Ostaviti brak radi druge osobe?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
walter kurtz

#151 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by walter kurtz »

hanamontanaa wrote: Slažem se donekle, monogamnost nam nije u prirodi ma koliko se neki zavaravali. Mislila sam na vjernost dok sve funkcioniše, u braku,vezi nebitno,što je dugoročno nemoguće. Kad tad dodje do zasićenja, na nekom polju :mrgreen:
:thumbup: hanna gdje si veceras :mrgreen:
mudrac2

#152 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by mudrac2 »

arslanbey wrote:[

kakve veze ima cash s tim? nekada zene pobjegnu s siromasnim ljubavnikom
u indijskoj, turskoj, brazilskoj i sl sapunici.
Sephora

#153 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Sephora »

arslanbey wrote:
Pa nisu svi muskarci kurvari,neki nisu ozenjeni a sexaju se sa udatim zenama,.uglavnom zene se vecinom zele razvesti
Pa nisu ni sve zene kurve..a ima i muskaraca takoder koji zele razvod..Necemo kriviti samo jedne..
sheilak

#154 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by sheilak »

zavisi kakav je brak. a ima muskaraca koji fakat odlijepe zbog ljubavnice.

no, ja uvijek kazem, brak nije bezazlena stvar. nije se s tim zezati. jer ne radi se tu samo o ljubavi i zaljubljenosti i romantici. brak je partnerstvo, i financije su tu uljucene (da me sad neko ne proglasi sponzorusom, nisam na to mislila, vec recimo na zajednicku kupnju nekretnina, zajednicka ulaganja u/pokretanje firme recimo, etc.) cak mi je ovo i veci razlog za nerazvod od djece. ostati u nezdravom braku, bez ljubavi, bez (obostrane) koristi (ma sto ona znacila) radi djece je kukavicki.

al radi druge osobe prekinuti to...ako se zaista radi o pravoj ljubavi, iskrenoj, onda da.
vjesticanametli

#155 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by vjesticanametli »

Edin H. wrote:
arslanbey wrote:
Cash? :wink:
kakve veze ima cash s tim? nekada zene pobjegnu s siromasnim ljubavnikom
E to ti vec ne mogu vjerovati :oops:[/quote]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jel armando otiso il nije :lol:
annoy

#156 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by annoy »

Lijepo je rekao Louis C.K. ""Divorce is always good news. I know that sounds weird, but it's true because no good marriage has ever ended in divorce. That would be sad. If two people were married and ... they just had a great thing and then they got divorced, that would be really sad. But that has happened zero times."

Šalu na stranu, ja uvijek mislim da se na braku treba raditi, pogotovo kad dođu djeca, nisam osoba koja bi odmah bježala kod prvih prepreka i problema.
Međutim ako zaista poklekneš pred nekom drugom osobom u toj mjeri da razmišljaš o ostavljanju bračnog partnera, kakav je to onda uopće brak, tj. kakav je onda uopće vaš odnos? Možda ćeš dok si u braku koji put upoznat nekog tko će probudit nešto u tebi što godinama sa stalnim partnerom više nemaš, ali to je normalno, i preko toga ćeš preć s tom mišlju, ali ako se baš u nekoga drugog suludo zaljubiš...onda nema smisla ostati u braku, ne samo zbog te nove ljubavi, nego i zbog sebe jer taj brak, kao što rekoh, očito onda nije valjao, i u braku si s pogrešnom osobom.
klixoris

#157 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by klixoris »

sheilak wrote:zavisi kakav je brak. a ima muskaraca koji fakat odlijepe zbog ljubavnice.

no, ja uvijek kazem, brak nije bezazlena stvar. nije se s tim zezati. jer ne radi se tu samo o ljubavi i zaljubljenosti i romantici. brak je partnerstvo, i financije su tu uljucene (da me sad neko ne proglasi sponzorusom, nisam na to mislila, vec recimo na zajednicku kupnju nekretnina, zajednicka ulaganja u/pokretanje firme recimo, etc.) cak mi je ovo i veci razlog za nerazvod od djece. ostati u nezdravom braku, bez ljubavi, bez (obostrane) koristi (ma sto ona znacila) radi djece je kukavicki.

al radi druge osobe prekinuti to...ako se zaista radi o pravoj ljubavi, iskrenoj, onda da.
Sponzoruso ! :razz: :D
arslanbey

#158 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arslanbey »

sheilak wrote:zavisi kakav je brak. a ima muskaraca koji fakat odlijepe zbog ljubavnice.

Cekaj,wow :D

Inace citao sam tekst gdje kazu da se 80% tih parova raskinulo prije 2 godine,znaci sjebes brak zbog te nove zene,i velika je sansa da ces u roku 2 godine i tu sjebati
arslanbey

#159 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arslanbey »

annoy wrote:Lijepo je rekao Louis C.K. ""Divorce is always good news. I know that sounds weird, but it's true because no good marriage has ever ended in divorce. That would be sad. If two people were married and ... they just had a great thing and then they got divorced, that would be really sad. But that has happened zero times."

Šalu na stranu, ja uvijek mislim da se na braku treba raditi, pogotovo kad dođu djeca, nisam osoba koja bi odmah bježala kod prvih prepreka i problema.
Međutim ako zaista poklekneš pred nekom drugom osobom u toj mjeri da razmišljaš o ostavljanju bračnog partnera, kakav je to onda uopće brak, tj. kakav je onda uopće vaš odnos? Možda ćeš dok si u braku koji put upoznat nekog tko će probudit nešto u tebi što godinama sa stalnim partnerom više nemaš, ali to je normalno, i preko toga ćeš preć s tom mišlju, ali ako se baš u nekoga drugog suludo zaljubiš...onda nema smisla ostati u braku, ne samo zbog te nove ljubavi, nego i zbog sebe jer taj brak, kao što rekoh, očito onda nije valjao, i u braku si s pogrešnom osobom.
Sta je za tebe prava zaljubljenost? i moze li doci do nje onako na lako

Inace ja da se cak ludo zaljubim kao ozenjen tip,nikada nebi ostavio radi te osobe a najvise iz razloga sto meni ta osoba nema moral cim je pristala da mi bude ljubavnica :D mozda sam man pig ali takva nije vrijedna da ostavis brak
annoy

#160 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by annoy »

arslanbey wrote:
A teško mi je to definirati...rekla bih da je to kad osjećaš za nekoga da je to osoba koju si čekao cijeli život, da samo kraj nje pripadaš i da ti srce nije na mjestu ako nisi s njom.
Kad bih takvo nešto osjećala prema nekom drugom a u braku sam, ne znam kako bi u tom braku mogla ostati.
Mislim da se "prava zaljubljenost" ne događa samo tako, mislim da puno češće, kao što sam rekla, ljudi jednostavno upoznaju nekoga od kog im malo zaklecaju koljena, koji probude u njima nešto što već dugo spava jer su u dugom braku i odnos s partnerom im je postao monoton i rutinski do neke mjere.
ALi sasvim je moguće da se ljudi jednostavno ubrače s pogrešnom osobom i onda kasnije upoznaju onu pravu, pogotovo sad kad se puno parova vjenča npr. zbog trudnoće
arslanbey

#161 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arslanbey »

annoy wrote:
arslanbey wrote:
A teško mi je to definirati...rekla bih da je to kad osjećaš za nekoga da je to osoba koju si čekao cijeli život, da samo kraj nje pripadaš i da ti srce nije na mjestu ako nisi s njom.
Kad bih takvo nešto osjećala prema nekom drugom a u braku sam, ne znam kako bi u tom braku mogla ostati.
Mislim da se "prava zaljubljenost" ne događa samo tako, mislim da puno češće, kao što sam rekla, ljudi jednostavno upoznaju nekoga od kog im malo zaklecaju koljena, koji probude u njima nešto što već dugo spava jer su u dugom braku i odnos s partnerom im je postao monoton i rutinski do neke mjere.
ALi sasvim je moguće da se ljudi jednostavno ubrače s pogrešnom osobom i onda kasnije upoznaju onu pravu, pogotovo sad kad se puno parova vjenča npr. zbog trudnoće
Da ali to o cemu pricas se moze steci ako si vec dugo i aktivno s osobom,sto znaci trebas prvo imati neku aferu s tom osobom,bar prilicno cesto da se vidjati da se druzite zajedno.

I kao sto rekoh ako je ta osoba pristala da mi bude ljubavnica,nema moral koji ja zahtjevam da bi bio s njom u braku
annoy

#162 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by annoy »

arslanbey wrote:
Da ali to o cemu pricas se moze steci ako si vec dugo i aktivno s osobom,sto znaci trebas prvo imati neku aferu s tom osobom,bar prilicno cesto da se vidjati da se druzite zajedno.

I kao sto rekoh ako je ta osoba pristala da mi bude ljubavnica,nema moral koji ja zahtjevam da bi bio s njom u braku
Ja mislim da nije potrebna fizička bliskost da se zaljubiš "pravo". Mislim da je dovoljno da s nekime jednostavno provodiš puno vremena.
arslanbey

#163 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arslanbey »

annoy wrote:
arslanbey wrote:

Ja mislim da nije potrebna fizička bliskost da se zaljubiš "pravo". Mislim da je dovoljno da s nekime jednostavno provodiš puno vremena.
Kako ces provesti puno vremena s nekim ako nemas vezu? ili kako ces iskreno provesti dovoljno vremena s drugom zenom ili drugim muskarcem,a da ti muz/zena ne zamjeri to.Kako god okrenes ta ljubav da bi nastala potrebno je dosta lazi i skrivanja i nepostenja
annoy

#164 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by annoy »

arslanbey wrote:
Kako ces provesti puno vremena s nekim ako nemas vezu? ili kako ces iskreno provesti dovoljno vremena s drugom zenom ili drugim muskarcem,a da ti muz/zena ne zamjeri to.Kako god okrenes ta ljubav da bi nastala potrebno je dosta lazi i skrivanja i nepostenja
Npr. na poslu/fakultetu
Walther

#165 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Walther »

annoy wrote:ja mislim da nije potrebna fizička bliskost da se zaljubiš "pravo". Mislim da je dovoljno da s nekime jednostavno provodiš puno vremena.
to nije ljubav i generalno takva osoba neka kapacitet za ljubav
arslanbey

#166 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arslanbey »

annoy wrote:
arslanbey wrote:
Npr. na poslu/fakultetu
Ali to je bas ono tesko,znaci da se uspijes zaljubiti a slabo kad ste sami i tako...ne znam,moze se desiti ali su male sanse
palermo

#167 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by palermo »

arslanbey wrote:
Inace ja da se cak ludo zaljubim kao ozenjen tip,nikada nebi ostavio radi te osobe a najvise iz razloga sto meni ta osoba nema moral cim je pristala da mi bude ljubavnica :D mozda sam man pig ali takva nije vrijedna da ostavis brak
Bez uvrede druže, ali je vrlo glupo ovo što si napisao.
arslanbey

#168 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arslanbey »

palermo wrote:
arslanbey wrote:
A sto bogati? ti bi to mogao osnovati novi brak i poceti ponovo s osobom koja se upustila s tobom u avanturu :lol:
palermo

#169 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by palermo »

arslanbey wrote:
A sto bogati? ti bi to mogao osnovati novi brak i poceti ponovo s osobom koja se upustila s tobom u avanturu :lol:
Pa ljudi ne ustanu ujutro i pogledaju u rokovnike i kažu, e odoh jutros sebi naći ljubavnicu/ljubavnika. te se stavri jednostavno dešavaju, neka vas prilika zbliži,provodite vrijeme zajedno, priča ide lagano, postepeno osjećaš potrebu za tom osobom, neko se bori protiv toga, neko se ne bori, neko pokuša da odustane ali kao kad cigare ostavljaš (malo neprimjereno poređenje, al ne pada mi na pamet u brzini nešto drugo) ne ide ti, nikakvu ti ja ovdje vezu sa moralom ne vidim.

Jedino vidim da bi ti kresnuo neku,i poslije je (da bi se ti osjećao bolje) nazvao kurvetinom. Što je , po mom mišljenju mnogo nemoralnije nego to što je ona se upustila u avanturu sa tobom.
arslanbey

#170 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arslanbey »

palermo wrote:
arslanbey wrote:
Pa ljudi ne ustanu ujutro i pogledaju u rokovnike i kažu, e odoh jutros sebi naći ljubavnicu/ljubavnika. te se stavri jednostavno dešavaju, neka vas prilika zbliži,provodite vrijeme zajedno, priča ide lagano, postepeno osjećaš potrebu za tom osobom, neko se bori protiv toga, neko se ne bori, neko pokuša da odustane ali kao kad cigare ostavljaš (malo neprimjereno poređenje, al ne pada mi na pamet u brzini nešto drugo) ne ide ti, nikakvu ti ja ovdje vezu sa moralom ne vidim.

Jedino vidim da bi ti kresnuo neku,i poslije je (da bi se ti osjećao bolje) nazvao kurvetinom. Što je , po mom mišljenju mnogo nemoralnije nego to što je ona se upustila u avanturu sa tobom.
E ti mora da imas ljubavnicu :D ili si ostavio bivsu za ovu danas

Nema toga,ja dok hodam gradom primjetim masu zgodnih djevojaka,neke mnogo lijepse od moje cure.Ali mi ne pada na pamet.Na poslu isto. Treba imati obraz
hanamontanaa

#171 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by hanamontanaa »

arslanbey wrote:
palermo wrote:
arslanbey wrote:
Ako si se već zaljubio ili je vidiš kao ljubav života, onda nećeš prosuđivati njen moral. A u suštini isti su, nimalo griješni,samo ljudi
palermo

#172 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by palermo »

arslanbey wrote:
E ti mora da imas ljubavnicu :D ili si ostavio bivsu za ovu danas

Nema toga,ja dok hodam gradom primjetim masu zgodnih djevojaka,neke mnogo lijepse od moje cure.Ali mi ne pada na pamet.Na poslu isto. Treba imati obraz
To kakav sam ja ostavimo za temu, palermo i njegov život :D .

Ali žvot je mnogo bogatiji i iznenađenja te vrebaju iza svakog ćoška.
hanamontanaa

#173 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by hanamontanaa »

Baš ću radi obraza potisnuti sve ostalo :-) muškarci pogotovo... Koji crni obraz,kad se plamen zapali,gori do kraja
arena1

#174 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arena1 »

arslanbey wrote:

Izvini , a kakav je tvoj moral , ako si se uspio zaljubiti kao oženjen čovjek i imaš ljubavnicu :-)
Ramzess Veliki

#175 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

arena1 wrote:
arslanbey wrote:

Izvini , a kakav je tvoj moral , ako si se uspio zaljubiti kao oženjen čovjek i imaš ljubavnicu :-)
A šta u slučaju da mu je žena neka debela brkata oštrokondža koja ga tuče i maltretira? Ha ??? Šta onda ???
Post Reply