ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Nisrin

#151 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Nisrin »

tasmanijska neman wrote:pa tako to otprilike i izađe uz neko normalno trošenje i bez gledanja youtube i drugih stranica sa video klipovima
za te pare ćeš trenutno kod mtela dobit 3,5 GB !!! koje onda možeš trošit do mile volje
ili kod haloo 2,5 GB

Ma nekako mi je puno...sta ja znam, jer ipak vecinu vremena sam spojena na wi.fi, ali na poslu nisam tako da udjem cisto na FB povremeno, mislila sam da ce mi 1 GB trajati barem mjesec dana :D
mirza_15

#152 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

channel10 wrote:Tacno sve, ali u slucaju eroneta se ne jaca hrvatska privreda nego hercegovacka privreda i to samo zato sto imas pi.ke u vladi FBIH-a koji ne smiju otici dole i procesljati njihovo poslovanje. Mada bih ja prije rekao da su to sve taldzije, a manje pi.kice.
:thumbup:

To dole treba dobro procesljati. Pogledaj samo finansijski izvjestaj eroneta i ostala dva operatera. Finansijski izvjestaj eroneta na jednoj stranici :shock: Ali nema niko petlju da posalje dole finansijsku i da ide do kraja. Ne smije niko covica i kompaniju da dira.
Pirija

#153 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Pirija »

telekom i elektroprivreda kad odu strancima necete imat hljeba da jede a ne 13 km za mobilni internet...

http://www.6yka.com/novost/83636/eldar- ... roprivreda
friskyoreo

#154 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

mirza_15 wrote:
friskyoreo wrote:
mirza_15 wrote:Ljudi napravili akciju 2 mjeseca i dosli na BH portale da ubjedjuju raju da treba preci na m:tel zbog akcije koja traje dva mjeseca. Nenadjebivo. Ovaj drugi dosao da promovise mrezu koja ima pokrivenost ko golman u hokeju i da to poredi sa BH Telecom-om. Samo ubi m:telovog i eronetovog pulena i promotora statistika. A ona kaze: raja prelazi ili se vraca na BH Telecom. m:tel pao, BH Telecom povecao trzisni udjel. Bas zlocesta ova statistika :oops: Dzaba eronet-u da je 1KM kad ne valja.
Mozes li mi molim te proslijediti izvor te statistike koja precizno govori koliko je korisnika preslo s jednog operatera na drugi, podijeljenu po svim operaterima? Mene bas interesuje ta informacija.
Broj mobilnih prikljucaka m:tela je pao (ne samo u procentima vec u ukupnom broju). Izi isto tako pao. BHT skocio. Jedini logican zakljucak je da se radi o raji koja je nasjela na suplju ovih sto daju akcije na 2 mjeseca, pa se onda brze bolje vratila na BH Telecom. Naravno da ne postoji precizna statistika.
Aha, znaci to nije sluzbena statistika, nego ona proizasla iz tvoje logike. Pitam zato jer mi nije jasno, vecina ljudi koje licno poznajem odlazi sa bht-a i prelazi na druge operatere. I niko se za sada ne zali i ne vraca se. Zato i imam takav dojam, a sad ti pominjes statistiku koja govori drugacije.

Iako ti to vec vrlo dobro znas, ali evo meni nije mrsko da napisem. U BiH postoji taj famozni "nacionalisticki monopol", po kome mtel "pripada" srbima, eronet hrvatima, bht bosnjacima.
Zbog te svoje specificnosti trzista u BiH, gdje je prvi kriterij za odabir usluge taj nacionalni kljuc, pa par redova, i onda povoljnost i kvalitet neke usluge, broj korisnika jednog operatera ni u kom slucaju ne moze i ne oslikava kvalitet ponude i usluge tog operatera. Evo imali smo maloprije par primjera tih "torovskih" razmisljanja.

Samim time, te cifre oko broja korisnika usluga pojedinog operatera, prije da ce biti da su korisnije u okvirima popisa stanovnistva, nego da su odraz kvaliteta usluge i ponude. Sto je jadno i zalosno, ali nasa realnost.

No, ima pozitivnih pomaka. Ljudi postaju svjesniji, i traze vise za svoj novac i ne ogranicavaju se tim nacionalnim podjelama. Sto zbog opste osvijescenosti, sto zbog same materijalne situacije u kojoj se nalaze.
Nisrin

#155 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Nisrin »

tasmanijska neman wrote: e FB banda je tako kreirala site da guta puna MB
nije čudo onda što ih brzo spucaš ako ulaziš na FB

Gdje bi bio kraj da jos gledam fotografije, profile i videa, ovako malo na FB messenger i to je to hahaha
Kad se sjetim ADSLa i pocetaka, 1 GB PA CIJELI mjesec koristili na 2 kompjutera, bez prekoracenja limita ;D
Nisrin

#156 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Nisrin »

Pirija wrote:telekom i elektroprivreda kad odu strancima necete imat hljeba da jede a ne 13 km za mobilni internet...

Sta tebe briga ko ima, a ko nema 13KM za interne??? Niti ti nekome dajes taj novac, niti neko o tebi ovisi! :run:
friskyoreo

#157 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

I da napomenem, ovima sto se misle da se moze saltati tek tako s operatera na operatera, prenos broja se moze izvrsiti svakih 6 mjeseci. Znaci sada ako prenesete broj, morate koristiti tog operatera narednih 6 mjeseci.
Zbog toga mi je sumnjiv ovaj mtel i njihova ekstra ponuda do kraja augusta. :D
rovac13

#158 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Pirija wrote:telekom i elektroprivreda kad odu strancima necete imat hljeba da jede a ne 13 km za mobilni internet...

A sad kao imamo .

Sto se tice drzave nikad nista nisam dobio od nje......i samo cekam trenutak kad cu moci ju napustit........sve sto sam stekao je parola snadji se.........moj otac je bio patriota pa ostao da ratuje......to mu svaki dan nabijem na nos.........zauzvrat nije dobio nista nego i on parola snadji se.......dok je mogao.......sad kad ne moze ceka da se ova gamad smiluje pa da mu daju penziju..........sad mu ja placam racune jer on ne moze.........toliko o patriotizmu.

Mene ne zanima nista o cemu vi pisete.

I apsolutno me ne zanima hoce li propast bht.......jer od njeg nemam nista.
rovac13

#159 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

mirza_15 wrote:Klasicno razmisljanje sa hercegovackog kamenjara. Bolje jacati hrvatsku privredu jel de?
Momci........tema je KO JE TRENUTNO POVOLJNIJI SA MOBILNIM INTERNETOM .........mozes zamislit koliko je bht povoljan ........kad kod nas u Tuzli razmisljanja tipicna hercegovacka.
dembele

#160 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by dembele »

rovac13 wrote:

A sad kao imamo .

Sto se tice drzave nikad nista nisam dobio od nje......i samo cekam trenutak kad cu moci ju napustit........sve sto sam stekao je parola snadji se.........moj otac je bio patriota pa ostao da ratuje......to mu svaki dan nabijem na nos.........zauzvrat nije dobio nista nego i on parola snadji se.......dok je mogao.......sad kad ne moze ceka da se ova gamad smiluje pa da mu daju penziju..........sad mu ja placam racune jer on ne moze.........toliko o patriotizmu.

Posteno...
smartXL

#161 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by smartXL »

Jooj kad mi podju telekomovci pricat o patriotizmu. Pa bolan placate pink pakete mitrovicu, placate arene MTS, a ovdje pljujete o tome kako ovi sto ne koriste bht jcaju privredu susjenih zemalja. Ne znam jestel smijesni il zalosni.

Svako bira ono sta mu je povoljnije.
Pirija

#162 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Pirija »

rovac13 wrote:

A sad kao imamo .

sine nema to veze sa "patriotizmom" nego sa skolskom spremom....
mirza_15

#163 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

friskyoreo wrote:.....
Ja ti napisah da je BH telecom povecao trzisni udio. Mislim da je malo nemoguce da se to desi u iznosu od 2,5% od ukupnog trzista u BiH ako je tacna konstatacija da ljudi odlaze sa BH telecom-a i vise ne vracaju. Na koji je nacin BH Telecom ostvario povecanje trzisnog udjela za godinu dana?
mehohem

#164 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mehohem »

Pirija wrote: sine nema to veze sa "patriotizmom" nego sa skolskom spremom....
Tipicno ponasanje jednog uhljeba.Ajd sto mu je dobro nego se sprda sa ostalima.

Pogledaj sine statistiku koliko obrazovanih nezaposlenih u BiH postoji.

U ovoj drzavi je bitno samo koliko si blizu vatri,da bi se ogrijao.
friskyoreo

#165 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

mirza_15 wrote:
Ja ti napisah da je BH telecom povecao trzisni udio. Mislim da je malo nemoguce da se to desi u iznosu od 2,5% od ukupnog trzista u BiH ako je tacna konstatacija da ljudi odlaze sa BH telecom-a i vise ne vracaju. Na koji je nacin BH Telecom ostvario povecanje trzisnog udjela za godinu dana?
I ja ti napisah zasto broj korisnika i udio u trzistu se ne moze gledati kroz prizmu konkurentnosti na slobodnom trzistu, nego da vise odrazava promjene u nacionalnoj strukturi stanovnistva u BiH.
Upravo zato me i interesuje ta statistika o tacnim ciframa koliko je bilo prenosa broja i ko je gdje prenio. Ne znam zasto ne objave takve informacije u rak-u.
friskyoreo

#166 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

mehohem wrote:

Al' bas, doslovce ono: "pishaj po sirotinji"... Neka, neka, samo bahato... :D
Pirija

#167 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Pirija »

mehohem wrote:

ja radim sam za sebe i ne zalim se fala Bogu bolje mi je nego ovim uhljebljenim...
mirza_15

#168 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

friskyoreo wrote:
mirza_15 wrote:
I ja ti napisah zasto broj korisnika i udio u trzistu se ne moze gledati kroz prizmu konkurentnosti na slobodnom trzistu, nego da vise odrazava promjene u nacionalnoj strukturi stanovnistva u BiH.
Upravo zato me i interesuje ta statistika o tacnim ciframa koliko je bilo prenosa broja i ko je gdje prenio. Ne znam zasto ne objave takve informacije u rak-u.
Imas na onom linku koji sam ostavio (RAK sa udjelima na trzistu) broj prenesenih brojeva (nesto preko 18.000). Samo ni to ti nije relevantan podatak. Neki prestanu koristiti jednog operatera i kupe broj kod drugog. To nemas ni u jednoj statistici. Mozes samo vidjeti da se broj pretplatnika (u ukupnom broju) kod m:tela smanjio. Dakle m:tel ima manje pretplatnika nego sto je imao krajem 2013. Kod BH telecom-a je obrnuto. To je dovelo do situacije da BH Telecom ima blizu 50% udjela na trzistu (47% tacnije).
friskyoreo

#169 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

mirza_15 wrote:
Imas na onom linku koji sam ostavio (RAK sa udjelima na trzistu) broj prenesenih brojeva (nesto preko 18.000). Samo ni to ti nije relevantan podatak. Neki prestanu koristiti jednog operatera i kupe broj kod drugog. To nemas ni u jednoj statistici. Mozes samo vidjeti da se broj pretplatnika (u ukupnom broju) kod m:tela smanjio. Dakle m:tel ima manje pretplatnika nego sto je imao krajem 2013. Kod BH telecom-a je obrnuto. To je dovelo do situacije da BH Telecom ima blizu 50% udjela na trzistu (47% tacnije).
Evo ih ko naruceni, izbacili podatke za prvi kvartal 2015. Pogledaj, samo ce ti se ukazati :D

http://rak.ba/bos/index.php?uid=1374157315

Image
mirza_15

#170 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

friskyoreo wrote:
mirza_15 wrote:
Evo ih ko naruceni, izbacili podatke za prvi kvartal 2015. Pogledaj, samo ce ti se ukazati :D

Image
Pa eto. Opet vise nego kraj 2013-te. Glupa prica o tome kako BH telecom gubi korisnike, a sve se krece u istim okvirima. 2-3% gore-dole kod ovih velikih.
friskyoreo

#171 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

mirza_15 wrote:
friskyoreo wrote:
mirza_15 wrote:

]
Pa eto. Opet vise nego kraj 2013-te. Glupa prica o tome kako BH telecom gubi korisnike, a sve se krece u istim okvirima. 2-3% gore-dole kod ovih velikih.
3% od ukupnog broje korisnika je oko 102000 korisnika. Cisto da znamo o kojim ciframa govorimo.
Broj prenesenih brojeva cini samo 0.5% trzista, ali ono sto je bitno u tome svemu je da se broj stalno povecava.

No kao sto cijelo vrijeme trubim, a ti ili nemas kapacitet da shvatis ili ne zelis da shvatis je cinjenica da broj korisnika ne oslikava kvalitetu nekog operatera.
Da li BHT gubi ili dobija nove korisnike nemoguce je utvrditi bez ozbiljnije statistike. Ovo iz RAK-a su sture informacije. Znaci isto kao sto ti tvrdis da BHT ne gubi korisnike, i ja sasvim odgovorno mogu tvrditi da ih gubi. Ko je u pravu, necemo znati u skorije vrijeme.
Ali sudeci po trenutnoj ponudi BHT-a naspram konkurencije, odnosu prema korisnicima, nije uopste naivno tvrditi da BHT gubi korisnike.
getriba

#172 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by getriba »

friskyoreo wrote:
mirza_15 wrote:

Image
Boooliiii kakvi nesposobni ljudi prave izvještaje...bez imalo ukusa, bez znanja, bez...
Kako nakaradno izgledaju ova dva grafika (posebno slika 1.)...svaki svoju politiku vodi :shock: :shock:

Gospodo iz RAK-a platite nekome kurs Word-a i Excel-a...nemojte se brukati!

Komentar je off ali nisam mogao izdržati :run:
supercali

#173 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by supercali »

Pa zasto prvenstveno bht dobiva korisnike je taj sto ljudi odjavljuju fiksni pa onda i nani u kuci kupe mobitel da se moze javiti djecu da ne pominjem
Pa je tako u kuci gdje su roditelji imali mobilne svekrva koristila fiksni kao i djeca sada imaju jos 3 broja mobitela
Maharadza

#174 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Maharadza »

U ovom slučaju nemaju ništa od udjela pa taman da drže 100% kada to uhljebi sa lahkoćom "pojedu":

Image
mirza_15

#175 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

S tim sto bht ima najvece prihode. Razlika u dobiti je manje investiranje u m:telu i manji trosak uposlenih. m:tel nema ozbiljnu konkurenciju u oblasti fiksne telefonije, i ne tako jako konkurenciju u oblasti multimedijalnih usluga kao bh telecom. Ipak, prihodi bh telecoma su i dalje osjetno veci.
Post Reply