Mafra proizvodi su jako kvalitetni.konektovan wrote:Cesto vidim mafra vozilo na toj hifa samousluznoj, valjda oni dopunjavaju sistem, a nisu valjda bas tako nekvalitetni..
samousluzne autopraonice
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
preludezalude
#151 Re: samousluzne autopraonice
- vjeshalica
#152 Re: samousluzne autopraonice
Koncentrat bocka ko kiselinakabal1337 wrote:Pa znaci da ima u sebi agent za odmascivanje.
Ja kad sam prala nasuli mi radnici reko da probam nesto oprati hahab
- amar1994
#153 Re: samousluzne autopraonice
i to je bolje od trljanja jednom te istom spuzvom u praonicama,istrljaju milion auta istom spuzvom,tom istom trljaju pragove,donji dio vrata i sve ostalo..preludezalude wrote: Da samo znas kakva se sredstva i kiseline koriste u tim praonicama nebi ga mozda nikad poprskao s tim. Svojim ocima sam gledao u praonici momci poprskase auto sa "samponom" i kad su krenuli sa ispiranjem... nestade vode. Usproletase se i dok se prespojise na interni rezervoar prodje par minuta i onda ga saprase. Po autu su ostale sve bijele fleke od "sampona". Ponovno pranje nije eliminisalo fleke.
Moje iskustvo koliko je taj "sampon" agresivan. Rodjak mi presao neobojenu plastiku sa nekim sredstvom, koje je skupo ko sami djavo, da bi se povratila tamnoca i sjaj. Super izgleda finalno. Odmah mi je rekao da praonice koriste agresivna sredstva koja bi mogla taj sloj skinuti i da bi se auto trebalo prati samo sa auto samponom. Odmah smo rucno oprali auto sa auto samponom i spuzvom da vidimo hoce li ostati neobojena plastika sjajna i crna. Super sve je izgledalo. Plastika crna i sjajna. Prvo pranje u praonici...i platika je izgubila sjaj i crnilo.
iduce auto,cim se kupi idu folije prozirne preko cijelog,pa nek ga trlja cim hoce
-
DonieBrasco
#154 Re: samousluzne autopraonice
Ja na samopoluznoj koristim samo ispiranje tj. vodu, nista njihovi samponi, vosak, cetke, spuzve.
Ponesem svoja sredstva za pranje, felge, krpe, spuzve sa vlaknima, cetku za felge, glina, jelene krpe...itd. Odvojim jedan dan i par sati, lagno metoda dvije kante operem ljepo auto kako zelim, unutrasnjost, posusim, isporliram sve sto treba. U garazi imam uticnicu tako da sam usisam auto temljno jer mi nisu nesto ovi usisivaci na sampolosluznim praonicama.
Toplo preporucujem ako ste u mogucnosti da sami sebi auto perete, sem toga to je vas auto uzivat cete u tome, svako moze izdvojiti barem dva sata za ovaj posao. Pogotovo ova pranja nakon zime da se sva prljavstina i sol sapere.
Ponesem svoja sredstva za pranje, felge, krpe, spuzve sa vlaknima, cetku za felge, glina, jelene krpe...itd. Odvojim jedan dan i par sati, lagno metoda dvije kante operem ljepo auto kako zelim, unutrasnjost, posusim, isporliram sve sto treba. U garazi imam uticnicu tako da sam usisam auto temljno jer mi nisu nesto ovi usisivaci na sampolosluznim praonicama.
Toplo preporucujem ako ste u mogucnosti da sami sebi auto perete, sem toga to je vas auto uzivat cete u tome, svako moze izdvojiti barem dva sata za ovaj posao. Pogotovo ova pranja nakon zime da se sva prljavstina i sol sapere.
-
Throttle
#155 Re: samousluzne autopraonice
Ja bih trljao i prao sebi da ne zivim u zgradi. Ovako samousluzna, mada imam u gepeku tih sredstava za ciscenje. Sampon i ispiranje koristim, i usisavac naravno. Nekad odem kod punca pa operem, stvarno uzivam u tome. Cak sam "puncu" kupio i Karcher 
- JavierBosnia
#156 Re: samousluzne autopraonice
Ah sto ti punca volis 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#157 Re: samousluzne autopraonice
Cek cek, je li ti to nosis svoja sredstva za pranje kad ides u samousluznu????DonieBrasco wrote:Ja na samopoluznoj koristim samo ispiranje tj. vodu, nista njihovi samponi, vosak, cetke, spuzve.
-
milejovic1971
#158 Re: samousluzne autopraonice
meni nema ogavnijeg posla od pranja auta, neka hvala , 10 km i miran neko vrijeme... prije bi krompir sadio

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#159 Re: samousluzne autopraonice
kolko je da zasadis 4 lijehe krompira?
-
UmaX
#160 Re: samousluzne autopraonice
To vrijedi samo ako kupis novo auto, pa odmah folije...amar1994 wrote:iduce auto,cim se kupi idu folije prozirne preko cijelog,pa nek ga trlja cim hoce
A sta ces kad se te folije izgrebu pa auto bude mat?
-
DonieBrasco
#161 Re: samousluzne autopraonice
Da nosim jer sumnjam u ona tamo, pogotovo jer ide kroz kompletan sistem pod pritiskom vode, sta znas sta je unutra. I kad ga porskas po autu jedva da zapjeni, i koliko to opere uptino je.konektovan wrote:Cek cek, je li ti to nosis svoja sredstva za pranje kad ides u samousluznu????DonieBrasco wrote:Ja na samopoluznoj koristim samo ispiranje tj. vodu, nista njihovi samponi, vosak, cetke, spuzve.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#162 Re: samousluzne autopraonice
Ja koliko znam, to nije dozvoljeno ni u jednoj samousluznoj. Uzurpirate sa jupol kantama mjesta za pranje i trljate dok ostali cekaju?! 
-
l33t
#163 Re: samousluzne autopraonice
Kupon iz Binga i Gazprom 5,5KM opere ga odozdo, felge, sve i posusi
zavrsena je akcija a trajala je do 31.3. Mozda bude opet, isplati se poslije zime jednom to detaljno pranje.
- vjeshalica
#164 Re: samousluzne autopraonice
Ona na Stupu gdje ima puno boxova niko ni rijec nije rekaokonektovan wrote:Ja koliko znam, to nije dozvoljeno ni u jednoj samousluznoj. Uzurpirate sa jupol kantama mjesta za pranje i trljate dok ostali cekaju?!
- amar1994
#165 Re: samousluzne autopraonice
pa naravno,iz salona izvest samo na lijep i suncan dan i pravac CACUmaX wrote:To vrijedi samo ako kupis novo auto, pa odmah folije...amar1994 wrote:iduce auto,cim se kupi idu folije prozirne preko cijelog,pa nek ga trlja cim hoce
A sta ces kad se te folije izgrebu pa auto bude mat?
pa skines,jebi je,garancija je 5god
eto boje https://www.olx.ba/artikal/33309275/maz ... tv-g-2019/ ,onu crvenu niko ne zna napravit i lakirat
Last edited by amar1994 on 15/04/2019 17:20, edited 3 times in total.
- amar1994
#166 Re: samousluzne autopraonice
nije ba,pise na vecini da se moze ako nije guzvakonektovan wrote:Ja koliko znam, to nije dozvoljeno ni u jednoj samousluznoj. Uzurpirate sa jupol kantama mjesta za pranje i trljate dok ostali cekaju?!
- JavierBosnia
#167 Re: samousluzne autopraonice
To sa svojim sredstvima i kantama mozes samo na stupu jer ima slobodno uvijek
Na svim ostalim je to bezobrazno i seljacki ako bilo ko zbog tebe ceka
Vrijeme koje se provrde u boxu treba biti 3-5min
Na svim ostalim je to bezobrazno i seljacki ako bilo ko zbog tebe ceka
Vrijeme koje se provrde u boxu treba biti 3-5min
-
UmaX
#168 Re: samousluzne autopraonice
Ma ne valja ta bijela, nikako ne stoji. Samo crvena Mazda boja.amar1994 wrote:pa naravno,iz salona izvest samo na lijep i suncan dan i pravac CACUmaX wrote:To vrijedi samo ako kupis novo auto, pa odmah folije...amar1994 wrote:iduce auto,cim se kupi idu folije prozirne preko cijelog,pa nek ga trlja cim hoce
A sta ces kad se te folije izgrebu pa auto bude mat?,bolje na folije 1500KM potrosit nego na premium metalik boju,ista cijena...
pa skines,jebi je,garancija je 5god
eto boje https://www.olx.ba/artikal/33309275/maz ... tv-g-2019/ ,onu crvenu niko ne zna napravit i lakirat
A moram priznat da im gunmetal boja isto dobro stoji. Malo bih se i dvoumio izmedju nje i crvene.
Na ovu mislim:
https://www.olx.ba/artikal/33309176/maz ... tv-g-2019/
- Optimist
#169 Re: samousluzne autopraonice
Bas je ova bijela grdna, nikako joj ne stoji.
Amare, zasto na obje pise da su hibrid? Zar nisu samo benzinac?
Amare, zasto na obje pise da su hibrid? Zar nisu samo benzinac?
- amar1994
#170 Re: samousluzne autopraonice
jbga drugovi,skupe metalic
nisu,mild hybrid,pisao sam da ima elektromotor snage 4ks i 48NM koji pomaze kad ti treba,baterija/kondenzator se puni kad kocis ili kocis motorom
nisu,mild hybrid,pisao sam da ima elektromotor snage 4ks i 48NM koji pomaze kad ti treba,baterija/kondenzator se puni kad kocis ili kocis motorom
Last edited by amar1994 on 15/04/2019 17:50, edited 1 time in total.
- amar1994
#171 Re: samousluzne autopraonice
nije to gunmetal,to je neka nova polimetal siva,ovo je gunmetal/machine sivaUmaX wrote:
A moram priznat da im gunmetal boja isto dobro stoji. Malo bih se i dvoumio izmedju nje i crvene.
Na ovu mislim:
https://www.olx.ba/artikal/33309176/maz ... tv-g-2019/

ima i neka tamno plava,al otom potom,valjda bude akcija iduce godine na 100 godisnjicu
ja sam alergican na sivu boju,samo zbog price da se manje prlja i da je najbolja/najzahvalnija
edit:eto plave

-
UmaX
#172 Re: samousluzne autopraonice
Zar nije 8KS, otkud sad 4? Pomrli konji?amar1994 wrote:jbga drugovi,skupe metalic![]()
- amar1994
#173 Re: samousluzne autopraonice
na kolko tockova je pogonUmaX wrote:Zar nije 8KS, otkud sad 4? Pomrli konji?amar1994 wrote:jbga drugovi,skupe metalic![]()
nisu,mild hybrid,pisao sam da ima elektromotor snage 4ks i 48NM koji pomaze kad ti treba,baterija/kondenzator se puni kad kocis ili kocis motorom![]()
-
UmaX
#174 Re: samousluzne autopraonice
Sta, to konj po tocku?amar1994 wrote:na kolko tockova je pogonUmaX wrote:Zar nije 8KS, otkud sad 4? Pomrli konji?amar1994 wrote:jbga drugovi,skupe metalic![]()
nisu,mild hybrid,pisao sam da ima elektromotor snage 4ks i 48NM koji pomaze kad ti treba,baterija/kondenzator se puni kad kocis ili kocis motorom![]()
Pa ne znam, ova sto sam ja okacio je bas siva ko Haas boja u F1. Meni mocno izgleda. A nije metalik.amar1994 wrote:nije to gunmetal,to je neka nova polimetal siva,ovo je gunmetal/machine sivaUmaX wrote:
Na ovu mislim:
https://www.olx.ba/artikal/33309176/maz ... tv-g-2019/![]()
![]()
Od svih opet - crvena samo.
-
NediM17
#175 Re: samousluzne autopraonice
I suzuki ima ovu neku mild hybrid tehnologiju. Izmedju ostalog ugradjuju je u onog cipelića ignisa.
https://www.youtube.com/watch?v=r-5ql8Z5YrM
https://www.youtube.com/watch?v=r-5ql8Z5YrM