Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote:Zasto si boldirala Lahma? Lahm je svemirski brod za Alvesa. Dvije sezone na zadnjem veznom ne mogu izbrisati cinjenicu da je zadnjih 7-8 godina jedan od najboljih bekova svijeta.
Hoces li malo da ti nabacimo klipova Alvesa od prije 6-7 godina i da pariš oči ko somune kod Želje
lutaš mi sa nastave, preskocio si neka gradiva od ranije
Defanzivno nikad nije mogao sa Lahmom, a primarni zadatak beka je branjenje svog gola, ne napad tudjeg. Ako cemo govoriti o poziciji krila, to je vec drugi par carapa...
A ko to može defanzivno sa Lahmom nađi mi tu budalu....nije mogao ni Cafu iz prajma, niti Roberto Carlos i za njih je svemirski brod, po tom kriteriju...Maldinija ne racunam jer je znao dosta vremena igrati i na stoperu....mislim, letvica je toliko visoko podignuta - da nije fer samo po Alvesu pišati zbog toga...ali s druge strane, Alves je znatno bolji ofanzivac od svih bekova, ukljucujuci i Lahma.
Frajer ima više asistencija nego mnogi veznjaci i napadaci cinjenice
BHF_Manijak wrote:Zasto si boldirala Lahma? Lahm je svemirski brod za Alvesa. Dvije sezone na zadnjem veznom ne mogu izbrisati cinjenicu da je zadnjih 7-8 godina jedan od najboljih bekova svijeta.
Prvo musko sam. Drugo u kojem sizosvijetu je lam svemirski brod za alvesa
ove sezone samo moze biti obrnuto. U sezoni 14/15 dani je ponovo vratio status najboljeg beka svijeta sto je i bio od 2008 do 2012.
BHF_Manijak wrote:Defanzivno nikad nije mogao sa Lahmom, a primarni zadatak beka je branjenje svog gola, ne napad tudjeg. Ako cemo govoriti o poziciji krila, to je vec drugi par carapa...
To je bio primarni zadatak beka iz pedesetih ..danas je 2015 u kojoj svi napadaju i svi brane, fudbal je evolirao.
Pogledaj branjenje lama protiv toresa i balotelija, direktni krivac za ispadanje svoje reprezentacihe.. nesto sto se alvesu nikada nije desavalo
Ultima jeste prosle godine ......ja govorim za ovu. Maicon ga izbacio i fasovase 7 komada
Istina Danilo ima potencijal ali ce se morati dokazati ove sezone u jacoj ligi, Clyne je isto odlican ali Alves je jos uvijek najkompletniji.. To ne znaci da je onaj vrhunski igrac i nepogrijesiv nego da nema konkurencije jake
BHF_Manijak wrote:Defanzivno nikad nije mogao sa Lahmom, a primarni zadatak beka je branjenje svog gola, ne napad tudjeg. Ako cemo govoriti o poziciji krila, to je vec drugi par carapa...
U velikim klubovima kod beka su bitnije ofanzivne nego defanzivne karakteristike.
todd_smith wrote:
Ivanovic koji je prosle sezone zabio golova i vazda bio jedna od glavnih karika za Chelzijin kontra napad, dobar samo nazad? Daj ba
Alves je najbolji za napad kada gledas desnog beka, tj u sistemu Barcelone, u bilo kojoj drugoj ekipi citava desna strana nema odbrane zbog njega, mozes ti trcati gore dole, ali kada ne znas startati kako treba...
To su prekidi, to je vise karakteristika stopera, a ne beka.
Ivanovic da kojim slucajem potpise za Barcelonu ni u ludilu nebi igrao beka, bio bi rezervni stoper.
Ivanovic jest zabio puno golova ali vecina ih je iz prekida i pred kraj .. Zna se on ubaciti ali ne sparta non stop a danas ako to ne radis ne mozes biti najbolji bek ni u ludilu .. Marcelo,Baines,Alaba,Rodriguez svi lijevi bekovi i svi su klasa u poredjenju sa Alvesom ali nisu konkurencija po poziciji
Mustang1 wrote:Ivanovic jest zabio puno golova ali vecina ih je iz prekida i pred kraj .. Zna se on ubaciti ali ne sparta non stop a danas ako to ne radis ne mozes biti najbolji bek ni u ludilu .. Marcelo,Baines,Alaba,Rodriguez svi lijevi bekovi i svi su klasa u poredjenju sa Alvesom ali nisu konkurencija po poziciji
Kakvi ba Baines i Rodriguez klase u odnosu na Alvesa.
Ne bih se slozio ni za Marcela, lik se ponasa previse nonstalantno pred svojim golom, cesto gubi lopte.
Pa do jučer su se navijači Barcelone šprdali sa Alvesom i brojali dane do njegovog odlaska. Sad je nekako ostao na krilima tri titule i na račun toga što je dobar se Messijem.
ultima_palabra wrote:Pa do jučer su se navijači Barcelone šprdali sa Alvesom i brojali dane do njegovog odlaska. Sad je nekako ostao na krilima tri titule i na račun toga što je dobar se Messijem.
Interesantan zaokret. Zamisli kakvi su ostali bekovi kad je vjecito kritikovani Alves najbolji.
Mustang1 wrote:Ivanovic jest zabio puno golova ali vecina ih je iz prekida i pred kraj .. Zna se on ubaciti ali ne sparta non stop a danas ako to ne radis ne mozes biti najbolji bek ni u ludilu .. Marcelo,Baines,Alaba,Rodriguez svi lijevi bekovi i svi su klasa u poredjenju sa Alvesom ali nisu konkurencija po poziciji
Ona utakmica protiv Evertona na Goodisonu je savrsen primjer kakav je bek Ivanovic
ultima_palabra wrote:Pa do jučer su se navijači Barcelone šprdali sa Alvesom i brojali dane do njegovog odlaska. Sad je nekako ostao na krilima tri titule i na račun toga što je dobar se Messijem.
Ja citam i isto kontam. Da je digao formu u zadnjoj cetvrtini sezone, jest. Al da je od "otjerat ovog klovna - pun mi kurac njegovih centarsuteva - opet kriv za go" postao najbolji desni bek na svijetu... Vrh
Ja citam i isto kontam. Da je digao formu u zadnjoj cetvrtini sezone, jest. Al da je od "otjerat ovog klovna - pun mi kurac njegovih centarsuteva - opet kriv za go" postao najbolji desni bek na svijetu... Vrh
Ali ne kontate uzeli su Ligu Prvaka svaki igrac im je najbolji na svijetu na tim pozicijama
A inace, mišljenje navijaca Barce su jako relevanta za ocjenjivanje necije kvalitete .....kao i mišljenje navijaca Reala, uostalom
jasno je zašto navijaci Reala ne podnose Alvesa, vec godinama....odatle i ovo zapinjanje da se ospore njegove kvalitete, po svaku cijenu
BHF_Manijak wrote:Ja kazem u Lahmovim sezonama dok je igrao na beku i onda dodje 505 i postavi mi statistike iz ove sezone, gdje Lahm igra zadnejg veznog. Vrh.
Inace Ultima u Lakat u pravu, sprdali se likovi sa Alvesom, a sad ga svim silama brane.
koja je to sezona? usporedit cemo, nije problem. svako postovanje lahmu, ja uopste ne znam kako on igra. nisam ga gledao dovoljno utakmca ove sezone da bih mogao nesto reci. sto se tice alvesa, on je dobar i koristn igrac za barcelonu. bez obzira na njegove ubacaje, za koje svako ima misljenje, ja mislim da je njegov znacaj dosta veci u odbrani (sto mozes vidjeti na zadnje 4 statistike sa one slike sto sam stavio). on prekida dosta napada, ocisti puno lopti, ulazi u puno duela, sa loptom i u odbrani. ima odlicno razumjevanje s messijem, zna iskoristiti prostor itd. i veoma je odan i pozitivan igrac. veliki motivator u timu. sve skupa, za mene je alves jako koristan igrac u barceloni. mozda je lahm korisniji za bayern, ne znam i ne zanima me. znam samo da je (32-godisnji) alves 3 klase iznad montoye, adriana ili daglasa.