pet minuta dnevno meni dovoljnoTomahawk11 wrote:Teoreticari.....ko ba ima vremena (i musko i zensko) da po vazdan bulji jedno u drugo, pogotovo u braku?!
Misha mu, ima valjda i nesto sto se zovu obaveze, ima posao, ima milion drugih stvari koje treba zavrsiti, a svakako te varijante zaljubljenih golupcica na grani se valjda ranije prozive, mada ni tad to nije u varijanti sipka i bubanj....
Tako da, dzabe krecite....i odvadite malo![]()
A naravno da se treba i ima vremena za kafu sa drustvom, otici na basket/fudbalski termin i sl.
Pitanje za djevojke
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#151 Re: Pitanje za djevojke
- Capajebo
#152 Re: Pitanje za djevojke
Onaj k'o radi nema vremena ni sam za sebe plus porodica/zena/dijeca, a kamol' jos kojekakvi hobiji.... ..... palci na redovnoj bazi. U tome i jeste carlama.Tomahawk11 wrote:Teoreticari.....ko ba ima vremena (i musko i zensko) da po vazdan bulji jedno u drugo, pogotovo u braku?!
Misha mu, ima valjda i nesto sto se zovu obaveze, ima posao, ima milion drugih stvari koje treba zavrsiti, a svakako te varijante zaljubljenih golupcica na grani se valjda ranije prozive, mada ni tad to nije u varijanti sipka i bubanj....
A naravno da se treba i ima vremena za kafu sa drustvom, otici na basket/fudbalski termin i sl.
Ukoliko zelis da imas iole kvalitetan odnos sa drugom stranom, mora se negdje zrtvovati.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#153 Re: Pitanje za djevojke
Ako je i njoj, onda super za vasVelkoski wrote:pet minuta dnevno meni dovoljnoTomahawk11 wrote:Teoreticari.....ko ba ima vremena (i musko i zensko) da po vazdan bulji jedno u drugo, pogotovo u braku?!
A naravno da se treba i ima vremena za kafu sa drustvom, otici na basket/fudbalski termin i sl.![]()
Tjerace te jednog dana
Last edited by Tomahawk11 on 10/07/2016 20:05, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#154 Re: Pitanje za djevojke
prest'o sam da brinem o tome je l' i njojTomahawk11 wrote:Ako je i njoj, onda super za vasVelkoski wrote:pet minuta dnevno meni dovoljnoTomahawk11 wrote:Teoreticari.....ko ba ima vremena (i musko i zensko) da po vazdan bulji jedno u drugo, pogotovo u braku?!
A naravno da se treba i ima vremena za kafu sa drustvom, otici na basket/fudbalski termin i sl.![]()
-
maida95
#155 Re: Pitanje za djevojke
ima naravno, ali djevojka nabroja kurseve neke, fitnes, volontiranje i ko zna još šta tu ima, to je malo previše stvari. Ne znam kako konta da jedu kod kuće, je l' konta da će neko drugi nešto u kući uraditi, ako bude imala dijete - koliko će mu se posvetiti? Ima tu dosta stvari. Ovo što je napisala je donekle okej za ovako mladu osobu koja recimo studira i ima dosta slobodnog vremena, ali ne baš za nekoga ko radi minimalno 8 sati dnevno.Tomahawk11 wrote: A naravno da se treba i ima vremena za kafu sa drustvom, otici na basket/fudbalski termin i sl.
-
Nisam_fin
#156 Re: Pitanje za djevojke
Pa veza i jeste stvar dogovora i razgovora. Dogovor i razgovor je svakako osnova veze zivjeli ili ne pod istim krovom.Capajebo wrote:Ne mora se odreci, ali morat ce manje vremena posvetiti tome.Nisam_fin wrote:A vidim ti odredjujes koliko ko popodneva, veceri, jutara, kafa, druzenja, filmova, koncerata, rucaka, vecera, dorucaka, putovanja provede s kim.......
Kako rekoh, kod normalnih ljudi niko nikoga nece zapostaviti, a ujedno se nece odreci hobija i prijatelja
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#157 Re: Pitanje za djevojke
Ma dobro, naravno da je sve kompromis, naravno da neces s rajom na kafu/pice ako ima nesto sto je prioritet iz ugla nje/tebe, treba se ponasati, jer onaj ko hoce da radi sve po svom, pa bilo i naopako, nije to to.Capajebo wrote:Onaj k'o radi nema vremena ni sam za sebe plus porodica/zena/dijeca, a kamol' jos kojekakvi hobiji.... ..... palci na redovnoj bazi. U tome i jeste carlama.Tomahawk11 wrote:Teoreticari.....ko ba ima vremena (i musko i zensko) da po vazdan bulji jedno u drugo, pogotovo u braku?!
Ukoliko zelis da imas iole kvalitetan odnos sa drugom stranom, mora se negdje zrtvovati.
Naravno da se ne moze sve izorganizovati, ali kompromis, kompromis, kompromis....nema druge.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#158 Re: Pitanje za djevojke
Mozes ti....Velkoski wrote:
prest'o sam da brinem o tome je l' i njoj
Cekam te dok papuce navuces
-
Klitemnestraaa
#159 Re: Pitanje za djevojke
Ne znam zasto sam ispala narcisoidna, treba mi momak biti prvi na listi s 22 godine?
Gle, svak trazi sebi slicne. Mene su uvijek privlacili muskarci uspjesni u svom poslu koji posvecuju vrijeme karijeri, hobijima i licnom usavrsavanju i pored toga i zeni. Dan ima 24h, dovoljno za sve. I kad dodjem za vikend kuci i nemam nista raditi u rodnom gradu, rodjena mama mi za dva dana dosadi, a kamoli da zivim s nekim i imam samo posao i partnera u zivotu. Ako je to bolest, onda sam bolesna, ali da ne mogu svaki dan izdvojiti sat vremena nasamo samo za sebe, ubila bih se.
Nikad ne gledam TV, ne ispijam kafe itd. tako da stignem sve izorganizirati, a provedem 5-6 h na faksu i radim honorarno ponekad (odgovor na gore pitanje jesam li zaposlena). Ustanem u 8 i legnem u 23. Dotad sam na nogama cijeli dan
Gle, svak trazi sebi slicne. Mene su uvijek privlacili muskarci uspjesni u svom poslu koji posvecuju vrijeme karijeri, hobijima i licnom usavrsavanju i pored toga i zeni. Dan ima 24h, dovoljno za sve. I kad dodjem za vikend kuci i nemam nista raditi u rodnom gradu, rodjena mama mi za dva dana dosadi, a kamoli da zivim s nekim i imam samo posao i partnera u zivotu. Ako je to bolest, onda sam bolesna, ali da ne mogu svaki dan izdvojiti sat vremena nasamo samo za sebe, ubila bih se.
Nikad ne gledam TV, ne ispijam kafe itd. tako da stignem sve izorganizirati, a provedem 5-6 h na faksu i radim honorarno ponekad (odgovor na gore pitanje jesam li zaposlena). Ustanem u 8 i legnem u 23. Dotad sam na nogama cijeli dan
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#160 Re: Pitanje za djevojke
Zavisi sve, mozda su jos uvijek bez djece, u tom slucaju (pogotovo ako rade oboje), ne mora se ni praviti rucak non stop, moze se jesti u restoranu, ne moze jare i pare....maida95 wrote:ima naravno, ali djevojka nabroja kurseve neke, fitnes, volontiranje i ko zna još šta tu ima, to je malo previše stvari. Ne znam kako konta da jedu kod kuće, je l' konta da će neko drugi nešto u kući uraditi, ako bude imala dijete - koliko će mu se posvetiti? Ima tu dosta stvari. Ovo što je napisala je donekle okej za ovako mladu osobu koja recimo studira i ima dosta slobodnog vremena, ali ne baš za nekoga ko radi minimalno 8 sati dnevno.Tomahawk11 wrote: A naravno da se treba i ima vremena za kafu sa drustvom, otici na basket/fudbalski termin i sl.
Da se razumijemo, onaj ko ima dijete, tesko da ce pohvatati sve sto ima na umu, kurseve, fitnes, volontiranje, kafe, shoping (dobro, ovo je cesto i obaveza
Naravno da nije ista prica tinejdzersko doba, momkovanje/djevovanje i situacija braka. Potenciranje neke prevelike nezavisnosti u braku pokazuje da tu brak i nije potreban. Ako cu/ces sve raditi bez da te briga sta radi onaj drugi i da bezkompromisno stavljas svoje zelje/potrebe na prvo mjesto, to bi znacilo da si dovoljan sam sebi. U tom slucaju se mozes zadovoljiti i nekom vezom bez obaveza.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#161 Re: Pitanje za djevojke
Bold je kljucan....ne trebaKlitemnestraaa wrote:Ne znam zasto sam ispala narcisoidna, treba mi momak biti prvi na listi s 22 godine?![]()
Lagano, uzivaj u zivotu. U pitanju je nesporazum, nije isti pogled nas djuturuma sa 30+ od kojih je vecina u braku i tebe koja imas jos fore do toga.
- Capajebo
#162 Re: Pitanje za djevojke
Jebse ti Tomahawk, ispadoh i ja djuturum...
Prekuha mi se grah jeb'o temu
-
maida95
#163 Re: Pitanje za djevojke
tebi je vakatCapajebo wrote:Jebse ti Tomahawk, ispadoh i ja djuturum...
- Capajebo
#164 Re: Pitanje za djevojke
Ni je'ne!maida95 wrote:tebi je vakatCapajebo wrote:Jebse ti Tomahawk, ispadoh i ja djuturum...
Prekuha mi se grah jeb'o temu![]()
![]()
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#165 Re: Pitanje za djevojke
Malo sam sarkastican, sta se odmah palisCapajebo wrote:Jebse ti Tomahawk, ispadoh i ja djuturum...
Kakav ba djuturum, ne dam pardona nikakvom 20-godisnjaku
Nego ja to da docaram djevojci
-
samo pozitiva
-
Klitemnestraaa
#167 Re: Pitanje za djevojke
Svejedno, nije rijetko da cujem da zene mladje od 25. podrede sve partneru i vezi pa nemaju ni drustvo ni hobija, ma nista. Muskarci naravno mnoogooo rjedje.
Ili kad rode djecu sve djeci podrede, koliko god da imas obaveza da ne mozes reci partneru da pricuva dijete na sat vremena da zena ode sama prosetati ni to ne kontam.
Cini se, nikad se ja necu udati s ovakvim razmisljanjem.
Meni su Svabice inace uzor, sa 16 djecu posalju iz kuce da se osamostale i uzivaju zene, putuju po svijetu. U Spaniji sam vise starijih Svabica srela, nego mladih Balkanaca.
Ili kad rode djecu sve djeci podrede, koliko god da imas obaveza da ne mozes reci partneru da pricuva dijete na sat vremena da zena ode sama prosetati ni to ne kontam.
Cini se, nikad se ja necu udati s ovakvim razmisljanjem.
- Euridika
- Globalna šefica
#168 Re: Pitanje za djevojke
Gluho bilo, pu-pu, ja sam bila na obje ove teme...
Dobro, ja sam svakako đuturumka sa 30+ godina, u braku i s nešto puno djece...
Da podržim Elunu i Tomu, vidi se zrelije razmišljanje. Klitemnestrino je isto OK u njenim godinama, sigurno će drukčije razmišljati za 10 i više godina.
-
ovo_mi_je_nick
#169 Re: RE: Re: Pitanje za djevojke
eluna wrote:Tako se ne stvara porodica I dom .... (Klitemnestraaa wrote:Sta ce mi u zivotu muskarac koji samo sjedi u kuci? Pa valjda oboje moramo imati vremena za sebe, ako smo non stop skupa ne znam kako da si ne dosadimo.I onda pukne tikva i ubit se zbog veze jer je veza ljudima sve sta ih raduje u zivotu.
Kad sam bila u vezi vidimo se 3-4X sedmicno na par sati i to je to, necu ja ostaviti kurseve stranih jezika, fitnes, volontiranje, najbolju frendicu zbog momka, a ne mogu sve ovo uskladiti i da svaki dan se vidjam s njim.![]()
)
Sent from my V7A using Tapatalk
-
Klitemnestraaa
#170 Re: Pitanje za djevojke
Zato ja trebam otpisati drustvo zbog momka?
- madridist
#171 Re: Pitanje za djevojke
A ybg ,kad nadjes pravog u stvari ako ga nadjes onda ces vidjeti koliko naivno je bilo ovo sa cime nas smaras zadnjih 20 sati 
- oldtajmer
#172 Re: Pitanje za djevojke
ovo je sasvim normalno razmisljanje za tvoje godine i slazem se sa njim,ja sam isto tako razmisljao u tvojim godinama i zivio kao u onoj pjesmi crvene jabuke "vjetar se vezat ne moze"Klitemnestraaa wrote:De mi objasnite sta radite s partnerom vi sto po cijeli dan svaki dan provodite skupa? Kako imate o cemu pricati? Kako vam nije zao vremena, za to vrijeme mozete putovati, nauciti strani jezik, jos novih ljudi upoznati, novih knjiga procitati?
Meni je 22. i imam vrsnjakinja od jutra do sutra s momkom, niti imaju drustvo, niti hobija, da ih momak ostavi zivot bi im praznina bila.
-
Kataklinger
#173 Re: Pitanje za djevojke
Pitanje za oba spola. Da li biste se upustili u vezu s osobom koja oduvijek u startu ima negativan stav prema mogucnosti da veza moze uspjeti, da ce to nesto kliknuti i slicno? Tj kad ta osoba oduvijek vaga, ima neku dozu rezervisanosti. A to pouzdano znate sto iz price te osobe to iz price blizeg drustva te osobe
- Capajebo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#175 Re: Pitanje za djevojke
ako mi ispunjava sve želje, more.