Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?
- BarbaDue
#151 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?
Zavodi za zaposljavanje su puni ljudi koji bi čak i ratovali samo da se nešto promjeni u državi.
-
razonoda
#152 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?
BarbaDue wrote:Zavodi za zaposljavanje su puni ljudi koji bi čak i ratovali samo da se nešto promjeni u državi.
Birali ste ljude kojima vjerujete i koji su obecali bolju buducnost.
Oni su odgovorni === nije potrebno traziti krivca ''preko ograde''
- BarbaDue
#153 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?
Previše je stvari koje se trebaju mijenjati u državi, nažalost većina je onih koji se ne daju promijeniti ppričom, pa čak ni "vilama". Ako me razumiješ.
- Država
#154 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?
Svako treba početi od sebe. SVI SMO MI DRŽAVA!!! Dakle, ako se mi promijenimo, bit će bolje. Problem je što se sve čeka neki mesija koji će svima dati neki lagan posao i puno para. To se nikada neće dogoditi...
Ja sam radio i danas (iako je subota), radit ću i sutra, o penedjeljku da i ne govorim...
Umjesto što filozofiraju, naši ljudi trebaju da se prihvate nekog posla...

Ja sam radio i danas (iako je subota), radit ću i sutra, o penedjeljku da i ne govorim...
-
razonoda
#155 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?
Recimo,u mom gradu, da bi se pokrenula gradnja objekata -opet --- olaksali su uslove i vrijeme za dobivanje dozvola. I to se pokazalo navalom gradnje. Radnici dolaze , ima posla, i odatle sve pocine -- grad je zivnuo.
- Država
#156 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?
Iz kojeg si grada?razonoda wrote:Recimo,u mom gradu, da bi se pokrenula gradnja objekata -opet --- olaksali su uslove i vrijeme za dobivanje dozvola. I to se pokazalo navalom gradnje. Radnici dolaze , ima posla, i odatle sve pocine -- grad je zivnuo.
- Drvosjeca iz Dejcica
#157 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?
razonoda wrote:Recimo,u mom gradu, da bi se pokrenula gradnja objekata -opet --- olaksali su uslove i vrijeme za dobivanje dozvola. I to se pokazalo navalom gradnje. Radnici dolaze , ima posla, i odatle sve pocine -- grad je zivnuo.
Kakanj?
-
ljutiajvar
#158 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?
Nemas ti pojma sta je drzava. "Svi smo mi drzava", malo sutra. Drzava ti je ni 100 ljudi sa parama. Tebi ko da je 6 godina. I gdje ti radis sa tih 3000 postova ?Država wrote:Svako treba početi od sebe. SVI SMO MI DRŽAVA!!! Dakle, ako se mi promijenimo, bit će bolje. Problem je što se sve čeka neki mesija koji će svima dati neki lagan posao i puno para. To se nikada neće dogoditi...
- Država
#159 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?
Nećeš vjerovati, ali znam raditi i po 12 sati dnevno.ljutiajvar wrote:Nemas ti pojma sta je drzava. "Svi smo mi drzava", malo sutra. Drzava ti je ni 100 ljudi sa parama. Tebi ko da je 6 godina. I gdje ti radis sa tih 3000 postova ?Država wrote:Svako treba početi od sebe. SVI SMO MI DRŽAVA!!! Dakle, ako se mi promijenimo, bit će bolje. Problem je što se sve čeka neki mesija koji će svima dati neki lagan posao i puno para. To se nikada neće dogoditi...
Da, SVI SMO MI DRŽAVA.
Izvini, sad moram ići...
Pozz...
-
razonoda
#160 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?
Nije u BIH, sto ne znaci da nije izvodljivo u istoj.Država wrote:Iz kojeg si grada?razonoda wrote:Recimo,u mom gradu, da bi se pokrenula gradnja objekata -opet --- olaksali su uslove i vrijeme za dobivanje dozvola. I to se pokazalo navalom gradnje. Radnici dolaze , ima posla, i odatle sve pocine -- grad je zivnuo.
- bach
#161 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?
Ratovi ne počinju više kao nekada kada bi kralj Španije objavio rat kralju Francuske
http://www.jutarnji.hr/europu-zgranuo-r ... i/1346232/
http://www.jutarnji.hr/europu-zgranuo-r ... i/1346232/