Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
lokalni_razdjevičar

#152 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by lokalni_razdjevičar »

evo radi. instalirao stariju verziju. ja jos nisam skontao kako se da se vratim nazad na pocetnu stranicu ili uopste nazad ako gledas neki tv kanal. tu opciju ne mogu nikako da nadjem
itekako

#153 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by itekako »

da budem iskren nisam ga probao, ali sam ubjedjen da je ovaj stick stvoren za Kodi :D
http://www.intel.com/content/www/us/en/ ... stick.html

trenutno vrtim Kodi sa Note 4 i radi odlicno. Sliku bacam preko EZ Cast na TV.

da li neko ima url za m3u listu o kojoj neko vodi racuna :mrgreen:?
od kako nema Hushama, malo sam se umorio skupljajuci linkove samostalno. mozda da se dogovorimo da dignemo jednu zajednicku listu a posao skupljanja podjelimo!?
jasko__

#154 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

Ljudi može li mi neko reći jel moguće da ovo lik prodaje za 100 KM i da sve ovo fercera i radi kako on tvrdi...ima video dole u opisu artikla

http://www.olx.ba/artikal/15963591/najp ... id-tv-box/

Ili mi prodaje maglu???
irac300

#155 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

jasko__ wrote:Ljudi može li mi neko reći jel moguće da ovo lik prodaje za 100 KM i da sve ovo fercera i radi kako on tvrdi...ima video dole u opisu artikla

Ili mi prodaje maglu???
Ne laže ništa, samo što je preskupo.
http://www.gearbest.com/tv-box/pp_124593.html?wid=1
Malo se načekaš, ali ga platiš 50 KM, nećeš platiti ni carinu, ni pošiljku.
jasko__

#156 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

irac300 wrote:
jasko__ wrote:Ljudi može li mi neko reći jel moguće da ovo lik prodaje za 100 KM i da sve ovo fercera i radi kako on tvrdi...ima video dole u opisu artikla

Ili mi prodaje maglu???
A šta je sa modifikacijom svega...kod ovog sve već dođe predinstalirano i spremno za upotrebu???
semirsar

#157 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

jasko__ wrote:
irac300 wrote: Ne laže ništa, samo što je preskupo.
A šta je sa modifikacijom svega...kod ovog sve već dođe predinstalirano i spremno za upotrebu???
Ko voli sam istrazivati i cackati, OK, ali, nije za svakog, vidi se i na ovoj temi :mrgreen:
Mislim da uopste nije skup, s obzirom na to da ga odma' iz kutije ustekas i gledas sta 'os sve sa titlovima, bez peglanja sta kako dje zasto... :mrgreen:
animus

#158 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by animus »

dječak sa šibicama wrote:Necu nikome pametovati ili sugerirati, ali iz mog iskustva, vecina korisnika stickova vrlo brzo predje na jace box modele.

Stickovi jesu jeftiniji, ali kvalitet je najcesce nikakav, grafika i opcenito performanse li-la, wi-fi jako lose hvata i samim tim streamovi stekaju... i tako dalje.

Ja sam na tronsmartov MXIII Plus priheftao FTP kabal, zbog maksimalne brzine interneta, na wi-fi brzina pada za nekih 30% ali i dalje je zadovoljavajuce jer mi je paket 40 Mb/s pa i sa 30 vrti sve filmove i streamove ok. A stickovi cesto na 3 metra ne hvataju wi fi signal ni pola njegovog kapaciteta. Plus sto stickovi nemaju potrebne USB ulaze za air mouse, tastaturu, mis, sta god. Neki imaju OTG ulaz, neki nemaju, vecina ima samo jedan USB ulaz.
Poslusao i kupio ovaj Tronsmart MXIII Plus sa ebay-a, sad cekam da stigne postom i da aBd sve bude kako treba.
Hvala na info.
irac300

#159 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

semirsar wrote:
jasko__ wrote:
irac300 wrote: Ne laže ništa, samo što je preskupo.
Ko voli sam istrazivati i cackati, OK, ali, nije za svakog, vidi se i na ovoj temi :mrgreen:
Mislim da uopste nije skup, s obzirom na to da ga odma' iz kutije ustekas i gledas sta 'os sve sa titlovima, bez peglanja sta kako dje zasto... :mrgreen:
:thumbup: Bravo. Iskreno nisam o tome razmišljao. :D Nego sam samo cijenu pogledao. I slažem sa sa @dječakom, uvijek gledajte da kupite Box umjesto sticka, mnogo je bolji, funkcionalniji i praktičniji. Inače, uz stickove ne dolaze daljinski, tako da iako misliš da ćeš proći jeftinije u odnosu na Box, ta prednost se poništava jer moraš uzeti ili bežičnu tastaturu ili air mouse daljinski da bi mogao upravljati s njim, ima i treća opcija sa pametnim telefonom, ali 'ebem li ga kome je ćejf prebacivati sa telefonom kanale. :D
Paul F.

#160 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Paul F. »

Instaliso beast prije par mjeseci i razjebo mi windows. Nemoguć restart. Nemoguće ga dezinstalirat. Neposredno prije toga sam prešao sa 8.1 na 10 pa je možda i do toga. Jedva nekako se vratih na 8.1 jer za takve operacije treba restart. Sad kontam da probam ponovo jer mi je to svakako drugi kompjuter a većeras je Evianova tekma koju Bein ne prenosi u cjelosti pa mi treba Beinov brut stream sa te tekme. Beast ne mogu više ni da nađem. Nema veze. Naći ću valjda neki stream preko googla mada i oni zajebavaju u zadnje vrijeme.
irac300

#161 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Paul F. wrote:Instaliso beast prije par mjeseci i razjebo mi windows. Nemoguć restart. Nemoguće ga dezinstalirat. Neposredno prije toga sam prešao sa 8.1 na 10 pa je možda i do toga. Jedva nekako se vratih na 8.1 jer za takve operacije treba restart. Sad kontam da probam ponovo jer mi je to svakako drugi kompjuter a većeras je Evianova tekma koju Bein ne prenosi u cjelosti pa mi treba Beinov brut stream sa te tekme. Beast ne mogu više ni da nađem. Nema veze. Naći ću valjda neki stream preko googla mada i oni zajebavaju u zadnje vrijeme.
Ako te zeza Beast, probaj sa SpinzTV bildom. Pogledaj tutorijal.
http://tutorial-iptv-xbmc.blogspot.ba/2 ... c-how.html
dječak sa šibicama

#162 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

jasko__ wrote:
irac300 wrote:

Ili mi prodaje maglu???
Modifikaciju uredjaja radis sam ako kupis od kineza, ako uzmes od ovog Ervina, on ti to uradi (instalira Kodi i ostale trice, cak stima i titlove i ostale detalje jer ne zna to svako nastimati na Kodiju). Meni je sredio uredjaj, sve instalirao sta je potrebno, mada ja sam naknadno sam sebi stavio Beast ali to vjerovatno on uradi ako mu musterija trazi. Kad sam kupovao, nisam ni znao da postoji Beast :D
jasko__

#163 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

[/quote]Modifikaciju uredjaja radis sam ako kupis od kineza, ako uzmes od ovog Ervina, on ti to uradi (instalira Kodi i ostale trice, cak stima i titlove i ostale detalje jer ne zna to svako nastimati na Kodiju). Meni je sredio uredjaj, sve instalirao sta je potrebno, mada ja sam naknadno sam sebi stavio Beast ali to vjerovatno on uradi ako mu musterija trazi. Kad sam kupovao, nisam ni znao da postoji Beast :D[/quote]

Sta je sad Beast ??
semirsar

#164 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

jasko__ wrote: Sta je sad Beast ??
Vrsta kiselog kupusa, vrijeme mu je zato ga spominju :mrgreen:
Ima o tom na gugletu, znam da me sad mrzis, al'moradoh :evil:
walk_M-A-N

#165 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by walk_M-A-N »

Mislim da ću ja prvo probati sve podesiti u Windowsu, valjda nema razlike, da vidim kako radi.
A kako imam stari tv bez HDMI, samo scart, moram vidjeti može li se to uopće povezati, ili mi treba još jedan uređaj, kao stb.
KID

#166 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by KID »

Kodi strava... Instalirao sam Beast i ne mogu da vjerujem šta sve ima... Čudo... Samo mi nije jasno koje titlove treba instalirati da bi ima na našem jeziku... Instalirao sam njih par ali ni na jednom nema domacih titlova...
irac300

#167 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

KID wrote:Kodi strava... Instalirao sam Beast i ne mogu da vjerujem šta sve ima... Čudo... Samo mi nije jasno koje titlove treba instalirati da bi ima na našem jeziku... Instalirao sam njih par ali ni na jednom nema domacih titlova...
Podnapisi, titlovi.com i opensubtitles.org. Sva tri imaju titlove sa ex Yu govornog područja.
dječak sa šibicama

#168 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Opensubtitles i titlovi.com sasvim dovoljno.

To nastimas u opcijama, system pa video i tako dalje, ne znam sad detaljno :D moras ceprkati po opcijama, postoji cak i opcija da nastimas da ti Kodi sam, kad pokrenes bilo koji video, da program sam izbaci automatski ponudjene titlove, ali da me ubijete nebi znao ponoviti kako sam to nastimao :D
KID

#169 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by KID »

irac300 wrote:
KID wrote:Kodi strava... Instalirao sam Beast i ne mogu da vjerujem šta sve ima... Čudo... Samo mi nije jasno koje titlove treba instalirati da bi ima na našem jeziku... Instalirao sam njih par ali ni na jednom nema domacih titlova...
Podnapisi, titlovi.com i opensubtitles.org. Sva tri imaju titlove sa ex Yu govornog područja.
Hebiga imam podnapise i Tiltlovi.com ali mi samo izbacuje Engleske i Kineske titlove
irac300

#170 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

KID wrote:
irac300 wrote:
Hebiga imam podnapise i Tiltlovi.com ali mi samo izbacuje Engleske i Kineske titlove
Očito nisi naštelio koje jezike da ti traži. Otiđi u settings=video=subtitles, onda u opciji ''preferred subtitles language'' odaberi bosanski, a odčekiraj jezike koji su trenutno čekirani (odabrani jezici su u žutoj boji). Onda skrolaj prema dole i odaberi opciju ''Languages to download subtitles for'' i odaberi ''Bosnian, Croatian, Serbian''.
I da, da ne zaboravim, u opciji ''Character set'' odaberi opciju ''Central Europe (Windows)'' da bi ti prepoznavalo slova sa kvačicom.
KID

#171 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by KID »

[/quote]

Očito nisi naštelio koje jezike da ti traži. Otiđi u settings=video=subtitles, onda u opciji ''preferred subtitles language'' odaberi bosanski, a odčekiraj jezike koji su trenutno čekirani (odabrani jezici su u žutoj boji). Onda skrolaj prema dole i odaberi opciju ''Languages to download subtitles for'' i odaberi ''Bosnian, Croatian, Serbian''.
I da, da ne zaboravim, u opciji ''Character set'' odaberi opciju ''Central Europe (Windows)'' da bi ti prepoznavalo slova sa kvačicom.[/quote]

Hvalaaaaaa Uspio.... Jebote.... Strava od KODI-ja...
Moram još skontati kako sad Live TV i streamove utakmica da sredim... Žena će da popiz**

:o :izet:
kakaljin

#172 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakaljin »

Instalirao sam kodi na lapotu na windows-u, hocu da vidim kako radi, kakve jos programe u kodiu trebam instalirati da vidim te filmove serije itd.
KID

#173 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by KID »

kakaljin wrote:Instalirao sam kodi na lapotu na windows-u, hocu da vidim kako radi, kakve jos programe u kodiu trebam instalirati da vidim te filmove serije itd.
Ma radi strava i na računaru... ja instalirao i preko HDMI kabla spojio na TV...
ma da se upišaš od dragosti i mogućnosti.... evo hoće žena da me otjera iz kuće.... :D
po čitav dan čačkam po Kodi-ju
Na prethodnim stranicama imaš uputstvo kako da na instalirani KODI
prenimiš novu Verziju... imaš video snimak...
slijedi upute... to je verzija sa svim i svačim... već podešeno i instalirano...
a ti sebi dotjeruješ kako želiš....
karanana

#174 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

gdje ukucam ove stranice gdje da mi trazi subtitlove na BHS-u?
isao sam na system-settings-video, ali ne znam gdje dalje. izabro sam jezik subtitlova bosnian, ali ne znam gdje da mu ukucam stranice gdje ce ga traziti kao sto su titlovi.com.

je li bolje ukucati serbian ili croatian jer njih ima vise?

i skino sam ovaj spartan gdje kad kliknem na spartana u podfolderu imam beast. onda kliknem na beast i dowloaduje ali kad zavrsi nista se ne desava, kliknem na beast i opet downloaduje.
ima li neki drugi nacin da skinem beast? i kako da izbrisem spartan kad mi ne radi?
KID

#175 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by KID »

karanana wrote:gdje ukucam ove stranice gdje da mi trazi subtitlove na BHS-u?
isao sam na system-settings-video, ali ne znam gdje dalje. izabro sam jezik subtitlova bosnian, ali ne znam gdje da mu ukucam stranice gdje ce ga traziti kao sto su titlovi.com.

je li bolje ukucati serbian ili croatian jer njih ima vise?
System > add-ons > pa klikni search..... i na search upiši titlovi pa klikni enter...
kad ti nađe titlovi.com.... to instaliraj..... pa ponovo idi na search.... pa upisi podnaslovi... i instaliraj...
Post Reply