Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BarbaDue

#151 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by BarbaDue »

Zavodi za zaposljavanje su puni ljudi koji bi čak i ratovali samo da se nešto promjeni u državi.
razonoda

#152 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by razonoda »

BarbaDue wrote:Zavodi za zaposljavanje su puni ljudi koji bi čak i ratovali samo da se nešto promjeni u državi.
:?: Zasto ratom.
Birali ste ljude kojima vjerujete i koji su obecali bolju buducnost.
Oni su odgovorni === nije potrebno traziti krivca ''preko ograde''
BarbaDue

#153 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by BarbaDue »

Previše je stvari koje se trebaju mijenjati u državi, nažalost većina je onih koji se ne daju promijeniti ppričom, pa čak ni "vilama". Ako me razumiješ.
Država

#154 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Država »

Svako treba početi od sebe. SVI SMO MI DRŽAVA!!! Dakle, ako se mi promijenimo, bit će bolje. Problem je što se sve čeka neki mesija koji će svima dati neki lagan posao i puno para. To se nikada neće dogoditi...

Ja sam radio i danas (iako je subota), radit ću i sutra, o penedjeljku da i ne govorim...

Umjesto što filozofiraju, naši ljudi trebaju da se prihvate nekog posla...

:sax:
razonoda

#155 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by razonoda »

Recimo,u mom gradu, da bi se pokrenula gradnja objekata -opet --- olaksali su uslove i vrijeme za dobivanje dozvola. I to se pokazalo navalom gradnje. Radnici dolaze , ima posla, i odatle sve pocine -- grad je zivnuo.
Država

#156 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Država »

razonoda wrote:Recimo,u mom gradu, da bi se pokrenula gradnja objekata -opet --- olaksali su uslove i vrijeme za dobivanje dozvola. I to se pokazalo navalom gradnje. Radnici dolaze , ima posla, i odatle sve pocine -- grad je zivnuo.
Iz kojeg si grada?
Drvosjeca iz Dejcica

#157 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

razonoda wrote:Recimo,u mom gradu, da bi se pokrenula gradnja objekata -opet --- olaksali su uslove i vrijeme za dobivanje dozvola. I to se pokazalo navalom gradnje. Radnici dolaze , ima posla, i odatle sve pocine -- grad je zivnuo.

Kakanj?
ljutiajvar

#158 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by ljutiajvar »

Država wrote:Svako treba početi od sebe. SVI SMO MI DRŽAVA!!! Dakle, ako se mi promijenimo, bit će bolje. Problem je što se sve čeka neki mesija koji će svima dati neki lagan posao i puno para. To se nikada neće dogoditi...

Ja sam radio i danas (iako je subota), radit ću i sutra, o penedjeljku da i ne govorim...

Nemas ti pojma sta je drzava. "Svi smo mi drzava", malo sutra. Drzava ti je ni 100 ljudi sa parama. Tebi ko da je 6 godina. I gdje ti radis sa tih 3000 postova ?
Država

#159 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Država »

ljutiajvar wrote:
Država wrote:Svako treba početi od sebe. SVI SMO MI DRŽAVA!!! Dakle, ako se mi promijenimo, bit će bolje. Problem je što se sve čeka neki mesija koji će svima dati neki lagan posao i puno para. To se nikada neće dogoditi...

Nemas ti pojma sta je drzava. "Svi smo mi drzava", malo sutra. Drzava ti je ni 100 ljudi sa parama. Tebi ko da je 6 godina. I gdje ti radis sa tih 3000 postova ?
Nećeš vjerovati, ali znam raditi i po 12 sati dnevno.

Da, SVI SMO MI DRŽAVA.

Izvini, sad moram ići...

Pozz...

razonoda

#160 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by razonoda »

Država wrote:
Iz kojeg si grada?
Nije u BIH, sto ne znaci da nije izvodljivo u istoj.
bach

#161 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by bach »

Ratovi ne počinju više kao nekada kada bi kralj Španije objavio rat kralju Francuske

http://www.jutarnji.hr/europu-zgranuo-r ... i/1346232/
Post Reply