Kriminalna organizacija FIFA
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Better Man
#151 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Konačno ode najveći mafiozo u istoriji fudbala. On je zreo za doživotne robije i damu se sva imovina oduzme.
-
Mustang1
#152 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Zalili se na Blattera sad se zale na amerikance koji su ga otjerali .. De skoncentrisite se 
- Saian
#153 Re: Kriminalna organizacija FIFA
... i dlaka smetaMustang1 wrote:Zalili se na Blattera sad se zale na amerikance koji su ga otjerali .. De skoncentrisite se
-
omar little
#154 Re: Kriminalna organizacija FIFA
meni zivcira medijski americki cirkus oko ovoga ne cinjenica da se doj bavi kriminalcima iz fife. spasitelji sokera i istjerivaci pravde kako se ovih dana prica. niti ce biti pravde niti spasavanja nogometa.
- Point.
#155 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Vidi se da bez Amerike nema nafake. Evropski pizdani nisu kurcem mrdnuli da zaustave rat u BiH, dosli ameri rijesili stvar. Evropski pizdani supljiraju u prazno, Blatter ovo Blatter ono, svabo podrzava, englezi ne, Platini protiv, francuzi za. Dodje kauboj, pohapsi krimose, ima na oku Blattera, al jok nevalja opet. Dze ce amer da se mjesa u soccer biznis. Jos da hoce ukinutu rusima i arapskim robovlasnicima kupljena prvenstva i mojoj sreci nikad kraja.
- Muhamed Đakmić
#156 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Mene nervira licemjerstvo i Amerike i UEFA-e po ovom pitanju. Blatter je vrlo dobro rekao, problem je jer smo dodijelili prvenstvo Rusiji i Kataru, kad se podmićivalo za druge zemlje, tad nije bilo bitno.
Inače, Skenderija i na ovoj temi prekucao
-
Crvena Tifoza
#157 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Muhamed Đakmić wrote:Mene nervira licemjerstvo i Amerike i UEFA-e po ovom pitanju. Blatter je vrlo dobro rekao, problem je jer smo dodijelili prvenstvo Rusiji i Kataru, kad se podmićivalo za druge zemlje, tad nije bilo bitno.
Kakvo licemjerstvo Amerike? Pa ne rade ljudi istragu od juče. Istraga već traje od 2013 godine.
I ne kontam zašto stalno spominjete da je ovo Amerika uradila zbog prvenstava. Boli njih neka stvar za SP. Oni su uhapsili ove zbog pranja para.
- skenderija04
#158 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Pa zbog procesa koji je pokrenut u kantonaknom sudu u Cirihu, a na osnovu americkog izvjestaja. Ovdje su tri procesa pokrenuta.Crvena Tifoza wrote:Muhamed Đakmić wrote:Mene nervira licemjerstvo i Amerike i UEFA-e po ovom pitanju. Blatter je vrlo dobro rekao, problem je jer smo dodijelili prvenstvo Rusiji i Kataru, kad se podmićivalo za druge zemlje, tad nije bilo bitno.
Kakvo licemjerstvo Amerike? Pa ne rade ljudi istragu od juče. Istraga već traje od 2013 godine.
I ne kontam zašto stalno spominjete da je ovo Amerika uradila zbog prvenstava. Boli njih neka stvar za SP. Oni su uhapsili ove zbog pranja para.
A i vidis naslovnice anglosaksonskih medija i niko ne prica o podmicivanju vec o oduzimanju dva mundijala, odnosno ponovnom glasanju o istima.
-
omar little
#159 Re: Kriminalna organizacija FIFA
bas sad ih zasvrbilo pranje para? toliko ih svrbi pranje para i korupcija da ce glavnog sefa i organizatora svega toga (decenijama!), te njegove bliske suradnike, ostaviti bez optuznice?Crvena Tifoza wrote:
- dinty2
#160 Re: Kriminalna organizacija FIFA
ameri zaustavili rat u BiHPoint. wrote:Vidi se da bez Amerike nema nafake. Evropski pizdani nisu kurcem mrdnuli da zaustave rat u BiH, dosli ameri rijesili stvar. Evropski pizdani supljiraju u prazno, Blatter ovo Blatter ono, svabo podrzava, englezi ne, Platini protiv, francuzi za. Dodje kauboj, pohapsi krimose, ima na oku Blattera, al jok nevalja opet. Dze ce amer da se mjesa u soccer biznis. Jos da hoce ukinutu rusima i arapskim robovlasnicima kupljena prvenstva i mojoj sreci nikad kraja.
- agnostic_front
#161 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Dakle, pored toga što se pravda zadovoljava, mora i nijjet da bude iskren. Samim tim, SAD nemaju pravo da rade nikakve istrage i 'apse, jer njih ne interesuje soccer. Prema tome, samo fudbalske nacije smiju da vode istrage o pranju para koje se dešava na američkom tlu, nikakav tamo neki FBI.
-
omar little
#162 Re: Kriminalna organizacija FIFA
koja pravda? sto ce neki munib usanovic afrike zavrsit u zatvoru za korumpciju i mito?
-
Crvena Tifoza
#163 Re: Kriminalna organizacija FIFA
omar little wrote:bas sad ih zasvrbilo pranje para? toliko ih svrbi pranje para i korupcija da ce glavnog sefa i organizatora svega toga (decenijama!), te njegove bliske suradnike, ostaviti bez optuznice?Crvena Tifoza wrote:
Njih je zasvrbilo pranje para od 2013. I drugo nije Amerika 'udarila' na fifu nego na CONCAF čije je sjedjšte u Miamiu. Nisu optužili Blatera ni za šta.
- agnostic_front
-
Crvena Tifoza
#165 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Švicarska samo koristi neke dokumente iz optužnice po kojoj su uhapsili ove članove CONCAF-a. Jer ipak Chuck Blazer je snimao razgovore visokih dužnosnika na sastancima u fifi.skenderija04 wrote:Pa zbog procesa koji je pokrenut u kantonaknom sudu u Cirihu, a na osnovu americkog izvjestaja. Ovdje su tri procesa pokrenuta.Crvena Tifoza wrote:Muhamed Đakmić wrote:Mene nervira licemjerstvo i Amerike i UEFA-e po ovom pitanju. Blatter je vrlo dobro rekao, problem je jer smo dodijelili prvenstvo Rusiji i Kataru, kad se podmićivalo za druge zemlje, tad nije bilo bitno.
A i vidis naslovnice anglosaksonskih medija i niko ne prica o podmicivanju vec o oduzimanju dva mundijala, odnosno ponovnom glasanju o istima.
-
omar little
#166 Re: Kriminalna organizacija FIFA
nisu udarili na fifu a ucijenili su covjeka koji vlada 17 godina da 4 dana nakon pobjede na izborima izjavi da napusta poziciju iduce godine? ako ti mislis da je sve ovo sto se zbiva slucajnost i zbog "pranja para" tesko da ce ti neko misljenje promijeniti.Crvena Tifoza wrote:omar little wrote:
bas sad ih zasvrbilo pranje para? toliko ih svrbi pranje para i korupcija da ce glavnog sefa i organizatora svega toga (decenijama!), te njegove bliske suradnike, ostaviti bez optuznice?
Njih je zasvrbilo pranje para od 2013. I drugo nije Amerika 'udarila' na fifu nego na CONCAF čije je sjedjšte u Miamiu. Nisu optužili Blatera ni za šta.
po sjevernoamerickim medijima se konstantno ponavljaju dvije stvari u tekstovima o fifa skandalu. 1) nema nikakvih indikacija o problemima sa svjetskim prvenstvom iz 1994. te samim tim ni nikakve istrage, 2) fifa executive committee sada moze onaj famozni izjvestaj objaviti sto bi, po svemu sto se zna/nagadja da je u izvjestaju, automatski izazvalo novo glasanje za katar/rusija svjetsko.
-
Crvena Tifoza
#167 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Kako su ga ucijenili?
I na kraju krajeva, Amerika kao punopravna članica fife ima pravo da radi istragu i traži odgovore na pitanja. Neki od najvećih sponzora organizacije su iz Amerike, i naravno da će ljudi tražiti odgovore na pitanja.
I na kraju krajeva, Amerika kao punopravna članica fife ima pravo da radi istragu i traži odgovore na pitanja. Neki od najvećih sponzora organizacije su iz Amerike, i naravno da će ljudi tražiti odgovore na pitanja.
- skenderija04
#168 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Ima naravno, ali FBI nije bas sportska organizacijaCrvena Tifoza wrote:Kako su ga ucijenili?
A sponzori se mjenjaju, jednom su jedni drugi put drugi..Uvijek se nadje lova za fudbal.
Na kraju sta smo dobili? "Ostavku Blattera koji ce sazvati kongres izmedju decembra i marta sljedece godine. Opet glasanje i doci ce "novi covjek sa novim idejama" koji ce imati istu podrsku kao i Blatter. Ne mozes postaviti na silu nekoga. Dakle Blatter je najmanje bitan u svoj ovoj prici, i zbog toga dosta ljudi misli da je ovo napravljeno iz drugih razloga a ne da bi se uhvatilo sedam mufljuza koji su prali pare. I izgleda da trojica imaju Americke pasose a jedan je Englez. Da li se morao praviti ovaj cirkus dva dana pred izbore ako su cetvorica od sedam u svakom trenutku bili dostupni americkim vlastima? Samo je ovaj Leoz sto je u Paragvaju problematican.
-
omar little
#169 Re: Kriminalna organizacija FIFA
kako ti objasnjavas situaciju da covjek koji je izabran za predsjednika u petak u utorak daje otkaz? nakon sto je proveo dosta vremena eliminirajuci protivnike, lobirajuci i kupujuci sebi glasove za novi mandat. treba da vjerujem da je njega pogodilo sto se o njemu ruzno pise u nogometnom svijetu i da daje otkaz sto taj "mandat" od ljubitelja nogometa nije dobio? for sure.
ovo je prebijanje nekih drugih racuna. mene kao ljubitelja sporta zanimaju neke druge stvari, cistka, reorganizacija, transparentnost, nacin na koji se distribuira profit od prvenstava, a to, sigurna sam, nece biti niciji prioritet. americki najmanje. otice blatter doci ce isti kao on u novom ruhu.
ovo je prebijanje nekih drugih racuna. mene kao ljubitelja sporta zanimaju neke druge stvari, cistka, reorganizacija, transparentnost, nacin na koji se distribuira profit od prvenstava, a to, sigurna sam, nece biti niciji prioritet. americki najmanje. otice blatter doci ce isti kao on u novom ruhu.
-
Crvena Tifoza
#170 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Naravno da FBI nije sportska organizacija. Isto smo mogli govoriti i za Ušanovića da SIPA nije baš sportska organizacija, ali svima nam je bilo drago kad su ga klepili.skenderija04 wrote:Ima naravno, ali FBI nije bas sportska organizacijaCrvena Tifoza wrote:Kako su ga ucijenili?
I na kraju krajeva, Amerika kao punopravna članica fife ima pravo da radi istragu i traži odgovore na pitanja. Neki od najvećih sponzora organizacije su iz Amerike, i naravno da će ljudi tražiti odgovore na pitanja.![]()
A sponzori se mjenjaju, jednom su jedni drugi put drugi..Uvijek se nadje lova za fudbal.
Na kraju sta smo dobili? "Ostavku Blattera koji ce sazvati kongres izmedju decembra i marta sljedece godine. Opet glasanje i doci ce "novi covjek sa novim idejama" koji ce imati istu podrsku kao i Blatter. Ne mozes postaviti na silu nekoga. Dakle Blatter je najmanje bitan u svoj ovoj prici, i zbog toga dosta ljudi misli da je ovo napravljeno iz drugih razloga a ne da bi se uhvatilo sedam mufljuza koji su prali pare. I izgleda da trojica imaju Americke pasose a jedan je Englez. Da li se morao praviti ovaj cirkus dva dana pred izbore ako su cetvorica od sedam u svakom trenutku bili dostupni americkim vlastima? Samo je ovaj Leoz sto je u Paragvaju problematican.
Sponzori se mijenjaju ali u fifi ne tako često jer zadnjih 20-30 godina CocCola, McDonalds, Budweiser pored njemačkog Adidasa su najveći sponzori te organizacije.
Ali ako nije bilo nikakvih mutnih radnji u fifi onda ovi uhapšeni nemaju šta da se brinu, a ni Rusija ni Katar za svoja prvenstva kad Švicarci završe istragu.
-
Crvena Tifoza
#171 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Zar nije malo čudno da su skoro svi povukli svoje kandidature mjesecima prije glasanja od Figa pa na dalje, jer su vidjeli kako se radi u fifi? Dal stvarno misliš da je ovakva FIFA uradila mnogo na popularizaciji sporta u svijetu? Najbolji igrači svijeta i dalje dolaze samo sa dva kontinenta i uvijek skoro iz istih država. Samo osam država na svijetu je bilo prvak Svjetskih prvenstava.omar little wrote:kako ti objasnjavas situaciju da covjek koji je izabran za predsjednika u petak u utorak daje otkaz? nakon sto je proveo dosta vremena eliminirajuci protivnike, lobirajuci i kupujuci sebi glasove za novi mandat. treba da vjerujem da je njega pogodilo sto se o njemu ruzno pise u nogometnom svijetu i da daje otkaz sto taj "mandat" od ljubitelja nogometa nije dobio? for sure.
I da nije izašao ovaj skandal na površinu, u fifi treba nova krv, i da je za vrijeme Blattera bilo sve med i mlijeko treba pružiti novim ljudima šansu.
-
omar little
#172 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Crvena Tifoza wrote:Zar nije malo čudno da su skoro svi povukli svoje kandidature mjesecima prije glasanja od Figa pa na dalje, jer su vidjeli kako se radi u fifi? Dal stvarno misliš da je ovakva FIFA uradila mnogo na popularizaciji sporta u svijetu? Najbolji igrači svijeta i dalje dolaze samo sa dva kontinenta i uvijek skoro iz istih država. Samo osam država na svijetu je bilo prvak Svjetskih prvenstava.omar little wrote:kako ti objasnjavas situaciju da covjek koji je izabran za predsjednika u petak u utorak daje otkaz? nakon sto je proveo dosta vremena eliminirajuci protivnike, lobirajuci i kupujuci sebi glasove za novi mandat. treba da vjerujem da je njega pogodilo sto se o njemu ruzno pise u nogometnom svijetu i da daje otkaz sto taj "mandat" od ljubitelja nogometa nije dobio? for sure.
I da nije izašao ovaj skandal na površinu, u fifi treba nova krv, i da je za vrijeme Blattera bilo sve med i mlijeko treba pružiti novim ljudima šansu.
meni to nije cudno jer svake izborne godine u fifi protukandidati misteriozno povuku svoje kandidature i odustanu ili izadje na vidjelo kako su navodno korumpirani, uhvaceni u pokusaju kupovine glasova (i slicne stvari), ne mjesecima nego danima prije izbora. jel tebi cudno sto je blatter dao ostavku cetiri dana nakon sto je dobio izbore?
ljudi su odustajali ne zato sto ne znaju kako se u fifi radi, vrlo je naivno misliti da bilo ko povezan sa nogometom ne zna kako fifa funkcionira, nego su odustajali jer nisu mogli izmanevrirati blattera i debelo nauljen i uigran mehanizam koji je on stvorio.
te idealisticne stvari koje spominjes nemaju veze s ovim. niti ce ikada imati. amerikance briga za to. rekoh vec jednom, rekao je gore i skenderija, otici ce blatter doci ce isti kao on. niko nece razjebavati iznimno unozan biznis, kao sto je fifa, za sve ukljucene strane, sto vazi i za sponzore. svako ko je na bilo kakav nacin suradjivao sa fifom je prljav. nisu za dzaba adidas i coca cola u roku par sati od objave hapsenja izasli sa izjavama i osudama i tricama i kucinama. svi sponzori se distanciraju od njih brzinom svjetlosti jer znaju dobro sta i kako se radi.
kada attorney general objavi istragu coca cole i budweisera zbog umijesanosti u korupciju i nelegalne radnje u/oko/na svjetskim prvenstvima onda cu misliti da amerikanci ovo rade zbog istjerivanja pravde, pranja para i spasavanja fudbala. a to ce se desiti...da ne lajem sad.
-
Crvena Tifoza
#173 Re: Kriminalna organizacija FIFA
I kakav je onda tvoj zaključak? Da su ovo Ameri pokrenuli samo da otmu Svjetsko iz ruka napaćenog ruskog naroda?
-
omar little
#174 Re: Kriminalna organizacija FIFA
za putina me boli kurac.
moja poenta je da ja njima ne vjerujem i da ne kupujem ono sto mi se prodaje kao razlog. vrijeme (vjerojatno ne tako dugo) ce pokazati sta je ovdje i kome bio cilj.
moja poenta je da ja njima ne vjerujem i da ne kupujem ono sto mi se prodaje kao razlog. vrijeme (vjerojatno ne tako dugo) ce pokazati sta je ovdje i kome bio cilj.
- Tito_i_Partija
#175 Re: Kriminalna organizacija FIFA
omar little wrote:za putina me boli kurac.