Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#151 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by O'zone »

ćiribiribela wrote:Ove sedmice ocekujem jos slicnih slucajeva po uzoru na ove, ljudi prijetili da ce se zapaliti i dobili "posao", a u drzavi 500 hiljada nezaposlenih, bar ce benzinske pumpe profitirati. :mrgreen:
:thumbup:

A i Ćesko će sevapa zaraditi da ide čiste duše na ahiret
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#152 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by japin_mutapi »

vrijeme otoplilo i odmah je počela "akcija"
ne kažem ništa za ove borce ni jesu ni nisu u pravu samo konstatujem činjenicu da je počelo

biće ovoga i sličnih stvari još više plus kada se razne interesne skupine organizuju i kontraorganizuju i krenu u nadjebavanje sa narodom i jedni sa drugima

sve u svemu biće interesantno ljeto bosansko 2015 godine
fidoremilienko

#153 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by fidoremilienko »

Stanite ljudi ko Boga vas molim. Nemojte se spaljivati benzinom, skočiće cijena benzina. :D

Kupujte LPG. :run:
don vito

#154 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by don vito »

kameni wrote:
SDA psihopata sa nikom Agron P je prispao jutros, pa u njegovom ime da kazem da je ovo krunski dokaz da dvojicu boraca instruira Fahro glavom i bradom.
Ridjobrki

#155 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Ridjobrki »

Koji sam ja tukac, dva posla radim mjesto da fino prošetam sa sisom benzina do Sarajeva...
Cherry-Cherry

#156 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Cherry-Cherry »

don vito wrote:
Cherry-Cherry wrote:
fidoremilienko wrote:Pravi problemi sa ovim RVI, šehidima i borcima su se gurnuli pod tepih. I svi su to prećutno odobrili. I sad kad nema više para, sad hoće svi da se spaljuju, ubijaju...
:thumbup: Država ih je navikla na sadaku, na pomoć, donacije, novac... A sad para nema.

To je isto kao kad djetetu daš igračku, pa mu je uzmeš.
Država ih je navikla na sigurno radno mjesto, redovnu platu, topli obrok, regres, malo posla... A sad para nema.

Imas jednom da pogadjas o kojoj kategoriji je rijec. Ako ne znas, zaviri malo kako kukaju na neminovne izmjene zakona o radu koje trazi MMF.
Oni bar svoju platu zarade. Plata je naknada za rad. To nije sadaka. Ljudi idu svaki dan na posao i dobiju platu.
trktamo

#157 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

Cherry-Cherry wrote:
fidoremilienko wrote:Pravi problemi sa ovim RVI, šehidima i borcima su se gurnuli pod tepih. I svi su to prećutno odobrili. I sad kad nema više para, sad hoće svi da se spaljuju, ubijaju...
:thumbup: Država ih je navikla na sadaku, na pomoć, donacije, novac... A sad para nema.

sad će im bit još gore, ide uskoro novi zakon koji ne poznaje kategorije invalidnosti od 10 pa do 100 već samo radno sposoban i radno nesposoban, nakon toga ostat će samo 2-3 hiljade invalida a evo šta MMF kaže o tome još 2009 godine, sad je samo dodana klauzula o 2 kategorije, sposoban/nesposoban i ćao.
Last edited by trktamo on 14/04/2015 18:07, edited 1 time in total.
fidoremilienko

#158 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by fidoremilienko »

Samo deri. DOsta je bilo nezarađenog hljeba.
fantabox

#159 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by fantabox »

ćiribiribela wrote:Ove sedmice ocekujem jos slicnih slucajeva po uzoru na ove, ljudi prijetili da ce se zapaliti i dobili "posao", a u drzavi 500 hiljada nezaposlenih, bar ce benzinske pumpe profitirati. :mrgreen:
Nemoj tako! Da se podsjetimo jedne predizborne: "...U narednih osam godina mora biti kreirano 100.000 novih radnih mjesta u Bosni i Hercegovini". A sta ako je ovo dio odnosno pocetak te kreacije?
trktamo

#160 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

fidoremilienko wrote:Samo deri. DOsta je bilo nezarađenog hljeba.
biće bolje kada se odvoje radno sposobni od nesposobnih, neće ostat 2-3 hiljade rvi u čitavoj državi i imate će duplo više penzije
don vito

#161 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by don vito »

Cherry-Cherry wrote:
don vito wrote: Država ih je navikla na sigurno radno mjesto, redovnu platu, topli obrok, regres, malo posla... A sad para nema.

Imas jednom da pogadjas o kojoj kategoriji je rijec. Ako ne znas, zaviri malo kako kukaju na neminovne izmjene zakona o radu koje trazi MMF.
Oni bar svoju platu zarade. Plata je naknada za rad. To nije sadaka. Ljudi idu svaki dan na posao i dobiju platu.
I oni hoce da zarade svoju platu. "Da idu svaki dan na posao na posao i dobiju platu". Ne mora biti direktorsko mjesto nego nesto primjereno kvalifikacijama njih i njihove djece. Rudar, portir, sofer...
Samo sto budzetlije kontaju "ko je jamio, jamio je (budzetski posao)... Zato ljude salju da obradjuju zemlju.
Ridjobrki

#162 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Ridjobrki »

Nego, đe dođe Savska ulica u Sarajevu da i ja šator razapnem... :-?
Oligarh

#163 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Oligarh »

Pripadao sam elitnoj armijskoj jedinici i ako mi vjeruješ da od raje koju znam iz svoje jedinice, svi su se nekako snašli. Nismo bili linijaši ili logistika, već smo probijali linije, branili najteže rejone kada su padali...

Bore se, rade, u velikom broju svoje vlastite poslove. Sjećam se na kraju rata smo samo nas dvojica znali engleski, a danas sam siguran da je njih 15-20 od 120 koliko nas je bilo dobro sa tim jezikom, kursevi, ovo ono. Znam i trojicu koji su na budžetu, ali i znam 5 firmi, mahom građevina, zanatlije i obrt koje moja raja drži, neki su vani i dobro im ide. Isto tako znam momke iz specijalne Bosne, mladi momci krenuli u rat, pa se poslije snašli. Jedan je čak i deminer postao, bori se na najteži mogući način, ali opstaje.

Jednom borac, uvijek borac. Ali onaj pravi.
trktamo

#164 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

fantabox wrote:
Nemoj tako! Da se podsjetimo jedne predizborne: "...U narednih osam godina mora biti kreirano 100.000 novih radnih mjesta u Bosni i Hercegovini". A sta ako je ovo dio odnosno pocetak te kreacije?
jes reko mevludin duvančić bakiru a pomoć stiže i od braće turaka, nismo svi ovce ima i koza
Cherry-Cherry

#165 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Cherry-Cherry »

don vito wrote:
Cherry-Cherry wrote:
don vito wrote: Država ih je navikla na sigurno radno mjesto, redovnu platu, topli obrok, regres, malo posla... A sad para nema.

I oni hoce da zarade svoju platu. "Da idu svaki dan na posao na posao i dobiju platu". Ne mora biti direktorsko mjesto nego nesto primjereno kvalifikacijama njih i njihove djece. Rudar, portir, sofer...
Samo sto budzetlije kontaju "ko je jamio, jamio je (budzetski posao)... Zato ljude salju da obradjuju zemlju.
Vjeruj da bi ih bar pola više voljelo sadaku, nego radno mjesto.
fidoremilienko

#166 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by fidoremilienko »

trktamo wrote:
fidoremilienko wrote:Samo deri. DOsta je bilo nezarađenog hljeba.
biće bolje kada se odvoje radno sposobni od nesposobnih, neće ostat 2-3 hiljade rvi u čitavoj državi i imate će duplo više penzije
Jedva čekam kad krene taj Zakon u primjenu. BIće ovih slučajeva još.
fidoremilienko

#167 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by fidoremilienko »

Čuj Vitte :D

oni bi posao, ali da biraju. Neće on da bude portir kod privatnika, nego da bude portir u nekoj javnoj ustanovi. Ma hajde. DemokraCija i kapitalizam, kako da ne.

Ne može na budžet. I ovo što ima previše je.
fantabox

#168 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by fantabox »

Ridjobrki wrote:Nego, đe dođe Savska ulica u Sarajevu da i ja šator razapnem... :-?
Nema Savske prije ZG, moze li kako Svetosavska pomoci? https://www.google.ba/maps/place/Svetos ... 0c73380bec Mozda nekome nazivi okolnih ulica nece odgovarati jedino. :skoljka:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#169 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Zviz »

Treba ipak imati u vidu, da dosta porodica zivi, odnosno ima doprinos u kuci na racun pomoci od rodbine koja zivi u inostranstvu. O tacnoj brojci je tesko pisati, ali negirati tu cinjenicu je isti kao reci, da rata nije bilo. Drzava je jednostavno se previse opustila po tom pitanju, jer, predostavljam, zakljucili su da ipak vecini ce neko drugi pomoci odnosno rodbina. Koliko % je porodica u BiH koji nemaju bas nikoga u blizoj pa cak i malo daljoj rodbini van BiH, kad kazem van mislim i van regiona odnosno bivsih granica Jugoslavije, je u jednu ruku dobro pitanje. Zapravo, ja nisam nikada procitao nikakvu brojku ili bolje receno kvalitetan clanak o ovom pitanju. Koliko porodica u BiH konkretno ima redovnu ili po potrebi pomoc od rodbine koja zivi u inostranstvu, a koliko porodica nema nikoga van BiH i tim su ovisni gotovo receno 100% na samu situaciju u BiH. Ipak sam tog misljenja, da porodicama koji imaju nekoga vani, bar u situacijama "ne daj boze..." mogu se na nekoga osloniti koliko toliko.
O'zone
Globalni moderator

#170 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by O'zone »

Ridjobrki wrote:Nego, đe dođe Savska ulica u Sarajevu da i ja šator razapnem... :-?
Promjenili su joj ime jer ih je previše podsječala na onaj tamni režim. Sad je Alipašina ako ćeš recimo da rprimaš pare iz Šipada a ako bi na neko konkretnije mjesto onda na Trg Bosne i Hercegovine tamo ti ništa ispod granične policije ne dolazi u opticaj.
don vito

#171 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by don vito »

fidoremilienko wrote:Čuj Vitte :D

oni bi posao, ali da biraju. Neće on da bude portir kod privatnika, nego da bude portir u nekoj javnoj ustanovi. Ma hajde. DemokraCija i kapitalizam, kako da ne.

"Ko je jamio, jamio je"
Himna budzetlija.
trktamo

#172 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

nebi oni nikad ali moraju, kao što se desilo sa civilnim žrtvama rata kada su im ukinuli primanja pa sada samo oni 100% imaju nešto, dođe red i na rvi, prva tura lete svi do 40% papa ćao, druga tura lete svi do 60% papa ćao, na kraju će ostat samo oni od 100%.

CILJANO od 60/80%

Image
Last edited by trktamo on 14/04/2015 12:29, edited 2 times in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#173 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

O'zone wrote:
Promjenili su joj ime jer ih je previše podsječala na onaj tamni režim. Sad je Alipašina ako ćeš recimo da rprimaš pare iz Šipada a ako bi na neko konkretnije mjesto onda na Trg Bosne i Hercegovine tamo ti ništa ispod granične policije ne dolazi u opticaj.
Alipašina se zvala Đure Đakovića, ne znam o čemu govoriš :roll:
Cherry-Cherry

#174 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Cherry-Cherry »

trktamo wrote:

nebi oni nikad ali moraju, kao što se desilo sa civilnim žrtvama rata kada su im ukinuli primanja pa sada samo oni 100% imaju nešto, dođe red i na rvi, prva tura lete svi do 40% papa ćao, druga tura lete svi do 60% papa ćao, na kraju će ostat samo oni od 100%.
I bilo je vrijeme da se uradi kako treba revizija RVI-a. Neko je u ratu imao upalu pluća i on je RVI 20% :-)
bogumila

#175 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by bogumila »

aposlutno mi nije jasno zasto se ovoj dvojici UOPSTE daje medijska paznja. nisu bili u legiji stranaca pa da im neko duguje pare. WTF. pendrek i kuci poslat.
Post Reply