lahor wrote:079 wrote:Dragi "damirbihać" i ostali "forumasi",damirbihać wrote:Pozdrav iz Bihaća.
...Za vas prijedorčane mogu samo reći da ste kukavice(nemojte se ljutit objasnit ću vam u kojem smislu)...Prvo da kažem da je meni prijedorski kraj(Prijedor) poslije bihaćkog(i Bihaća) najljepši i ljetos kad sam dolazio u Prijedor zaista je grad Lijep uz to i Sana savršeno za zivot.
Ovo za kukavice mislim na one što su prodali kuće i one koji se ne vraćaju u lijepi Prijedor iz nekih glupih razloga kao na primjer zato što je srpski itd.
Ok razumijem prošli ste svašta logore,mučenja i ostalo ali je bih se u svoj Bihać vratio uvijek.....
kao sto je navedeno u nekoliko mojih prethodnih ljudovanja na ovom forumu - JA IMAM KRATAK FITILJ, a gore navedeni citat me je ponukao da to još jednom POTVRDIM:
Kao prvo: HVALA mladom "damirbihać" što je poslije svog rodnog (BI) kraja na listu, kao drugi po ljepoti, stavio i ovaj naš rodni kraj (PD).
Kao drugo: iako je mladi "damirbihać" striktno definisao na koga se odnosi, izjava kojom tvrdi da su PRIJEDORČANI KUKAVICE je više nego BEZOBRAZLUK. Lako je iz Bihaća koji je Dejtonskim sporazumom u FBiH tvrditi da bi se u "u svoj Bihać uvijek vratio". Pitali biste se mladi gospodine da li biste se vratili u Bihać:
- da Vam je 1992 pola familije pobijeno
- da ste otjerani s rodnog praga,
- da ste bili u nekom logoru,
- da ste bili u PD devedesetih,
- da Vam je grad po Dejtonskom sporazumu u Republici Srpskoj,
- da ne znate da li će ljudi koji su zla načinili, za to zlo i platiti,
- da neke 96 ili 97 ustanovite da vam neki drugi ljudi stanuju u VAŠOJ kući i da tvrde da je to NJIHOVA KUĆA - dala im država,
- da se morate na sve moguće adrese obratiti da dobijete SVOJU IMOVINU NAZAD,
- i kad poslije svih prepreka DOBIJETE SVOJU IMOVINU NATRAG, tad postavljate osnovno pitanje:
ZAŠTO DA SE VRATIM?
Tad provrije vrelo u grudima i tad se shvati zašto se sve navedeno učinilo. Razlog je samo jedan: ZATO ŠTO SVAKO OD NAS VOLI SVOJ PRIJEDOR
Ljudi smo, kod nekih to vrelo je provrilo još 1992, kod nekih 1998, kod nekih juče - ali provrije.
Vi ne smijete, ni u kom slučaju, davati ovako POVRŠNE OCJENE O LJUDIMA, jer ne znate kako im je bilo i ne razumijete ih.
Halo 079....sve ovo sto si ti nabrojo upravo su razlozi zbg kojih se ne prodaje babovina.Mnogi nasi sugradjani su kukavicki podvili repove i prodali ili razmjenili babovinu i time omogucili karadzicu da ostvari zapoceto.Dakle Damir je napisao istinu ma kako ona koga boljela,ja vidim da volis svoj grad i da ti na svu srecu nisi jedan od onih koji su se razbjezali.Imam imovinu na lijevoj obali Sane (Brdo)i nije mi ni na kraj pameti da to nekom prodam ili mijenjam,Bogu hvala kucu sam napravijo i to je moje za svagda.Dakle Damir je napisao istinu on je pomenuo zamjenu kuca a ti si zamjeno teze....evo uzmi Kozarac i Brdo,pa njima se desilo hiljadu puta gore nego recimo nekima u gradu pa se niko nije odreko svoje imovine,vratili se ljudi na svoje i napravili jos vece i bolje kuce...Pogledaj Kozarac kako danas izgleda,mislim da komentar nije potreban a znamo svi sta su ti ljudi prezivjeli 92.Uzmi za primjer Srbiju pod Turcima,500 godina su bili pod zulumom pa se nisu razbjezali...Ja sam licno propatio torture u keratermu i bas je to razlog vise da nedam svoje i da ne bjezim nikud nego ponosno idem ulicama nas carsije...
Da, Damir vjerovatno pise svoju istinu. A svaki covjek ima svoju istinu. Zato, mozda nije relevantno da se o istinama pise ili ?
Zar se nismo dogovorili malo vedrije, dragi nasi Prijedorcani!?