
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#152 Re: Novi rat

Post by pici »

kalasHi na rasprodaji...cijena...sitnica :bih:
Paul F.

#153 Re: Novi rat

Post by Paul F. »

ULTRAK wrote: Iz ovog filma se vidi da su na Igmanu; koji je bio jedina veza Sarajeva sa ostatkom BiH, vladali kriminal, sverc i da je se tu sve radilo osim branila drzava. O tome prica Jovan Divjak recimo koji je prvi poslat tamo da skenira linije. Dakle ako imas kriminalne grupe koje su infiltrirale u vojsku i ako imas spijune u vladi; onda ti dzaba svo naoruzanje.
Ako je tačno ovo da su i voće uzimali sa konvoja pa ostavili da istruli, onda samo sjest pa plakat. :(
pici

#154 Re: Novi rat

Post by pici »

Image

ojjj sweCka mila mati za tobom mi srce pati... :bih:

Image
Image
Image

DOOO TOOOROONTAAAA ZA MNOOOMMMM !!! :thumbup: :bih: :bih: :bih:
SSemir

#155 Re: Novi rat

Post by SSemir »

evo ja predlazem da u slucaju rata, ja budem onaj koji ce iz inostranstva vama u bosnu prikupljati pomoc u zlatu i parama. moze?
GAU8

#156 Re: Novi rat

Post by GAU8 »

Sve stoji.
U proslom ratu se BiH borila za bukvalni opstanak. I sreca, pa je koliko toliko uspjela.
Ali bukvalno cista sreca. Nista se nije desilo zahvaljujuci nasem vodstvu i komandnim strukturama, vec se bukvalno obicni ljudi borili za zivote.

Na kraju su opet ovi gore uzjahali.

Ja predlazem ovaj "rat" samo ako Izetbegovic licno zalegne u rov! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mi cemo ga bodriti iz trezora :lol: :lol: :lol: :lol:
pici

#157 Re: Novi rat

Post by pici »

Image
Image
Image

koljimo se za bolje sutra :thumbup: :bih:
sportman1

#158 Re: Novi rat

Post by sportman1 »

GAU8 wrote:Sve stoji.
U proslom ratu se BiH borila za bukvalni opstanak. I sreca, pa je koliko toliko uspjela.
Ali bukvalno cista sreca. Nista se nije desilo zahvaljujuci nasem vodstvu i komandnim strukturama, vec se bukvalno obicni ljudi borili za zivote.

Ja predlazem ovaj "rat" samo ako Izetbegovic licno zalegne u rov! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mi cemo ga bodriti iz trezora :lol: :lol: :lol: :lol:

dobro,ali sta ako druga strana isprovocira rat,ako ga druga strana hoce....sta onda?
ne moras ti htjet konflikt,ali ako je komsija konfliktan,tesko ces ga izbjec.
dali bi i tada se ufatio noge ili bi se suprostavio??
Paul F.

#159 Re: Novi rat

Post by Paul F. »

sportman1 wrote: dobro,ali sta ako druga strana isprovocira rat,ako ga druga strana hoce....sta onda?
Dolazimo do suštine. Ovdje je uglavnom pretpostavka da će RS napasti Federaciju. Onda ustvari mi napadamo RS. Pa čovjek pita kako zaštititi povratnike u RS a niko ne odgovara. :-) Sve u svemu tanko i bez veze.
GAU8

#160 Re: Novi rat

Post by GAU8 »

sportman1 wrote:
GAU8 wrote:Sve stoji.

dobro,ali sta ako druga strana isprovocira rat,ako ga druga strana hoce....sta onda?
Procitaj gore napisano.
Prvo bih vidio kako bi se gospoda ponasala...
Poucen iskustvom, siguran sam da bi bilo isto. stoga nabrao bih ga cim prije. Tacnije, jedva bih docekao napokon nenadjebiv razlog da se ispalim. Zivot je jedan.
pogurao bih ja vas iz dijaspore no sikiriki :D
L u c i f e r

#161 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

"Usvajanje rezolucije fatalno za Republiku Srpsku"
Usvajanje britanske rezolucije u SB UN bilo bi fatalno po RS smatraju ekspert odbrane na procesima za Srebrenicu Boško Antić i lobista Radomir Putniković.

IZVOR: TANJUG SUBOTA, 4.07.2015. | 23:51

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
Oni smatraju i da bi rezolucija imala katasrofalne posledice na buduće generacije i implikacije na Kosovu.

Antić i Putniković su za Večernje novosti, u odvojenim intervjuima, rekli da bi Bošnjaci mogli da traže ratnu odštetu, ako bi rezolucija bila usvojena u SB UN, kao i da treba sve učiniti da do toga ne dođe.

Prema tvrdnji Antića, genocida nad Bošnajcima u Srebrenici nije bilo i usvajanje britanske rezolucije u UN bi po Srpsku bilo fantalno, jer bi dalo pravi argument porodicama poginulih da traže ratnu odštetu.

Antić je podsetio da Haški sud nije utvrdio ko je naredio i organizovao navodni genocid ni broj stradalih u njemu, kao i da se manipuliše brojkom od 8.000 ubijenih muslimana, što sadrži i britanska rezolucija, iako se na suđenju generalu RS Zdravku Tolimiru pominjalo 4.970 žrtava.

"Eventualno usvajanje ovog papira u UN sa podatkom od 8.000 poginulih biće nesumnjivo pravni argument da njihove porodice u parničnom postupku traže od Republike Srpske ratnu podštetu što bi po nju bilo fatalno", ukazao je admiral Boško Antić.

Sa druge strane, Putniković veruje da rezolucija neće biti usvojena, da će Rusija staviti veto u SB i da će to biti kraj.

On, međutim, tvrdi da se vredi boriti.

"Nismo mi tako slabi, samo smo neorganizovani, srpska dijaspora je dobrim delom uljuljkana i smatramo da smo matici dobri samo ako možemo da doneseno novac i ništa drugo", ukazao je Putniković.

On je zahtev predsednika Srbije Tomislava Nikolića Rusiji da stavi veto u SB ocenio vrlo pozitivnim.

"U međunarodnoj politici nema prijateljstva, sve se svodi na interes, a problem je u tome što mi tražimo prijatelje tamo gde ih nema. I Rusi imaju svoj interes, Britanci nam nikada nisu bili priajtelji i od njih nemojte da očekujete fer-plej, već samo interes, a to je ovog momenta da se Srbi obleže kao genocidan narod", smatra Putniković.

Razlog tome, objasnio je, jeste što bi tada mogli da manipulišu sa srpskim narodom preko Međunarodnog monetarnog fonda i u raznim organizacijama.

Putniković je zaključio i da je za Britance "anatema kada predsednik RS Milotad Dodik dođe i traži referendum".
GeeTnT

#162 Re: Novi rat

Post by GeeTnT »

Scenario No1:

Septembar 2015. Referendum u RS-u, izlaz na referendum očekivan i rezultat je izglasano nepovjerenje Sudu i Tužilaštvu BiH.

Dva dana nakon referenduma, Sipa hapsi Dodika.

Treći dan.... Promjenjivo oblačno sa mogućim pljuskovima.

Scenario No2:

Septembar 2015. Policija RS-a na entitetskim linijama sa dugim cijevima. BREAKING NEWS: Ubijen policajac na Dobrinji.. Četnici postavljaju barikade na svim prometnim dijelovima enitetske linije. Organizuju se štabovi, mnogi kreću prema granicama.... BREAKING NEWS: RS policija privodi i zatvara Bošnjake u entitetu...Dodik optužuje Sarajevo.. UN razočaran!.... U Sarajevu, Bse ambasade zatvaraju, u BL pljačke, redovi za hranu i gorivo...u Mostaru na Bulevaru bodljikava žica....

BREAKING NEWS: Ridjobradi, svinjska faca i kockasta glava uhvaćeni za ruke šetaju Sarajevom i pozivaju narode na mirno rješenje krize...(sa njima u korak S. Hadzifejzović sa mikrofonom TvFace....
bh.tornjak

#163 Re: Novi rat

Post by bh.tornjak »

najtoplije preporucujem....Bosnjacima....Srbima....Hrvatima....da u slucaju pocetka oruzanih sukoba zatraze jedan "timeout" i onda krenu u lov na "divlje svinje"...svak u svom toru.
dakle, neutralisanje i hapsenje politicke i "privredne" bagre.......oduzimanje "stecene imovine..ekstreme svake vrste odstraniti...itd...itd....itd... (ima tu puno posla..jbt)
kad to odrade neka naprave neku "mirovnu konferenciju" pa neka pokusaju naci neki dogovor.....
uspjeh zagarantovan
Mister Yes

#164 Re: Novi rat

Post by Mister Yes »

bhnapoleon1 wrote: Krajišnici nek udare sa Zapada pa dokle stignu.
Već su stigli do Ljubljane a neki i do Beča :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#165 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

walter kurtz wrote:Neki dan upoznao dvoje stranaca na proputovanju kroz BiH devet zemalja u osam sedmica sa prosjecnim poslovima uz malo stednje mene iduci rat nece vidjeti
ništa miris napalma ujutro uz kaficu i ostale ljepote ratovanja
sinuhe

#166 Re: Novi rat

Post by sinuhe »

Rat bogatih bijelih ljudi.
"Butros Gali, januar 1992"
Sociolog

#167 Re: Novi rat

Post by Sociolog »

samo ja ne mogu nikako da shvatim, pojedini Hrvati su sto javljali ljudima, kad je Vukoavar padao, sta se sprema Bosni i Sarajevu, skoro im niko nije vjerovao.....doduse, valjda nam, sad moze dati neku provjerenu insajdersku informaciju....ko bi rekao npr. 2010, da će se Ukraini nesto ono desi, a da kurva Evropa samo nijemo posmatra.. Realno nemamo ekonomskih resursa za rat, a pogotovo Republika Srpska...hm...ali ruska pomoc, koja bi dosla, Zapadne sile bi mlako djelovale.......ekonomsko dno, koje povlacimo i zaduzujemo, se na dnuu dna,, dovodi do radikalizacije, i iracionalnih postupaka.

Plus, ko zna sta su nam tajne sluzbe zapada nanijetile , ko zna, mozda smo opet neka jadna tacka, preko kojih ce se prelamati šahovski pokreti Velikih igrača
madner

#168 Re: Novi rat

Post by madner »

Plan da se ispali nakon pocetka rata je malo suboptimalan.

Izbjeglicki kampovi nisu bas neka perspektiva.
Paul F.

#169 Re: Novi rat

Post by Paul F. »

Sociolog wrote: Ko zna, mozda smo opet neka jadna tacka, preko kojih ce se prelamati šahovski pokreti Velikih igrača
Mislim da jesmo. I to najviše treba zahvaliti glupsonu Tuđmanu koji je htio i uspio da od jedne jake nezavisne države napravi više slabih i zavisnih. Dobio je šahovnicu, u svakom smislu riječi. :oops:
Last edited by Paul F. on 05/07/2015 12:23, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#170 Re: Novi rat

Post by bh.tornjak »

Dodo je danas na Kozari......a tu je i predstavnik iz majcice A.Vulin.
ocekuje se novo lajanje Vulina...
nesto sam nestrpljiv da cujem jos jedan lavez...
Lekler

#171 Re: Novi rat

Post by Lekler »

bh.tornjak wrote:Dodo je danas na Kozari......a tu je i predstavnik iz majcice A.Vulin.
govor Dodika preglup aplaudira 10% prisutnih.Zao mi partizana sta su docekali.
bh.tornjak

#172 Re: Novi rat

Post by bh.tornjak »

Paul F. wrote:
Sociolog wrote: Ko zna, mozda smo opet neka jadna tacka, preko kojih ce se prelamati šahovski pokreti Velikih igrača
Mislim da jesmo. I to najviše treba zahvaliti glupsonu Tuđmanu koji je htio i uspio da od jedne jake nezavisne države napravi više slabih i zavisnih. Dobio je šahovnicu, u svakom smislu riječi. :oops:
nije Tudjman nosao "mosti" kneza Laze....i nije potpaljivo narod na Gazimestanu....
Slobo je taj ili smo malo zaboravni
Tudjman je takodje djubre ali je sve krenulo od Srbije...Srbija je ta koja je razjebala bivsu drzavu
Šunj

#173 Re: Novi rat

Post by Šunj »

Sociolog wrote:samo ja ne mogu nikako da shvatim, pojedini Hrvati su sto javljali ljudima, kad je Vukoavar padao, sta se sprema Bosni i Sarajevu, skoro im niko nije vjerovao.....doduse, valjda nam, sad moze dati neku provjerenu insajdersku informaciju....ko bi rekao npr. 2010, da će se Ukraini nesto ono desi, a da kurva Evropa samo nijemo posmatra.. Realno nemamo ekonomskih resursa za rat, a pogotovo Republika Srpska...hm...ali ruska pomoc, koja bi dosla, Zapadne sile bi mlako djelovale.......ekonomsko dno, koje povlacimo i zaduzujemo, se na dnuu dna,, dovodi do radikalizacije, i iracionalnih postupaka.

Plus, ko zna sta su nam tajne sluzbe zapada nanijetile , ko zna, mozda smo opet neka jadna tacka, preko kojih ce se prelamati šahovski pokreti Velikih igrača
U slucaju novog rata u BiH sigurno dolaze mudzahedini, jer bi im onda bio otvoren put u Evropu, sto i oni i zele, a mi cemo biti j****, mamini i tatitni sinovi ce otici po svijetu, ostace sirotinja da se kolje.

Po meni je bolje izvrsiti revoluciju u BiH, poskidati lopove, oduzeti im sve sto su pokrali i krenuti putem DITA-e.

Lova je veliki problem zato se sve i zakuhava:

Code: Select all

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/moze-li-rs-prezivjeti-bez-mmfa-pismo-namjere-mora-biti-potpisano
Može li RS preživjeti bez MMF-a? Pismo namjere mora biti potpisano
Pregovori između Međunarodnog monetarnog fonda i BiH zapali su u ćorsokak, a iz proturječnih izjava ministra finansija Republike Srpske ostaje nejasno hoće li doći do sklapanja novog stand by aranžmana.
Ukoliko aramžman s MMF-om ne bude postignut, Republika Srpska će naći nove izvore finansiranja i njima nadoknaditi nedostajući novac projektovan kao prihod u budžetu za ovu godinu, uvjerava javnost entitetski ministar finansija Zoran Tegeltija.

- Osim toga što se ne slažemo s tim što piše u aranžmanu sa MMF-om, mi ćemo raditi sve što je potrebno da bismo postigli taj aranžman, ali nećemo prihvatiti priču uzmite ili ostavite, istakao je Tegeltija.

Ekonomista Siniša Pepić navodi da alternativni izvori finansiranja mogu biti samo zaduživanje Republike Srpske kod privatnih kreditora, po dosta nepovoljnim uslovima.
Mister Yes

#174 Re: Novi rat

Post by Mister Yes »

colt wrote:Nedaj Bože da pukne, a ako bi puklo, ovo je plodno tlo za Isilovce,Idilovce, vehabije, čečene . Ma jedva čekaju da se prošire za svoju ideologiju koja nema veze sa Bosnom. . . .i onda ovaj kraj ode u tri lijepe. Sukob je vrlo lako inicirati, a mir vrlo teško održati. Imali smo sreće jer smo imali umjereni Islam i nije radikalizam imao masovnu pojavu, a sad :-)
Apsolutno. Eto nama ISIL-a ako se zapuca. Nakon par mjeseci, četnici će nam izgledati kao đenetske hurije i vjerovatno ćemo gledati (naš sekularni dio Bošnjačke teritorije) da se uortačimo sa četnicima i ustašama protiv isilovaca
bh.tornjak

#175 Re: Novi rat

Post by bh.tornjak »

Lekler wrote:
bh.tornjak wrote:Dodo je danas na Kozari......a tu je i predstavnik iz majcice A.Vulin.
govor Dodika preglup aplaudira 10% prisutnih.Zao mi partizana sta su docekali.
kazu da je slicno bilo i u Bratuncu juce....

ima nade....to je dobar znak....izgleda da je i Srpskom narodu svega preko neke stvari...zato bi da citiram samog sebe:

najtoplije preporucujem....Bosnjacima....Srbima....Hrvatima....da u slucaju pocetka oruzanih sukoba zatraze jedan "timeout" i onda krenu u lov na "divlje svinje"...svak u svom toru.
dakle, neutralisanje i hapsenje politicke i "privredne" bagre.......oduzimanje "stecene imovine..ekstreme svake vrste odstraniti...itd...itd....itd... (ima tu puno posla..jbt)
kad to odrade neka naprave neku "mirovnu konferenciju" pa neka pokusaju naci neki dogovor.....
uspjeh zagarantovan
Locked