Jednostavno.Naser Oric je za te ljude svetinja.artime wrote:Ko je mogao ovo narediti? I sve pokusavam ali ne mogu da skontam kako sva rodbina zrtava mogla jednoglasno da se sloze
Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
- Bloody
#151 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
- It_is_a_Leclerc
#152 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Ma kakva rodbina, dajte pustite te priče.
Danas su zadužena udruženja majki Srebrenice da pokušaju stupiti u kontakt sa porodicama onih koji se ukopavaju, da ih zamole za odgađanje, jer niko više ni ne vjeruje da će Orića osloboditi do kraja sedmice.
Koliko ljudi samo dolazi iz dijaspore da pokopa brata, oca, muža, nakon 20 godina, i sad moraju čekati da neko oslobodi Orića..Strašno.
Danas su zadužena udruženja majki Srebrenice da pokušaju stupiti u kontakt sa porodicama onih koji se ukopavaju, da ih zamole za odgađanje, jer niko više ni ne vjeruje da će Orića osloboditi do kraja sedmice.
Koliko ljudi samo dolazi iz dijaspore da pokopa brata, oca, muža, nakon 20 godina, i sad moraju čekati da neko oslobodi Orića..Strašno.
- Danguba
#153 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Na trenutak da stavimo Orica negdje sa strane....
Sada se ne pita jedna ili dvije osobe, radi se o 50.000 osoba koje namjeravaju doći u Srebrenicu 11. jula i koje će biti pod snažnim emocijama. Mi smatramo da je ovo vrlo delikatno stanje gdje ne možete garantirati kako to sve može da se završi ni sa sigurnosnog aspekta. Pored tog sigurnosnog aspekta ovo vidimo i kao poruku preživjelim žrtvama genocida da se u svakom momentu nastoji degradirati 11. juli kao događaj. Neko namjerno želi isprovocirati masu ljudi koja je pod emocijama, a koja Nasera Orića vidi kao komandanta odbrane preživjelih žrtava genocida”, kaže Duraković.
...
Oric kojega vecina srebrenicana dozivljava kao heroja i spasioca lezi u zatvoru po optuznici agresora i suizvrsioca genocida a na drugoj strani ti isti suizvrsioci bi da dodju u Srebrenicu jer im je to neko naredio da bi ubrali nesto politickih poena. Meni to izgleda provokativno. Zrtva u zatvoru a zlocinac dosao da se pokloni svojim zrtvama.
Ko je taj ko moze da izkontrolise 50.000 osoba u momentu da krene haos...
Je li stvarno neko prizeljkuje ovo na taj dan.
Po meni, Naser bi trebao da se isporuci BiH i jos uvijek da ne dolazi u Srebrenicu 11. jula upravo radi ne/kontrolisanih emocija. Vucic nakon svega ovoga nikako ne bi trebao da se pojavljuje tamo makar ove godine.
Mislim da bi se strasti totalno smirile i mogla bi se obaviti sva ceremonija oko dzenaze.
...ako neko drugi nije drugacije zamislio. sve je moguce.
-
artime
#154 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Ovo je best case scenario. Ali po zalaganju bosnjackih "lidera" svasta bi se moglo dogoditi. Svaka opcija koja nije u sklopu ovog navedenog je opet ponizavajuca po bosnjake. Bude se sada nakaze, nisada se ne umaraju.
-
Pivo
#155 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Cak i da uzmemo kao pretpostavku da je sve sto si napisao apsolutna istina, to ponovo ni malo ne mijenja stvar. Politicke prepirke izmedju Bosne i Hercegovine i Srbije nisu dostojne genocida u Srebrenici. To su dva paralelna svijeta.bosan wrote:Nasera Orica su uhapsili po zahtjevu izvrsioca genocida. U tome je problem . Srbija je pocinila genocid u Srebrenici i hiljade drugih zlocina po Bosni i Hercegovini. Ako neko od nas treba da odgovara pred sudom onda zna se ko je nadlezan za to : Sud za ratne zlocine u Haagu ili sud BiH. A ne sud drzave koja je ucestvovala u genocidu i plus predsjednik te drzave je cetnicki vojvoda a predsjednik vlade pucao po Sarajevu i pitaj Boga gdje jos.I sad ce nam puno znacit da jedan cetnik dodje koji bi ubijao 100 Muslimana za jednog Srbina. Sigurno ce i zivima i mrtvima biti drago sto je on tu .Pivo wrote:Poenta je u tome da se ovom i slicnim odlukama umanjuje simbolicka vrijednost genocida. Kvalifikovanjem zlocina u Srebrenici terminom genocid, on prestaje biti samo pitanje mene, tebe, Munire, Camila, Srebrenicana pa cak i Bosnjaka. To postaje pitanje covjecanstva. Neprimjereno ga je kao takvog koristiti u dnevno-politicke svrhe i sasvim je nebitno da li se radi o Naseru ili bilo kome drugom. Srebrenica je dosta veca od svakoga pojedinacno. U tom pogledu sasvim je nebitan stav samih zrtava, iako mi je jasno da to vrlo ruzno zvuci.bosan wrote:Ako je za Srebrenicane Naser heroj sta se mi koji nismo Srebrenicani imamo kofrcit.Ljudi imaju pravo da odgode dzenazu , to su njihovi mrtvi . Ako imaju razlog a ocito da imaju onda sta tu mi imamo nesto komentarisat ili sta ce reci medjunarodna zajednica.Nabit medjunarodnu zajednicu na kurac.
Da je medjunarodnoj zajednici stalo do nas ovih dzenaza ne bi ni bilo.Zato sta god Srebrenicani da odluce ja licno cu ih uvijek podrzavati ako im to ista znaci.
- Better Man
#156 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Munira Subašić i još par majki iz Srebrenice su se dobro okoristile i obogatile na račun Srebreničke tragedije. Ko su one da odlučuju o tome. Dok večina njih živi u bjedi i siromaštvu i čeka dan kad će pronaći i ukopati kosti svojih najmilijih, dotle Munira i njih par se obilato bogate na račun tragedije i odlučuju u tuđe ime. Lijepo bih ja Muniru i njih par ispitao novcu kojeg su dobile i kojeg i dalje dobivaju i koliko su strpale u svoje džepove, a koliko je tog novca došlo do onih kojima je stvarno potreban. Sram i stid da ih bude kad štite jednog dezertera, koji je ostavio narod Srebrenice na milost i nemilost agresoru i koji je nakon rata postao član podzemlja i koji se obogatio zahvaljujući kriminalu.
Last edited by Better Man on 24/06/2015 12:14, edited 1 time in total.
- Muhamed Đakmić
#157 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» zateznistub
2 sedmice
» xenforo
trajni
» supercali, zenit dozic
posljednje upozorenje
» zateznistub
2 sedmice
» xenforo
trajni
» supercali, zenit dozic
posljednje upozorenje
- JThomas
#158 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
suluda stvar. i realno otprilike baš ono što bi četnici i voljeli.It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakva rodbina, dajte pustite te priče.
- insomnia78
#159 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Cetnici se inace satrase razmisljajuci i sikirajuci se oko Srebrenice
- BHCluster
#160 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Ovo je ispravan cin, jer ako veliko ako bi se ovo desilo onda po citavom svijetu odjeknulo "zbog nesigurnosti zrtve genocida u Srebrenici nisu sahranjene". Ima ovo svoju tezinu to i veliko serbi znaju.JThomas wrote:suluda stvar. i realno otprilike baš ono što bi četnici i voljeli.It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakva rodbina, dajte pustite te priče.
- JThomas
- insomnia78
#162 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Ljudi, "svijetu" se jebe za to sve
Bila dzenaza odrzana ili neodrzana to ce svakako popuniti jedan novinski stupac i svijet ode dalje
Da bi ovo poprimilo neke razmjere o kojima vi sanjate treba dosta faktora, od kojih mi ne ispunjavamo ni jedan
Bila dzenaza odrzana ili neodrzana to ce svakako popuniti jedan novinski stupac i svijet ode dalje
Da bi ovo poprimilo neke razmjere o kojima vi sanjate treba dosta faktora, od kojih mi ne ispunjavamo ni jedan
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#163 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Isto sam htio napisati, ali bolje zvuci kad ti to napises.insomnia78 wrote:Ljudi, "svijetu" se jebe za to sve
-
sumirprimus
#164 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
zblizavanje u toku.
poslje ovog ocekujem poziv na kafu,pa ako more kako i radna viza da se sredi.
poslje ovog ocekujem poziv na kafu,pa ako more kako i radna viza da se sredi.
- insomnia78
#165 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Ne znam, stvarno nas svijet ima tu neku naivnost
"Nek svi vide kakvi su Srbi"
Prosjecnog zapadnjaka, istocnjaka pogotovo, to zanima taman ko i prosjecnog Bosanca genocid u Ruandi
Vidjece na tv-u i poslije toga prebaciti na nesto veselije
Jbg tako je
Sto se tice sefova drzava, oni su vec u julu 95-e imali na stolu izvjestaje sta i kako se desilo tako da nema potrebe njih uvjeravati u nesto
Ko sto rekoh da bi se iz toga izvukla neka politicka korist treba kamaru stvari koje mi nemamo
Politicko vodstvo, lobi, poklapanje sa ciljevima velikih...jbg nije pravedno ali tako to funkcionise
Npr. Armeni i njihov lobi su dosta jaki u Americi pa opet nisu skoro nista potigli po priznanju genocida nad njima
"Nek svi vide kakvi su Srbi"
Prosjecnog zapadnjaka, istocnjaka pogotovo, to zanima taman ko i prosjecnog Bosanca genocid u Ruandi
Vidjece na tv-u i poslije toga prebaciti na nesto veselije
Jbg tako je
Sto se tice sefova drzava, oni su vec u julu 95-e imali na stolu izvjestaje sta i kako se desilo tako da nema potrebe njih uvjeravati u nesto
Ko sto rekoh da bi se iz toga izvukla neka politicka korist treba kamaru stvari koje mi nemamo
Politicko vodstvo, lobi, poklapanje sa ciljevima velikih...jbg nije pravedno ali tako to funkcionise
Npr. Armeni i njihov lobi su dosta jaki u Americi pa opet nisu skoro nista potigli po priznanju genocida nad njima
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- BHCluster
#167 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
da je to tako nebi se srbija ovoliku halabuku dizala svaki put kad se spomene genocid u srebrenici kao ovo u UN-u nprinsomnia78 wrote:Ljudi, "svijetu" se jebe za to sve
- Better Man
#168 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Apel svima onima koji 11 jula trebaju da ukopaju kosti svojih najmilijih da se dignu na noge i da Muniru Subašić i ostale koji su se okoristili o Srebreničkoj tragediji i koji bi da kolo vode protjeraju i oduzmu pravo da u njihovo ime govore i odlučuju.
- Danguba
#169 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
mislim da je problem rijesen
Ambasada SAD-a: Pronaći način da se 11. jula održi dženaza žrtvama genocida
- Danguba
#170 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Popusti malo Muniru i ostale.Better Man wrote:Apel svima onima koji 11 jula trebaju da ukopaju kosti svojih najmilijih da se dignu na noge i da Muniru Subašić i ostale koji su se okoristili o Srebreničkoj tragediji i koji bi da kolo vode protjeraju i oduzmu pravo da u njihovo ime govore i odlučuju.
- Better Man
#171 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Zašto bih popustio nekog ko se obogatio na račun Srebreničke tragedije dok drugi umiru u bjedi i neimašini.Danguba wrote:Popusti malo Muniru i ostale.Better Man wrote:Apel svima onima koji 11 jula trebaju da ukopaju kosti svojih najmilijih da se dignu na noge i da Muniru Subašić i ostale koji su se okoristili o Srebreničkoj tragediji i koji bi da kolo vode protjeraju i oduzmu pravo da u njihovo ime govore i odlučuju.
- Danguba
#172 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Neka to oni rijese izmedju sebe. Mi samo mozemo nagadjati.Better Man wrote:Zašto bih popustio nekog ko se obogatio na račun Srebreničke tragedije dok drugi umiru u bjedi i neimašini.Danguba wrote:
Popusti malo Muniru i ostale.
...i ne bi ni najvecem neprijatelju pozelio ono sto su ona i one zene iz udruzenja prezivjele. ja im halalim sve pare.
- Sinapsa
#173 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
"Odavanje počasti žrtvama prioritet je za porodice i za sve nas koji želimo osigurati da se Srebrenica nikada ne zaboravi", dodaju iz Ambasade Sjedinjenih Država u Sarajevu.Danguba wrote:mislim da je problem rijesen
Ambasada SAD-a: Pronaći način da se 11. jula održi dženaza žrtvama genocida
Ljudi prate svoje interese...ne zvuci kao da im je do Srebrenicana
- Danguba
#174 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Samo njihovo oglasavanje je znak da su u toku i zainteresovani za ovaj slucaj.Sinapsa wrote:
Ljudi prate svoje interese...ne zvuci kao da im je do Srebrenicana
-
almir90
#175 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Velika je sramota da sebi pojedinci daju za pravo da se ovako igraju sa mrtvima.