Realnost Velike Albanije

Post Reply
Stjui

#151 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Stjui »

_BataZiv_0809 wrote:
Izvlacenje iz konteksta je odlika zlonamjernih ljudi.

I ja sam skupa sa svojom porodicom prosao 90-te, tako da majke ti, popusti me.
ja stvarno ne znam šta se ovdje ima izvlačiti iz konteksta,g.bata?evo komentar opet zajedno sa smajlijem:
_BataZiv_0809 wrote: Da, ali u tom potkusurivanju ce ponovo nahebati merhametlije :D
Walther

#152 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
Walther wrote:
Kao sto se Srbija nije sjetila petljati u BIH. Koja j. demogogija i patetika. Razjebes citavu drzavu (YU). Izvrsis agresiju na vise exYU naroda (Slovence, Hrvate, Bosnjake i Albance) i na kraju moralisanje u "zivotu" in "prijateljima".

Ono, kad je obraz djon :-)
Zato pazite sta prizivate, ova prica je poucna :wink:
Da, trebala bi biti za Srbiju. Koliko vidim, nije. Al no frx, sve ce braca Albanci naplatiti :wink:
gospodja profiterka

#153 Re: Realnost Velike Albanije

Post by gospodja profiterka »

155_mm wrote:
gospodja profiterka wrote:
155_mm wrote:realnost velike albanije je veoma mala do nikakva. naivno je vjerovati da ce ostali na balkanu glediti ko telad dok albanci prekrajaju granice. od grcke do italije svi osim BiH imaju pretenzije na tudje teritorije. jebote cak i makedonci bacili okice na neke dijelove grcke. ono sto je zalosno u ovom svemu je da ce kad tad doci do prekrajanja granica na balkanu. stvarno mi je zao te generacije balkanaca.
Jedino prekrajanje granica na Balkanu koje će Zapad dopustiti (i poticati) jeste prekrajanje na etničkom principu. Naravno, to se ne odnosi na Srbe dok ne pristupe zapadnim savezima. Kad pristupe, odnosit će se.
dok postoje ti zapadni savezi (EU i NATO) prekrajanja granica nece ni biti. kad ti savezi propadnu e onda nastaje maskenbal.
druga mogucnost za promjene granica na balkanu je ako rusija na osnovu pravoslavlja i panslavenstva na svoju stranu uspije privuci grcku i bugarsku. ali i to je malo vjerovatno. znaci kome ne odgovaraju ove trenutne granice morat ce se malo strpiti da nacionalizam u europi jos ojaca i ugusi ideju o jedinstvenoj europi. i onda kad je bal nek je maskenbal.
Netačno. Zapad vidi Balkan kao nedovršeno stanje i kani povući nove granice. U tome ga sprečava srpska naklonost Rusiji. S Albancima nemaju taj problem i omogućit će im da stvore državu koja će obuhvatiti sve veće zajednice Albanaca u blizini sadašnjih granica Albanije. Tu nema dileme. Ukoliko Srbi promijene mišljenje i okrenu se zapadu, dobit će ostatak Crne Gore (bez albanskog teritorija), ostatak Makedonije (bez albanskog teritorija) i Republiku Srpsku.
Imajući u vidu da će Srbi ostati rusofilni, to se neće desiti, pa će Albanci uzeti svoje, a ostatak Makedonije će uzeti Bugari. Zasad je to na ledu jer se zapad još uvijek nada da će Srbi promijeniti mišljenje. U interesu Bošnjaka je da Srbi nikada ne promijene mišljenje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#154 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

Stjui wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Izvlacenje iz konteksta je odlika zlonamjernih ljudi.

I ja sam skupa sa svojom porodicom prosao 90-te, tako da majke ti, popusti me.
ja stvarno ne znam šta se ovdje ima izvlačiti iz konteksta,g.bata?evo komentar opet zajedno sa smajlijem:
_BataZiv_0809 wrote: Da, ali u tom potkusurivanju ce ponovo nahebati merhametlije :D
Smajli se nije odnosio na sadrzaj mog posta, nego na mentolsku logiku onoga kome sam replicirao.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#155 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

Walther wrote:
Da, trebala bi biti za Srbiju. Koliko vidim, nije. Al no frx, sve ce braca Albanci naplatiti :wink:
Mene samo interesuje da se u mojoj avliji ne zakuha. A kad krenu prisilne naplate za jedim stolom u kafani, ni ostali gosti ne sjede mirno ;-)
Stjui

#156 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Stjui »

_BataZiv_0809 wrote: Smajli se nije odnosio na sadrzaj mog posta, nego na mentolsku logiku onoga kome sam replicirao.
jah...treba vas biti stid,g.bata.
Walther

#157 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
Walther wrote:
Mene samo interesuje da se u mojoj avliji ne zakuha. A kad krenu prisilne naplate za jedim stolom u kafani, ni ostali gosti ne sjede mirno ;-)
Tako je i Alija razmisljao dok su Srbi u HR orgijali... Pa bas dobro zavrsila stvar, zar ne? Svijet nije avlija i sto manje problema ima Srbija vise vremena ima za zabavljanje po tudjima avlijama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#158 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

Stjui wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Smajli se nije odnosio na sadrzaj mog posta, nego na mentolsku logiku onoga kome sam replicirao.
Omaklo mi se, pice me dotuklo :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#159 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

Walther wrote:
Tako je i Alija razmisljao dok su Srbi u HR orgijali... Pa bas dobro zavrsila stvar, zar ne? Svijet nije avlija i sto manje problema ima Srbija vise vremena ima za zabavljanje po tudjima avlijama.
Pa bas je suprotno razmisljao." To nije nas rat".

Isto kao i vi ovdje. Nek braca Albanci otimaju drugim drzavama teritorije, to se nas ne tice. Aham. :lol:
Walther

#160 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
Stjui wrote:
Omaklo mi se, pice me dotuklo :lol:
zabavno... :roll:

kako malo treba da salonac izadje na cisto
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#161 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

Walther wrote: zabavno... :roll:

kako malo treba da salonac izadje na cisto
Eki to, salonac :D
Walther

#162 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
Walther wrote:
Pa bas je suprotno razmisljao." To nije nas rat".

Isto kao i vi ovdje. Nek braca Albanci otimaju drugim drzavama teritorije, to se nas ne tice. Aham. :lol:
Da, kao da on nema veze sa tim. Da odnos Srba i Hrvata nema veze sa BiH. Kao sto neki kontaju da odnos Srba i Albanaca nema veze sa BiH. Kontas?
Ili da nacrtam? Neka Albanci *otimaju* zemlju onome koje je otimao zadnjih XX godina. Kad vec nisu osudjeni zbog genocida, nisu platili ratnu odstetu.... Karma, jebiga.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#163 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

Walther wrote:
Da, kao da on nema veze sa tim. Da odnos SRba i Hrvata nema veze sa BiH. Kao sto sad kontaju da odnos Srba i Albanaca nema veze sa BiH. Kontas?
Ili da nacrtam? Neka Albanci otimaju zemlji onome koje je otimao zadnjih XX godina. Kad vec nisu osudjeni zbog genocida, nisu platili ratnu odstetu.... Karma, jebiga.
O tome i ja sve vrijeme pricam. Budu li Albanci ovima naplacivali aferime, moze to i nas dokacit :roll:
Walther

#164 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
Walther wrote:
Da, kao da on nema veze sa tim. Da odnos SRba i Hrvata nema veze sa BiH. Kao sto sad kontaju da odnos Srba i Albanaca nema veze sa BiH. Kontas?
Ili da nacrtam? Neka Albanci otimaju zemlji onome koje je otimao zadnjih XX godina. Kad vec nisu osudjeni zbog genocida, nisu platili ratnu odstetu.... Karma, jebiga.
O tome i ja sve vrijeme pricam. Budu li Albanci ovima naplacivali aferime, moze to i nas dokacit :roll:
Vas hoce, nas nece :wink:
Stjui

#165 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Stjui »

_BataZiv_0809 wrote: Omaklo mi se, pice me dotuklo :lol:
to bi bila olakotna okolnost u ovom slučaju,g.bata.ali,znam ja gdje vi naginjete otkada ste si uzeli za forumski nick ime četnika i glumca u pokušaju,te si stavili i njegovu sliku za forumski avatar.
Last edited by Stjui on 18/04/2015 23:07, edited 1 time in total.
Martinez_

#166 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Martinez_ »

Danguba wrote:Realno je da Albanija nema pretenzije prema nikome pa ni prema Srbiji. Svjesni su da im to niko ne bi oprostio a ovo sto radi Rama ima ''svoje zato''.
Onaj ko ne vidi zasto to Rama radi, morat ce se koprcati zajedno sa Vucicem, Nikolicem, Dodikom...i tu mu nema pomoci. :izet:

Haag -> Seselj -> Rama su dio iste ekipe koja pravi malo ''igranku''...ali neprocjenljivo je gledati demarse, proteste note kukumakanje. :D

Da razumeš igranku shvatio bi valjda da je srpskim nacionalistima i svima koji stoje iza njih itekako stalo da dođe do ujedinjenja Kosova i Albanije, i da Ramine izjave dočekuju sa pritajenim zadovoljstvom.

Velika Albanija znači dve stvari:

1) ponovno ujedinjavanje balkanskih pravoslavaca

2) gubitak američkog savezništva za Albance.

Tako da se Raminih izjava najviše plaše Crnogorci i Makedonci. Bošnjake to takođe ne bi trebalo da raduje šta više.

Velika Albanija znači povratak u verski sukob na Balkanu, nazadovanje od par stotina godina
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#167 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

Walther wrote: Vas hoce, nas nece :wink:
Ko ste to vi, a ko mi?
Walther

#168 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
Walther wrote: Vas hoce, nas nece :wink:
Ko ste to vi, a ko mi?
znamo se :wink:
Danguba

#169 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Danguba »

Martinez_ wrote:

Da razumeš igranku shvatio bi valjda da je srpskim nacionalistima i svima koji stoje iza njih itekako stalo da dođe do ujedinjenja Kosova i Albanije, i da Ramine izjave dočekuju sa pritajenim zadovoljstvom.

Velika Albanija znači dve stvari:

1) ponovno ujedinjavanje balkanskih pravoslavaca

2) gubitak američkog savezništva za Albance.

Tako da se Raminih izjava najviše plaše Crnogorci i Makedonci. Bošnjake to takođe ne bi trebalo da raduje šta više.

Velika Albanija znači povratak u verski sukob na Balkanu, nazadovanje od par stotina godina
Bosnjaci vec nocima ne spavaju. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#170 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

Stjui wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Omaklo mi se, pice me dotuklo :lol:
to bi bila olakotna okolnost u ovom slučaju,g.bata.ali,znam ja gdje vi naginjete otkada ste si uzeli za forumski nick ime četnika i glumca u pokušaju,te si stavili i njegovu sliku za forumski avatar.
Dosadan si sa tim. Sto je najveci fazon pricali smo o tome na jednoj temi u prijateljskom maniru, makar je sa moje strane bio prijateljski. Cetnik i glumac u pokusaju :D

Sta bih sad ja trebao reci, da ste vi zlobna beba kojoj je namjera unistiti svijet :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#171 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

Walther wrote: znamo se :wink:
Osjetim zadah fasizma vec dugo :roll:
Walther

#172 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
Walther wrote: znamo se :wink:
Osjetim zadah fasizma vec dugo :roll:
predugo si u salonu...
Martinez_

#173 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Martinez_ »

JThomas wrote:i vi stvarno mislite da vas šipt...albanci vole, poštuju ili šta? zato što ste muslimani? pa njima je vjera zadnja rupa na svirali...

Nekad bilo sad se spominjalo. Albanci su sve veći vernici, beleže se i sporadične pojave verskog ekstremizma i odlazaka u Siriju. Njihov najveći saveznik je sve manje Amerika a sve više Erdoganova Turska. Kako budu pristizala sredstva sa istoka i društvo će se ozbiljno menjati.
155_mm

#174 Re: Realnost Velike Albanije

Post by 155_mm »

gospodja profiterka wrote:Netačno. Zapad vidi Balkan kao nedovršeno stanje i kani povući nove granice. U tome ga sprečava srpska naklonost Rusiji. S Albancima nemaju taj problem i omogućit će im da stvore državu koja će obuhvatiti sve veće zajednice Albanaca u blizini sadašnjih granica Albanije. Tu nema dileme. Ukoliko Srbi promijene mišljenje i okrenu se zapadu, dobit će ostatak Crne Gore (bez albanskog teritorija), ostatak Makedonije (bez albanskog teritorija) i Republiku Srpsku.
Imajući u vidu da će Srbi ostati rusofilni, to se neće desiti, pa će Albanci uzeti svoje, a ostatak Makedonije će uzeti Bugari. Zasad je to na ledu jer se zapad još uvijek nada da će Srbi promijeniti mišljenje. U interesu Bošnjaka je da Srbi nikada ne promijene mišljenje.
od koga dobit? djeda mraza? bozic bate?
znaci dok se srbima dijeli sakom i kapom rumuni i vlasi u timockoj krajini, madjari na sjeveru vojvodine mogu da sisaju veslo.
eh kako bi se orban obradovao da se pocnu mijenjati granice srbije. ima i on tu nekih svojih ideja. onda i njemci u juznom tirolu upitaju a sto moogu srbi a mi ne mozemo pa onda katalonci pa skoti ponovo i ima toga jos za nabrajati. i njima svima se onda kaze "srbi mogu jer su oni nebeski narod a vi ostali odjebite".
hahaah hahaha hahahah hahahah hahahah.
gospodja profiterka

#175 Re: Realnost Velike Albanije

Post by gospodja profiterka »

155_mm wrote:
gospodja profiterka wrote:Netačno. Zapad vidi Balkan kao nedovršeno stanje i kani povući nove granice. U tome ga sprečava srpska naklonost Rusiji. S Albancima nemaju taj problem i omogućit će im da stvore državu koja će obuhvatiti sve veće zajednice Albanaca u blizini sadašnjih granica Albanije. Tu nema dileme. Ukoliko Srbi promijene mišljenje i okrenu se zapadu, dobit će ostatak Crne Gore (bez albanskog teritorija), ostatak Makedonije (bez albanskog teritorija) i Republiku Srpsku.
od koga dobit? djeda mraza? bozic bate?
znaci dok se srbima dijeli sakom i kapom rumuni i vlasi u timockoj krajini, madjari na sjeveru vojvodine mogu da sisaju veslo.
eh kako bi se orban obradovao da se pocnu mijenjati granice srbije. ima i on tu nekih svojih ideja. onda i njemci u juznom tirolu upitaju a sto moogu srbi a mi ne mozemo pa onda katalonci pa skoti ponovo i ima toga jos za nabrajati. i njima svima se onda kaze "srbi mogu jer su oni nebeski narod a vi ostali odjebite".
hahaah hahaha hahahah hahahah hahahah.
Koga briga za želje i ideje malih naroda?
Svašta...
Post Reply