Uhapšen Naser Orić!

Post Reply
Gojeni H

#151 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Gojeni H »

Black swan wrote:iskreno koga briga
aj da je odbranio drzavu kao sto je gotovina hrvatsku
a ovako polupropali oficircic rata statusa kvo
a nes sam cuo da je cuvao milo sevica
tom je dobro u svakom sistemu

treba ga braniti ali ga ne treba dizati u zvijezde niti praviti mucenika

cuo sam da ima zgodnu zenu i brdo love
boli me kita za njega i njemu slicne
Skoro kao mene sto zaboli za Gotovinom, drzavljaninom Hrvatske.
razonoda

#152 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by razonoda »

It_is_a_Leclerc wrote:
razonoda wrote:Nedavno je bilo u novinama o Oricu i Vasvijine izjave kako to Srbija mora da povuce.

Ocigledno ga je ona nasamarila.

Ima pravo da putuje a kao sto vidis ima pravo neko i da ga UHAPSI.
Pa je li si bre racionalan ?!

Pa nije se on teleportirao u Švicarsku, već je prošao kroz četiri zemlje EU prije Švicarske i nigdje nije naišao na potjernicu.
:) U svakom slucaju svi nagadjamo, mogao je avionom do Svice a mogao je i jasuci konja kroz 4 drzave.

Onda ,vrlo moguce da i nije po -potjernici--ni uhapsen, vec neka druga ''malenkost''.
Zelimo mu brz povratak
travnik

#153 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by travnik »

Najveći krivac za ove stvari je BiH čije institucije nisu ništa uradile oko pronalaska i sankcioniranja odgovornih za mnoge zločine. Dakle, za naše uvjete, fantastično plaćeni pravosudni sustav, potpomognut jednako tako plaćenim političarima, su glavni krivci što nitko nije odgovarao za zločine u BiH, na građanima BiH, a ond ai za ovakve događaje hapšenja. To daje priliku Srbiji da radi ovo što radi. Srbija će se ponovo osramotiti, ali svako malo će napraviti problem građanima BiH. Uostalom, neki od njih vjerojatno i ne izlaze iz zemlje.
uglavnomja

#154 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by uglavnomja »

aldinjo wrote:Muslimani širom svijeta kada god su okrenuli leđa vjeri uvijek su bili poniženi i Allah im je dao diktatora koji ih tlačio. Nema vjere nema jakih muslimanskih država.
Allah kaznjavao muslimane diktatorima, a nije kaznio Izrael.[/quote]
Kakve veze ima Izrael sa vjerskom svijesti muslimana?[/quote]

Nikakve.
Ali ti kazes kada muslimani pocnu gubiti svijest Allah ih kazni diktatorima.

S druge strane, Izrael pocistio muslimane, a njih Allah nece da kazni nego im podario demokratiju.[/quote]
Jevreje je Allah prokleo. To vjerovatno znaš. Oni su već kažnjeni.[/quote]

libijci i iracani i ostali su danas puno sretniji i bolje zive nego pod "tlakom" sadama i gadafija :zzzz:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#155 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Truba »

insomnia78 wrote:

K tomu jos nije ni katolik
još nije kasno
Truba

#156 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Truba »

Gojeni H wrote:

jesi i ti ono dijasporac :mrgreen:
ovdje se govori o djelima a ne riječima
iza gotovine stoje djela u vidu cjelovite države koja je članica natoa i europske unije
a iza orića stampedo :run: :run: :run: kad je bio najpotrebniji drugovima
i staž u miloševićevom brlogu

sjećam se tuče u srednjoj školi 1996-1997 kad sam upozoravao svoje da će nas razbiti jer se spremaju i pobjegao sam
i dan danas me zajebavaju kolege iz razreda za to
DoZeN

#157 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by DoZeN »

travnik wrote:Najveći krivac za ove stvari je BiH čije institucije nisu ništa uradile oko pronalaska i sankcioniranja odgovornih za mnoge zločine. Dakle, za naše uvjete, fantastično plaćeni pravosudni sustav, potpomognut jednako tako plaćenim političarima, su glavni krivci što nitko nije odgovarao za zločine u BiH, na građanima BiH, a ond ai za ovakve događaje hapšenja. To daje priliku Srbiji da radi ovo što radi. Srbija će se ponovo osramotiti, ali svako malo će napraviti problem građanima BiH. Uostalom, neki od njih vjerojatno i ne izlaze iz zemlje.
Potpisujem :thumbup: Ali problem je i drugi,Sud BIH radi po nalogu politike,ima mnogo optuznica koje se mogu potvrditi ili odbaciti,ali boje se "reakcije naroda"
Sto logorasi iz RS idu u BG pa predaju slucajeve za ratne zlocine? Jel i sam Jovo Divjak rekao da neko mora odgovarati za Dobrovoljacku? Jeste,i sta je bilo? Nista, postoje prijave za ratne zlocine iz RS u Sudu BIH, i? Odbacite ili potvrdite optuznice
mO k3

#158 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by mO k3 »

Black swan wrote:
Gojeni H wrote:

iza gotovine stoje djela u vidu cjelovite države koja je članica natoa i europske unije

sjećam se tuče u srednjoj školi 1996-1997 kad sam upozoravao svoje da će nas razbiti jer se spremaju i pobjegao sam
Ma svi smo mi dijaspora.... nego ti meni reci kakve ima veze Gotovina sa svim ovim ???
Opetja033

#159 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Opetja033 »

Jebali vas i Izrael i Arapi, pa jeste li vi normalni?!

Naravno tu uvijek se tu jos nadje i sacica "nasih" koji dodju da popljuju sve sto ima veze sa tekovinama odbrambeno-oslobodilackog rata. Medjutim cinjenica je da je Naser Oric u ocima ogromne vecine Bosnjaka heroj i pozitivna licnost. Na tu cinjenicu ne mogu uticati ovi internetski trolovi ma koliko cesto izmigoljili iz svojih rupa.

Iskreno se nadam da ce komandant uskoro biti pusten i da ce biti u Potocarima 11. jula.

Naser Oric! :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#160 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by JoseMujica »

Arteta wrote:
JoseMujica wrote:
Ludzak wrote:šta me briga ! Obični hašišar.
Kad je trebao čuvati Srebrenicu, pobjegao je.
nije tačno da je pobjegao nego je čitav štab divizije izvučen iz Srebrenice na "obuku" čime je enklava ostala obezglavljena.

Tako se radi kad se na višoj razini dogovori šta kome ide Ilidža, Vogošća, Hadžići za Srebrenicu i Žepu
A Oric kao pravi Srebrenicki komandant je otisao iz Srebrenice.
iskreno sumnjam da je i znao šta se sprema
mirza_15

#161 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by mirza_15 »

Pusti ba! Vidis da je Dobrovoljacka bitna. Najbitniji detalj rata 92-95. To sto je more drugih neistrazenih zlocina (Odes do parka djece Sarajeva ili nadjes slike onih crvenih stolica) nema veze. Dobrovoljacka je bitna.
Gojeni H

#162 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Gojeni H »

Black swan wrote:
Ja sam polu-dijasporac. :D

Iza Gotovine je stojala drzava koja granici sa Madjarskom, Slovenijom i Italijom. Potpuno naoruzana i oko 13 % srpske populacije, sa djedovima u srpskim rovovima.

Iza Orica je bio goloruki i izgladnjeli narod koji je preko noci postao vojska s kojom su se cetnici hrvali 3 i po godine prije pada.
Iz Orica ne moze biti stampedo jer ga nije ni bilo kada se desio napad na Srebrenicu.

Staz u Milosevicevom brlogu?
Mlad si, pola ti se prasta. Nije to tjelohranitelj a la Kevin Costner. Kad si pripadnik Saveznog SUP-a, smirujes demonstracije gdje ti se kaze i cuvas onoga za koga ti se kaze da treba biti cuvan. Isto kao da je Oric imao izbora, pa izabrao da cuva tadasnjeg komunistickog politicara u usponu. :-)
Truba

#163 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Truba »

nije govno nego se pas posro :lol: :lol: :lol:

isprike isprike

mene bi sramota bilo ići po tim obilježavanjima

ajd zdrao reko sam što imam o tom bogatunu bez staža i bojovniku bez pobjeda da ne gubim vrijeme na opskurne likove
mO k3

#164 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by mO k3 »

Black swan wrote:nije govno nego se pas posro :lol: :lol: :lol:

isprike isprike

mene bi sramota bilo ići po tim obilježavanjima

ajd zdrao reko sam što imam o tom bogatunu bez staža i bojovniku bez pobjeda da ne gubim vrijeme na opskurne likove
:lol:
Kako si smjehovit ispao sada... :mrgreen:
ILVIIR

#165 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by ILVIIR »

seln wrote:Srbija bas kao lovac u onom vicu, kad ga medvjed pita:

"Bogati, jesi li ti lovac ili peder"
prejako :thumbup:
bh.tornjak

#166 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by bh.tornjak »

Black swan wrote: jesi i ti ono dijasporac :mrgreen:

iza gotovine stoje djela......????
tacnije iza gotovine stoje americki generali....i gotovina je vojevao iz udobne stolice imajuci na raspolaganju sve sto mu je bilo potrebno i sto nije.....
oric pak od toga nije ima nista....
razlika je to velika,ptico
Drvosjeca iz Dejcica

#167 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

DoZeN wrote:
travnik wrote:Najveći krivac za ove stvari je BiH čije institucije nisu ništa uradile oko pronalaska i sankcioniranja odgovornih za mnoge zločine. Dakle, za naše uvjete, fantastično plaćeni pravosudni sustav, potpomognut jednako tako plaćenim političarima, su glavni krivci što nitko nije odgovarao za zločine u BiH, na građanima BiH, a ond ai za ovakve događaje hapšenja. To daje priliku Srbiji da radi ovo što radi. Srbija će se ponovo osramotiti, ali svako malo će napraviti problem građanima BiH. Uostalom, neki od njih vjerojatno i ne izlaze iz zemlje.
Potpisujem :thumbup: Ali problem je i drugi,Sud BIH radi po nalogu politike,ima mnogo optuznica koje se mogu potvrditi ili odbaciti,ali boje se "reakcije naroda"
Sto logorasi iz RS idu u BG pa predaju slucajeve za ratne zlocine? Jel i sam Jovo Divjak rekao da neko mora odgovarati za Dobrovoljacku? Jeste,i sta je bilo? Nista, postoje prijave za ratne zlocine iz RS u Sudu BIH, i? Odbacite ili potvrdite optuznice
Nije to tako crno-bijelo. Sud u Hagu je rekao za Dobrovoljačku da neme elemenata ratnog zločina, Sud BiH da isto odbaci optižnicu Srbi iz RS-a bi rekli evo to je još jedan argument zašto trebamo referendum...bla, bla, bla. Da kojim slučajem potvrdi tu optužnicu ne bi mogao pronaći ništa što bi je u postupku potvrdilo i dokazalo zločin. Dakle Sud BiH balansira između jednih i drugih, gledajući da sačuva mir u kući.
connected

#168 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by connected »

nevjerovatno kako vecina jako plitko razmislja...

Srbija je sa ovim postigla cilj bez obzira hoce li Nasera pustiti danas ili sutra ili za 3 mjeseca...ili ga u najgorem slucaju predati Srbiji...

Zasto su ovo napravili mjesec dana prije Srebrenice...da skrenu paznju sa obiljezavanja genocida i da se na telopima tv kuca vrti vijest da je uhapsen Naser Oric zbog zlocina nad Srbima...Bosanske tj. Bosnjacke sluzbe su ponovo zakazala i zakazivat ce dok god nas predstavlja SDA tj. moron zvani Bakir Izetbegovic...
Arteta

#169 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Arteta »

Opetja033 wrote:Jebali vas i Izrael i Arapi, pa jeste li vi normalni?!

Naravno tu uvijek se tu jos nadje i sacica "nasih" koji dodju da popljuju sve sto ima veze sa tekovinama odbrambeno-oslobodilackog rata. Medjutim cinjenica je da je Naser Oric u ocima ogromne vecine Bosnjaka heroj i pozitivna licnost. Na tu cinjenicu ne mogu uticati ovi internetski trolovi ma koliko cesto izmigoljili iz svojih rupa.

Iskreno se nadam da ce komandant uskoro biti pusten i da ce biti u Potocarima 11. jula.

Naser Oric! :thumbup:
U ocima vecine Bosnjaka je SDA idealna stranka sto pokazuju na izborima i sad zbog toga tre ba govoriti da je SDa idealna umjesto da Bosnje nisu idealne.
Mister Yes

#170 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Mister Yes »

Gojeni H wrote: Iza Orica je bio goloruki i izgladnjeli narod koji je preko noci postao vojska s kojom su se cetnici hrvali 3 i po godine prije pada.
Kakve 3 i po godine? Odvadi malo :roll:

Hrvali su se manje od godinu dana a nakon toga je proglašena demilitarizovanom zonom. Da nije, imali bi genocid već 93-će
Opetja033

#171 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Opetja033 »

Orgijanje cetnickih apologetika na temi :oops:
VCorp

#172 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by VCorp »

aldinjo wrote: Muslimani širom svijeta kada god su okrenuli leđa vjeri uvijek su bili poniženi i Allah im je dao diktatora koji ih tlačio. Nema vjere nema jakih muslimanskih država.
Onda je Bosna dobila Aliju jer smo tad najviše stradali ? Dakle po defaultu vi hardcore muslimani kod Bošnjaka ste za Aliju i SDA, što znači da ste za Dedžala. Dedžalom ste zamijenili Allaha, gorit ćete u džehennemu.

Ja te podsjećam da pogledaš Ustav BiH i da mi nađeš gdje se spominje Bosna kao muslimanska država.

Ako ništa, za jednu si stvar bio upravu a to je da su loši vjernici ukopali ovu državu. Samo ne onako kako ti sebi predstavljaš jer bezvelikog vjernika nema ni velikog lopova u Bosni.
BHCluster

#173 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by BHCluster »

SREBRENICA
UN zasticena zona
UN zatrpo odbranbene rovove
UN oduzeo jedini top
UN-ove trupe se stavile pod kontrolu Mladiceve vojske
Image
Detaljno opisano.

A lokalnim "terminatorima" je Oric kriv, sto niste VI krenuli kad ste toliko sposobni bili.
mirza_15

#174 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by mirza_15 »

VCorp wrote:
aldinjo wrote: Muslimani širom svijeta kada god su okrenuli leđa vjeri uvijek su bili poniženi i Allah im je dao diktatora koji ih tlačio. Nema vjere nema jakih muslimanskih država.
Onda je Bosna dobila Aliju jer smo tad najviše stradali ? Dakle po defaultu vi hardcore muslimani kod Bošnjaka ste za Aliju i SDA, što znači da ste za Dedžala. Dedžalom ste zamijenili Allaha, gorit ćete u džehennemu.

Ja te podsjećam da pogledaš Ustav BiH i da mi nađeš gdje se spominje Bosna kao muslimanska država.

Ako ništa, za jednu si stvar bio upravu a to je da su loši vjernici ukopali ovu državu. Samo ne onako kako ti sebi predstavljaš jer bezvelikog vjernika nema ni velikog lopova u Bosni.
Nije ovo tema za tvoje sirenje mrznje prema vjeri i vjernicima. Barem za to ima bezbroj tema na ovom forumu. Odaberi neku od tih pa opleti.
BHCluster

#175 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by BHCluster »

mirza_15 wrote:
VCorp wrote:

Nije ovo tema za tvoje sirenje mrznje prema vjeri i vjernicima. Barem za to ima bezbroj tema na ovom forumu. Odaberi neku od tih pa opleti.
Pa ako ces tako nije ni tema za sirenje vjerske propagande.
Post Reply