Reuf Bajrović - All About

Post Reply
JThomas

#151 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JThomas »

Lakat Jebić wrote:ja imam jedno pitanje, mozda je vec bilo govora o tome, al da ne listam sve. po mogucnosti pravnik da me podsjeti. kako moze ministarstvo bit vlasnik? zar nije federacija pravno lice, odnosno otkud ministarstvu status pravnog lica? mozda se ne sjecam, podavno se to ucilo na faksu :D
ne može.
The 51st State

#152 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by The 51st State »

StupskaBitanga wrote:Ključno pitanje za Reufa
Siguran sam da je među nama
Možemo li dobiti elektroprivredu FBiH sačinjenu od koncerna epbih i EPhzhb?
Koja je uopste svrha postojanja 2 EP sa istom vlasničkom strukturom u ovakvim tržišnim uslovima
jedino smisleno, ali bilo bi opet kmecanje i majorizacija.
ultima_palabra

#153 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by ultima_palabra »

Prpa.ba wrote:Ministru industrije u 20 dana ministrovanja jedini "potez" to sto su Platformaski foteljasi navodno sklonili par zastava iz jednog ureda, dobri Bosnjani u ekstazi. Uvijek je raja znala odrediti prioritete kako treba i adekvatno valorizirati rad zvanicnika.

:lol:
Oduvijek smo više voljeli igre od hljeba.
ultima_palabra

#154 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by ultima_palabra »

Haris.ba wrote:Nije isto vlasnistvo i upravljanje ucescem u drzavnom kapitalu.
Eno, ima cak i jedan proces na Opcinskom sudu koji je zacet upravo tim neznanjem u Vladi FBiH.
Tanka je linija do krivicnog djela zloupotreba polozaja.
A neki ministri i u prosloj vladi su isto tako postupali, pa sad imaju problema.
E to je meni materijalna greska.

Krivo mi sto sam ista napisao. Mislio sam bice normalna rasprava. A ono, opet hajcanje - sahovnicom ga u vugla.
U pravu si skroz... Federacija je vlasnik, a upravljačka prava vrši preko resornog ministarstva.
VjecitiStudent

#155 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by VjecitiStudent »

The 51st State wrote:
StupskaBitanga wrote:Ključno pitanje za Reufa
Siguran sam da je među nama
Možemo li dobiti elektroprivredu FBiH sačinjenu od koncerna epbih i EPhzhb?
Koja je uopste svrha postojanja 2 EP sa istom vlasničkom strukturom u ovakvim tržišnim uslovima
jedino smisleno, ali bilo bi opet kmecanje i majorizacija.
Nikad implementirani Aneks 6. Daytona, o javnim korporacijama na nivou BiH.
http://www.ohr.int/dpa/default.asp?content_id=377

Ali, nikad ništa od ovoga, niti jedna strana nikad nije bila zapela da se implementira bilo šta od ovoga, što bi po efektima imalo dalekosežne pozitivne promjene po cijelu državu.
Niko ne želi tuđi utjecaj u svojoj, debelo zapišanoj teritoriji, od "patriota" pa nadalje.
madner

#156 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by madner »

Problem je sto SDA i HDZ imaju isti pogled na situaciju.

Sto se tice ujedinjena EP, to je jedno vrijeme bio hrvatski san. Sifra: Aluminium. :D
MuaDib

#157 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by MuaDib »

Reuf Bajrović ovim potezom želi vratiti pravila gazde tj. federalane vlade u kompanije koje nažalost druga dva partnera u vlasti, isključivo gledaju kao stranačko-ratni plijen. Ovaj spin sa uklanjanjem zastave "hrvatskog naroda" - eufemizam za zastavu bivše Herceg-Bosne, samo je jeftini pokušaj dodavanja antihrvatske note DF-u i pozicioniranja HDZ spram kompanija na koje po nekom svom nepisanom pravilu kao polaže pravo. Reuf Bajrović je svojim odgovorom pokazao da neće ulaziti u tu nacionalističku žabokrečinu, te očekujem da nastavi i želim mu puno uspjeha da provede depolitizaciju još uvjek uspješnih dijelova industrijskog i energetskog sektora. A svi koji ismijavaju ovakve poteze i prizivaju njihov propast, nek se pripreme za veće poreze, jer nelegalne smjene Nikšićeve, Mujezinovićeve, Brankovićeve i kantonalnih vlada stvorile su Federaciji ogroman unutrašnji dug, po osnovu tužbi za nelegalne smjene.
maher

#158 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by maher »

mislim da je ministar pogrijesio ako je prilikom posjete ephzhb preskocio nadzorni odbor i razgovarao direktno sa direktorom ... jer je nadzorni odbor veza kompanije i ministarstva ... i morao sa njima razgovarati ...
takodjer, ako bude ovako nasjedao na provokacije i licno komentarisao izjave, nece daleko dogurati ... pogotovo reci clanu predsjednistva da laze ... ipak bi trebalo da postoji neko postovanje, makar funkcije i ministarske i predsjednistva ... zbog ovakvih stvari je bitan kvalitetan savjetnik ili portparol ...
ocigledno je da ce trebati vremena da se premijer odvikne od toga da nije vise direktor fabrike, a ministar od toga da je predizborna kampanja zavrsena ...
razocaravajuce su izjave koje dolaze iz df kako zakonitost pocinje sa njima, vecina firmi radi po zakonu, no i direktori su izabrani po zakonu i generaliziranje nema smisla ... ako je negdje prekrsen zakon neka to kazu i pokrenu postupak ...
pozdravljam nastojanja da se o imenovanjima ne odlucuje iskljucivo u strankama, samo takodjer ne vidim postivanje zakona u dogovoru dvije stranke da nema smjena direktora i no ... po kojem zakonu legalni nadzorni odbor ne moze smijeniti bilo kojeg direktora koji ima lose rezultate poslovanja, nesavjesno posluje, ili mozda napusta firmu ...
Last edited by maher on 20/04/2015 12:24, edited 1 time in total.
York Light 100`s

#159 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by York Light 100`s »

ultima_palabra wrote:
Prpa.ba wrote:Ministru industrije u 20 dana ministrovanja jedini "potez" to sto su Platformaski foteljasi navodno sklonili par zastava iz jednog ureda, dobri Bosnjani u ekstazi. Uvijek je raja znala odrediti prioritete kako treba i adekvatno valorizirati rad zvanicnika.

:lol:
Oduvijek smo više voljeli igre od hljeba.
Uzimajući u obzir da mnogima u tom mistu nije smita lopovluk jer su im obezbjedili ono najvažnije a to je šahovnica na svakom koraku smatram da nema ništa loše u tome da u župama i općinama gdi je bija uvik parola kruha i igara i dobri Bošnjanin ponekad pada u ekstazu.
Don't hate the player hate the game 8)
Banksy

#160 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Banksy »

MuaDib wrote:
Ovaj spin sa uklanjanjem zastave "hrvatskog naroda" - eufemizam za zastavu bivše Herceg-Bosne, samo je jeftini pokušaj dodavanja antihrvatske note DF-u
Istina.

SULJAGIĆ O UKLANJANJU HRVATSKOG ZNAKOVLJA IZ EPHZHB: Reufe, ljubomoran sam!

Image
StupskaBitanga

#161 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by StupskaBitanga »

umjesto trakavice oko zastava Reufu dolaze prava pitanja na dnevni red
Danas
Unis tools
Sutra i uskoro: Hidrogradnja, Zrak, Pretis nastavi niz
eroslav

#162 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by eroslav »

155_mm wrote:
eroslav wrote: prvo bijelo polje na šahovnici je relikt ustaškog režima...sve ostalo je glupost u oku posmatrača :wink:
a što se tiče reufa...samo lakopo, jako brzo će lik biti manji od makova zrna...zipa šta ti rekoh

:D
eve ga jos jedan superiorni predstavnik vise rase u BiH. momcic pravo nabrijan. problem je sto se sa tih visina izgelda ne vidi da onaj u cijim rukama je sudbina aluminja moze po mostaru da skida sta hoce, koga hoce i gdje hoce.
možda u nekom tvom paralelnom svemiru, stanje na terenu je dijametralno suprotno napisanom..
dakle, niti je benevrek vlasnik poduzeća niti njegovo resorno ministarstvo već isključivo federacija bih a taj mediokritet je samo JEDAN OD članova federalne vlade...vidjet ćemo do kada, kako i šta će se konkretno dešavati u narednim danima..mjesecima
krah sadašnje vlade je neminovan..i prije nego što se mislilo
155_mm

#163 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by 155_mm »

eroslav wrote:
možda u nekom tvom paralelnom svemiru, stanje na terenu je dijametralno suprotno napisanom..
dakle, niti je benevrek vlasnik poduzeća niti njegovo resorno ministarstvo već isključivo federacija bih a taj mediokritet je samo JEDAN OD članova federalne vlade...vidjet ćemo do kada, kako i šta će se konkretno dešavati u narednim danima..mjesecima
krah sadašnje vlade je neminovan..i prije nego što se mislilo
eroslave bre kasnis sa odgovorom. dosli smo do novih saznanja. u slucaju sahovnica se radi o cisto unutrasnjo-hrvatskom problemu borbe za fotelje. u kojoj se HDZ na celu sa covicem ne libi koristiti gebelsove metode.

bez obzira na novi rasplet slucaja sahovnica ostaje cunjenica da i aluminij i elektroprivreda vise trebaju reufa nego reuf njih. to tvrdim na osnovu sranja u kojem se nalaze te obadvije firme u koji ih je odveo HDZ. ti tvrdis da je stanje potpuno diametralno. na osnovu cega to tvrdis?
eroslav

#164 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by eroslav »

155_mm wrote: eroslave bre kasnis sa odgovorom. dosli smo do novih saznanja. u slucaju sahovnica se radi o cisto unutrasnjo-hrvatskom problemu borbe za fotelje. u kojoj se HDZ na celu sa covicem ne libi koristiti gebelsove metode.
Pa hebga, netko mora i da radi a ne samo da sere kvake po portalu..
Nego koliko mi je poznato, do sada je Bakir H.bio neprikosnoven u toj gebelskoj retorici..sad je kocka prebačena na čovketa? :-) :D
155_mm wrote:bez obzira na novi rasplet slucaja sahovnica ostaje cunjenica da i aluminij i elektroprivreda vise trebaju reufa nego reuf njih. to tvrdim na osnovu sranja u kojem se nalaze te obadvije firme u koji ih je odveo HDZ. ti tvrdis da je stanje potpuno diametralno. na osnovu cega to tvrdis?
Žali bože državu/entitet/industriji ako taj segment ovisi o liliputancu kojem je domena eu integracije i ljudska prava koja krši na svakom koraku...kakav će tek biti u nuklearnoj fizici, pardon, resoru kojeg s glave ne poznaje?

@demagoga i mamlaza imamo za izvoza, očekujem dodatno srozavanje (privatiziranje) resursa pod krinkom borbe za pm..
a što se tiče adezea, koliko znam....lijanović&crna legija je gospodarila zadnje 4 godine i shebala sva društva koja je imala pod svojom palicom...i sve zahvaljujući platformaškoj bagri koja je istima dozvolila proklizavanje i zajebavanje....gamad i jedni/drugi a bome i treći kao i svi sateliti koji titraju iza njih
;)
Last edited by eroslav on 20/04/2015 13:52, edited 1 time in total.
Lakat Jebić

#165 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Lakat Jebić »

JThomas wrote:
Lakat Jebić wrote:ja imam jedno pitanje, mozda je vec bilo govora o tome, al da ne listam sve. po mogucnosti pravnik da me podsjeti. kako moze ministarstvo bit vlasnik? zar nije federacija pravno lice, odnosno otkud ministarstvu status pravnog lica? mozda se ne sjecam, podavno se to ucilo na faksu :D
ne može.
Znaci nije do mene nego do reufa? :mrgreen:
155_mm

#166 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by 155_mm »

eroslave hajde sta kukas da moras radit a ja ne. radi onaj ko mora i kome treba a ne ko je vrijedan.

ma nista covicu nije novo prebaceno u dvoriste. koliko je u stanju slagati vidjeli smo prilikom uspostave zadnje vlasti. kad odjednom data rijec jaca od notarskog pecata ne vrijedi nista. novo je da su metode jebavanja vlastitog naroda u mozak slicne gebelsovim.
Banksy

#167 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Banksy »

155_mm wrote:
koliko je u stanju slagati vidjeli smo prilikom uspostave zadnje vlasti.
DF o laganju ... ? Zaista ...
155_mm

#168 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by 155_mm »

Banksy wrote:
155_mm wrote:
ja govorim o covicu certifikatoru iz mostara. i o slucaju date rijeci svom haveru iz laktasa preCedniku vecne srpske.
a ti?
Banksy

#169 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Banksy »

155_mm wrote:
Banksy wrote:
155_mm wrote:
ja govorim o covicu certifikatoru iz mostara. i o slucaju date rijeci svom haveru iz laktasa preCedniku vecne srpske.
a ti?
O laganju ... Nekako je to nezgodno na DF temi ...
155_mm

#170 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by 155_mm »

Banksy wrote: O laganju ... Nekako je to nezgodno na DF temi ...
to stvarno ne znam. nisam ucesnik na temi o DF ovdje komentarisemo slucaj "sahovnica". a u raspravi o reufu ucestvujem jer je igrom slucaja namjenska industrija u njegovom resoru. a to je ono sto mene interesuje. a ne jebeni aluminij i elektroprivreda i ovaj stranacki cirkus. i moram priznati da sam iskreno razocaran reufovim radom do sada. nadam se da ce uskoro na ovoj temi biti vise rasprave o njegovom radu u vezi namjenske a manje ovog sranja oko borbi za fotelje unutar jednog naroda.
eto ja toliko za sad.
It_is_a_Leclerc

#171 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by It_is_a_Leclerc »

Bajrović danas primio radnike UNIS-a u štrajku. Razgovarali. Ne mogu ništa bez Novalića koji je je u Americi. Čekat će ga da se vrati i nastaviti razgovore. Radnici pohvalili ministra. Prije toga na sastanku sa predstavnicima Razvojne banke Njemačke razgovarano u ulaganjima u energetski sektor, pogotovo u potencijale obnovljivih i hidro resursa.

To je ono što sam ovako pokupio u toku dana. :)

Ali ne... Ne bi Bošnjo bio Bošnjo da nekad nekog i pohvali kad nešto uradi... Bitno je samo pljuvati, pljuvati...
Agron P

#172 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Agron P »

Bajrovic treba staviti onog krkana Suljagica pod kontrolu, svojim neodmjerenim izjavama i tvitovima van zdrave pameti nanosi veliku stetu svima nama. Kreten je dopustio da ga isprovocira fasista Susnjar koji je potpuno nerelevantan lik u ovoj zemlji.
Lokman

#173 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Lokman »

Hidroelektrane iz proizvodnoga sistema Elektroprivrede HZHB u periodu januar - mart 2015. godine proizvele su 758,07 GWh električne energije što je za 16,45 posto više od planiranih 651 GWh za navedeno tromjesečno razdoblje.
Gledano finansijski, JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar u prva tri mjeseca tekuće godine ostvarila je finansijsku dobit od 39.964 368,00 KM.
Ovakvom pozitivnom rezultatu pridonijele su relativno povoljne hidrološke prilike, održavanje visoke pogonske spremnosti hidroelektrana iz proizvodnoga sistema preduzeća, racionalno upravljanje te smanjenje troškova na svim stavkama gdje je moguće.
Treba istaći kako su svi parametri likvidnosti pozitivni, te da ovo preduzeće uredno izmiruje sve svoje obveze, posebice prema društvenoj zajednici, dobavljačima i uposlenicima Društva.
Uprava Društva će i nadalje poduzimati sve što joj je na raspolaganju kako bi se ovakav trend poslovanja i nastavio, saopćeno je iz EP HZHB.
EP HZHB je najbolja kompanija koju ima Federacija. Ona ima 100% proizvodnju iz OIE što je čini top energetskom kompanijom, možda još jedino norveška elektroprivreda ima sličnu poziciju. Reuf Bajrović je načinio pogrešan korak jer umjesto da otvori priču o kriminalu i korupciji koji su eskalirali za vrijeme mandata Nermina Nikšića, on zauzima pogrešan stav opstrukcije smjena Lagumdžijinih kriminalaca. Kakav je to glup stav da će princip imenovanja stručnih ljudi na čelima javnih preduzeća braniti tako što će ostaviti do kraja mandata Lagumdžijine hohštaplere, koji su upravo političkom i nepotističkom linijom došli na čelo tih istih preduzeća. :-)
Agron P

#174 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Agron P »

Kadrovsku politiku prethodne vlade su vodili Lagumdzija, Damir Hadzic i Bakir Alispahic. DF insistira na trenutnoj garnituri direktora i uprava da bi ojacao polozaj Adila Osmanovica na predstojecem Kongresu SDA.
Lokman

#175 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Lokman »

Agron P wrote:Kadrovsku politiku prethodne vlade su vodili Lagumdzija, Damir Hadzic i Bakir Alispahic. DF insistira na trenutnoj garnituri direktora i uprava da bi ojacao polozaj Adila Osmanovica na predstojecem Kongresu SDA.
https://www.youtube.com/watch?v=MLcl7lxbtHQ

Šta se DF-a tiče Adil Osmanović i kongres SDA? Meni se čini da Komšić daje vremena SDP mafiji da se konsoliduje i sanira tragove i procese oko svoje pljačke. Ovo su djetinjaste priče oko konkursa i stručnih ljudi jer upravo Lagumdžijini hohštapleri nisu došli na pozicije na taj način, pa ne vidim nikakvu logiku u toj priči.
Post Reply