auto miris

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
the_hooligan_ec

#151 Re: auto miris

Post by the_hooligan_ec »

bitanga_sa_otesa wrote:ja ovaj kupio,dobar je pravo

Image
koliko moze trajati ovaj miris mislim vremenski ova kutija i kakav miris daje... :D
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#152 Re: auto miris

Post by Leon16v »

Ja danas nabavio Areon Sport lux gold i silver, maramice areon za tablu i jedan taj kao gel u kutiji.
Sport lux silver odlicno miriše, gold dao gospođi, a maramice i gel zadržao za sebe :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#153 Re: auto miris

Post by bitanga_sa_otesa »

the_hooligan_ec wrote: koliko moze trajati ovaj miris mislim vremenski ova kutija i kakav miris daje... :D
pa meni traje mjesec,a daje miris fresh vanilla kao sto pise :)
channel10

#154 Re: auto miris

Post by channel10 »

Jesu li ovo oni kineski iz Binga( goodyear)?
kabal1337

#155 Re: auto miris

Post by kabal1337 »

Imas ih i u konzumu
tempuser

#156 Re: auto miris

Post by tempuser »

Ja i dalje zadovoljan sa onom bocicom sa drvenim cepom i spagom za oko retrovizora u koju sipam etericno ulje po zelji. 3-5 KM bocica u Apotekama Sarajevo, traje 1,5 mjesec i sam sebi doziras, hoces da zamirise okrenes bocu da se natopi cep, neces da mirise ne diras. Probao mentu, bor, limun i narandzu, ova dva zadnja mi najvise odgovaraju. Lavandu nisam probao jer navodno uspavljuje, a eukaliptus je prezestok.
Leon16v

#157 Re: auto miris

Post by Leon16v »

Ja cu za sada ostati vjeran Areonu, imaju odlicnih stvarcica i kvalitetnih, koristim njihove jelkice, gel i maramice za tablu, jest malo skuplje, ali rade svoj posao :-D
zdruzdjo

#158 Re: auto miris

Post by zdruzdjo »

Leon16v wrote:Ja cu za sada ostati vjeran Areonu, imaju odlicnih stvarcica i kvalitetnih, koristim njihove jelkice, gel i maramice za tablu, jest malo skuplje, ali rade svoj posao :-D
Ja sam isprobao i fakat sam zadovoljan istim. fini, nenapadni, fino i traju. uzimao one sto se montiraju na ventilacioni otvor.
Koliko traju oni gel-ovi??

Od zadnjih preporuka ovdje sam uzimao samo njihove. Ne znam samo kakvi su oni sa sprejem sto se prskaju na onu njihovu jelkicu.
Leon16v

#159 Re: auto miris

Post by Leon16v »

zdruzdjo wrote:
Leon16v wrote:Ja cu za sada ostati vjeran Areonu, imaju odlicnih stvarcica i kvalitetnih, koristim njihove jelkice, gel i maramice za tablu, jest malo skuplje, ali rade svoj posao :-D
Ja sam isprobao i fakat sam zadovoljan istim. fini, nenapadni, fino i traju. uzimao one sto se montiraju na ventilacioni otvor.
Koliko traju oni gel-ovi??

Od zadnjih preporuka ovdje sam uzimao samo njihove. Ne znam samo kakvi su oni sa sprejem sto se prskaju na onu njihovu jelkicu.
Ne znam za gel koliko traje, ja jos nisam ni otpakovao, stavio sam samo jelkicu.
A sprejeve imas od 6 KM i od 10 KM
JedanOdBraceMorica

#160 Re: auto miris

Post by JedanOdBraceMorica »

Image

Najbolji i najdugotrajniji miris koji sam probao, a probao sam bar 15 razlicitih vrsta, od jelkica, flasica, gelova, konzervi, ambi pureva itd., znaci mjesec i po i dalje mirise kao i prvog dana... Jedini nedostatak je sto sad zasad postoje samo dvije vrste, ali valjda ih bude jos
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#161 Re: auto miris

Post by bordo gandalf »

JedanOdBraceMorica wrote:Image

Najbolji i najdugotrajniji miris koji sam probao, a probao sam bar 15 razlicitih vrsta, od jelkica, flasica, gelova, konzervi, ambi pureva itd., znaci mjesec i po i dalje mirise kao i prvog dana... Jedini nedostatak je sto sad zasad postoje samo dvije vrste, ali valjda ih bude jos
Mogao si pravo napisati i gdje si uzeo
Aurea Mediocritas

#162 Re: auto miris

Post by Aurea Mediocritas »

tempuser wrote:Ja i dalje zadovoljan sa onom bocicom sa drvenim cepom i spagom za oko retrovizora u koju sipam etericno ulje po zelji. 3-5 KM bocica u Apotekama Sarajevo, traje 1,5 mjesec i sam sebi doziras, hoces da zamirise okrenes bocu da se natopi cep, neces da mirise ne diras. Probao mentu, bor, limun i narandzu, ova dva zadnja mi najvise odgovaraju. Lavandu nisam probao jer navodno uspavljuje, a eukaliptus je prezestok.
Ova ideja sa eteričnim uljima mi izgleda najprihvatljivija, ako se radi o prirodnim eteričnim uljima. Sa druge strane, čuo sam ozbiljne tvrdnje da su svi ti vještački mirisi za prostorije i automobile, koje možemo kupiti na svakom koraku, zapravo veoma kancerogene materije.
Pa, sad,...
JedanOdBraceMorica

#163 Re: auto miris

Post by JedanOdBraceMorica »

bordo gandalf wrote:

Mogao si pravo napisati i gdje si uzeo
Ima u vecini bolje opremljenih supermarketa, zadnji put sam uzeo u ovom novom Konzumu u Lozionickoj
tempuser

#164 Re: auto miris

Post by tempuser »

Aurea Mediocritas wrote:
tempuser wrote:Ja i dalje zadovoljan sa onom bocicom sa drvenim cepom i spagom za oko retrovizora u koju sipam etericno ulje po zelji. 3-5 KM bocica u Apotekama Sarajevo, traje 1,5 mjesec i sam sebi doziras, hoces da zamirise okrenes bocu da se natopi cep, neces da mirise ne diras. Probao mentu, bor, limun i narandzu, ova dva zadnja mi najvise odgovaraju. Lavandu nisam probao jer navodno uspavljuje, a eukaliptus je prezestok.
Ova ideja sa eteričnim uljima mi izgleda najprihvatljivija, ako se radi o prirodnim eteričnim uljima. Sa druge strane, čuo sam ozbiljne tvrdnje da su svi ti vještački mirisi za prostorije i automobile, koje možemo kupiti na svakom koraku, zapravo veoma kancerogene materije.
Pa, sad,...
I ja sam cuo ista stvar i do davno, ali iskreno nisam puno obracao paznju na to, kod mene je bio redovan Wunderbaum New Car, medjutim isto je cula i moja naze koja je panicar koja je dala ideju eterickog ulja u autu (ona ga na par mjesta koristi u stanu), e onda meni tu napamet padne ova bocica.
Jbga, ulja kupujem u apotekama, valjda su prirodna... :?:
Leon16v

#165 Re: auto miris

Post by Leon16v »

Uzeh i ovo danas, baš prijatno miriše
Image
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#166 Re: auto miris

Post by bordo gandalf »

Leon16v wrote:Uzeh i ovo danas, baš prijatno miriše
Image
Kod mene sivi :D
problemnatravunu

#167 Re: auto miris

Post by problemnatravunu »

:shock:
Image
:lol:
boshniak

#168 Re: auto miris

Post by boshniak »

problemnatravunu wrote::shock:
Image
:lol:
Valja duvat svaki put kad te policija zaustavi.
zdruzdjo

#169 Re: auto miris

Post by zdruzdjo »

Da malo ozivimo temu.
U zadnjih par mjeseci sam pokusirao sa svacim sto se tice mirisa za auto.
Areon bocica sa mirisom koji prskas kao klasican parfem ali po onom visuljku je najintenzivnija i duuuugo moze trajati. Ali je smor to prskanje svaki cas. I cjenom je naj naj....
Onaj gel u konzervi areon izlapi i osusi se dok dlan o dlan. Pogotovo kad je vruce. Nalijetao sam povremeno na neke gumaste "jelkice" na hifa pumpama ali kako kad. Nekad traju dugo a nekad izlapi za 3-4 dana. Nikad ne znas.
Klasicne jelkice od debelog kartona su postale bacanje para. Otvoris, stavis, vozis se....mirise. stajes gasis auto i baci jelkicu usput jer sutra nista od nje.
Kupio sam jednom i onaj miris za tkaninu sto je ovdje reklamirana. Lila ili nesto tako. Super mirise ali opet smor prskanje. I isto tako slabo postojano kad je vruce.
Najbolje i nekako najvise sto se dobija po principu ulozeno-dobijeno su one areon bocice sa drvenim cepom. Prilicno dugo traju, mirisu intenzivno, prijatni su mirisi, i vidis koliko ima jos.
Nastavite.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#170 Re: auto miris

Post by konektovan »

Image

Predobar, dugotrajan. 3 KM u bingu. :thumbup:
zdruzdjo

#171 Re: auto miris

Post by zdruzdjo »

konektovan wrote: Predobar, dugotrajan. 3 KM u bingu. :thumbup:
Probacu. Ima li kakva paleta mirisa. Ne volim one koji mirisu na jeftine zvake.
amar1994

#172 Re: auto miris

Post by amar1994 »

imam ja kafu neku , ne odustaje miris ni nakon 3god :-) :lol:

uslikam sutra :-D
shandrprcSA

#173 Re: auto miris

Post by shandrprcSA »

jedan od najlosijih mirisa koji sam imao
zdruzdjo

#174 Re: auto miris

Post by zdruzdjo »

shandrprcSA wrote: jedan od najlosijih mirisa koji sam imao
A vidis par postova gore su bas ti hvaljeni.
shandrprcSA

#175 Re: auto miris

Post by shandrprcSA »

zdruzdjo wrote:
shandrprcSA wrote: jedan od najlosijih mirisa koji sam imao
A vidis par postova gore su bas ti hvaljeni.
na njihovu preporuku i uzeh dva komada, ne znam je su izdrzali 24h
Post Reply