Tako je tada si upravo imao izbora da od malih nogu budes dio nekog sporta bez nekog finansijskog odricanja tvojih roditelja. Mogao si trenirati sta hoces bez i jednog jedinog dinara. Dalje imao si sportske terene na svakom cosku a u moje vrijeme mlada raja su stvarala a ne devastirala. Svako proljece smo izlazili i cistili oko svojih zgrada, pravili male golice, koseve, pa dobro ponekad i krali sa gradilista sperploce za stolni tenis, u podrumima pravili sebi nekakve kao klubove gdje smo se okupljali zimi, slusali muziku i druzili se. Naravno maksimalno se podjebavali u navijackom okruzenju ali kao drugovi a ne kao smrtni neprijatelji. Ja se stavrno ne sjecam u ta doba da je neko rekao ja navijam recimo za Bajern a da nije pratio nas fudbal ili jos gore da je izgarao za neki strani klub....nidje veze i u danasnjim okvirima cisto pomodarstvo. Navijali smo za Zelju, Sarajevo, Velez, klubove velike cetvorke.....i onda opet vecina za KK Bosnu i uzivali.nosara wrote:U stvari, tad si imao previse izbora... TV i internet ne racunam kao pravu konkurenciju jednom nasem okrsaju s pocetka osamdesetih, npr... Bilo je toliko kvaliteta da je to bila strahota, gdje god pogledas u sportu bili smo vrh ili vrlo blizu...Opetja033 wrote:Treba tu dodati i hokejase. Nevjerovatan (ali istinit) je podatak da je nekoliko sezona nakon olimpijade u Sarajevu hokejaski klub Bosna imao u prosjeku vise gledalaca nego pandani im iz KK Bosne. Najveci uspjeh je bio pobjeda nad gigantom tadasnje drzave, prejakom ljubljanskom Olimpijom (3:2 ili 4:3 cini mi se).hrasno38 wrote:Posto su se fudbalske utakmice uglavnom igrale nedeljom subotom se picilo na utakmice KK Bosne. Takodje ovdje ovi poslijeratni forumasi tesko da znaju da su u Sarajevu bili i jako kvalitetni kosarkaski klubovi Zelje i Sarajeva i da su derbiji u Skenderiji igrani u odlcnim atmosferama.
U globali sport sad i sport nekad....neuporedivo!!!!!
Manijaci su cak isli na meceve bokserskog kluba Zeljeznicar, znala je biti ludnica na tim mecevima.
Nije to samo do kvaliteta, drugacija su vremena i drugacija omladina. Tada nisi imao previse izbora realno. Sada internet, igrice, drustvene mreze, tekme iz liga petice na TV-u, kablovska, Liga Prvaka.
Ali jbg, odosmo u off topic.
A derbi prava poslastica za raznorazne opklade u kojima su se i kuce znale farbati u plavu ili bordo boju ako se opklada izgubi...i opet svi bili sretni i nasmijani.